Rabu, 25 Mei 2016

PANAS ~ Repot Polis Ke 2 Ke Atas Pandi..!


Repot Polis pertama apa cerita?

Bekas ketua CID KL buat laporan polis kedua terhadap AG

Bekas Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur Datuk Mat Zain Ibrahim membuat laporan polis kedua terhadap Peguam Negara Tan Sri Mohamed Apandi Ali, yang didakwanya beri keterangan palsu dalam membersihkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak daripada dakwaan salah laku membabitkan RM2.6 bilion yang didepositkan ke dalam akaun bank peribadi Najib.
Laporan polis itu dibuat Jumaat lepas, dan ia dibuat selepas Apandi tidak menunjukkan sebarang bukti, seperti penyata bank, untuk membuktikan dakwaan bahawa wang itu datang dari seorang putera Arab Saudi dan bahawa AS$620 juta, dan bukan AS$650 juta, telah dikembalikan oleh Najib kepada putera raja itu.
Mat Zain mendakwa terdapat fakta penting yang bercanggah atau mengelirukan jika seseorang itu membandingkan carta aliran transaksi dan penyata transaksi yang diperolehi dan diterbitkan semula oleh media tempatan antarabangsa dan tempatan, seperti Wall Street Journal, bersama-sama dengan kenyataan Apandi.
Beliau memberi contoh di mana carta aliran yang khusus menunjukkan pemindahan AS681 juta dari Tanore Finance Corp, melalui Falcon Private Bank, cawangan Singapura, ke akaun peribadi Najib, yang telah dibuat di antara 21 Mac 2013, dan 25 Mac 2013.
Bagaimanapun, dalam laporan polis itu, Mat Zain berkata Apandi dalam sidang akhbar itu yang membersihkan Najib daripada sebarang dakwaan salah laku, berkata bahawa deposit dibuat di antara 22 Mac 2013 dan 10 April 2013, dengan tarikh-tarikh berkenaan berbeza daripada carta aliran transaksi itu.
Katanya, urus niaga terperinci dan tepat mengenai pengirim, bank yang menghantar dana, penerima, jumlah dan tarikh serta masa deposit dan pengeluaran, boleh dilihat melalui penyata bank, dan peguam negara mempunyai hak dan kuasa untuk memeriksa penyata berkenaan.
Carta aliran itu, tambahnya, menunjukkan pemindahan balik AS$650 juta pada 30 Ogos 2013, dari akaun peribadi Najib kepada pengirim asal melalui Falcon Private Bank, cawangan Singapura, yang dimiliki oleh Tanore Finance Corporation.
Pada hari yang sama, dakwa Mat Zain, Najib menutup akaunnya di AmPrivate Banking.
Bagaimanapun, dakwanya lagi, kenyataan akhbar Apandi berkata dana sebanyak AS$620 juta telah dipindahkan, yang menurut Mat Zain terdapat perbezaan sebanyak AS$30 juta, atau kira-kira, hampir RM100 juta.
Carta itu, dakwa Mat Zain, menunjukkan AS$650 juta dikembalikan kepada Tanore Finance Corporation tetapi Apandi berkata ia adalah AS$620 juta, tanpa secara khusus mengatakan bagaimana ia dikembalikan.
Mat Zain juga berkata, terdapat persoalan sama ada Najib mendapat kelulusan Bank Negara untuk memindahkan sejumlah wang yang besar di luar negara.
Jumaat lalu, Ketua Pengarah Jabatan Hal Ehwal Khas (JASA), Datuk Puad Zarkashi mendakwa Najib telah mendapat kelulusan Bank Negara untuk membawa masuk AS$681, yang memaparkan versi lain dalam saga RM2.6 bilion itu.
Repot ke 2 ni bakal menerima nasib yang sama dengan repot pertama ke?
Senario di Malaysia sekarang ni cukup pelik dan terbalik..! bukan yang kena repot di siasat malah yang buat repot pulak yang disiasat..!
Di Singapura, bank ditarik lesen dan terpaksa di tutup..! CEO letak jawatan..! Kes dibawa dan di adili di Mahkamah..!
Di Malaysia?
Lu Fikir La Sendiri!!!

18 ulasan:

  1. 1.najib terima "derma" pak arab?

    2.najib juga telah memulangkan balik sebahagian "derma" kepada pak arab.

    Persoalannya?

    (Ikut style nizar bekas mb perak) Dimanakah terdapatnya menunjukkan transaksi2 yg mengesahkan menerima dan memulangkan kembali wang pak arab tersebut?

    BalasPadam
  2. Waaaaaaaa bagus Putera M. Terima kasih keluarkan apa yang bekas Ketua CID tu kata dlm laporan Polis nya.

    Nanti lepas urusan sikit ni, nak tulis lagi. Tak sabor rasa nya nak ngentam pengsonglap raya tu.

    BalasPadam
  3. Takpa kalau Polis Repot ke2 ni sama nasib nya dgn yang pertama. Buat saja Polis Repot selagi di fikirkan perlu. Ada masuk rekod.

    Tentu di siasat. Ha nya sama ada Peguam Negara nak dakwa pengsonglap atau tidak. Satu masa nanti, tupai yang pandai melompat jatuh ke tanah, boleh terus ambik tindakan di atas repot2 mana yang dah di siapkan tapi tak di action dek PN.

    Mesti PN di tukar sabelom boleh harapkan action. Mesti pengsonglap di ganti sabelom boleh harapkan PN di tukar.

    Deklarasi Rakyat dan kempen Selamatkan Malaysia boleh hasilkan itu.

    BalasPadam
  4. Org yg bela hantu raya..kena bg makan belaannya dgn telor ayam...najib ni bela makhlok yg lagi hebat dari hantu raya...makhlok yg najib ternak ni tk makan telor tp makan duit ....agak agak lah..bagaimana rupa hantu polong ternakan najib...mesti pelahap pynya nafsu..pelahap duit...toyol pun lari tgk duit yg najib ada...toyol pun blh pening dan surrender...ini bukan toyol punya level ni...lbh dari toyol..hantu raya pyn lari tgk makhlok ternakan najib ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hantu raya, polong, toyol yang makan duit tu

      - bini dia
      - anak tiri dia
      - anak anak dia dari bini lain
      - kawan anak tiri dia Jho Lo
      - dia
      - dia
      - dia .........

      Padam
  5. Org yg bela hantu raya..kena bg makan belaannya dgn telor ayam...najib ni bela makhlok yg lagi hebat dari hantu raya...makhlok yg najib ternak ni tk makan telor tp makan duit ....agak agak lah..bagaimana rupa hantu polong ternakan najib...mesti pelahap pynya nafsu..pelahap duit...toyol pun lari tgk duit yg najib ada...toyol pun blh pening dan surrender...ini bukan toyol punya level ni...lbh dari toyol..hantu raya pyn lari tgk makhlok ternakan najib ni..

    BalasPadam
  6. Org yg bela hantu raya..kena bg makan belaannya dgn telor ayam...najib ni bela makhlok yg lagi hebat dari hantu raya...makhlok yg najib ternak ni tk makan telor tp makan duit ....agak agak lah..bagaimana rupa hantu polong ternakan najib...mesti pelahap pynya nafsu..pelahap duit...toyol pun lari tgk duit yg najib ada...toyol pun blh pening dan surrender...ini bukan toyol punya level ni...lbh dari toyol..hantu raya pyn lari tgk makhlok ternakan najib ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalo bini shopping di Hawai dah beratus US$ = sejuta Ringgit, mana tak nya berbilion dia songlap

      Padam
  7. "Senario di Malaysia sekarang ni cukup pelik dan terbalik..! bukan yang kena repot di siasat malah yang buat repot pulak yang disiasat..!"

    -admin.

    Adakah kami rakyat marhaen terkejut si pelapor kena tahan oleh polis bersama sama dengan peguamnya disumbat masuk ke dalam?

    Inilah pentadbiran najib.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Zalim kan najib nie....

      Padam
  8. Usia petang menuju senja
    Jangan amanah ditabur harta
    Amanah negara jika dijaja
    Tutup selewang dengan berdusta

    Buat report dah dua Kali
    Oleh warga yg cukup mengerti
    Namun masih pekak dan tuli
    Beraja di mata bersultan dihati

    Kalau inilah contoh teladan
    Melayu Islam langgar sempadan
    Yahudi,Rothschild memang sepadan
    Flykite terkedu merana lah badan..








    BalasPadam
  9. layan tak habih spin angin kentut madey ni.... tak relevant ... no locus standi ... bodoh bertngkat tingkat.... better go fly kite !!

    BalasPadam
  10. Ha..ha..ha..terkena dia..kesian dia..kesian dia..flykite bangun tido tali dah kendor!!

    BalasPadam
  11. Akhirnya jamal pak tongkol akan jadi calon prk akhirnya ,mana lagi calon sungai besar....tengok silap mata mcamada rancang2 jet helikopter tu jatuh kt serawak masa ngundi tuhari,jadi jugak kau jadi calon yer mal,tak sia2 usaha mdnjilat ajobngpk manataknya sampai keraslah lidah jilat sampai berkilat badan ajib....macamanapon tah niah la mal,,,tapi kau kalay jadi calon comfirm bn kalah kt sungai besar bukan cakap apalah muka kau orang tengok jer dah menyampah tak da aura ,...semoga bn kalahla kt dua2 prk....soryla friends lari tajuk bukan apa bro nk tenggok muka pandy jer dh potong stim, dia start cakap jer dah rasa malas nk dengar.cakap jr bohong,ckap jer bohong lepas tu muka diakan macam lost confident jer,,muka takut bini macam najib...meleleh jer liur sampai berbuih takut bini macam najib...aiii kesian la najib tiap kali buruk her ingatkan najib nak buat macamana nasib kaula jib...tu pasal jadila jantan ni pilih jadi pondan asyik dok belakang bini jer,,,samalah pandir, ajib satu spesis yang takut bini....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul ke bro...

      Alhamdulillah.
      Tak sabo nak tengok dia kena siang dan panggang...

      Padam
  12. Malaysia ni mme pelik dari tun Momok lgi... jgn skg baru prasan yg buat repot kena tahan yg dituduh pulak bebas malah tak berani lansung ke mahkamah sapa yg mula kan..? Mestila tun momok yg mulakan dlm kes liwat anwar ibrahim... anwar yg repot polis yg last dua yg kena tahan.... puiiiii butuh kimak lu la....fuckkkkk

    BalasPadam
    Balasan
    1. Peliwat dah masuk dalam. Dna dlm jubur orang. Ko nak apa bodoh.

      Padam
  13. Mabuk dia dah sampai dah tu..merapu, mencarut, maklumlah orang takde kapla atas bawah, jadi itu yg gian disebutnya selalu!

    BalasPadam