Ahad, 1 Mei 2016

PANAS ~ Apabila Pemimpin UMNO Nasihat Pemimpin UMNO Berubah Sikap..!


Ini baru betul pemimpin sejati..! Berani berkata benar..!

Ada akal..! ada telur..! Tak takut lututnya di langgar..!

Pemimpin UMNO perlu berubah – Jais Sarday

"Pemimpin UMNO kena berubah jika mahu kembalikan keyakinan rakyat kerana selama ini, rakyat telah berjaya dihasut oleh parti pembangkang supaya tidak percaya kepada UMNO malah lebih pedih lagi bila rakyat membenci pemimpin UMNO.

"Ini semua persepsi yang telah ditanamkan pihak pembangkang ke dalam minda rakyat tetapi sebenarnya kita yang tak melawan dan tak berhujah daripada mula,".

Itu kata Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Mahkota, Md Jais Sarday pada pertemuan dengan wartawan MalaysiaGazette di Putrajaya petang tadi.

Katanya, strategi UMNO untuk mendekati dan menerangkan kepada rakyat segala permasalahan yang dibangkitkan oleh pembangkang sebenarnya tidak cukup kuat.

"Kita ni (UMNO) biasanya terima sahaja apa yang dituduh pembangkang. Mereka campak sahaja satu benda, barulah kita nak jawab.

"UMNO dulu boleh buat macam-macam untuk memastikan rakyat tidak terus hanyut dengan dakyah pembangkang tetapi sekarang dah tak ada.

"Yang berlaku adalah kita menunggu, hanya menunggu serangan satu persatu daripada pihak pembangkang dan kerja kita cuma menepis sedangkan pada masa sama, pemikiran rakyat sudah pun diracuni bahawa kita yang salah," ujarnya.

Jelas Md Jais, sebagai ahli UMNO dan kakitangan kerajaan, dia memang tidak akan merelakan kerajaan dan pemimpin atasan dikecam oleh pihak pembangkang.

"Sebenarnya pembangkang pun bukanlah pandai sangat kalau nak dibandingkan dengan kita pemimpin-pemimpin UMNO.

"Cuma perancangan dan strategi mereka yang selalu menjadi padahal kita sebenarnya lebih hebat daripada mereka.

"Satu perkara lagi, pemimpin-pemimpin UMNO pun kalau bercakap rasanya eloklah berhati-hati kerana ada kala bahan yang dicakap itu tak ubah seperti lawak jenaka bertaraf antarabangsa," katanya.

Menurut Md Jais, kerajaan sepatutnya meramaikan lagi pemimpin-pemimpin yang muda di kalangan menteri seperti Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin Abu Bakar.

"Saya bukan menyokong dia tetapi hakikatnya, Khairy ada kualiti kepimpinan dan dia mampu menarik orang ramai dalam setiap majlis yang dianjurkan.

"Itu hanyalah contoh dan saya tak kata pemimpin-pemimpin di pusat tidak bagus tetapi kalau ada lebih ramai seperti Khairy, mungkin fenomena politik UMNO akan berubah," jelasnya.

Apapun kata Setiausaha Badan Perhubungan UMNO Negeri Johor ini lagi, cara kerja pemimpin-pemimpin UMNO hari ini perlu diubah sekiranya ingin mengembalikan keyakinan rakyat.

"Bukan saya hendak memuji Menteri Besar Johor, Datuk Seri Mohamad Khaled Nordin tetapi semua program yang dibuat ternyata dapat diterima rakyat, contohnya program Muafakat Johor.

"Pendekatan yang diambil sentiasa mendapat respons yang baik daripada rakyat dan yang paling penting, keutamaan pemimpin di Johor adalah rakyatnya," katanya.
— MalaysiaGazette


Macam mencari jarum yang jatuh ke dalam laut..! cukup susah nak berjumpa dengan pemimpin UMNO sebegini hari ini..! Apa pun syabas kepada Jais..!

Mamak..! roti telur satu..!

Lu Fikir La Sendiri!!!

30 ulasan:

  1. Assalamu'alaikom. Banyak yang tak faham bahawa Ajal, Jodoh & Rezeki datang dari Allah SWT. Bukan dari ......

    BalasPadam
  2. Sebenarnya kami bukan termakan cakap pembangkang.
    Kami rakyat di bawah ni boleh bezakan yg mana betul yg mana salah.
    Bukan kami tak ada COMMON SENSE, logik akal.
    Kami pun ada kelulusan akademik, boleh berfikir sendiri, timbang-tara sendiri satu-satu perkara atau permasalahan.
    Tak perlu menerima bulat2 apa yg orang cakap. Tak kiralah siapa yg bercakap atau dari parti apa sekalipun.
    Yg kami perhatikan ialah LOGIK, FAKTA, DETAIL dan RELEVANnya satu2 perkara tu.
    Kami akan pertimbangkan APA YGANG DICAKAP.......BUKAN SIAPA YANG BERCAKAP.
    Tolong paham sebab kami bukan budak2.
    Kami bukan rakyat lepas perang.
    Kami tahu cara mana nak berfikir secara LOGIK.

    BalasPadam
  3. UMNO akan lingkup pada PRU 14 bukan kerana kehebatan (hasutan/fitnah) pihak pembangkang tetapi kerana pengkhianatan pemimpin-pemimpin UMNO itu sendiri.UMNO sekarang dilihat oleh rakyat yang asalnya pro-UMNO/BN sebagai parti yang terdiri daripada pemimpin-pemimpin yang korup,tidak amanah, tidak berjiwa rakyat dan kuat menyokong Presiden yang penuh dengan skandal rasuah.Jadi, jangan salahkan pihak pembangkang tapi salahkan kegagalan menggalas amanah rakyat pemimpin-pemimpin UMNO itu sendiri.

    BalasPadam
  4. Ada pro dan kontra...khairy..? Puiii..

    BalasPadam
  5. Al dedaki harami ibni al fumakillalliii ada berkata;

    "BLOGGER YG DEDAHKAN KES LGE BANGLO TERLAJAK LARIS.... LGE LA SAMAN BLOGGER NI..."

    Sudah pasti LGE boleh menjawab dengan mudah sekali....

    "Ini saman saman saya sudah biase punyeee, saya sudah saman utusan, saya menang, saman media, saya menang, saman bloger saya menang, lagi lu mau saya saman ini nia ma hai fumakilla ka?

    INI KALI LAH, kalau saya saman ini fumakilla itu Najib nia ma hai sohai boleh saman itu WSJ
    ka?

    INI NAJIB DIA TAK DE TULUR Kita semua tau punyeee, ini bukan pasal dia, tapi ini maruah rakyat Malaysia.

    Boleh ka Najib?


    .....gerenti ini jawapan LGE!

    BalasPadam
  6. Tak payah buat bangang buat jawaban andaian la....nnpk ssgt kamu bodoh....kikiki...org bodoh klu nk sorok kebodohan llgi terserlah kebanganganya...... kah kah.... mintak blog red bean atmy ni jumpa dan desak LGE saman semua blogger yg dedah semua fakta pasal banglo lajak laris....... putra merdeka red bean army ni sllu jdi batu api......sesekali ko jadi batu api utk tokong yg bagi rm20k sebulan desak LGE saman blogger ini.......kah kah kah..... nk jadi batu api ka atau masyuk rm20k sebulan......mlu fikir la sendiri......ada brani ka.......???

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada satu komen dari Kuda Kiah di blog AKJ yg aku ingin kongsikan dgn korang.

      2 jenis manusia yang masih dok bela Najib:
      i) Manusia jenis Cerdik Tapi Jahat - Manusia jenis nie sokong sebab dia ada kepentingan, samada berbentuk wang ringgit atau kedudukan.
      ii) Manusia jenis Bodoh Tapi Sombong - Manusia jenis nie menyokong membuta-tuli dan tak mendapat apa-apa keuntungan. Hanya diperkuda oleh manusia jenis no.i tadi.

      Jadi, jika anda masih menyokong Najib, maka pilih la anda dari katogeri yang mana satu.

      Dan sedar2kanlah diri...

      Padam
    2. QalamQabut, kau pula jenis manusia taik..taik yg bertopengkan manusia..kih kih kih

      Padam
    3. Itu jer chai 2.17? Bentangkan apa yang dimaksudkan topeng? Boleh chai?

      Padam
    4. Tanpa Nama 2.17
      Takkan fakta kau taik taik taik je??
      Itu je yg kau tau?

      Padam
    5. Kah kah kah..si bodoh sombong 2.17 dah terkena batang hidung. Terus memakihamun je la dia tahu..kah kah kah

      Padam
  7. UMNO..??!! Apa tu..flora dan fauna..!? Tumbuhan ka binatang..?
    Binatang..
    Ehh..bia btol. Yg jenis herbivor ke karnivor?
    Kaalinabo..jnis pemakan dedak.
    Ooo..baru tau.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kau pulak jenis pemakan taik sbb tu otak dan hati kau dipenuhi taik.
      Oooo..baru tau
      Selama ni kau tak tau yg kau tu terlebih mkn taik.
      Kahkahkah...

      Padam
    2. Itu jer chai 2.22? Bentangkan apa yang dimaksudkan pemakan taik? Boleh chai?

      Padam
    3. Tanpa Nama 2.52
      Nak bentang apanya?
      Apa yg dia tau selain dari taik je...
      Itu je fakta dia....taik.

      Padam
  8. Team b umno tun m menangung malu ,ramai ahli umno menyatakan tak mahu jadi ahli team b tun m yg tak ADA hala tujuan hanya mahu menjadikan anak jadi PM, tun m bukan ahli umno tapi ramai menperosoalkan siapa mahu jadi ketua team b umno tun m dah tak dalam umno adakan mukhriz atau mahnyuddin atau syafie adal, ini telah ini telah menjadi persoalan pada para ahli nak meyokong team b ini,

    saya penah tanya salah seorang fanatik team b dalam umno
    'ADA soalan saya?

    Tanya siapakah ketua team b'saya tak tahu lagi
    'Apa kah hala tuju team b umno saya tak tahu lagi
    Saya tanya kami masuk team b tak halu tuju pelik

    Mari kita lihat cerita seterusnya team b tun m umno and pkr vs team a najib vs team a anwar

    BalasPadam
    Balasan
    1. Al dedaki harami ibni al fumakillalliii 2.27,

      Halatuju? Memastikan najib, pengampu dan pencacai2nya diadili, dihukum seterusnya disumbat kedalam jel.

      Jel yang dimaksud adalah dicadangkan bersebelahan al anwari al jubori. Ya betul tu fumakillalli, cell bersebelahan je...

      Adalah lebih molek jika dalam satu cell dengan al jubori, tetapi fumakillalli perlulah bersedia menghadapi sebarang kemungkinan dari kote bengkok.

      Padam
  9. Berita dari Sarawak Post dan WSJ....... DAP ambil keputusan penditian tidak sokong Assmin di Selangor selepas PRN Sarawak selesai..... gara2 tema momok sokong assmin jadi PM Malaysia.....nasib assmin di Selangor jadi taruhan ...... kedudukan assmin tergugat ...... nnpk kem Pluralist/syiah/komunis terdesak cemas dengan berita dari PRN Sarawak......... ininlah satu satunya luran yg paling tepat dari Sarawak Post dan WSJ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. 2.33, ada kami kesah?

      Padam
  10. Al dedaki harami ibni al fumakillalliii 2.27,

    Halatuju? Memastikan najib, pengampu dan pencacainya diadili, dihukum seterusnya disumbat kedalam jel dok berjiran dengan al anwari al jubori.

    Berjiran al jubori? Ya betul tu cell sebelah je.

    BalasPadam
  11. Wan Azizah telah memanggil ezam untuk menbantu menghadap team b tun m dalam pkr, mampu taem a anwar bertahan, wan Azizah tahu ezam kepakaran untuk menperkuatkan team a anwar seperti dia berjaya tubuhkan pkr dulu, wan Azizah baru2 ini telah menghadap raja segambut di Istana bamboo river until berbincang startegi untuk menhadapi team b tun m itu,

    Persoalan kami mampu kah ezam menbantu wan Azizah untuk menhadapi team b tun m

    Mari kita lihat cerita seterusnya

    'team b tun m umno and pkr vs team a najib vs team a anwar

    BalasPadam
    Balasan
    1. 2.42 ada kami kesah?

      Padam
  12. Jangannkait semua team pluralist....syiah....komunis dng umno dng apa cara sekalipun.... momok dah berambus dari umno



    Fucccckkkkkkk.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. 3.20 Fuuuuumakillalli, tanya sama asyman anak najib dia buat apa sebagai dj sambilan kelab malam?

      Kelab malam penuh dengan pemabok dan maksiat tegar.

      Apa lu citer chai? Syiah? Pluralist? Komunis?

      Padam
  13. ha h ha strategi syok sendiri .... no locus standi nak ada Team ABCDEF ... tak relevan ... pegi cari 1m signed declaration ... jgn buang masa spin angin ... go fly kite !!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Fuuuuumakillalli 3.23 lu faham ke maksud locus standi & relevan?

      Padam
  14. Pemimpin umno tersebut lupa bahawa majoriti yang terus mengkritik pemimpin umno skrg adalah mereka yg non partisan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bila berlaku gitu, makna nya Najib kena undur atau di gantikan. Kalau tak, akan kalah PRU14.

      Padam