Selasa, 29 Mac 2016

Patut La Konar..!


Dedak juga rupanya..!Lu Fikir La Sendiri!!!

20 ulasan:

 1. Main pas baton camtu, boleh ke?
  Dah sain sokong, boleh pula tak perasan...ish ish...
  Macam najib tak perasan duit masuk akaun...ish...ish...

  BalasPadam
 2. Sudahlah putamerdeka..bila kornar sokong melayu macam-macam kau hina..yg kau itu sokong lim kit siang kira hati bersih la ya...putramerdeka adalah lebih baik kau pi injection psal ketua kau lim guan eng bakal masuk penjara...

  ha ha ha sabar kawan kau

  "sorang- sorang masuk penjara...ramai2 kita nyanyi..sorang sorang masuk penjara...huiii

  BalasPadam
  Balasan
  1. Lu lapat belapa maa aa ?.

   Padam
  2. Kejora Liberal Tanpa Nama 10:08 yg Nasih Tak Diketahui Asal Usulnya.

   Jgn banyak ngoceh...cakap2, dah sunat ke belum? Mulut laser, bukan main lagi semalam menuduh Tun Mahathir klepet derma mangsa Bosnia, Palestine & Melayu Thailand.


   Ayuh kita balik ke soalan2 berasaskan hujah2 kamu yg secara rambang membuat tuduhan berat terhadap Negarawan Ulung Kelas Dunia yg saya & rakan2 hormati kononnya beliau klepet duit derma. Sila perincikan maklumat itu dari siapa & bila? Juga nama penderma beserta jumlah & tujuan derma itu. Saya harap anda faham bahasa Melayu.

   Sila jawab (jgn tidak)...kerana saya akan terus menjejakki kamu dunia akhirat selagi tidak mendapat penjelasan secara detail dari kamu.

   Speaking Without Fear And Favour,
   Othaman Bin Hj Ahmad Arbaiee Bin Hj Fadzli Bin Hj Shafiee

   Padam
 3. Pada aku bila seseorang tu mudah dibeli, orang tu tak boleh jadi pm malaysia. Negara afrika boleh.

  Alasan aku mudah. Mesti dah talk terms yg kita rakyat tak tahu.
  Kalau rakyat buat salah masuk penjara. Politicians also not above the law!

  BalasPadam
 4. Petikan dari http://theflyingkick.blogspot.com/ dan menjawab pertanyaan pencacai ternakan najib.

  “Mahathir dengan penuh bangga mendabik dada - sesuatu yang dia tidak pernah lakukan sebelum berbaik dengan Lim Kit Siang - kononnya, pada zamannya tidak ada sebarang masalah, dia juga tidak ditentang dan diminta meletakkan jawatan, malah katanya juga, segala-galanya berjalan lancar tanpa sebarang bantuan dari luar, terutama sekali yang membabitkan Universiti Islam Antarabangsa selain tiada skandal kewangan yang besar.”
  “In politics there are no permanent enemy”, begitulah ungkapan yang selalu disebut Tun, Perang politik amat berbeza dengan perang gerila atau perang konvensional apabila ianya melibatkan nyawa. Apakah terdapat skandal kewangan yang besar? TFK boleh beri pencerahan?
  “Sedangkan sesiapa sahaja yang dewasa atau yang mukallaf pada tahun 1981, sudah tentu tahu skandal kewangan pada zaman Mahathir terlalu besar dan tiada satu pun dijawab oleh Mahathir walaupun ianya membabitkan syarikat-syarikat anaknya.”
  Seperti rekod lama yang diulang ulang, tiada ada sebarang bukti yang membolehkan Tun diheret ke mahkamah dan ohh jangan lupa, Najib juga mengganggotai jemaah menteri ketika itu, sebarang keputusan dibuat berdasarkan kepada keputusan bersama dan bukan Tun seorang memutuskan hasil mesyuarat, lagi sekali kami rakyat marhaen ingin bertanya, apakah najib hanya duduk mendiamkan diri dan sekadar angguk angguk sahaja?
  “Dasar penswastaan negara sendiri pun dilihat sebagai dasar membesarkan perut kroni, syarikat yang hidup segan mati tidak mahu atau bersaiz kecil seperti YTL, akibat dasar penswastaan terus menjadi pemain dan pemodal utama di Malaysia sedangkan projek-projek mereka adalah projek-projek Kerajaan Malaysia. Syarikat-syarikat berkonsepkan konsesi tumbuh bagaikan cendawan dan hampir kesemua menjalankan aktiviti perniagaan utama mereka di Malaysia, berbanding membawa masuk duit dari luar, serta sangat bergantung kepada projek-projek kerajaan.”
  Lagi sekali, Seperti rekod lama yang diulang ulang, tiada ada sebarang bukti yang memboleh kan Tun diheret ke mahkamah dan ohh jangan lupa, Najib juga mengganggotai jemaah menteri ketika itu, sebarang keputusan dibuat berdasarkan kepada keputusan bersama dan bukan Tun seorang memutuskan hasil mesyuarat, lagi sekali kami rakyat marhaen ingin bertanya, apakah najib hanya duduk mendiamkan diri dan sekadar angguk angguk sahaja?

  BalasPadam
 5. bersambung...

  Petikan dari http://theflyingkick.blogspot.com/ dan menjawab pertanyaan pencacai ternakan najib.

  Apakah tiada satupun hasil usaha Tun yang membawa kejayaan kepada Negara ini? Bagaimana pula dengan penghormatan rakyat dan Negara asing terhadap Malaysia?
  “Semalam juga, Mahathir berceramah tentang 'wang curi'. Seolah-olah Mahathir terlupa bahawa 'bantuan' yang mencurah-curah masuk ke Malaysia menerusi Perang Bosnia, Perang Selatan Thailand mahupun Perang Selatan Mindanao kekal sebagai rahsia yang tidak boleh diperkatakan. Begitu juga dengan pembangunan negara yang memerlukan pinjaman dari luar, termasuklah bagaimana Malaysia memperolehi kepentingan dalam lembaga pelabuhan Arab Saudi, selain yang paling banyak diperkatakan adalah pembayaran untuk bertemu dan bersemuka dengan George Bush.”
  Apa yang dimaksudkan oleh Tun adalah wang DERMA, berbanding dengan pelaburan oleh pak Arab tanpa sebarang harta Negara digolok, dipajak gadai oleh najib, diharap TFK boleh bezakan. Bantuan Negara Arab terhadap perang bosnia adalah melibatkan kepentingan islam, perang Selatan Thailand mahupun Perang Selatan Mindanao tidak melibatkan sebarang bentuk kewangan, sebaliknya adalah berbentuk moral dan tahukah TFK, proses perdamaian telah dimulakan hasil inisiatif sejak zaman Tun.? Bagaimana pula dengan gerakan merdeka Acheh? Tidak mahu masukkan sekalikah proses perdamaian yang telah dilakukan oleh Tun? Apa yang menyedihkan, hari ini yang dapat nama adalah pemimpin bernama najib dan puak2 united macai najib only, benarlah seperti yang dikata, lembu punya susu, sapi yang dapat nama.
  “Wang derma politik masuk ke akaun Presiden UMNO, bukan cerita zaman Najib sahaja. Dari zaman Mahathir lagi, sudah terlalu banyak cerita tentang hal itu diperkatakan. Kecuali Mahathir terselamat kerana pada waktu itu, tiada Facebook, Sarawak Report, Wall Street Journal atau penyibuk seperti Tony Pua dan Rafizi Ramli yang cuba melindungi wang derma politik untuk parti mereka dengan mengorek rahsia derma politik untuk UMNO.”
  Maka diceritakan oleh seorang kawan bagaimana beliau melihat seorang Tan sri berbangsa cina menghulurkan beg sukan penuh sarat dengan duit nota 100 dan 500 kepada najib ketika mereka bermain golf. Perlu dingatkan kejadian ini berlaku, sebelum kes scorpene dan altantuya, adakah ini bermakna Najib seorang manusia maksum? Baik? Dan tidak pula dibodohkan oleh rosmah hasil buatan bomoh? Adakah Najib terselamat kerana pada waktu itu, tiada Facebook, Sarawak Report, Wall Street Journal atau penyibuk seperti Tony Pua dan Rafizi Ramli yang cuba melindungi wang derma politik untuk parti mereka dengan mengorek rahsia derma politik untuk UMNO.?

  bersambung...
  BalasPadam
 6. bersambung...

  Petikan dari http://theflyingkick.blogspot.com/ dan menjawab pertanyaan pencacai ternakan najib.

  “Zaman Perang Bosnia, beberapa laporan oleh media barat tentang pengepaman berbilion-bilion wang dari Arab Saudi kepada Malaysia (baca: Mahathir) telah dilaporkan secara intensif. Wang itulah yang digunakan oleh Malaysia untuk membantu Bosnia berperang dan mempertahankan diri daripada ancaman pengganas Serb. Begitu juga dengan Yasser Arafat, bahkan Nelson Mandela untuk Palestin dan Afrika Selatan.”
  Adakah ini salah laku Tun Mahathir? Membela rakyat yang dianaiya dan dizalimi di bosnia? Palestin? Dan afrika selatan? seperti mana Tun lakukan terhadap rakyat Malaysia? Tidak malukah kamu semua wahai pembaca sekalian bagaimana seorang tua berumur 90 tahun masih lagi gagah membela nasib dan kebajikan rakyat Negara ini?  “Semua itu kekal menjadi rahsia yang kurang diperkatakan, dan kurang dikenangkan kerana ianya membabitkan kerahsiaan UMNO dan Kerajaan Malaysia di bawah Mahathir.”
  Bagaimana pula tanggungjawab kamu semua wahai pembaca terhadap Negara ini? Masa depan Negara ini? Bagaimana pula masa depan anak2 kita apabila mempunyai pemimpin korup bernama najib?
  Tetapi pada zaman Najib, segala-galanya berbeza. Segala-galanya perlu didedahkan. Untuk siapa dan mengapa?
  Kenapa pula perlu berahsia? Menjadi TANGGUNGJAWAB pemimpin bernama najib menjaga dan memelihara amanah rakyat. Untuk siapa?
  “Nak menunjukkan diri lebih bersih dan lebih hebat? Mahathir memang hebat sebagai pemimpin negara. Itu tidak boleh ditolak dan dinafikan. Tetapi Mahathir juga tidak lebih bersih daripada dakwaannya. Hakikat itu tidak perlulah dilencongkan dan diputarbelitkan.”
  Setiap manusia ada kelemahan dan tidak maksum, Tun sendiri mengakuinya.
  “Yang pasti, setiap kali Mahathir bersuara memperkatakan tentang keburukan Najib, setiap kali itulah juga kita seperti melihat Mahathir sedang berdiri di hadapan cermin besar, bercakap dan mengutuk dirinya sendiri!”
  Jangan lupa kita juga perlu melihat diri sendiri sebelum kita mahu mengata tentang orang lain dan jangan pula kerana nafsu badan yang binasa dan dalam hal ini Negara akan tengelam hasil perbuatan najib!

  p.s

  untuk pengetahuan pembaca sekalian, komen penulis ini tidak akan disiarkan oleh blogger pro united macai najib only seperti TFK, the unspinner dan sebagainya,

  BalasPadam
 7. Untuk kemudahan pembacaan pencacai najib fahami perenggan2 dipisahkan ;

  “Mahathir dengan penuh bangga mendabik dada - sesuatu yang dia tidak pernah lakukan sebelum berbaik dengan Lim Kit Siang - kononnya, pada zamannya tidak ada sebarang masalah, dia juga tidak ditentang dan diminta meletakkan jawatan, malah katanya juga, segala-galanya berjalan lancar tanpa sebarang bantuan dari luar, terutama sekali yang membabitkan Universiti Islam Antarabangsa selain tiada skandal kewangan yang besar.”

  “In politics there are no permanent enemy”, begitulah ungkapan yang selalu disebut Tun, Perang politik amat berbeza dengan perang gerila atau perang konvensional apabila ianya melibatkan nyawa. Apakah terdapat skandal kewangan yang besar? TFK boleh beri pencerahan?


  “Sedangkan sesiapa sahaja yang dewasa atau yang mukallaf pada tahun 1981, sudah tentu tahu skandal kewangan pada zaman Mahathir terlalu besar dan tiada satu pun dijawab oleh Mahathir walaupun ianya membabitkan syarikat-syarikat anaknya.”

  Seperti rekod lama yang diulang ulang, tiada ada sebarang bukti yang membolehkan Tun diheret ke mahkamah dan ohh jangan lupa, Najib juga mengganggotai jemaah menteri ketika itu, sebarang keputusan dibuat berdasarkan kepada keputusan bersama dan bukan Tun seorang memutuskan hasil mesyuarat, lagi sekali kami rakyat marhaen ingin bertanya, apakah najib hanya duduk mendiamkan diri dan sekadar angguk angguk sahaja?


  “Dasar penswastaan negara sendiri pun dilihat sebagai dasar membesarkan perut kroni, syarikat yang hidup segan mati tidak mahu atau bersaiz kecil seperti YTL, akibat dasar penswastaan terus menjadi pemain dan pemodal utama di Malaysia sedangkan projek-projek mereka adalah projek-projek Kerajaan Malaysia. Syarikat-syarikat berkonsepkan konsesi tumbuh bagaikan cendawan dan hampir kesemua menjalankan aktiviti perniagaan utama mereka di Malaysia, berbanding membawa masuk duit dari luar, serta sangat bergantung kepada projek-projek kerajaan.”

  Lagi sekali, Seperti rekod lama yang diulang ulang, tiada ada sebarang bukti yang memboleh kan Tun diheret ke mahkamah dan ohh jangan lupa, Najib juga mengganggotai jemaah menteri ketika itu, sebarang keputusan dibuat berdasarkan kepada keputusan bersama dan bukan Tun seorang memutuskan hasil mesyuarat, lagi sekali kami rakyat marhaen ingin bertanya, apakah najib hanya duduk mendiamkan diri dan sekadar angguk angguk sahaja?

  Apakah tiada satupun hasil usaha Tun yang membawa kejayaan kepada Negara ini? Bagaimana pula dengan penghormatan rakyat dan Negara asing terhadap Malaysia?

  bersambung...

  BalasPadam
 8. bersambung dari atas...

  Untuk kemudahan pembacaan pencacai najib fahami perenggan2 dipisahkan;

  “Semalam juga, Mahathir berceramah tentang 'wang curi'. Seolah-olah Mahathir terlupa bahawa 'bantuan' yang mencurah-curah masuk ke Malaysia menerusi Perang Bosnia, Perang Selatan Thailand mahupun Perang Selatan Mindanao kekal sebagai rahsia yang tidak boleh diperkatakan. Begitu juga dengan pembangunan negara yang memerlukan pinjaman dari luar, termasuklah bagaimana Malaysia memperolehi kepentingan dalam lembaga pelabuhan Arab Saudi, selain yang paling banyak diperkatakan adalah pembayaran untuk bertemu dan bersemuka dengan George Bush.”

  Apa yang dimaksudkan oleh Tun adalah wang DERMA, berbanding dengan pelaburan oleh pak Arab tiadaa sebarang harta Negara digolok, dipajak gadai seperti dilakukan oleh najib, diharap TFK boleh bezakan. Bantuan Negara Arab terhadap perang bosnia adalah melibatkan kepentingan islam, perang Selatan Thailand mahupun Perang Selatan Mindanao tidak melibatkan sebarang bentuk kewangan, sebaliknya adalah berbentuk moral dan tahukah TFK, proses perdamaian telah dimulakan hasil inisiatif sejak zaman Tun.? Bagaimana pula dengan gerakan merdeka Acheh? Tidak mahu masukkan sekalikah proses perdamaian yang telah dilakukan oleh Tun? Apa yang menyedihkan, hari ini yang dapat nama adalah pemimpin bernama najib dan puak2 united macai najib only, benarlah seperti yang dikata, lembu punya susu, sapi yang dapat nama.


  “Wang derma politik masuk ke akaun Presiden UMNO, bukan cerita zaman Najib sahaja. Dari zaman Mahathir lagi, sudah terlalu banyak cerita tentang hal itu diperkatakan. Kecuali Mahathir terselamat kerana pada waktu itu, tiada Facebook, Sarawak Report, Wall Street Journal atau penyibuk seperti Tony Pua dan Rafizi Ramli yang cuba melindungi wang derma politik untuk parti mereka dengan mengorek rahsia derma politik untuk UMNO.”

  Maka diceritakan oleh seorang kawan bagaimana beliau melihat seorang Tan sri berbangsa cina menghulurkan beg sukan penuh sarat dengan duit nota 100 dan 500 kepada najib ketika mereka bermain golf. Perlu dingatkan kejadian ini berlaku, sebelum kes scorpene dan altantuya, adakah ini bermakna Najib seorang manusia maksum? Baik? Dan tidak pula dibodohkan oleh rosmah hasil buatan bomoh? Adakah Najib terselamat kerana pada waktu itu, tiada Facebook, Sarawak Report, Wall Street Journal atau penyibuk seperti Tony Pua dan Rafizi Ramli yang cuba melindungi wang derma politik untuk parti mereka dengan mengorek rahsia derma politik untuk UMNO.?


  “Zaman Perang Bosnia, beberapa laporan oleh media barat tentang pengepaman berbilion-bilion wang dari Arab Saudi kepada Malaysia (baca: Mahathir) telah dilaporkan secara intensif. Wang itulah yang digunakan oleh Malaysia untuk membantu Bosnia berperang dan mempertahankan diri daripada ancaman pengganas Serb. Begitu juga dengan Yasser Arafat, bahkan Nelson Mandela untuk Palestin dan Afrika Selatan.”

  Adakah ini salah laku Tun Mahathir? Membela rakyat yang dianaiya dan dizalimi di bosnia? Palestin? Dan afrika selatan? seperti mana Tun lakukan terhadap rakyat Malaysia? Tidak malukah kamu semua wahai pembaca sekalian bagaimana seorang tua berumur 90 tahun masih lagi gagah membela nasib dan kebajikan rakyat Negara ini?

  bersambung...

  BalasPadam
 9. bersambung dari atas...

  Untuk kemudahan pembacaan pencacai najib fahami perenggan2 dipisahkan;

  “Semua itu kekal menjadi rahsia yang kurang diperkatakan, dan kurang dikenangkan kerana ianya membabitkan kerahsiaan UMNO dan Kerajaan Malaysia di bawah Mahathir.”

  Bagaimana pula tanggungjawab kamu semua wahai pembaca terhadap Negara ini? Masa depan Negara ini? Bagaimana pula masa depan anak2 kita apabila mempunyai pemimpin korup bernama najib?


  Tetapi pada zaman Najib, segala-galanya berbeza. Segala-galanya perlu didedahkan. Untuk siapa dan mengapa?

  Kenapa pula perlu berahsia? Menjadi TANGGUNGJAWAB pemimpin bernama najib menjaga dan memelihara amanah rakyat. Untuk siapa?


  “Nak menunjukkan diri lebih bersih dan lebih hebat? Mahathir memang hebat sebagai pemimpin negara. Itu tidak boleh ditolak dan dinafikan. Tetapi Mahathir juga tidak lebih bersih daripada dakwaannya. Hakikat itu tidak perlulah dilencongkan dan diputarbelitkan.”

  Setiap manusia ada kelemahan dan tidak maksum, Tun sendiri mengakuinya.


  “Yang pasti, setiap kali Mahathir bersuara memperkatakan tentang keburukan Najib, setiap kali itulah juga kita seperti melihat Mahathir sedang berdiri di hadapan cermin besar, bercakap dan mengutuk dirinya sendiri!”

  Jangan lupa kita juga perlu melihat diri sendiri sebelum kita mahu memperkatakan tentang orang lain dan jangan pula kerana nafsu badan yang binasa dan dalam hal ini Negara akan tengelam hasil perbuatan najib!

  sekian.

  p.s

  untuk pengetahuan pembaca sekalian, komen penulis ini tidak akan disiarkan oleh blogger pro united macai najib only seperti TFK, the unspinner dan sebagainya.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

   Padam
 10. Sudah2la tu dedak najip oooi..

  Si arul dan si nazir pun kata 1mdibi tu memang bermasalah. Lagi bukti si najip tu memang punca segala masalah. Lagi mau sokong ka?

  BalasPadam
  Balasan
  1. sudah2laa tu penjilat dedak expired mahathir laknatullah makin dicari fitnah nk jatuhkan Najib makin bukti Najib xbersalah keluar.Nazir ckp imdb berisiko masa awal sblm penyusunan semula strategi. biasalah bisness besar mesti ada rsikonya jnji tk rompak duit petronas kasi masuk temolok anak sndiri.

   selepas proses rasionalisasi Nazir nyatakan Imdb tidak lg berisiko. ko nk kencing pon tgk kiri kanan lh macaii.. main sodokk jeer

   Padam
 11. Kurrr kurrr kurrr.

  Ini dia cara nak panggil Ku Li sekarang ni. Mwahahaha.

  BalasPadam
  Balasan
  1. ku li org cerdik dan berprinsip baik. dia tkkn jd pengkhianat mcm mahathir Laknatullah berjilat dgn DAPig hancurkan UMNO.

   mahathir Laknatullah tegar dgb agenda peribadinya utk naikkan si botak mukris jd pm. logiknya kita akn namakan pengganti bg jwtn tertinggi negara sblm fikir nk jatuhkan. ini pnting kita nk tgk kredibiliti pengganti.

   tp menyalak sakan mahathir laknatullah pksa Najib turun tp rahsiakan pengganti satu lg wayang mahathir laknatullah utk bohong rakyat

   Padam
  2. Ku Li ada prinsip. Mwahahaha. Prinsip "asal aku jadi PM semua boleh". Mwahahaha.

   Padam
  3. Benarlah, Melayu mudah lupa.. Kita semua jangan lupa suatu masa dahalu ketika memimpin Semangat 46, KU LI terang2 berpakat dengan PAS dan DAP dalam menjatuhkan BN. Berperanan sama seperti Nuar Al Jubury.

   Padam
 12. kah..kah... cacai mamaktun bersungguh2 mandefend jilatt lendir hanyir mamaktun 22 tahun menyeleweng,menipu rakyat.berkoyan2 dedak expired ditabur.. woii bongok suruh mahathir LAKNATULLAH tu jwb sndiri lahh.. apehalko plk menyibuk mcm anjing lapar. xde sape nk bace lah posting sampah berjela2 ko tu.citer kes bailout Mirzan 2 billion duit Petronas pon gagap nk jwp.

  BalasPadam
  Balasan
  1. kah..kah... cacai ahjibgor bersungguh2 mandefend jilatt lendir hanyir ahjibgor 6 tahun menyeleweng,menipu rakyat.berkoyan2 dedak expired ditabur.. woii bongok suruh najib LAKNATULLAH tu jwb sndiri lahh.. apehalko plk menyibuk mcm anjing lapar. xde sape nk bace lah posting sampah berjela2 ko tu.citer kes kebas 2.6 billion duit rakyat pon gagap nk jwp.

   Padam