Khamis, 23 April 2015

Padah Berkira Dengan hamPAS..!


Itu memang kegemaran Mad..! anak tamby jual ice cream azmin pun kenal kecenderungan Mad..! Bukan sahaja janda malah bini orang pun Mad minat...lebih labih lagi kalau bini kawan..! tak gitu? Tinggalkan cerita Mad..! 

Yang kita nak cerita kat sini ialah pembalasan yang hamPAS buat..! UMNO dan Barisan Nasional kena berhenti merintih dan menagih simpati musuh politik mereka..!

UMNO dan BN ialah parti pemerintah..! parti yang memegang tampuk kuasa..! UMNO/BN tetap menjadi pilihan rakyat untuk terus mentadbir negara..! 

Jadi pemimpin tak payah menghina parti menjadi kucing kurap..! Jangan dihina parti keramat yang memerdekakan sebuah rumpun bangsa..! sebuah negara..!

Kalau di Cempaka kita berhujah terjuih juih dan berbuih buih mengatakan bahawa banyak keutamaan lain yang perlu dilakukan terutama dalam mendepani isu banjir maka di Pahang tempohari tak kena banjir? di rompin tak kena bah?

Jangan lah bagi nasihat yang hanya menyebabkan ahli dibawah ditertawakan oleh kuda belang PAS di warung, surau dan masjid di kampung kampung..! Malu ahli UMNO dibuatnya..!

Madu yang kita beri...tuba yang mereka kasi..! Itu memang kerja mereka dan kita tak perlu lah bermajnun hingga mimpi basah di siang hari..!

Setidak tidaknya hamPAS kawasan Rompin dapat mengemukakan calon baru mereka..! dapat test market..! Tapi bagaimana dengan calon dan prestasi UMNO di Cempaka? dapat kita jual? Cukup ler..!

Apapun hujahnya Ini politik..! kemuncak berpolitik ialah menang pilihanraya..! Kemenangan itu lah hasil dan KPI nya..!

Nampak dari sudut politik hamPAS lebih cerdik sedangkan UMNO/BN yang mempunyai rangkaian punahsihat yang menyembur nyembur air liur apabila berbicara masih tetap di takuk lama..! 

Bercakap dialah juara..! tapi hasil kerja???

Lu Fikir La Sendiri!!!

5 ulasan:

 1. Yang tak boleh blah umno kata di dun cempaka permulaan perpaduan!!!!kahkah...sebenarnya dah tahu kalah....dengan cina memang dah kompem kena tipu,dengan geng kopiah kahak hijau pun kena tipu!!!!kahkah....selepas era tun mahathir apa punya tangkal sial la umno pakai???

  BalasPadam
 2. Betul, memang UMNO tertipu dan nampak bagi muka sangat, tapi bagi orang atas pagar ni menunjukkan PAS memang tak kenang budi, tak boleh bagi kira, bodoh sombong dan macam-macam. Menang pilihan raya memang kemuncak, tapi rasanya kat Cempaka UMNO nak menang pun, tak boleh jugak. PAS nak tanding kat Rompin, tengoklah diorang menang ke tak. Tak menang malu je.

  Bagi penyokong PAS tak kiralah diorang fikir apa. Sama diorang pun gaduh nak sokong ke tak, nak tolong kempen ke tak.

  BalasPadam
 3. di cempaka umno sepatutnya bertanding walau pun sukar menang di kubu kuat hamPAS..bukan semua pengundi yang menyokong hamPAS..di rompin hamPAS berani tanding walau dikata kubu kuat umno..maka harap jadi pengajaran bahawa hamPAS parti yang tidak boleh dipercayai..mereka tidak akan berterima kasih walau dibantu terutama semasa banjir..selamat jalan hamPASSSS...

  BalasPadam
 4. Pas ni boleh diketogorikan sama spt orang Hindu dan Ular...

  BalasPadam
 5. knp gambo kedua mat sabu seperti berduka...taste tidak menepati ke?

  BalasPadam