Ahad, 14 Julai 2013

SKMM Baru Nak Panggil..


Setelah begitu banyak kerosakan yang dibuat oleh dua ekor komunis ni.. Esok baru nak panggil? Yelaa....hhh!

Dua individu yang mempersenda Ramadan dijangka hadir ke pejabat penguatkuasaan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) esok bagi memberi keterangan.
Pengerusi SKMM Datuk Mohamed Sharil Tarmizi dalam satu kenyataan mengesahkan Alvin Tan dan Vivian Lee telah dipanggil untuk dirakamkan kenyataan dan membantu siasatan.Kedua-dua mereka sebelum ini memuat naik gambar hidangan dan kapsyen yang menyentuh sensitiviti umat Islam di laman sosial Facebook.
Bagi kes berasingan di laman Facebook yang menyiarkan gambar babi panggang dengan cap logo Halal, Mohamed Sharil berkata pemilik akaun itu bukan rakyat Malaysia dan tidak bermastautin di negara ini.
"Kami telah melaporkan perkara ini kepada Facebook dan meminta mereka untuk menyekat laman berkenaan atau memadam akaun tersebut," katanya. Sehubungan itu, Mohamed Sharil menasihatkan orang ramai agar segera melaporkan kepada Facebook jika menjumpai mana-mana paparan yang menghina kesucian Islam.
Beliau juga menasihatkan pengguna laman sosial itu untuk tidak berkongsi paparan atau foto yang menyinggung perasaan.
"Sebagai rakyat Malaysia, marilah kita menghormati bulan Ramadan dan rakan-rakan kita yang beragama Islam. Kita perlu sentiasa bertanggungjawab ke atas semua tindakan kita di dalam talian serta lebih peka terhadap sensitiviti orang lain terutamanya mengenai isu-isu agama.
"Sila berhenti dan berfikir sejenak sebelum kita berkongsi apa-apa maklumat di dalam talian," katanya.
BERNAMA
Lu Fikir La Sendiri!!!

2 ulasan:

  1. Berlakon opera cina , panggil saja, lepas tu biar begitu saja.

    BalasPadam
  2. SLOW MCM SIPUT BABI...BUKTI ADA DEPAN MATA PUN SLOW...GAJI NAK BESAR...BONUS NAK BESAR...TP KEJA MCM SIAL...PASANGAN SIAL NI HINA FAMILY NAJIB NANTI BARU KAU LAJU BUAT KERJA....DASAR PENJILAT...SKMM SUCK...SKMM PANGGIL NAK KAWTIM JE TU...PASTI LEPAS TANPA BICARA....BODOHNYA UNDANG-UNDANG NI...HINA DAN DAPAT PUBLISITI MELUAS..POPULAR AKU...

    BalasPadam