Jumaat, 22 Julai 2016

Kleptocracy Asset Recovery Initiative = KARI..!


Udah takde selera katanya nak menjamah kari..! Kenapa???

Baca pendedahan di bbc.disini.

1MDB scandal: 'Will the real Malaysian Official 1 please stand up?'


Kalau susah benor nak nyebut kleptocracy tu..ada cara mudah sebenarnya..! cuba ingat kelepet..! tau kelepet??? kelepet kalau udah besor dan banyak jadi lah kelepet tokrasi tu..!

Ater???

Lu Fikir La Sendiri!!!

62 ulasan:

  1. Kari Lauk Dedak..
    Ayam dah mati sebab tiada makanan..

    Dedak habis jadi makanan penyokong2 UMNO & BN.. Silap2 ada sikit kot Pemimpin Ahli PAS yg terikut selera diorg

    Sebabtu otak dah jadi kecik mcm kelentit ayam.

    BalasPadam
  2. “Kleptocracy Asset Recovery Initiative” yang tugasnya mendapatkan semula harta yang dicuri oleh pihak berkuasa.

    Jabatan Keadilan Amerika menyifatkan penyonglapan duit 1MDB sebagai pencurian oleh pemerintah (kleptokrasi).

    Ini adalah kes terbesar seumpamanya yang pernah digerakkan oleh jabatan tersebut.

    BalasPadam
    Balasan
    1. BERITA HEBAT.

      KORANG SEMUA DAH BACA INI EXPLOSIVE NEWS KE?

      MALAYSIA1MDB Scandal: Roshmah’s Own Daughter Slams Brother Riza Aziz And Najib Family For Alleged Corruption

      http://thecoverage.my/news/1mdb-scandal-najibs-daughter-slams-stepbrother-riza-aziz-family-alleged-corruption

      Padam
    2. INI LAGI BERKENAAN BERITA YG SAMA -

      [22:26, 22/7/2016] Ina: http://blog-hangit.blogspot.my/2012/07/wah-best-citer-nih-madu-tiga-rosmah.html?m=1
      Ada sebut Rosmah tak pergi kahwin anak perempuan nya Azrene

      DIMANA SALAHNYA DS ROSMAH SEBAGAI IBU??
      https://m.facebook.com/azrene.ahmad/posts/1136100933102828

      http://blog-hangit.blogspot.my/2012/07/wah-best-citer-nih-madu-tiga-rosmah.html?m=1

      http://www.themalaysiantimes.com.my/consider-his-debt-with-the-devil-collected-rizas-sister/

      http://www.sinarharian.com.my/mobile/nasional/mahathir-minta-pekenan-majlis-raja-raja-untuk-menghadap-1.543829#nav

      Padam
    3. DAN LAGI -

      http://www.thestar.com.my/news/nation/2016/07/22/macc-working-with-fbi-on-us-action/
      MACC working with FBI on 1MDB probe

      Tapi ada makna ke apa MACC buat. Pahal pun, PN Pandi akan kata takda sesiapa di Malaysia yang bersalah misappropriation of funds ke, money laundering ke.

      Bior le FBI siasat. Kot nanti prosecuted di US. Ada ke takda extradition treaty, mesti malu muka tak terhingga sesiapa di Malaysia yang kena.

      Padam
    4. Tugasan murni Dog yang mahu memulangkan harta yang disonglap oleh pihak berkuasa harus mendapat pujian namun ada satu kemusykilan:

      "siapa yang akan tolong pulangkan harta yang pihak berkuasa Dog sendiri songlap di banyak negara terutama Timur Tengah?"

      Kik kik kik

      Padam
    5. He.he.he macai ini masih dengar cerita kampung anwar di bamboo river ITU he.he.
      Cerita APA lagi cai
      Cerita dia bomor najib
      Cerita dia buang keluarga dia
      Cerita laki pertama dia Perak Dan Dan laki kedua di negeri9

      Apa lagi drama korean macai proliwat Dan probanglo cakap kan ini konon nya rosmah sangup tinggal Anak dia semata2 mahu kahwin dengan najib. nampak macam drama Korean je he.he.he
      Tan tah dialong ambil dari drama Korean 90an dulu he.he.he

      Padam
    6. biar FBI siasatan aku tengok sampai mana siasatan dia jangan jadi macam kes kapal selam di perancis,makamah cakap tak ADA salah laku di lakukan pada pembelian kapal selam , yg malu probanglo Dan proliwat

      He.he.he macai protun akan kecewa macam dulu juga he.he.he

      kita video tengok doj' buat kami tergelak
      Bila wartawan Tanya ADA bukti, boleh pulak pegawai cakap dalam siasatan selepas tuduh orang sana sini , pelakon Hollywood di doj banyak sangat he.he.he

      Padam
    7. Ko gelak lah sepuas hati, Jing Jibo. Nanti kita tengok siapa yang dapat the last laugh.

      Anak tiri dan kawan baik bos kau nampak nya tak akan ketawa di mahkamah dan penjara US. Kot boss kau jugak satu masa nanti - kot di penjara Malaysia.

      Kau baca lah links yg di beri di atas itu, nyata betapa tarak bola nya dia terhadap bini dia, mana nak berani sue SR, WSJ dll.

      Pssst, kau ada bola suruh dia sue ke? Surh le. Malu besau, Jing.

      Padam
    8. Klepeteruslari.

      Najib mmg kaki klepet.

      Padam
    9. no one will have the last laugh ... only cry .. sebab madey akan mati sakit jantung sebab layan nafsu syaiton ... takda siapa nak layan sue wsj yg membuang masa .. bukan mengugat kedudukan PM pun .. tak pelu layan bro ... biarkan madey dan protun terkinja kinja macam berok ... bangsat !!

      Padam
  3. Kari Lauk Dedak..
    Ayam dah mati sebab tiada makanan..

    Dedak habis jadi makanan penyokong2 UMNO & BN.. Silap2 ada sikit kot Pemimpin Ahli PAS yg terikut selera diorg

    Sebabtu otak dah jadi kecik mcm kelentit ayam.

    BalasPadam
  4. Malaysians hardly read. Nor do they have the brain capacity to either process information or store information. This is why Malaysians have a very short attention span, memory retaining problem and are also gullible.

    Example 1

    When Malaysians read they have this superb speed-reading capability that they have used during their schooldays especially during last minute slogging sessions days before the SPM examinations. They will pick up key words, process these words in a crude manner that would make sense to only them and that forms their understanding.

    So when the Attorney-General of the US Loretta Lynch conducted the press conference on the misappropriation of 1MDB sovereign funds, Malaysians pick up certain keywords, and they are:

    Riza AzizStepson1MDBPeople of Malaysia

    Simpletons put these six words together and they have a conjuncture that says “Malaysian Official 1 and stepson Riza Aziz together with 1MDB stole from the people of Malaysia.”

    I would have termed them as nincompoops or morons but for the purpose of this article I’d like to make them sound like a bunch of professional morons – hence the use of the term simpletons.

    The DoJ are applying for the seizure of assets “associated with an international conspiracy to launder funds misappropriated” from 1MDB.

    This is about people who took money from funds meant for 1MDB to profiteer and for their personal consumption.

    There are four people named in this civil forfeiture lawsuit and they are Riza Aziz who is the stepsonof Najib Razak, Low Taek Jho, or Jho Low, and Abu Dhabi government officials Khadem al-Qubaisi and Mohamed Ahmed Badawy Al-Husseiny.

    The four named above would now have to respond to the complaints filed in the lawsuit (show causeif you must, for the simpletons) to say to the DoJ that they purchased assets through legal means. This lawsuit can take up to seven years before it would come to a conclusion.

    My point here is, dear simpletons, Najib Razak whom you have linkedMalaysian Official 1 to be, is not named in this lawsuit. He is not a party to this process. Neither are 1MDB Official 1, 1MDB Official 2, and 1MDB Official 3.

    Neither is anything missing or seized from 1MDB as 1MDB is also NOT a party to this civil lawsuit. In a larger  scheme of things, it is 1MDB that is the victim of misappropriation and not a collusion partner to the four mentioned above.

    (Note for Simpletons: please read this paragraph 50 times). As Malaysians also have problems retaining memory, it is important to remember that the criminal investigation by the Royal Malaysian Police into the administration and governance of the 1MDB based on the PAC report is still ongoing. This is the same PAC report that has cleared Najib Razak from any wrongdoing and was signed in absolute agreement by its members which includes DAP lawbreaker Tony Pua. To add to that, Najib Razak is not being subjected to any investigation as announced not only in Malaysia and the US, but also in Singapore and Switzerland and a couple other countries. (Simpletons now go back to the beginning of this paragraph).

    BalasPadam
    Balasan
    1. Baguih ulasan ko, nanti aku hello Obama suruh lantik kau jd ketua hakim negara Amerika.
      Boleh juga aku rekemen ko jd ketua hakim negara Malaysia, tp mahathir dah aktif balik dlm politik. Silap haribulan kalau dia pm Malaysia semula, dia terajang ko sbg ketua hakim negara. Rekod dia dah ada. Jadi ko minta jd ketua kampung orang asli gombak dah laaa.

      Padam
    2. You Berayon bastard sound intelligent, you Son of a Gun. (Note that I'm being kind to you by not calling you Son of a Bitch that you really are).

      But I would be the one to term you as a nincompoop, dog poop, pigpoop et al.

      I'd call you moron not just for this article but for other purposes as well, because you are, indeed, a damn specimen of professional moron – yes, I'd use the term simpleton and more for you.

      But suffice for now.

      Padam
    3. Tun m jadi PM balik
      Kita cadangkan sprm di tutup
      Kita cadangkan bpr buka balik,kuasa dia bawah jabatan pedana menteri
      Lepas ITU senang tun m curi duit
      PAC ubah
      PAC hanya di kalangan protun je
      Senang lah tun m nak curi duit

      He.he.he

      Macam mana bagus tak cadangkan ini
      He.he.he

      Padam
    4. We suppose to counter Projib's points and opinion instead we shoot his messenger. This is not right. Very very wrong.

      To Kris Berayon, on behalf of Pakatuns, we are sorry that our actions upset you. You are fully welcome in here and you do have a right to your opinion.

      Padam
    5. Jing Jibo, jangan menyamar sebagai penyokong bola berayon pulak nya le. Amat bodoh, Jing. Amat di keji. Very low down.

      Kalau di medan perang, siapa menyamar di tembak mati jam tu jugak. Tapi kau - aku kentotkan aje le.

      Padam
    6. Pilihan Raya PP..
      Takut bazirkan wang rakyat
      Atau takut dana politik habis tak smpt nk tunggu PRU14.
      Kopak lagi la UMNO BN klu adakan PRN PP.. Untungla org2 PP boleh dpt Microvave Oven + beras free.

      Money Is King.. Bnyk Lagi Apa nk takut.

      Padam
    7. How damn stupid, irresponsible and damn outright lying and cheating this bastard calling himself berayon saying

      "This is the same PAC report that has cleared Najib Razak from any wrongdoing and was signed in absolute agreement by its members which includes DAP lawbreaker Tony Pua."

      Very clear and on record that Tony Pua and the others put out a media statement that PAC Pengerusi "Cari Makan" Hassan took out sentences from the draft of the PAC Report that was discussed and agreed by ALL members of the PAC.

      That was a deliberate act by Cari Makan Hassan. Ordinarily, that sort of act would land him in a lot of problems. But we all know the extent of the iron hand rule Najib uses in this country.

      Padam
    8. who said it was discussed and agreed.. he is the chairman of PAC and deliberated the justification for doing so .. you bastard moron ANC !!

      Padam
  5. mangkuk ayun....

    najib pembohong.....dia sendiri ngaku bohong....takde duit, ada duit....duit derma...

    sekarang ada pulak yang baru....duit hadiah....

    ko rasa najib layak jadi pm lagi ke tidak? pembohong jadi pm????

    ni yang paling simple aku nak tanya ko.......tak payah la nak pusing2....i m not a simpleton.....i try to make things simple.....

    -anti jub-

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ko tulis betul-betul laaa...
      Anti jibo or
      Anti jubo or
      Pro jib or
      Pro jubo.

      Padam
    2. lebih dari layak lah moron... itu sebab dia masih PM after all the ANC attack .. ko mmg taik ANC ... apa kata madey ko telan je lah ... bangang !!

      Padam
  6. Dear mangkok berayon
    Dont underestimate msian level of intelligent when u r the lack of
    1. Najib is the pm, fm, 1mdb advisor, admitting its his brainchild etc...riza his stepson via the womb of rosmah only different male semen...1mdb money gone..riza his stepson wth no background of famous bisnesman suddenly manage to bought expenaive condos,art works etc etc
    2. Najib hasnt sue wsj since many tuesday....why?
    3. He hmself admitted no mney received..later its from donation...try to explain that mangkok?
    4. Many more to come but im sure dedakians are paid just to insert some komens only...u must be from poor family but wth no selfrespect and hoping on stolen money to get paid?

    BalasPadam
    Balasan
    1. ko mangkok berayun ... why need to sue ??? nak buang masa ? layan madey kutty kerala... lebih baik focus byk kerja PM nak buat utk rakyat ... yg penting still berkuasa .... kerja banjingan madey ni tak menggugat why worry ? pegi mampus dgn ANC ... nak kuasa tubuh party dan lawan ... no short cut babe .... go fly kite !!!

      Padam
    2. ko ANC lagi lah bastard ... no money received from 1MDB ..all has been explained but yet ANC still attack on madey instruction .. pegi mampus lah ANC ... no one care to believe old senile madey kutty .. pay someone to purposely get DoJ to make a civil law suit and do PC and mak a hoo haaa for all ANC agent foreign and local trumping up slanders recycling spin same old slanders over again ... dammed you ANC !!!

      Padam
  7. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  8. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  9. Dulu tun momok kata kota taknmahu dijajah sekarang terkinja kinja minta penjajah datang ke Malaysia. .. ni la banaha pilih pemimpin dari Utara...srmua pemimpin dari memang pengkhianat bangsa dan bangsa... Terutama pemimpin pukimak dari Kedah Lama.... mme kimak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waktu Pak Man lawan tarik tali dengan Ikan Yu, LB Johnson datang.

      Waktu Tok Det lawan tarik tali dengan Tok Nor, Al Gores datang

      Lar ni bila Tok Jay lawan tarik tali dengan Mr Banglo, Doj datang.

      Sampai 2020 tak tahulah siapa pula yang akan datang.

      Padam
    2. Waktu Pok Dia buat dengan Mok Dia, nate' 11:45 PTG datang.

      Tak aman Malaysia di buat nya bila dia datang. Memaki hamun tak membanntu Najib, bini dia atau anak tiri dia sikit pun.

      Itu pasal Najib kata di kempen PRU13 bahawa jenis 11:45 PTG ini bangang, hamjadah.

      Padam
    3. jenis kamu lah bagus ya ... pegi dah kalau ko layan ANC madey kutty ... go fly kite !!!

      Padam
  10. Siapa yang belom baca, sila baca BERITA HEBAT Tanpa Nama 22 Julai 2016 11:15 PTG di bahagian permulaan comment section ini.
    .

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah keluar di Malaysiakini jugak -

      Riza reaps what he sowed for selling his soul, says estranged sister

      https://m.malaysiakini.com/news/349477

      Padam
    2. Sebijik macam drama Arwan Ally versus Assmin Ally versus si kakak.

      Padam
    3. Tarak komen pasai Rozy dan anak pompuan nya, eh? Awat ha? Malu? Takut kena balon dek pompuan gomuk pendek tu? Sian.

      Padam
  11. Pengkhianat pemimoin dari utara terbukti sudah... semua dari kedah lama
    fakta dan bukti ....yg terakhir tun mahathir dulu kita tak mahu dijajah lagi... kita ade lah fundmentalist islamik state.. akhirnya melutut terkinja mintak usa datang jajah malaysia... tak cukup nak jajah malaysia islam iman dan akidah pun digadai srkongkol dng pluralist murtad... libralis G25 sekutu rapat Marina mahathir dan sis in islam... lgbt dan gay....sapa pulak yg membawa ajaran pluralism lgbt dan gay... pun pemimpin yg jadi talibarut imf...soros...algore gay...tak lain tak bukan aljuboori... dari kedah lama jugak.... tak ke babi namernye tu....FAKTA tu sialll...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yang paling pengkhianat kpd kaum Melayu ia lah Najib. Negara ini negara Melayu, dulu nya Tanah Melayu, bapak dia Melayu, tapi dia kata dia Bugis, "jugak pendatang". Dia dengkikan Melayu.

      ISA membendung kegiatan subversif DAP yang anti-Melayu, anti-Islam dan cetuskan pergaduhan kaum 13 Mei 1969, Najib buang ISA. Buat keputusan buang Akta Hasutan yang melindungi Perkara Perkara sensitif dalm Perlembagaan berkenaan hak dan kepentingan Melayu, termasuk Kedudukan Istimewa Melayu.

      DAP tak suka Perlembagaan, tak hormatkan Bahasa Kebangsaan, tak suka sejarah negara ini, sepatut nya Najib cari jalan atasi masalah susah nak bina rakyat Malaysia, dahlah Muhyiddin mestikan Sejarah di sekolah sekolah, dia buang Mahyuddin pulak.

      Betapa pengkhianat nya Najib kpd kaum Melayu, dia mesti di buang pronto

      Padam
    2. Itu dkree lama, Dekree baru dah tukar:

      Perkosa abang angkat Daps

      Daps penasihat merangkap bank dedak pusat

      Tok Dude mursyidul am Pakatan Baru

      Ko ketinggalan kapal api, bro

      Padam
    3. hoii bangang !! siapa yg nak sangat ISA dihapuskan kalau bukan pembangkang yg bangang yg di ketuai DSAI ... lagi pun ISA mmg banyak kontroversi disebabkan madey kutty salah guna ISA selama 22 tahun tau tak bangsat !! DSN yg kena cuci taik dia ... mmg gampang madey kutty dan protun ni semua !!!

      Padam
  12. Bersih akan mempertimbangkan untuk menganjurkan himpunan aman jalanan bagi mendesak pengunduran Najib -

    http://www.sinarharian.com.my/mobile/nasional/mahathir-minta-pekenan-majlis-raja-raja-untuk-menghadap-1.543829#nav

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau bos nak tarik balik kuasa yang diberikan pada subordinate bos diwajibkan melakukannya secara berhemah dan tertutup tapi bukan secara terbuka, penuh sindiran dan jatuhkan air muka.

      Sampai bila pun subordinate tadi tak akan maafkan Madey... oops tersasul pulak, maksud saya maafkan bosnya.

      Padam
    2. Ye le, sampai bila pun Muhyiddin tak akan maafkan Najib. Dah tanya privately, jawab ha nya sepatah dua saja pasai berbilion Ringgit dlm ekaun Jibo.

      Yiddin Timbalan Presiden, nak le mewakili ahli Meno biasa, tanyakan mende gitu banyak duit dlm ekaun, entah derma apakebende konon nya.

      Hah kau, sekarang nyata berbilion masuk ekaun anak tiri dia beli rete di US pulak nye.

      Nak kena rampas, pastu tentu kena dakwa di mahkamah sebab misappropriate funds dan money laundering. Padan muka. Sekang, anak tiri pompuan dia pulak tibai si abang, sekali dengan korapsai emak bapak tiri dia.

      Bukan main sedap punya cerita. Reza Aziz patut bikin filem pasai ini pulak, suruh Tom Cruise pulak acting. Takda duit nak produce, harta nak kena rampas, pigi Las Vegas, cuba nasib judi di meja Roulette ke apa le.

      Padam
    3. ingat bersih jer boleh buat ... ingat rakyat tak menyampah dgn pembangkang... kerajaan PP.. kerajaan Selangor.... rakyat pun boleh buat bila tak puas hati ... jgn cari pasal lah bro !!

      Padam
    4. tak payah cerita pasal midin kaki tutuh bini org tu .. kalau berperinsip lead lah ANC bukan biar madey tua nyanyok tu kedepan .. jangan cakap lah midin tak akan maafkan .. ahli politik mana ada musuh dan kawan yg kekal ... tgk lah madey kutty tu yg boleh berpelukan dgn LKS .. ada siapa sangka ? DSAI pun boleh maafkan madey demi politik ... jgn cuba lah nak menghalalkan kerja haram nak jatuhkan PM utk kepentingan diri dan kroni madey ... enough is enough for 22 years kena tipu dgn madey kutty ni...pegi mampus !!

      Padam
  13. Bagus ssgt bersih 5 diada kan PAS tidak ikut serta..rakyat tahu sapa yg bersekongkol dng pluralist murtad..libralist G25 ... komunis.evanglista DAP ..syiah..lgbt da gay..puak yg dah bersatu utk menghancurkan kesucian islam dng tema selamatkan malaysia... puak yg dipimpin oleh pegkhianat bangsa.. jaja islam dng slogan yg hebat tapi sanggup bersekongkol dng musuh islam... baju merah menyusul dng t shirt PADAN MUKA....

    cuma berapa juta yg turun di bersih 5 nnti...

    tungguuu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yang pluralist murtad..libralist G25 ... komunis.evanglista DAP ..syiah..lgbt da gay itu ada lah Jibo. Tak caya, tanya Anwar Al Jubo.

      Bagus lah ramalan kamu bahawa ber"juta yg turun di bersih 5 nnti..."

      Terima kasih, Jing.

      Padam
    2. Kalau DBKL tak benarkan padang Merdeka, cadangkan padang depan Hospital Bahagia atau Tanjung Rambutan.

      Padam
    3. Padang kau cadangkan tu dah penoh anjing2 Jibo, Mat.

      Jadi gitu selepas macam macam berita anak tiri pompuan Jibo berdentum keluor cerita.

      Padam
    4. berjuta kepala hotak hang lah protun ... ingat rakyat semua bodoh makan taik madey kutty tu ... ingat RED shirt nak biar jer YELLOW shirt buat onar ganggu ketenteraman awam... attack lah apa pun .. keluar lah fitnah dan tohmahan apa pun ... nak jalan short cut dapat kuasa utk die dan kroni boleh belah .. tubuhkan je lah parti politik yg madey kutty gembar gembor tu dan ikut lunas undang2 .. bertanding dalam PRU14 ... mmg bangsat protun ni semua !!!

      Padam
  14. Majalah Forbes Boleh Masukkan
    - Riza Aziz
    - Jho Low
    - Tan Sri Larry Low

    Sebagai salah seorang org Billionair terkaya di Malaysia.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak lama lagi Riza papa, Bang. Harta kena rampas DoJ USA. Filem tak tau untung ke, ha nya Jing Jibo yang kata untung.

      Filem star yang dah berpuluh puluh tahun di Hollywood nak buat filem pun tak tentu jaya nya - Clint Eastwood, dan sapa lagi yang seumur dengan nya yang buat filem tak dapat di distributed by the Hollywood film distribution moghuls yang semua nya Yahudi tuh.

      Tapi Riza boleh di rekodkan sebagai "Has Been Billionaire" le. Yang harta di rampas sebab dia penjenayah misappropriation of funds and money laundering. Jenayah serius tu.

      Padam
    2. Ada sorang lagi billionaire terkaya di Malaysia - Jibo.

      Berbilion dalam ekaun bank dia, Beb.

      Sapa cakap nak jadi billionaire kena tungkus lumus berniaga?

      Padam
    3. paling kaya madey kutty lah bro .... jgn nak menganjing !!

      Padam
  15. Arab Saudi pun pernah kena tuduh terlibat dalam siri serangan 911 oleh U.S Department of Justice (DOJ).

    Kafir Amerika punya kenyataan ni jua la yang di sanjung oleh juak-juak pembangkang di mana-mana jua negara termasuk la orang Malaysia yang mendokong ideologi pembangkang.Ingatlah dulu, mereka pernah tuduh Iraq mempunyai 'weapon of mass destruction - (WMD)'. Namun bila negara tu dah musnah, barulah mereka akui bahawa mereka tersilap.

    Malah dalam laporan '911 commission report' terdapat 28 muka surat yang 'diharamkan untuk diterbitkan' selama 14 tahun, yang mana menjadi 'modal' pelobi dan pembenci Saudi untuk mengaitkan negara tauhid berkenaan dengan serangan pengganas 911.

    Mereka memfitnah Arab Saudi dengan bermacam-macam fitnah sehingga Arab Saudi terpaksa melaporkan setiap transaksi kewangan amal mereka (a.k.a Derma) secara terbuka (Satu perkara yang tidak gemar dilakukan oleh Arab Saudi adalah mengumumkan sumbangan mereka secara terbuka. Sila rujuk buku berjudul "A Country and A Citizen for Happy, Decent Life, terbitan Kementerian Penerangan Arab Saudi m/s : 40).
    Untuk sesama kita,

    “Hai orang-orang yang beriman, jika datang kepadamu orang fasik membawa suatu berita, maka periksalah dengan teliti, agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui keadaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu”. [Al Hujurat : 6].

    BalasPadam
    Balasan
    1. Anak tiri Najib punya pasal, pahal masuk cerita Arab Saudi?

      Reza kata terima derma konon nya, kalau betul pun, dari Arab Saudi ke? Coba kasi link nya. Macam yang lain2 di atas tu buat - kasi macam macam link.

      Padam
    2. hadiah lah bodoh ... byk beza hadiah dgn derma ... itu urusan dia... nanti dia jawab lah dlm kes sivil tu ... go fly kite !!

      Padam
    3. go fly kite? melancap lagi best

      Padam
    4. mmg protun kaki lancap !! baca berita pasal 1MDB dari WSJ jer terus melancap ... kecoh berok .. hampeh takda apa pun .. go fly kite !!!

      Padam
  16. civil suite ni untuk halang harta benda tu dijual atau pindah milik. lepas tu baru crimnal prosecution dibuat. mmg makan masa bertahun. tapi kalau dah kena makan tak habis, takkan berani pihak kaki ke luar negara

    BalasPadam
    Balasan
    1. ya lah syok sendiri ... US tu pun huru hara ... jgn nak merepek !!

      Padam