Rabu, 20 Julai 2016

HOT ~ Who Lets The Dog Out..! Wolff..! Wolff..!


Takut takut terlupa..! layan...



Lu Fikir La Sendiri!!!

56 ulasan:

  1. Malaysia has no future if Najib continues to rule. Get him out pronto.

    If the US Justice Dept is is allowed by the US courts to seize assets connected with 1MDB money laundering billions of US$ by Jho Taek Lo and his stepson Rizal Aziz, what future is there in a country run by some one associated with crooks and money launderers.

    BalasPadam
    Balasan
    1. What goes around quickly comes around.

      Last time when Uncle Tim barked at him, he plugged both ears. Uncle Tim had to undergo repair of his vocal cord.

      Now is his turn to wolff wolff at the mountain. As expected the mountain does not moves but he might get the flu.

      Padam
  2. Takda masa depan dengan najib. Dia sendiri di katakan banyak di pengaruhi dek bini dia, sehingga berikan kegunaan jet eksekutif, mengalahkan Menteri, pada hal takda jawatan.

    Ada pejabat dan setaf di Pejabat PM, tak pernah bini PM macam itu di masa lalu.

    Jika PM di pengaruhi dek bini dia, macam mana nak perintah dengan betul.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cakap siang pandang pandang bro nanti ramai yang terasa.

      Bila kalah PRK, rakyat disalahkan. Rakyat terasa.

      Bila boogese tak tumbang bini pulak disalahkan. Banyak bini terasa.

      Kebetulan bini Kak Wan tak masuk sini, kalau tak dia pun terasa!

      Padam
  3. Outsyed the box dah isytiharkan bhw Malaysia dah bangkrap, hari ni dah masuk hari ke sepuluh. Nak bincang apa lg?

    Takkan Blogger sehebat outsyed the box menipu?

    Takkan Blogger outsyed the box bodoh sangat.

    Takkanlah kauorang yg tahu dari a-z ttg ekonomi Malaysia yg sgt teruk ini tak percaya?

    Dan tak munasabahlah kau orang semua ni bodoh dan bahlol dan menganggap Blogger outsyed the box ni menipu umat je kerjanya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aku caya outsyedthebox. Negara bankrap ada beberapa interpretasi, beberapa peringkat.

      Nyata dah peringkat permulaan. Mungkin masuk ke peringkat pertengahan.

      Perbelanjaan negara ia lah RM280 bilion setahun. Najib dah bikin 1MDB terhutang RM53 bilion, tambah IPIC tuntut RM28 bilion. Kementerian Kewangan dah ambil alih dan tanggung hutang 1MDB itu semua. Malaysia bankrap bila tak cukup duit nak ongkosi belanja tahunan.

      Padam
    2. Oooo...byk jenis sgt bangkrap ni ya? Tak tau pulak atok ni. Patutlah minggu lepas ramai orang KL balik kg, rupanya mereka nak menoreh getah kat kg pulak sbb dah tak ada kerja di kl, sykt tutup, pejabat tutup sbb negara bangkrap. Dah jelas sekarang.

      Padam
    3. Antara maklumat bank dunia dan bank offside the box satu dunia percaya maklumat bank dunia hanya 'pendop bawah tempurung' yang telan urgh sume maklumat yang disebarkan oleh bank offside the box. Bila 1 trilion doit Petronsa lesap di kabus pagi, buat buat muka sardine. Apa punya toyol dar.

      Padam
    4. OSTB dah kalah pertaruhan. LSS muncul pemenang.

      Bankrap abis... bankrap idea, bankrap emoti, sekarang mati kutu

      Hampir hampir nak merapu.

      Padam
  4. Elok pun video di siarkan macai protun sendiri,
    Wartawan ITU Tanya pada tun m kes penyelewangan syarikat kapal Anak tun m yg di bailout oleh tun m itu,
    dijawab oleh tun m mana2 negara ADA rasuah najib pun rasuah, orang Tanya syarikat kapal Anak tun m di bailout kan oleh tun m ITU bukan ubah pandangan soalan yg berikan, seperti tun m jawab ADA bukti he.he.he, tun m sendiri tak nak membuktikan wartawan dia tak bersalah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul ini video penuh di aljazeera untuk macai protun

      https://youtu.be/628LOY3r9NA

      Padam
    2. Baru aku tau, admin in cuba menipu rupanya

      Padam
  5. Pas dgn Pan bergaduh. Pas dgn Dap pun bergaduh. Pan dgn Pkr pun nak bergaduh.

    Mahathir pulak tak pasal pasal nak tubuh parti baru.
    Haaaaaa...elok sgtlah tu.

    Pembangkang di Malaysia mmg bodoh malah tersangatlah bodoh. Ayuh tunjukkan kebodohan kamu semua supaya mendapat pengiktirafan dari rakyat.

    Mmg BN teruk, tapi pembangkang Malaysia lagi teruk. Kalau pembangkang Malaysia cerdik dah lama BN tumbang.

    PEMBANGKANG MALAYSIA MEMANG BODOH.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bodoh masih boleh pandai, kalau bodoh sombong, selamanya lah bodoh bertingkat tingkat.

      Contoh jelas ialah isu banglore. Tak tahu tentang valuation tapi nak beli banglore.

      Bila kantoi, sombong tak mahu di beri tunjuk ajar. Last last solidariti jadi penutup kemaluan.

      Padam
  6. Entah berapa lar kroni kena huloq nak dapat airtime sebegitu, hik hik.

    BalasPadam
  7. sudah2 la nak menipu tu wahai admin blog ni...jabatan keadilan US sendiri dah menafikan segala pembohongan WSJ ttg 1mdb...WSJ kat US ibarat Mkini, sarawak report dan bbrp blog pembohong mcm blog ni la kat negara ni...tuduhan dgn bukti yg direka2 oleh penjilat2 lobang najis kafir2 harbi DAP PKR RBA...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nak dakwa pembeli bungalow tanpa kipas siling punya lah susah.

      Nak rampas harta berkenaan lagilah susah.

      Nampak sangat WSJ masih beranggapan dunia masih sama seperti di zaman Saddam.

      Penjajah biadab tak kenal erti cukup dan puas patutnya diserahkan pada Daesh utk dibual bicara.

      Wakakaka

      Padam
    2. INI KE PENAFIAN JABATAN KEADILAN US TU..............????

      REUTERS/OLIVIA HARRIS/FILE PHOTO
      The U.S. Department of Justice filed lawsuits on Wednesday seeking to seize dozens of properties tied to Malaysian state fund 1Malaysia Development Berhad (1MDB), saying that over $3.5 billion was misappropriated from the institution.

      The lawsuits, filed in Los Angeles, seek to seize assets "involved in and traceable to an international conspiracy to launder money misappropriated from 1MDB".

      The lawsuits said the alleged offences were committed over a four-year period and involved multiple individuals, including Malaysian officials and their associates, who conspired to fraudulently divert billions of dollars from 1MDB.

      None of the lawsuits named Malaysian Prime Minister Najib Razak.

      But they named Riza Aziz, his step-son, as a "relevant individual" in the case. They also named Malaysian financier Low Taek Jho, or Jho Low, and Abu Dhabi government officials Khadem al-Qubaisi and Mohamed Ahmed Badawy Al-Husseiny.

      RELATED COVERAGE

      › U.S. lawsuits do not name Malaysia PM Najib, refer to 'high ranking official'
      The U.S. lawsuits said funds misappropriated from 1MDB were transferred to the co-founder of Petrosaudi, a company that had a joint venture with 1MDB, and thereafter to a high-ranking official in the Malaysian government it identified only as "Malaysian Official One".

      The assets involved in the case include penthouses, mansions, artwork and even a private jet.

      "That misappropriation occurred in multiple phases

      over the course of several years," the lawsuits said.
      "The misappropriated funds were then used to purchase the Defendant Asset, as well as to fund the co-conspirators' lavish lifestyles, including purchases of artwork and jewelry, the acquisition of luxury real estate, the payment of gambling expenses, and the hiring of musicians and celebrities to attend parties," it added.

      Padam
    3. Bertambah prast ler Protun bila name Projib tak ada dalam senarai. Silap hari bulan bekalan dedop pengalih tiang gol menuju pergentingan. He he

      Padam
    4. Bangsat kau reza Aziz. Sebab kau busuk nama pahlawan bugis dan mama ros. Dasar anak x sedar dek untung. Ha....ha... Game over. Macai dok cari idea nk spin esok² ni. Busuk mengaum betullah bau bangkai ni.

      Padam
    5. Terima kasih Cik Minah keluarkan berita tambahan pasal US Dept of Justice file legal action nak rampas harta si Taek, si dajjal dll itu.

      Nyata Anjing Jibo mengarut mengata lain dari itu.

      Harap keluarkan apa saja berita dari apa saja punca yang ternampak di sana sini berkenaan siasatan berkaitan 1MDB di 7 negara luar itu.

      Padam
    6. Najis dan cai sudah biase menipu dan menipu itu adalah suatu kebiasaan bg najis dan cainya.
      Senang hati karang cerita us dept of justice menafikan pembohongan wsj ttg 1mdb.
      Sendiri karang sendiri percaya.
      Yg tu xperlu bukti

      Padam
  8. Penyokong parti politik di Malaysia ada gelaran tersendiri

    Sokong najib.... Projib
    Sokong mahathir... Protun
    Sokong hj hadi...prohadi
    Sokong mat sabu...propan
    Sokong dot dot dot...projubo.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sokong Guan Eng ... Pro Bungalow atau Pro J Low aka Prolow.

      Padam
  9. aku baru tengok aljazeera.....mampus la najib......us department of justice nak korek habis2.....more than US1 billion nak kena dah.......ni bukan wsj, tapi dari us government sendiri cakap......

    berak cair la ko najib.....luxury properties, arts.....ni semua macam 2 ekor tu beli je....taik jo dgn riza....

    klu tak ko saman pulak al jazeera....atau us department of justice......selasa depan ok kot?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih bagi info tu, bro. Aku sangat minat apa saja berita pasal siasatan dan tindakan berkaitan 1MDB di luar negara - 7 negara itu.

      Ini menambahkan desakan dan tekanan supaya Najib letak jawatan atau di gantikan. Kalau boleh tekan satu macam, tapi bior le dengan cara yg di benorkan undang undang aje.

      Google news page yg aku selalu masuk tak sebut berita mcm itu dan aku selalu miss berita TV. Jadi bergantung lah aku kpd info yang bro kasi di sini itu. Tkasih.

      Padam
  10. WSJ petik lapuran dari reuters... US Justice Dept probe link to 1MDB.... cepat blogger batuapi putramerdeka.... berita fitnah terbaru... lepas ni terkinja kinja.la puak ni buat lapuran fitnah. .. bila disemak ayat reuters melalui WSJ dari sumbet yg dipercayai... menurut sumber... dll.... tak ke babi namernuer tuh....

    apa apa fitnah dulu serang dulu alih tiang gol kemudian. .... taktik dah lapok diulang tayang. ..

    yg penting FITNAH... jgn tak FITNAH...

    ficcKKKCcc

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setuju dgn 12:57 PG - Fitnah kepala bapak anjing Jibo.

      Kalau WSJ petil berita dari Reuters, mesti lah boleh di percayai. Sebab Reuters ada lah agensi berita UK yang tertua dan terbesar.

      Go bang balls, Jing Jibo.

      Padam
  11. Fitnah kepala bapak ko..buta perut!
    Ubat dah makan?
    Goyang tangan berapa kali hari ni?
    Otak doktor suruh scan dah pergi?
    Menggigil tak ko jing jibbo? Tak demam ke?
    Fitnah..fitnah..itulah aje modal ko.Lawan selagi ada dedak.walaupun dlm blog ni semua..SEMUA gelakkan kelembuan ko. Kesian ko cari makan sampai camni sekali. Buta kebenaran..sian..go hang yourself jing!

    BalasPadam
  12. US DEPT JUSTICE TU DAH FAIL KES KE MAHKAMAH KE BLOM LAGI.?. ASSET DAH SITA KE BLOM..? BILA KES NAK SEBUT NIH...? DAH TANGKAP PRNJENAYAH TU KE ATAU BLOM LAGI...? NAPA TAK TANGKAP LAGI..? BILA NAK TANGKAP... BILA NAK TUDUH KAT MAHKAMAH..? NEGARA DAH BANGKRAP KE BELOM NIH....? TIANG GOL DAH ALIH KE BELOM..?

    BalasPadam
  13. Tanpa Nama 1:25pg...nampak sangat kau ni duduk bawah tempurung. Dah filed dah. USA nye AG pun dah buat public statement. Nak tgk copy of the documents yg fi filed kan pun dah available online. Gi la baca..tapi itu dokumen in English la bro..faham ke nanti?

    BalasPadam
  14. Tanpa Nama 1:25pg...nampak sangat kau ni duduk bawah tempurung. Dah filed dah. USA nye AG pun dah buat public statement. Nak tgk copy of the documents yg fi filed kan pun dah available online. Gi la baca..tapi itu dokumen in English la bro..faham ke nanti?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bila lapang tolong keluorkan di sini, bro. Nate' tu faham Inggeris cuma malas nak google, aku tak sempat. Tapi tolong lah, masukkan ke dalam post baru nanti, kasi basuh dia lagi. Terima kasih.

      Padam
    2. TAK GUNA KAU MENYALAK JING JIBO 125 PG. PAHAL PUN PROCESS MENGSITA AKAN BERJALAN. TAK LAMA LAGI AKAN KELUOR LAH BERITA LANJUT BUTIRAN HARTA YANG DI SITA ITU DAN NAMA PENJANGAK NYA SEKALI.

      EKAUN BUKAN ATAS NAMA NAJIB. TAPI KALAU ADA SEBUT DATANG NYA DARI NAJIB ATAU 1MDB, JADI LAH.

      Padam
  15. US Dept of Justice sudah pun failkan kes mereka di mahkamah untuk menyita harta dan barangan bernilai US 1 billion semalam (Rabu)yang disyaki hasil dari menyeleweng wang 1MDB. Mereka juga telah mengeluarkan press statement menerangkan mengapa mereka perlu mengambil tindakan berkenaan.

    Sungguh kurang sopan mereka sanggup memfitnah sebegitu. Kesian kat anak tiri PM yang tak berdosa ditudah yang bukan bukan. Sedar diri la sikit wahai Dept of Justice US jangan fitnah seberono kepada orang orang yang tak berdosa nanti kau di suruh fly kite baru tau.

    BalasPadam
  16. US Dept of Justice sudah pun failkan kes mereka di mahkamah untuk menyita harta dan barangan bernilai US 1 billion semalam (Rabu)yang disyaki hasil dari menyeleweng wang 1MDB. Mereka juga telah mengeluarkan press statement menerangkan mengapa mereka perlu mengambil tindakan berkenaan.

    Sungguh kurang sopan mereka sanggup memfitnah sebegitu. Kesian kat anak tiri PM yang tak berdosa ditudah yang bukan bukan. Sedar diri la sikit wahai Dept of Justice US jangan fitnah seberono kepada orang orang yang tak berdosa nanti kau di suruh fly kite baru tau.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha kau nyindir ye. Suruh orang fly kite tu bang balls le.

      Padam
  17. Esok lusa anjing² pro jib on akan tersipu malu sambil mencawat ekor dgn perkembangan terkini siasatan berkenaan 1MDB di US. Alhamdullillah. Ada yg x tdo malam ni. Kena cari pil ๐Ÿ’Š tido ni.

    BalasPadam
  18. Barang yg sapa yg disita tu..?. dah rampas barang tu ke blom..? Dah ada tangkapan ke blom..? Sapa orang tu...? Press statement tu pasal.ape sebrnarnya...jgn spin press statement tu....? Bila nak tangkap nihh..? Mesia dah bangkrap ke blommm..?

    BalasPadam
  19. masih syok sendiri ... washinton dah nafi pun ... no such thing ... go fly kite !!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kepla hotak kau Washington dah nafi. Bapak kau ada di Washington ke beri tau kau. Go bang balls.

      Padam
  20. Tak paham sungguh beruk2 najib nie. Anak tiri dia sudah masuk dlm senarai DOJ mau kena rampas harta...mana dtg harta dia tak lain tak bukan drp 1MDB...sapa kepala 1MDB kalau tak si lanun bugis bernama najib madungung. Tangkap tu blom lagi laa...tapi harta mmg sah2 nak kena rampas sebab disyaki berasal drp duit curi. Tang tangkap tu mmg susah la sebab bapak dia najib...jatuh jer najib dgn mak bapak dia masuk jel. Sebab tu la sebusuk mana pun najib....selagi tak turun selagi tu la rakyat malaysia akan terpalit kena tahan...najib takan turun...gerenti punyaaa. Bapok bibir pink tu sanggup jadi bahan caci selama mana pon takan jadi kudis pada dia sebab maruah dah takde..!

    BalasPadam
    Balasan
    1. maruah madey jer yg masih utuh sejak awal sampai sekarang... satu persatu usaha madey gagal tapi masih bermaruah lagi ikut tafsiran protun .... go fly kite !!!

      Padam
    2. Maruah Najib tu utuh tapi ada b.

      Mana Najib ada maruah diri atau bangsa Melayu. Dia kata dia Bugis, "pendatang jugak", tak ngaku dia Melayu, menjatuhkan maruah bangsa Melayu yang berada di negara ini yang dah beribu tahun di kenali sebagai Tanah Melayu.

      Go bang balls.

      Padam
  21. Kak Mah soh Najib bungkus kain baju nak lari ke Turki .... bukan najib, Kak Mah yg beri arahan.

    BalasPadam
  22. Malaysian Official 1...

    Riza aziz...is the relative..

    Used the money to pay gambling debts in las vegas among others....bla bla bla... Pencacai2 najip chicken dok pulun backing si penjudi jugak rupanya...bagus la sgt..tumpang sekali dosa2 diorang tu..haha

    Hmmmm...patut pun baru2 ni najip chicken MINTA MAAF. Selama ni tak pernah pun minta maaf kat rakyat..tau nak mengelak je..

    BalasPadam
    Balasan
    1. More than an ordinary relative. Dia anak Rosmah, anak tiri Najib. Dia proxy holder.

      Harta tu semua atas nama dia sebagai front saja. Kot ada le peratus bagi dia. Tapi dalang nya emak dia. The woman who has been known to "never accept a No for an answer".

      Jahanam lah dia, Najib di ganti dek UMNO atau PRU14 hendak nya.

      Padam
  23. Najib minta maaf? Maaf tidak diterima, sebabnya? Hari ini rakyat hidup dalam keadaan tertekan, sengsara,kucar kacir, mengisytihar perang terhadap najib dan beban kehidupan tinggi.

    Berbanding zaman Tun Mahathir, aman damai, bahagia,hidup tiada tekanan, harga barang rendah, boleh melancong luar negara malahan dihormati masyarakat negara luar.

    Hari ini, apa yang najib telah lakukan adalah merosak dan menjahanamkan negara malaysia.

    Najib, tiada maaf untuk mu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aman damai? -- tanya Pak Anwar tu --- kalau tidak tak la dia buat PKR.

      Padam
    2. Hari ni pak anwar menyokong perpaduan diantara parti pembangkang lawan umno dan bn.

      Objektif nya jelas,

      Lawan satu sama satu untuk menumbangkan parti najib (umno dah takde) yg Kooooorrrrruuuuupppp...(hidup anwar!)

      Padam
  24. Najib, maaf tidak diterima juga kerana merompak wang dan harta negara

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kawan tak terbaca apa yang di minta maaf nya. Kalau boleh tolong kasi link nya, TK.

      Padam
    2. 6.43 perutusan hari raya.

      Padam
  25. "Among the questions asked by investigators is whether politically connected individuals in Kuala Lumpur benefited financially from the fund, whose advisory board was headed by Razak, the Malaysian prime minister."

    The Guardian.

    Ohhwwhh benefited financially? 4 billion masuk akaun peribadi, 1 billion beri rosmah dan 1 billion beri riza anak tiri suruh buat filem separuh lucah.

    Belen dari beliyon yg dah tinggal tulang tu, najib baling dan tabur dedak atas lantai untuk dilahap dedakman.

    BalasPadam
  26. Anwar dan pembangkang dah banyak kali membebel tentang bahayanya Mahathirism dan nepotism. Kalau tak dibendong, perumah bakal rebah tapi parasit bakal mengembang dan berjangkit. Khalid dah dijangkiti dan tidak ketinggalan LGE. Siapa seterusnya? Haha lawak pagi Khamis.

    BalasPadam
  27. Dah takde akal jing jibbo ni, nak alih topik. Dah kalah buat cara kalah..Teruk ko kena belasah ye jing. Jibbo buat taik satu dunia tahu, ko nak salahkan Tun,sebut boboi. Ada akai ka? Jing, kalau ko budak kecil, grow up properly. Kalau ko dah tua bangka, ingat lah mati.tak guna ko hidup jika tak dpt bezakan buruk baik.
    Ubat dah makan hari ni? Rehat.Otak ko mesti serabut. Jangan goncang hari ni. Pi tido.tak bangun2 lagi pun takpe..

    BalasPadam