Ahad, 10 Julai 2016

Statement Jer La..!


Banyak sangat dah statement berkaitan isu ni..! hasilnya mana?

IGP siasat kesahihan dokumen audit 1MDB Sarawak Report

Polis akan menyiasat laman web pendedah maklumat, Sarawak Report mengikut Akta Rahsia Rasmi (OSA) kerana membocorkan laporan Ketua Audit Negara ke atas 1MDB, tetapi hanya selepas mengesahkan bahawa dokumen berkenaan adalah sahih, kata Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar hari ini.
"Kita tidak pasti jika dokumen yang diterbitkan mereka itu adalah sahih. Jadi biarlah saya berbincang dengan Ketua Audit Negara (Tan Sri Ambrin Buang) terlebih dahulu untuk memastikannya adalah benar-benar laporan audit yang telah diklasifikasikan sebagai rahsia.
"Jika ia benar, maka kita akan menyiasat di bawah OSA. Jadi bertenang dahulu," katanya kepada pemberita pada majlis rumah terbuka Hari Raya Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi di kediaman rasminya di Putrajaya hari ini.
Siasatan sebelum ni kemana pergi? yang lari ke luar negara bila nak tangkap? PAC minta siasat Shahrul sampai mana sekarang? 
Kalau dokumen tu asli, betul dan benar..ok pergi la tangkap yang membocorkan dokumen kerana ianya dikelaskan sebagai OSA..! TAPI rakyat pun nak tahu bagaimana dengan kebenaran yang didedahkan tu..! yang itu taknak siasat ke?
Patut la anggota dibawah banyak yang 'down' sekarang ni? semua kerana kepala..!
Siapa kepala?
Lu FIkir La Sendiri!!!

36 ulasan:

  1. Yup..rasanya khalid nii serba salah nk ambil tindakan..ada kemungkinan dia dibawah tekanan ketika menjalankn tugas..maklum nii kes jerung bkn bilis..sudah tentu sukar nk buat siasatan selagi ada campur tangan politik..πŸ˜›πŸ˜™

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tuduhan tanpa asas terhadap khalid tanpa disertakan bukti adalah mengumpat. Noktah

      Padam
  2. SARAWAK REPOT PENIPU DAN PEMBOHONG SAMAN MCM CLARA BOHSIA... JUSTO PENIPU YG DISAMBUT BERITA PENIPU DNG BAYARAN 6 JUTA OLEH AKHBAR *THE EDGE* DAN PONY PUA... KEMDIAN TERKINJA KINJA TUN MOMOK SAHUT BERITA PALSU JUSTO DNG 1MDB.... SEJARAH RINGKAS *SR* PENIPU DULU.... PE2 PUN KENA UCAPKAN TIMAKASIH PADA MOMOK SBB SKG MOMOK KEDEPAN LAWAN UMNO... INI MRNYEBABKAN ANWAR ALJUB DAN RIWAYAT KERABAT TERUS PUPUS DAN HANCUR LEBUR.. PKR DAH PECAH DUA ANGKARA TUN MOMOK... TIMAKASIH tun MOMOK DURJANA.... KERJA UMNO TAMBAH MUDAH BILA BERHADAPAN PKR..DAP..PAN.... TERUSKAN PERJUANGAN MU YG SIA SIA PADA TUN MOMOK DAN MACAI SKLIAN.. UMNO YG DAPAT LABA DARI PERJUANGAN SIA SIA MOMOK DAN CAI2 BODOH MOMOK... muahahahaha TIMA KASIH tun MOMOK......

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sesiapa yang menipu dan mencuri harta wang rakyat serta sesiapa yang menyokong kejahatan terhadap negara adalah penghianat negara. Mereka semua adalah besar punya haram jadah dan puaka sebenarnya.

      Padam
    2. Maksudnya siapa? Mahathir atau Anwar? Teresa Cock (aka humor) atau siapa yer?

      Padam
  3. Sedarlah wahai rakyat...puak2 kafir harbi DAP PKR RBA takkan berhenti memburuk2kan kerajaan pimpinan melayu Islam sedia ada dengan pelbagai pembohongan, tuduhan & bukti rekaan dan fitnah selagi adanya melayu2 bebal yg terhegeh2 nak jadi pemakan najis para kafirun ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Buktikan semua itu fitnah... Buktikan malaysia diperintah olih pemimpin islam Yg mengikut ajaran sebenarnya... Buktikan pemimpin kita jujur dlm perbuatan...
      .

      Padam
    2. Pertuduhan tanpa bukti adalah fitnah. Mantan MB khalid telah melaluinya.

      Padam
  4. Sumber Dari tokong kini di kitar semula Dari tahun lepas he.he.he..
    Siapa nak percaya 'hanya macai protun Dan pro pig and dog percaya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Team a team b APA cerita..πŸ·πŸ—

      Padam
  5. Siapa pengkhianat negara sebenarnya...? No more northern from PM after this.....!!!Pengkhianat negara kebanyakkan dari UTARA. ... nak fakta dan bukti..?
    1. TAR.... Singapork sedekah kat lee kwan u... yg tinggal pulau batu putih...
    2. Anwar Aljub... Islam Madani pala otak dia..!! At last penganut pluralism. . Gay..lgbt dan jesuits
    3. Tun Ma*hanyir* ... we're fundamentalist islamic state at last sekongkol dng pluralism/syiah/komunis (pakej 3 dlm 1)... 3 negeri sedekah kat pembangkang termasuk negeri tun Ma*hanyir*... tak ke babi nemernye tu...
    4. Tun zzZZZzz... Islam Hadari pala otak dia... 5 negeri sedekah kat pembangkang termasuk negeri kelahiran dia... puiiiiii
    5. Mat Sabun ...skg presiden PAN anjing DAP penganut Syiah tegar... kahakkkthuuiii

    Najib mewarisi pimpinan haprak utara Tun zzzZZZzz dari 5 negeri ke pembangkang 2 negeri kembali ke kjaan... 2 negeri lagi Klntan dan Sgor insyallah kembali ke kjaan UMNO berdasar prestasi PRK Sg Besar & K Kangsar.... mungkin PPinang pun kembali next PRU nnti

    Sapa pengkhianat yg menjahanamkan melayu... islam dan akidah serta iman klu tak dari utara siallll....!!!!
    Semua tu fakta ....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sesiapa yang menipu dan mencuri harta wang rakyat serta sesiapa yang menyokong kejahatan terhadap negara adalah penghianat negara. Mereka semua adalah besar punya haram jadah dan puaka sebenarnya.


      Padam
    2. FfucCcKkk...mangkok hayun..ProOO00ootTtπŸ’¨

      Padam
    3. Oo..ni rupa akhlaq si Kentut Proo00tt...

      Padam
    4. Oo..ni rupa akhlaq si Kentut Proo00tt...

      Padam
    5. Oo..ni rupa akhlaq si Kentut Proo00tt...

      Padam
    6. Bro 1047pm.
      Tun Mahathir terlepas Kelantan pada tahun 1990 hingga kini. 1999 terlepas Terengganu atas isu anwar ibrahim. Sabah pernah terlepas pada tahun 1986..di rampas kembali hingga kini..

      Wahal..tun abdullah rampas terengganu pada 2004 dn menang besar dlm pru..tapi semasa pru 2008 terlepas kelantan..dan 4 negeri..perak, kedah, penang dan paling sedih selangor..

      Najib rampas sebelum tu perak..dan kedah pada 2013..tapi kedah bn menang atas pengaruh tun mahathir dan mukhriz adalah mb kedah..kelantan..penang dan selangor PR sapu..

      Najib gagal sepenuhnya..faktor cina adalah penyebab.

      Najib bukan sahaja kehilngan negeri seperti selangor, penang dan kelantan tapi juga kehilangan harta negara di bawah 1mdb.

      1mdb ideanya bagus..tapi implementation out dan sekarang rakyat yg tanggung..

      Rakyat nak jawapan..bukan osa kan audit report.

      Kerajaan najib kena tegaskan tidak terlibat dlm skandal 1mdb..kena berani..

      Tapi gagal sepenuhnya..

      Jadi mana lebih pengkhianat sebenarnya,?

      Padam
    7. Kasian penat je berpuasa dlm bulan ramadhan... Elok buat puasa enam..
      Jaga mulut n jaga perkataan...

      Padam
    8. Di sebab kroni protun semua negari jatuh ketangan pembangkang disebab tun m bergaduh dengan umno itu, tun m gagal rampas balik Kelantan ITU, semua masalah berpunca Dari tun m ITU sendiri. Tun m sendiri tak nak belajar Dari sejarah melaka bergaduh sesama sendiri menyebab orang asing ambil kesempatan. macai protun harus balajar sejarah tun m sendiri dia menyebabkan 150billon rugi semasa pemerintahan dia najib baru rugi 50billon masih boleh betulkan balik, kerugian 150billon sampai 22tahun sampai zaman Pak lah memerintah sampai najib memerintah dia terpaksa tanggungnya ADA faham Tak 'nak aku sebutkan satu2 ke?

      Padam
    9. 11:46

      Tolong sebut satu2 kerugian tersebut dgn bukti2 dokumen yg sahih, bolih?


      Lepas tu, ko terus failkan kes di mahkamah terhadap Tun, bolih?

      Kalau takat menganjing dlm blog, budak tadika pun dah mahir.

      Padam
    10. Khalid gapgap juga tidak di heghet ke kort meskipun ada 93 muka surat bukti salah lakun. Nah mungkin de faktoe tak sampai ati. Agaknya ameno pun sama tak sampai ati nak heghet org sendighi. Kalaulah si de factun PR yg jadi PM pada 2000, mungkin ramai yang melengkok belakang bar pada masa tu, he he.

      Padam
    11. Ini bukti tun m menyebab kerugian pada bankbumiputera https://youtu.be/h9_SW4BGWRI

      Nak lagi aku sebut ke?

      Padam
    12. Ini kes pkfz http://m.themalaymailonline.com/malaysia/article/is-pkfz-scandal-a-crime-without-culprits-pakatan-asks

      Ini kes pkfz menyebabkan kerugian pada Malaysia semua tun m punya kerja, cina ITU dilepaskan

      Padam
  6. Berapa lama agaknya proses siasatan dijalankan... sebulan atau setahun atau tiada had masa yg ditetapkan? Statement aje ler......!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kes tuan punya wikileaks ambil masa berpuluh tahun kerana melibatkan kebocoran rentas sempadan makanya tiada beza dengan si Lawak Leport. Sabar ya.

      Padam
  7. 11.31
    aloo bodoh najib MEWARISI PM zzzZZZzzz yg ilang 5 negeri bodoh.... fakta tu bodoh.... kedah dapat kat boboi Najib yg jadi PM bodoh.... bila masa boboi jadi MB atas ehsan najib bodohhh....
    sejarah x bohong... momom dan macai momok yg auka pembohong mcm Sarawak Repot dan justo penipu... 23 tahun momok jadi PM ... negeri kelahiran dia pun jatuh kat pembangkang... kedah... ganu dan klntan.... x ke babi namernye tuhhh... x payah mk ubah fakta

    BalasPadam
  8. Itu cerita dolu2...pru14 Najib tidak akan menang walau satu pun negeri kat semenanjung. Dia nak buat pemilihan umno pun tak berani sebab takut kalah.

    BalasPadam
  9. sembang lah korang ni.... Najib kalah PRU 14 konon...... baru dua PRK... gerombolan TUN tertungging dengan kemana.... ada hati nak menang PRU14...... engko ingat ramai lagi orang nyampah ngan Najib atau jelek ngan perangai TUN...... Aku rasa TUN tu yg kena slow down...fan yg lain jangan bongkak sngatlah..... Mukriz tu pengikutnya dah nyorok dah...... malu nak sokong lagi.... muhyiddin harap umno Pagoh yg mmg berpecah pun..... sapie apdal.... harap orang semporna yg duduk kat bango2 ngan Sri jaya ajalah sokong..... yg kat pulau bum-bum... ramai yg nyampah.......harap dewan terbuka Depan rumah jer besar.... senang nak salam ketuk.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aik..? Baru menang 2 PRK dah sombong? 1MDB nie isu nasional...bukan isu setempat...setakat nak menang PRK org2 melayu nie bagi duit...beras..kain..mulut kena manis bagi janji...sah2 BN menang. Itu jer...

      Padam
    2. Kalau tak silap referendum ( antara Nexit atau Tunexit pun dah buat. Keputusan jelas LGExit pilihan majoriti, kah kah.

      Padam
  10. To the running dogs Lanun-Bugis.....and PDRM,

    - Why is it Sharol Halmi technically on a leash next to Najib's office?

    - Is it not PAC alluded there is a case, starting with Sharol?

    - Why is the Fat Boy-Joh Lo still free in his luxurious yatch?

    - KJ the young guns of UMNO did came out with statement asking for Jho Lo's head for an investigation?

    - How come Suboh & Faisal of SRC in hidings?

    - There are just long list of perennial questions with the one on top is Najib's promises to, "....TUNGGU AUDIT & SIASATAN...."?

    OK, not to dumb your head further (Lanun-Bugis & his Pirates), if you cannot read the 330 Pages of JAN (Jabatan Audit Negara) when even the 'damned' SR has to break it down into 3 different instalments to really get a good grip on the contents.....why don't you guys try and see whether you can gel into it!

    Giving a little light.....

    To buy 3 IPPs costing 12 Billion, but you take 18 Billion worth of LOAN, what business model allows you to go for 50% more of BURDEN from the cost to buy and get the loan in the first place???

    But wait, there is more...the total LOAN taken was way beyond that...but that is for you guys to justify yourselves.

    But hey! At least ada AG (Auditor General) yang tell it like it is..(not that other AG-Attorney General on a leash, ok).

    Well, don't need to rebutt, just help yourselves to the PAC Report....itu tidak di OSA kan???

    Look man, if only Najib come clean and the rest of the cabinet repented, we still can forgive, provided you relinquish from the corridor of power with all humility, period!

    To keep firing at a person whom had just celebrated his 91st, it just does not make you guys man enough....what a shame!

    MLN

    BalasPadam
  11. If one were to revert the clock backward, if the argument such as "head must be rolled when a GLC fumbles", just imagine how many times that head has had to resign over the period of 21 years? 21 is still underestimate?

    BalasPadam
    Balasan
    1. You need to do a lot better than that....errr did you mean 21 is UNDERSTATEMENT or what?

      And, 1MDB is not about GLC fumbling....

      - 1MDB is set up with presumptive motive of Scheming to SCAM, that on the basis of what is out in the 'OPEN' already.

      - Najib gave his explanation to only select few UMNO when the issue of 1MDB started to unravel by saying 680 American Pies was not from 1MDB!

      - Najib LIED secara berkias by,

      a) Thanking Haron Din (phuLAMAK) for not believing the ridiculous story of money getting into NAJIB's PERSONAL ACCOUNT...and now the story now is not so ridiculous after all!

      b) a while later by giving out perception of he is no bloody THIEF by banking the money into his PERSONAL Account and in Malaysia...and these 2 occassions were during a blessed month of Ramadhan and people were baited as they said, '..hooked, line and sinker!!!'

      - NAJIB caught with pants down with money in his PERSONAL ACCOUNT but from there the LIES just snowballed! And still the ever HANGING QUESTION of 42 Million Malaysian curry-puffs coming from SRC International that cannot be DISPUTED in all its exotic taste of curry-puffs but bartered trade in spending from the account too over Najib's Credit Card PAYMENTS!!!

      - Good Star was profusely defended by Najib & Hassan PACarimakan only to be shot down by SURAT RAHSIA dari BNM confirming ownership by the sole owner FAT BOY Jho Lo!!!

      You need to do way better than just coming up with lamed statement of GLC bla bla bla......

      If you cannot read 300 over pages of JAN, then go for the lesser PAC a little over 100 pages but should these going to cause so much of head-banging yawn then go for the " 1MDB Booklet as issued on Siapa Kata 1MDB tidak di Jawab " only some 70 odd pages and then CROSS-REFERENCED to what is out there and what has been said and foremostly what has been PROMISED by NAJIB, the man himself so many broken promises 'hot-iron-branding-on-his-forehead' with the habit of saying,

      -transformasi
      -integrity
      -dengar nadi rakyat
      -bla bla bla

      that "......TUNGGU AUDIT dan SIASATAN......"

      To all the running dogs to the no. 1 THIEF & LIAR.....

      the FIRST LIE cannot COVER the SECOND LIE subsequently Will not DEPLETE the continuous LIE and absolutely shall not or rather MUST NOT ABSOLVED the LIAR!

      You do the CRIME
      Please do the TIME

      Padam
  12. R. Rahman
    A. Abd.Razak
    H. Husain
    M. Mahathir
    A. Abdullah
    N. Najib

    Penamat pemerentahan umno.

    BalasPadam
  13. Anyone keen to seek the truth about 1MDB should read up alternative views and reports on the subject other than that being written in the prime media. Read the exposes (leaks) of WSJ and SR with an open mind. Then come to your own decision and conclusion on the subject. Have amicable discussion and discourses with others based on your own perspective. Agree to disagree. Possibly never use an ad hominem argument to counter another argument based on feelings or prejudice, rather than facts, reason or logic. Avoid personal attack on one’s character when attempting to address the issue at hand or in individual debate. It is always easier to attack one’s social, political or religious views than to address the topic being discussed.

    BalasPadam
  14. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam