Ahad, 10 Julai 2016

Shafie Apdhal Anak Jantan..!


Suara anak jantan memang macam ni..!


Kenapa tak tanya saya depan-depan - Shafie Apdal

Bekas naib presiden Umno Datuk Seri Mohd Shafie Apdal mempertikaikan tindakan kepimpinan parti itu yang menggantung keanggotaannya tanpa bertanya secara berhadapan ketika mesyuarat Majlis Tertinggi (MT).
Sebaliknya, kata beliau, Umno bertindak ke atasnya tanpa menyiasat terlebih dahulu ketika beliau sedang mengerjakan umrah.
“Siasatlah dulu, apa pasal takut sangat nak siasat saya berdepan, tanya saya apa salah saya dalam bulan yang baik kita beramal dan saya pergi umrah, tidak langsung semasa saya hadir Majlis Tertinggi tak ada tanya saya.
“Bila saya berumrah gantung saya. Tapi tak apalah mungkin ini di antara petunjuk Allah bila saya berumrah dan berdoa di Masjid Nabawi.
Anak jantan memang berani..! jelas lah pihak mana yang bacul..!

Berani kerana benar..!
Lu FIkir La Sendiri!!!

59 ulasan:

  1. Macam mana nak tanya depan depan. Tak boleh punya, tak berani. Pilihan parti pun di tangguh Njib sebab takut di gulingkan.

    Kalau benarkan TSMY, DSSA, DSMM defend diri mereka di Majlis Kerja Tertinggi UMNO, mesti ada ahli2 MKT yang tak setuju pecat depa. Silap silap majoriti yg tak setuju.

    Jadi, gunakan sistem kuku besi lah. Pengecut. Tak demokratik. Macam DAP.

    BalasPadam
    Balasan
    1. TSMY dan DSMM di pecat, DSSA di gantung keahlian nya, dia buat keputusan cabut dari UMNO selepas menunaikan umrah di Mekah, kot selepas berdoa minta Allah SWT tunjukkan dia jalan yang paling baik.

      Kot Najib tak mahu pecat DSSA sebab takut sentuh "Fixed Deposit" nya Sabah dan Sarawak menjelang PRU14. Tapi nyata dia dah korek tabung FD itu, dah keluar sejumlah yang amat bermakna dan memberi pengaruh kpd ahli2 UMNO yang lain.

      Itu pasal ramai yang mengatakan jika Najib tak di ganti awal sabelom PRU14, UMNO/BN akan lingkup di PRU itu.

      Padam
    2. Dah kata anak jantan buatlah parti baru, tunggu apa lagi, kalau tidak org akan kata anak pondan.

      Padam
    3. Tak kisah lah pondan ke tak pondan. Asalkan bibir tak merah macam macam si anu, hehe

      Tentu Protun sudah atau masih lagi mikirkan baik tak nya buat parti baru. Kalau buat, menarik taat setia ahli2 UMNO dari UMNO. Pada hal, yang penting ia lah menarik taat setia ahli2 dari Najib saja.

      Padam
  2. Kalau jantan.... apa nak kalut keluar parti...kena gantung ajer kut.... bukan kena pecat.... kata sayang UMNO.... ni bukan sayang UMNO namanya....tapi sayang jawatan...... dahlah tu....siap salahkan orang lain lah plak......

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sebab Najib perintah kuku besi, bila bila aje boleh di pecat. Jadi, apa guna nak tunggu.

      Cakap bodoh, marah. Tapi kan nyata bahawa kalau ha nya sayangkan jawatan tentu tak keluar dari parti.

      Padam
    2. Betulah Awak ni pemakan dedak haram...kalau sayang mesti ikut membabi buta tak kira betul kesalah... Kalau ini lah pemikiran melayu mcm anda memang Jahanam melayu ditanah melayu...oh lupa kamu pemakan dedak juga pendatang mcm pm Awak ye...

      Padam
    3. 1011, setuju amat bodoh mengatakan "kalau sayang mesti ikut membabi buta tak kira betul kesalah".

      Shafie Afdal tak tak pernah mengata dia pendatang, ha nya Najib saja yng mengata ia Bugis, "jugak pendatang".

      Padam
  3. sekarang ni jadikan agama sebagai periosai.... LOGIK tak kau doa kat mesjid nabawi....'Ya Allah ya tuhanku juika aku sebenar-benarnya berada di pihak yang benar dan di aniaya pihak yang batil...kau berilah petunjuk buatku dan kepafda mereka....kau GANTUNGLAH KEAHLIAN AKU DARI PARTI KERAMAT INI..... supaya mudah aku jadikan ALASAN UNTUK KELUAR DARI PARTI SEBAGAI ANAK JANTAN'......... LOGIK=2LAH BRO.... apa kau ingat Najib tak pergi doa jugak ker...... doa hang ajer ker yang makbul.... yang pasti dia juga buat umrah....dalam masa yang sama tanpa dia sebut apa yang dia doakan pun.... semakin hari semakin banyak perkara yang menikam dari belakang di pertontonkan.... sudah lah broooooooo

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau Najib berdoa, afdal ke? Tengok, nama Afdal pun afdal. Takrif Kamus Dewan: Lebih utama, terutama, terbaik.

      Penting nya, Allah SWT belom membalas tingkah laku Najib lagi. Dia masih pegang jawatan ha nya sebab dia gunakan segala kuasa yang ada pada dia. Tapi Allah SWT punyai segala kuasa.

      Sampai masa nya, Najib akan di gantikan. Kuasa Tuhan. Dan pengundi. Walau pun dia takut di gulingkan dek pengundi parti - dia tangguhkan pemilihan parti. Tapi pengundi popular votes di PRU13 pun dia dah kiok.

      Padam
    2. Menikam dari belakang? Anwar Al Jub ke? Di menunggu seteru nya masuk cell sabelah nya.

      Padam
  4. Zaman TUN lagi ramai kena pecat noooookkkkkkk....... dan lebih ramai kena sailang jugak nooookkkkkkk. tak kira nama apdal ker.... bedal kerr.... kalau dah bongak...bongak lah jugak....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Komen macam ini lah yang bikin orang carutkan dia. Mengeji nama orang jadi bedal pulak. Dah tu menuduh orang bongok.

      nanti, dia akan keluar dengan nada lain, konon nya menasihat pengkomen jangan mencarut.

      Ini lah benda'lah yang di gelar Jing Projibo. Aku nak carutkan dia tapi biar le dulu. Tengok sejauh mana kurang ajor dia.

      Padam
  5. Anon 9.11..boleh senaraikan tak nama-nama yang kena pecat zaman Tun...tapi jgn x tahu bezakan pulak ya..antara kena pecat dengan yang keluar tubuh parti baru mcm Ku Li tu..sila lah senaraikan...sbb kata ramai tu kan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. tun m pandai....dia tak pecat depan2.....dia bagi tekanan.....raja2 melayu....tengku razaleigh....musa hitam..ghaffar baba....anwar....paklah....now najib...

      Padam
  6. Boboi klu anak jantan sila tubuh parti baru.... dulu momok kepala bapak boboi penah cakap anak anak beranak depa semua bijak berniaga..... bila rugi mintak petronas...kwsp bailout beratus billion ringgit..... skg tunjukkan bijak anak beranak depa dengan tubuhkan parti baru.... nnti semua barua momok boleh join sekali ..... bole me,bising smpi pagi........ puiiiii

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ini satu lagi komen Jing Projibo tuh. Keluor kata kata kepala bapak pulak. Tengok lah sejauh mana dia mencarut hari ini.

      Padam
    2. Sokong - buktinya ini:-


      Mahathir squandered RM100 billion says new book
      BY
      GREG LOPEZ
      – 28 NOVEMBER 2009POSTED IN: MAHATHIR MOHAMED, MALAYSIA
      The summary of the book , Malaysian Maverick – Mahathir Mohamad in Turbulent Times, from Malaysiakini is as follows:

      According to Barry Wain, author of the soon-to-be launched ‘Malaysian Maverick: Mahathir Mohamad in Turbulent Times’, direct financial losses amounted to about RM50 billion.

      This doubled once the invisible costs, such as unrecorded write-offs, were taken into account. The RM100 billion total loss was equivalent to US$40 billion at then prevailing exchange rates.

      Barry, who is a former editor of the Asian Wall Street Journal, says most of the scams, which included a government attempt to manipulate the international tin price and gambling by Bank Negara on global currency markets, occurred in the 1980s.

      ‘Malaysian Maverick’ is the first independent, full-length study of Mahathir, who retired in 2003 after more than two decades as premier. The book will be published globally next week by Palgrave Macmillan.

      Wain writes that the Mahathir administration, which took office in 1981 with the slogan, “clean, efficient, trustworthy”, was almost immediately embroiled in financial scandals that “exploded with startling regularity”.

      By the early 1990s, he says, cynics remarked that it had been “a good decade for bad behaviour, or a bad decade for good behaviour”.

      Secret military deal with US

      The book also reveals that:

      – Mahathir, despite his nationalistic rants, signed a secret security agreement with the United States in 1984 that gave the Americans access to a jungle warfare training school in Johor and allowed them to set up a small-ship repair facility at Lumut and a plant in Kuala Lumpur to repair C-130 Hercules transport aircraft.

      – Mahathir used a secret fund of his ruling Umno to turn the party into a vast conglomerate with investments that spanned almost the entire economy.

      – Mahathir’s Umno financed its new Putra World Trade Centre headquarters in Kuala Lumpur partly with taxpayers money, by forcing state-owned banks to write off at least RM140 million in interest on Umno loans.

      Wain, who is now a writer-in-residence at the Institute of Southeast Asian Studies in Singapore, however credits Mahathir with engineering the country’s economic transformation, deepening industrialisation and expanding Malaysia’s middle class.

      But Mahathir had undermined state institutions, permitted the spread of corruption and failed to provide for Malaysia’s future leadership, he says.

      Source: Malaysiakini

      Padam
    3. Nilah dia cara pemakan dedak... Kalau ada Yg cuba memburok tun dan Yg tak makan dedak cepat je percaya 100 peratus tp kalau berkenaan pm n geng semua fitnah fitnah fitnah...dasar munafik

      Padam
    4. Aiyyo, what to talk one - the bloke Barry Wain, a former editor of the Asian Wall Street Journal, must have been bought by Mr Cash Is King.

      Cleber move, coz Najib could use him as witness when suing Wall Street Journal. But people willing to bet like gangsters cutting off little finger saying Najib no balls to sue SR, WSJ, NYT etc.

      Talking about losses which included the invisible costs, such as unrecorded write-offs, no mention of what, what the ....

      Stupid fellow says "most of the scams, which included a government attempt to manipulate the international tin price and gambling by Bank Negara on global currency markets - the bloke does not even recognize that those were genuine efforts to bring good for the country, to control rogue speculation against the Ringgit by blokes like the Jew George Soros.

      Not like Najib squandering RM4.2 billion into his bank account, RM1 billion into his wife's account and RM1 billion into his stepson's account, not know whether the stepson has anything to do with 1MDB business.

      Padam
    5. Why just say Source: Malaysiakini, why did not provide he link as well?

      Lu bohong, tipu, fitnah ka? Malaysiakini been hitting Najib hard in recent times.

      Padam
    6. The book was published long before "dedak" was introduced, way back in 2008, so all your assumtion are wrong.

      Padam
    7. 10:01 & 9:41 and all the same species of Lanun-Bugis aka donkey-hong duds,

      Its a very simple and straight forward between Tun M's tenure & Najib's scandals........will be an absolutely waste of time to reason-out with people like you guys only because your brain is stucked mud-hardened in-between your bum-crack!!!

      The question is what detriment it did over 22 years of Tun as compared to the over-blown Malaysia's DEBT, tarnished REPUTATION, stunted GROWTH & DEVELOPMENT, low-quality of PROFICIENT, EFFICIENT people absorbed-appointed into the Cabinet and above all, the most ridiculous and no-clue Prime Minister whom has broken so many promises that he'd lost track of it......especially the all-important integrity-linked PROMISES TO "....TUNGGU AUDIT dan SIASATAN...." just under a year ago when people were still willing to give the no. 1 Pirate the benefit of the doubt.

      Kuda-Keldai-Anjing Bugis.......you are defending a crumbling fort literally....and in time it will be physically right under your nose!

      The filths have all but came out and you guys are in serious denial...with arse-soldiers like ZH, RD, SSK, AMas, TA, AMus et al.

      By attacking Tun M without real indentation to him but only surging rage into the rakyat....but you will be mistaken if you think setting up the trap for people to riot and then invoking emergency by way of MKN as Lanun please.....you are very very mistaken in your assumption/s!

      Najib may not fall but, UMNO will, hence, when that happens the dominoe-effect will take its cause....

      cheerios....

      MLN

      Padam
    8. 10:41 PG, Itu pasal si Mamat tu tak berani bagi link.

      Pengkomen GREG LOPEZ tu pun buat komen pada 28 NOVEMBER 2009.

      Mamat 10:01 PG itu Jing Projibo yang dah ketandusan ida, fakta dan hujah nak menyokong Jibo, jadi, apa saja dia nampak boleh gunakan, dia keluorkan.

      Dia dah makan nasi kangkang, jadi gitu le.

      Padam
  7. Execute (cuse) me balik ke pos lalu sikit -

    Salleh Keruak ni tak baca ke Sarawak Report dah kata akan sambung dedahan nya, bermakna depa ada seluruh laporan Ketua Odit Ambrin tuh.

    Salleh kata Sarawak Report is guilty of misleading the public in an article claiming to be in possession of a leaked Auditor General's report.

    Buktikan SR tak betul le, Salleh, jangan asyik nafikan saja, mcm cerita lama awak buat kpd WSJ jugak.

    BalasPadam
  8. Jing jibbo Kat sini sama aje nada dan iramanya, mungkin satu je dia ni.asalnya dulu bapak dia yg ajar maki hamun ni. Atok dia ajar pulak kat bapak dia. Dah keturunan biadap wal bengap nak buat camana.cuma kita ramai2 titik dia kalau dia muncul. Bodoh satu.. Hari2 mintak bukti. Bukti nyata depan mata tak boleh terima. Bodoh tahap gaban.Kalau bukti belah dia terpampang, kata fitnah. Ini yg diulang2 tiap hari. Lps tu sebut Tun, sebut boboi. Terkincit dia sehari kalau tak sebut Tun, boboi. Wei bodoh, satu dunia cerita skandal jibbo lah ngok, bukan cerita pasal Tun ke boboi ke. Takdak akai ka jing?
    Penyudahnya maki hamun, carut marut, sebut DAP, lgbt, Rothschild, plural, Jews, shish, red bean..sahlah gilanya dia ni. Terlepas Tg rambutan agaknya.
    Jadi bro bro semua, jing bangang ni masuk aje, kita tutuh dia ramai2. Mcm bos dia jugak, your end is near. Kita sembur dia cukup2!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yep.....kita guna Zahid Mat Arip tagline....kita TIBAI sama dia cukup cukup! UMNO pun UMNO terpaksa TIBAI selagi pendokong didalam UMNO masih tidak bagun walau mimpi sekarang nih cukup ngeri!

      Padam
    2. Setuju dan sokong sepenuh penuh ya, bro.

      Padam
  9. Masalah nya, jing2 jibbo ni tuduh Tun mcm2 tanpa bukti.kalau anak jantan ada kote, pergi tanya Tun sendiri. Tun sentiasa boleh jawab. Buat appointment dgn pegawai Tun kata kan nak Tun jawab tuduhan sekian sekian. Tun sangat terbuka boleh jumpa takde masalah setakat nak jawab ko.Tun akan jawab depan mata ko jing.
    Yang bos ko tu, jangan kan berani nak jawab, sentiasa mengelak dan lari dari semua. Yg dia berani bercakap dgn MT & menteri, ketua Bahagian aje ( yes sir, yes sir..)
    Tunjuk kan apa tu? Cuba jawab jing?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jing tu dah masuk di bawah kelengkang Jibo. mana dia brani nak menyalak lagi, asyik ken tenyeh je

      Padam
    2. Sudah macai protun bagi bukti palsu, bagi tak ADA nama, sampai sekarang macai protun menipu,

      Antara penipuan protun Dan pro dog and pig apabila mereka berkerja sama
      1)palsukan dokemen
      2)palsukan Surat bnm
      3)dekalrasi rakyat menipu
      4)tarikh tetepkan oleh macai proton may 11 dan 12 may tak hantar dekat yg pertuan agong.
      5)galakan macai protun Dan prolimpig percaya pada WSJ Dan SR dulunya mereka suruh jangan percaya sekarang mereka suruh kita percaya

      Sila bawah persoalan kami bagi ini?

      Padam
  10. WHAT THEY SAY: MAHATHIR - FATHER OF ALL CORRUPTIONS
    what-theysay.blogspot.com/2009/11/mahathir-father-of-all-corruptions.html
    Nov 25, 2009 - From Malaysiakini ... Mahathir used a secret fund of his ruling Umno to turn the party into a ... Mahathir's Umno financed its new Putra World Trade Centre headquarters in Kuala Lumpur partly with taxpayers money, by forcing state-owned banks to write off at least RM140 million in interest on Umno loans.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hah, fitnah di tahun 2009 lagi. Dah tandus betul kepala hotak dia nih.

      Padam
  11. πŸŒŒπŸŒŒπŸ“πŸ”πŸŒŒπŸŒŒπŸ¦πŸ₯🐀...😹

    BalasPadam
  12. Mohon kepala bapak boboi dan jing momok dklian tubuh parti baru.... NOW....
    terkini momok guna jet peribadi beli popia di alo staq
    kempen di ptk kuala kangso ari tu naik jet
    anak cucu balik raya naik jet
    Pergi balik beraya di phuket naik jet


    tak ke babi namernye tuuu

    segra tubuh parti baru.... NOW

    BalasPadam
    Balasan
    1. ko nak butuh baru?

      Padam
  13. pulakkk....baru nak tanya kau gi keluar parti...apasal ???...kata jantan sangat....
    oh ye....nak tanya ...zahida rafik dapat duit dari kau ...cash juta2 ...kenapa ye?...lol

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bongok...dh keluar baru nk tanya..selama dia jadi naib presiden bisu pulak..ko nii bangang gamaknya..zahida tuu munkin bini dia..hal peribadi dia xde kena mengena dgn parti..mohd najib pun ada skandal juga...πŸ’²πŸ’²

      Padam
    2. ko lah bongok ..bangang pulak tu......bini dia konon.....lol

      Padam
    3. dina, kenapa tak jawab soalan 11:24 PG tu.

      Semua orang tau kau bukan pompuan. Ada barang. Di celah kelengkang.

      Ko taknak cakap pasal Shafie Afdal, cakap pasal Najib bujal le. Takde fakta dan hujah nak defend dia ke?

      Suruh dia runding dgn pihak berkuasa supaya boleh Malaysiaxit macam Brexit le. Tapi dia dan keluarga aje yang xit.

      Padam
  14. Dina tak guna..atau kau flykite @ nek tempoyak. Woi baghal, jgn nk spin keluar cerita zahida rafik lak. Kang keluar cerita Antatuya kang..buktikan tuduhan kau. Bukti kan NOW! Esok takde modal lg keluar cerita atok kau kena tangkap basah dgn nenek kau lak..orang satu dunia sibuk cerita pasal jibbo dah pecah tembelang, ko sebut pasal zahida rafik lak. Apa punya biol wal dungu ko!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setuju. Kita hentam Jing Projibo tu kuat kuat. Masuk sini sana pakai nama macam macam.

      Padam
    2. tunya citer basi yg najib dah lama explain......ko takde modal...
      anc dah kalut....semua serba tak kena......lol

      Padam
    3. Tak nafikan ko sama orang nya dengan Jing Projibo ye? Apende yang Najib explain? Cakap lah?

      Apasal tak explain RM4.2 bilion masuk ekaun dia, RM1 bilion masuk enakun bini dia, RM1 bilion masuk ekaun anak tiri dia.

      Padam
  15. Jing 11.20 ko menyalak bukit, bukit takkan runtuhlah jing.ko jeles ke Tun naik jet peribadi? Dia Ada peruntukan naik jet sebagai pesara Perdana Menteri Malaysia. Yg takde peruntukan saja ingat dia besar nak naik jet peribadi sana sini si hippo ko tu
    Jing. Kau jeles Tun naik jet beli popia. atok kau beli popia jalan kaki aje. Kau beli popia pasar Ramadhan tahun lps naik basikal.terus berlanggar dgn lori taik dewan bandaraya. 3 bulan hospital.gegaran otak. Lps tu transfer Kat hospital tampoi. 7 tahun.semua orang tahu kisah ko ni.jangan nak nafi lah! Ubat dah mkn hari ni?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha, betul tu, betul tu. Ngaku saja le Jing Projibo. Kau dah kena kerumun di sini. Apo ko nak kato lagi.

      Kalo Roman General di zaman kuno, dia dah "fall on his sword". Ko nak fall on your barang yang tuh ke?

      Padam
    2. ADA peruntukan apa bendenya penghabis elaun petronas Dan proton perjalan guna jet pribadi adalah.

      Padam
  16. anjing2 kafir DAP PKR RBA takkan berhenti memburuk2kan kerajaan pimpinan melayu Islam selagi adanya melayu2 bebal yg terhegeh2 nak jadi pemakan najis para kafirun ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak berani sebut Protun ye? Sebab kau kena sebat, tenyeh dan londeh tiap kali kau masuk, Jing Projibo ye? Sian.

      Padam
  17. Ini Dina jantan ke betina? Nampak beno otak tak center, makan dedak merata rata,penjilat jibbo tegar rupanya...

    BalasPadam
  18. Shafie Apdhal Anak Jantan..!
    UMNO anak betina...!

    BalasPadam
  19. Jing 12.21..aku islam Melayu bukan kafir, seluruh keturunan aku sokong umno sejak 1946. Aku lebih byk bantu umno drp kau dan cai2 jibbo yg lain. Aku bantu umno Pru 13.Pru 13 kau berdengkur 4 pagi aku masih dilapangan bantu umno lawan DAP. Lu apa cerita makan najis kafirin DAP? Bos Yg kau sanjung cium bontot tu Melayu islam,tapi jahatnya melebihi yahudi!
    Aku sokong umno, dulu. Hari ini aku dan seluruh ahli keluarga dan rakan2 dah tinggal kan umno.Sebab apa? Sbb kami tak mahu bersengkongkol dgn mereka yg khianati umno dan Melayu.umno jibbo dan penyokong2 nya!
    Kau sedap2 tuduh orang DAP, tuduh kita kafir ye? Kau lupa ke atok dan bapak kau pengasas DAP Melayu.. Kau pun pernah di bayar sebagai Red Bean dulu? Dah lupa?. Sekarang kau dah sokong jibbo mati matian.. Kau bukan Red bean lagi. Siapa2 Yg sokong jibbo sekarang bukan red bean. Nama baru, Mr Bean..mmg kelakar!
    Kalau sebut anjing2, rasa2nya kau dan cai2 jibbo paling layak. Dak gitu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak payah bohong aku, Kau tolong protun serah 5negari pada al juburi semata2 benci pada paklah itu, protun mana tahu malu, protun Suruhlah tun m dapatkan balik 29kampung melayu yg dijual oleh dap di penang

      Padam
  20. Dulu sy orang umno tapi tidak lagi hari ini.Saya benci umno Najib.
    Orang2 Melayu jangan terpedaya dgn propaganda umno bahawa DAP tu anti Melayu,anti Islam. Mmg kita tak support DAP sejak dulu. Tapi kita setuju seluruh rakyat Msia tak kira DAP atau parti apa pun, gembeling tenaga menyelamatkan negara dari kerakusan pemimpin nya hari ini.
    DAP jahat, nak musnahkan Melayu,agama Islam?
    Bagaimana dgn pemimpin Melayu Islam dari umno Yg khianati, berbohong, mengenepikan kepentingan Melayu, menolak hudud, menjual dan menjahanamkan harta negara, sanggup menipu rakyat Melayu dan lain2 bangsa untuk mengaut keuntungan diri dan keluarga, berbillion lesap ditangan nya? Adalah ini lebih baik dari DAP?
    Pencacai2 pemimpin jenis ini adalah pemakan taik lebih hina dari DAP atau yahudi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ayat2 syaitan yg cuba hasut kita sokong kuffar harbi. 360 darjah pesong utk ckp dapig tu bgus dr umno dn najib tnda2 negara dn umat Islam negara ini akn hncur lebur

      Padam
  21. Do you know that:

    In 2008 Petronas gained a total pre-tax profit of RM86.8 billion and so far, it has earned about RM600 billion. As the surge of international oil prices, it’s profits will as well substantially grow. But the government has reduced fuel subsidies by a wide margin, turning Malaysia into one of the world’s most expensive oil price oil-producing countries. It makes the people wonder where the huge profit of Petronas has gone?

    BalasPadam
    Balasan
    1. kau habis semua bagi pada rakyat, boleh kita bagi semua pada rakyat lepas ITU minyak jatuh 2014-16 jatuh lepas ITU kau buang semua berkerja petronas Dan kau jual semua aset dia seperti syrikat minyak negara lain jual aset Dan Pekerja hentikan lihat APA berlaku pada shell dan BP semua mereka telah jual aset mereka

      Padam
  22. Alhamdulillah.. lgbyk fitnah hentam Najib lg byk undi dan keyakinan rakyat beri pd UMNO BN. DAP kepala korupsi perkauman anti Islam itu ke pro TounTaik nk suruh kita percaya.. no way old mann...

    satu dunia suffered ketidaktentuan ekonomi.. Britain xde Imdb ade Najib pn tgh kucar kacir.. pendedop mahatuntahik xde hayat lg nk kencing.. recycle n recycle lendirr yg samaaa

    BalasPadam
  23. aku sama sekali takkn beri undi pd dapig dn sekutu2hnya.. demi Tuhan Yang Esa takkn aku khianati Agama Bangsa dan Negara demi pujukan syaitan2 bertopeng manusia trmasuk syaitan TUA yg 22 tahun tlh membohongi aku.

    tragedi 13 mei, tragedi perak jatuh ke dap, tragedi penang mnjadi pulau dap sudah ckup mmbrikan pengjaran buat aku dn ktrunan aku..

    BalasPadam