Ahad, 31 Julai 2016

Ingat Video Ni..!


Mungkin, undang undang ni hanya terpakai ke atas rakyat marhaien jer..! yang kat atas tak..!


Soalan tanam ler katakan..! Jadi jawapan pun kira nak menyucikan diri jer la..! 

Tapi dalam berkuntau bersilat nak menunjukkan diri bersih pun tersilap beb..! 

Agak agak dia faham tak apa yang dia cakap??? Kalau dah masuk akaun peribadi takkan 3 ekor yang tanya tu punya pulak..!

Akai ada kaa..?

Dengar juga audio ni..



Baca lanjut dan fahamkan di sini.

Hanya bangang jer yang tak faham faham..!

Lu Fikir La Sendiri!!!

41 ulasan:

  1. Dah CAI yg penting protun sudah kalah he.he.he.Justo hanya cakap pada Bini dia je he.he.he, menteri dia cakap menteri Thai ITU sendiri he.he.he

    Menberi dan minta dengan mengharap sesuatu balasan adalah sesuatu rasuah

    Menteri Arab suadi tak mengharapkan balasan selepas dia menderma ADA faham tak macai protun he.he.he

    BalasPadam
    Balasan
    1. Siapa CAI yg penting protun tuh, Jing Jibo?

      Apa makna "menteri dia cakap menteri Thai ITU sendiri"? Ko dah banyak minum air ketum ke? Atau min um toddy dengan loyar Aussie immigrant Rozario apekenama nye gerago ke pariah ke tuh.

      Siapa cakap wang itu derma dari "Menteri Arab suadi"? Kau gila nampak nya. Makan pil kau tuh, Jing.

      Tak pernah dengor Menteri Arab menderma, kepala hotak Jing Jibo.

      Padam
    2. Dah ADA Surat sah kan, tak akan buat2 bodoh kot.
      He.he.he dahlah CAI protun jangan bodohkan orang.

      Padam
    3. Jangan bangang tak habis habis lah, Jing. Kalau kau tak kasi tau apa yng di tulis dlm surat tu di sini, sekurang2 nya kau kasi link le.

      Kau macam kominis. Depa kata tak kisah apa yang di kata, asalkan kata walau mengarut pun, nak kelirukan orang.

      Padam
    4. Dah jauh tersasar budak ni. Ada sesiapa boleh pulihkan..ini kira pilot dah terjun ni. Sebab tu mensasau je ni.

      Padam
    5. Budak ni bukan apa,cakap bodoh tulis dan komen bodoh, pikir pun bodoh. Tau sbb apa? Dah mmg keturunan bodoh. Dari moyang dia dulu tu. Dah takde apa nak hujah, tu la rupanya. Dapat dedak pun dah tak cergas. Bingai!!!

      Padam
  2. Oooooo Tk Putra M, tak tau pun selama ini bahawa "derma" pun termasuk dalam istilah "suap" atau rasuah.

    Dah nyata yang masuk dlm akaun Najib itu rasuah. Bukan saja yg di kata derma tapi ada lain yang lebih dari jumlah yang di katakan datang nya dari Putera Raja Saudi tuh.

    Jadi, rasuah dan songlap lah si Najib tuh.

    BalasPadam
  3. jawapan bangang dr pm malaysia..

    BalasPadam
  4. Bapak dapat derma...billionnnnnnn2
    Anak dapat biasiswa....jutaaaaaaa2
    Anak tiri dapat hadiah....jutaaaaaaa2
    Bini pulak dapat zakaaaaaat ke? Jutaaaaaaa2 jugak masuk dlm akaun tu..kah kah kah

    Hanya manusia takde otak macam ameba je buat2 tak nampak semua tu. Buat2 bodoh je la. Mudah2an bodoh tu melekat kat keturunan kamu sbg balasan menganiaya warga Malaysia yang tak bersetuju dengan pemimpin yang tak amanah!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aku setuju dan sokong pendapat ini.

      Padam
    2. Sokong pada macai protun Dan probanglo buat apo

      Padam
    3. Haaa...dah jumpa sorang takde otak macam ameba si 11.09 PTG yang akan melekat kebodohan dia pada keturunan dia nanti. Tengok lah. Haha

      Padam
  5. Mak oi....'akaun tu akaun saya tapi jangan anggap ia akaun peribadi saya'.
    The hell...amenda lah ko jibo. Budak tadika pun tak cakap macam ni.

    Wtf...'donation dibolehkan'. Ya Allah...patuttlah jibo pecah pecahkan orang sprm. Kan ada dlm akta satu kesalahan. Walaupun 1 barang hamper dikira rasuah.

    Cuba tengok muka penipu jubo.....risau, berkerut, tiada sinar. Nampak lebih tua dari tun m yg berumur 91 tahun.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kot satu hari nanti dia jatuh kena heart attack. Jangan lah gitu hendak nya, aku nakkan dia di dakwa, di bicara dan di penjara.

      Padam
    2. Yg anak tiri Jibo cakap derma tu, bohong dia aje. DoJ ada bukti itu wang "money laundering", misappropriation of funds from 1MDB.

      Padam
    3. Muka najib berkedut sebab dia tahan kentut. Tak nak yg 3 org tu terbau.

      Padam
  6. Arab derma ajibo bagi anak tiri berjudi,,,,,kesian arab kena bodo...

    BalasPadam
  7. PP lebam proksi momok tubuh parti baru berteras islam dan.melayu .. pastu bersekutu dng PKR pluralism murtad... PAN syiah murtad..DAP komunis Kristen Evangelist... LGBY dan GAY yg terang2 nk hancurkan islam dan melayu...

    INGAT... PEMIMPIN DARI UTARA NI BANYAK JADI PENGKHIANAT DAN MELACURKAN ISLAM DNG SLOGAN *ISLAM MADANI..ISLAM HADHARI.. ISLAMIK STATE FUNDMENTALIST.. MELAYU TUAN DINEGARA INI* .. YG MANA JELAS MEREKA MELACURKAN ISLAM DAN TANAH MELAYU DEMI ANAK2 KRONI DAN KELUARGA... NAK FAKTA DAB BUKTI .. ALJUBURI ISLAM MADANI DNG AJARAN PLURALIST MURTAD.. HADHARI 5 NEGERI JATUH KE PEMBANGKANG.. MELAYU TUAN DINEGARA INI.. TAPI MELAYU TINGGAL PULAU BATU PUTIH .. ISLAMIC FUNDMENTALIST STATE SKG BERSEKUTU DNG PLURALIST MURTAD.. SYIAH DAN KOMUNIS DAP....

    AWAS SEKARANG MEREKA PEMIMPIN DARI UTARA MEMJADIKAN PP LEBAM SEBAGAI KUDA TUNGGANGAN UNTUK KRONI...ANAK BERANAK DNG SLOGAN SELAMATKAN MALAYSIA ... ERTI TERSIRAT HANCURKAN ISLAM

    LU FIKIR LA SENDIRI....

    BalasPadam
    Balasan
    1. 8.31..Apasal lah bodoh sgt ko ni....pemimpin dr mana2 pun kalau dah korup mmg tak guna. Tu dari arab negara islam...sadam dan bashir alsaad membunuh rakyat sendiri dan kanak2 tanpa belas kasihan dgn senjata chemical. Bila kena kulit melecur terus mati.

      Di msia pula yg hancurkan islam ialah jibo korup yg telah merompak harta rakyat berbillion. Membuat hutang sampai rm55 billion.

      Umpama lintah yg menyedut darah...begitulah jibo menyedut hak dan kemudahan rakyat utk membayar hutang hutang yg pasti meningkat dengat interest setiap tahun sampai cicit ko pun lon tentu habis bayar. Dumb asshole.

      Padam
    2. Mamat 8:31 PTG tu main copy paste komen dia dulu je. Dia bankrap dah takde modal. Kita sesah, belasah dia aje le.

      Tak payah pikir panjang. Lantak aje apa nak kata. Macam dia buat juga. Apa dia boleh buat, kita pun boleh. Itu aje cara ngajor nye.

      Padam
    3. Nek...! Control sikit. Nenek ada asma, biar orang muda je yg berpencak silat. Nenek tok sah masuk campur. Nanti naik hot, nenek sensing kain. Nanti kemaluan terdedah. Nanti ada plak yg muntah. Dok diam² nooo.

      Padam
  8. 'A prime minister of a country is in deep shit'.....

    Masih tak sedar diri lg geng projibo mempertahankan jibo. Korang pun terjun sekali dalam kolam tahi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jadi, Jibo sekarang bergelumang dengan tahi.

      Padam
  9. 8.45
    tunjukksn bukti... fakta... sapa yg menghancurkan islam di Malaysia. ... tunjukkan NOW. ....

    BalasPadam
    Balasan
    1. 8.52
      Tunjukkan bukti ada yahudi dan komunis yg sedang menghancurkan islam di msia...wtf.

      Padam
    2. # MyPm meengaku islam tapi bersama sama perompak tanpa berusaha membawa perompak
      utk siasatan.

      Padam
  10. anjing2 penjilat lobang taik kafir harbi DAP PKR RBA ni masih tak sedar diri juga... agaknya tak puas lagi makan taik kafir2 harbi tu... puak2 kafir ni dgn bantuan pihak asing takkan berhenti memburuk2kan kepimpinan negara ini walaupun dgn pelbagai pembohongan, fitnah, tuduhan dgn bukti rekaan... Tun M camtu punya bijak pun boleh kena tipu, bila dia kena tanya ttg bukti dia jwb dengar khabar angin... pihak DOJ US hanya sekadar menuduh je tapi langsung takde bukti sahih... hanya bersandarkan cerita2 rekaan oleh puak2 bebal kat negara ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kau pakai perkataan juga, makna nya kau jilat lobang dan makan taik Jibo dll.

      Tun M dan DS M dah keluor video explaining tindakan DoJ cara mudah di faham. Maka ramai lah orang kampong akan faham penipuan Jibo dan konco konco.

      Padam
    2. Masalahnya satu dunia nampak kau yg bebal. Bukan kami.

      Padam
  11. "dalam berkuntau bersilat nak menunjukkan diri bersih pun tersilap" -

    Banks pun ada yg tersilap (ada yg buat2 tersilap acam Jibo jugak). Ni dia senarai nya:

    1. Goldman Schs, bank Yahudi

    $577 million of the first bond deal was diverted to a Swiss bank account, which had nothing to do with 1MDB’s supposed purpose.

    AmBank

    it was at AmBank that the person referred to as "Malaysian Official 1" held his accounts. between March 21 and 25, 2013, $681 million was sent to one of these accounts, which had earlier received $50 million of other payments from accounts linked to diverted bond proceeds.

    Using a different AmBank account, just over $620 million was then sent back again in the other direction in August that year. These are the sums that the Malaysian attorney general notoriously described as a personal donation from the Saudi royal family

    AmBank was also the originating bank for a number of transfers in 2011 from 1MDB to an account known as Good Star, which was beneficially owned by Jho Low and which the DoJ allege was used to launder more than $400 million of funds into the US

    DBS, Standard Chartered and UBS. 1MDB-related fund flows through Singapore. "instances of control failings" in all three banks

    BSI Bank

    thrown out of Singapore in May by the MAS "in view of its serious breaches of AML requirements and poor management oversight, and gross misconduct by some of the bank’s staff."

    etc, etc

    www.euromoney.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. NAMPAK MACAM SAYA, TAPI BUKAN SAYA. Meleleh otak nak cari ni.

      Padam
    2. Dalam laporan PAC tak ADA menyebut Goldman Schs Dan shell company
      Dan CAI jangan menipu kami ini

      Padam
  12. Ada dua nama yg menarik sekarang - Al Jubo dan Al Jibo.

    BalasPadam
  13. 10 hari telah berlalu. Undang2 Amerika beri 60 hari untuk membalas dan menepis tuduhan Doj.

    Kenapa senyap je. Buat penat jibo kumpul harta. Akhirnya menyerah kalah dengan Doj....ish ish ish....tiada keyakinan diri atau guilty concious?

    'A prime minister of a country is in deep shit'. Petrosaudi yg kata bukan aku.

    BalasPadam
  14. cucu tok selampit31 Julai 2016 10:04 PTG

    KUALA LUMPUR: Isteri Perdana Menteri merangkap penaung Tabung Pahlawan, Datin Seri Rosmah Mansor menggesa lebih ramai rakyat Malaysia memberikan sumbangan kepada tabung khusus untuk bekas tentera itu.
    Beliau berkata, purata kutipan setiap tahun tabung itu hanya RM1.5 juta, jauh lebih sedikit jika dibandingkan dengan populasi negara.
    “Jika separuh daripada rakyat menyumbang seringgit seorang, sekurang-kurangnya Tabung Pahlawan dapat mengutip RM15 juta setahun,” katanya.
    Beliau berucap merasmikan kempen Tabung Pahlawan 2016 yang bertemakan “Demi Perwiraku, Sekecil Mana Pun, Besar Pengertiannya” sempena Hari Pahlawan hari ini.
    Beliau juga meluahkan rasa sedihnya apabila mendapat tahu hanya segelintir syarikat berkaitan kerajaan (GLC) dan sektor korporat yang menghulurkan sumbangan kepada tabung itu.
    “Ini amat mengecewakan memandangkan kerajaan menggalakkan setiap keuntungan syarikat haruslah diperuntukkan sebahagiannya bagi tujuan kebajikan masyarakat, melalui program Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR).
    “Dari itu, saya menyeru agar syarikat GLC dan korporat memperuntukkan sedikit keuntungan mereka kepada tabung ini,” katanya lagi.
    Beliau turut menggesa seluruh rakyat agar sentiasa memberi penghargaan sewajarnya dalam apa jua bentuk kepada bekas-bekas tentera dan keluarga mereka.
    Selain pengagihan sumbangan kepada bekas tentera, majlis tadi turut menyaksikan beberapa badan dan syarikat memberikan sumbangan, antaranya Lembaga Tabung Angkatan Tentera dengan sumbangan RM1 juta, Weststar Sdn Bhd (RM100,000) dan Pharmaniaga Berhad (RM50,000). - FMT

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak mah tak derma sama ?., Duit banyak pun bukan boleh bawa mati. Amal jariah.Allah suka. Nanti Allah gandakan pemberian kita tu berbilion billion kali ganda.

      Padam
    2. Macai protun dan probanglo macam mohd azren mana tahu hormati perjuang Negara he.he.he syrikat bagi derma ITU semua bekas tentera tahu hormati perjuang Negara..
      kroni tun m mana tahu hormati perjuang negara yg dia tahu minta projek pada kerajaan he.he.he

      Padam
    3. Kau tak nampak ke aku joint sekali ngan kakmah kempen kutip derma. Aku peringat kat dia je, mana tau lupa. Siap aku bagi tazkirah kat dia lagi. Kan Allah suruh kita berpesan pesan demi kebenaran dan haq. Apalah kau. Buat baik pun salah.

      Padam
  15. Mamak Rozario serani Aussie esMsia tu gaya postpaid PMO ala sibangkrap RPK Manchester atau sipenjilat regards local, Tunku Aziz. Semua dok baca skrip dongeng simabuk yahudi Paul Stadler PRO upahan yg Cuba beri gambaran dispute DOJ Dari pelbagai sumber. Mamak ni lah yg memberi nafas kpd line2 klise pertahanan 1mdb spt konspirasi ANC/TDM dan compliance to lawful authorities.

    Sebenarnya igauan mereka yalah DOJ rely completely on forensik evidence money trail yg debunk Habis semua dongeng Surat derma anonymous Arab yg ditulis Di Malaysia atau session temujanji posthumous dgn wakil donor atau donors, hehe.

    Yg hingga argument yalah DOJ tak Minta courtesy 1mdb atau gomen Msia. Woh, DOJ/FBI/IRS ni bukan penyiasatan bantuan Felda diceruk Kawasaki pendalaman hardcore Umno mana2.

    Mereka boleh jatuh kan korupsi dan money laundering scheme rakyat Swiss Blatter dan FIFA, no sweat. Bodohlah kalu mereka tak boleh hidu organised cover-up, buat APA nak rugi Masa courtesy.

    They do what is required to catch law breakers of their country, period. Good luck and nice try, Rozario!

    BalasPadam
  16. Rozario bunyi mcm duet partner Francesca Peters yg migrate ke down under.

    Kali gitu, lebih baik dia komen mengenai kontemporari ballada atau pencerahan hoki Malaysia sekarang dibawah kelolaan sanak sdra , Van Huizen.

    Rasanya, comments on international money laundering and crime against kleptokrasi is too far-fetchedd for a struggling migrant Brisbane lawyer.

    BalasPadam