Khamis, 14 Mei 2015

Jeng..Jeng..Jeng..!

Mula dah..! yang satu dakwa..yang satu nafi..! lepas ni yang dakwa akan menguatkan hujah maka yang menafi pun akan membalas hujah..! Akhirnya semua akan termuntah bersepah sepah..!

Rakyat juga yang pening tak sudah sudah..! panadol dah berpapan papan namun demam pun masih tak kebah..! Itu lah senario negara kita Malaysia..! Malaysia meriahhh..!!!

MB Terengganu Nafi Dakwaan Ahmad Said Mengenai 1MDB

Ahmad Razif Abdul Rahman. 
KUALA TERENGGANU: Menteri Besar Terengganu Datuk Seri Ahmad Razif Abdul Rahman menafikan dakwaan bahawa Terengganu Investment Authority (TIA) yang kini dikenali 1Malaysia Development Berhad (1MDB) cuba mencagar hasil minyak dan gas negeri itu.
"Tiada perkara seperti itu. Ahli Exco tidak akan bersetuju kerana kami juga mempunyai sebuah pasukan pakar untuk menasihati kami dan perkara itu tidak akan berlaku.
"Malah, TIA tidak mempunyai apa-apa hubungan dengan 1MDB," kata Ahmad Razif kepada pemberita selepas menghadiri persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) Terengganu di Wisma Darul Iman, di sini, Rabu.
Ahmad Razif mengesahkan bahawa kerajaan negeri pada mulanya merancang untuk melabur dengan TIA dan TIA pada awalnya ditubuhkan sebagai pilihan untuk mempelbagaikan pendapatan negeri itu.
"Ia adalah satu keputusan sebulat suara oleh exco untuk membuat pelaburan dan begitulah caranya TIA ditubuhkan dimana kita melabur RM1 juta pada waktu tersebut," tegasnya.
Beliau bagaimanapun berkata kerajaan negeri juga sebulat suara memutuskan untuk menarik diri selepas menyedari waktu untuk melakukannya tidak sesuai.
"Kami menarik diri kerana tidak mahu menanggung sebarang risiko apabila menyedari kerajaan negeri tidak dapat menguruskan TIA walaupun mereka membuat beberapa keuntungan yang baik.
"Jadi tidak ada isu. Kami tidak kehilangan apa-apa. Tidak ada satu sen pun.  Cerita tamat.
"Kami telus dan saya terbuka untuk semua bertindak dengan sewajarnya bagi menangani sebarang salah laku melalui saluran yang betul," katanya.
Terdahulu, bekas Menteri Besar Terengganu, Datuk Seri Ahmad Said mendedahkan bahawa TIA cuba mencagar hasil minyak dan gas negeri itu.
Lu Fikir La Sendiri!!!

4 ulasan:

 1. Wakakakaka hooo hoo

  Maae mesti percaya & terima bulat2, apa yg dia percaya & terima?

  Luu sendiri pikir ler, tapi kita tahu doh pakebenda yg maae dik pikir tuuh...hee hee hhaaa haaa

  BalasPadam
 2. Sekarang ni bukan zaman letak babi pakai songkok pun orang undi umno!!!!....tolonglah jangan anggap rakyat semua bodoh....please umno please!!!!!...aku percaya 100% Ahmad said!!!!!

  BalasPadam
 3. Tanya KJ dan Patric kalau pasal TIA juga Monsoon Cup event.,sama ada mereka mahu mencagar minyak atau tidak,TIA projek mereka dan berkaitan dgn Terengganu.Sekarang 1MDB memang tak ada kaitan lagi sebab sudah di tukar nama dan pemilik ekuitinya, projek nya pun bukan berkaitan Terengganu lagi,tapi pembangunan hartanah di Lembah kelang dan IPP dalam dan luar negara.Mat Said pun dah mamai ,kesan bahana kena letak jawatan belum hilang.

  BalasPadam