Ahad, 12 Jun 2016

Baling Kaca Pun Tak Pecah..!


Rilex ler brother..!

Umno kesal dengan kempen Dr Mahathir

Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi yakin pengundi di Sungai Besar dan Kuala Kangsar tidak akan terpengaruh dengan tindakan Tun Dr Mahathir Mohamad turun berkempen menentang calon Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Kecil (PRK) di kedua-dua kawasan Parlimen itu.

Ahmad Zahid percaya pengundi telah menetapkan hati dan jiwa masing-masing terhadap BN dan tidak akan terpengaruh dengan sebarang kenyataan bekas perdana menteri itu.

Katanya, selaku bekas presiden Umno dan pengerusi BN, tindakan Dr Mahathir turun berkempen bersama parti pembangkang itu amat dikesali, namun dalam negara yang demokratik ia bukanlah suatu kesalahan.

Beliau berharap ucapan Dr Mahathir pada majlis anjuran Pakatan Harapan di Sekinchan pagi tadi, yang telah diviralkan di media sosial, tidak mempengaruhi sikap dan keputusan pengundi di Sungai Besar atau Kuala Kangsar.

Takde hal laa..!

Betul ke?

Lu Fikir La Sendiri!!!

26 ulasan:

  1. Mana tak kesal nya. Coba lu baca ini Mkini report -

    Mahathir while at the 1MDB colloquium in Kuala Kangsar earlier today, told the crowd Zahid had declared he had RM230 million when the latter was Umno Youth chief.

    Zahid when asked at a press conference responds curtly, "I am of the view that he better shut up, otherwise people may describe him as senile."

    "That's all I have to say, don't ask me about him (Mahathir). Better to shut up before others call him senile," he replies.

    Zahid however neither denies nor confirms if he possesses the huge sum of money alleged by the former PM.

    Sikalang mu pakai itu Jing Projibo punya words - sikit lagi Jing Projibo akan melompat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pandei punya olang memang itu macam maa aa , atak luit balu tunjuk keleja maa aa .

      Boloh punya olang keleja lulu ,luit belum nampak lagi maa aa ,itu macam apa macam mau hilup .

      Lagi mnyak luit ,lagi senanag olang mau pecaya maa aa ,lagi mudah lapat undi .
      Mana atak olang undi tatak luit punya olang maa aa ?.

      Padam
  2. Pura cendana aman sentosa
    Alam shahbana Seri paduka
    Selamat negara hatinya sentiasa
    Tun tempuhi suka dan duka

    Tun Mahathir nama terbilang
    Dizaman dia negara cemerlang
    Membangun negara gilang gemilang
    pemimpin kini jadi petualang

    Pengundi Sabak dan juga Kuala
    Wang agihan tak bawa kemana
    Salah memilih membawa bala
    Pilih yg korup selamanya hina



    BalasPadam
    Balasan
    1. Keep hitting them with your rhymes Bro!

      Padam
  3. Bagaimana pula dengan pencacai najib menuduh Tun dengan pelbagai tohmahan wahai tin kosong?

    Apakah dan dimanakah yg dimaksudkan bailout petronas,misc, skandal perwaja dan forex bank negara?

    Jika ada bukti nyata lagi kukuh skandal2 ini menghasilkan kerugian terhadap kerajaan? Dimanakah terjemahannya? Adakah hasil dari siasatan polis? Ada ditulis dalam laporan audit negara? Ada pengaduan dari peguam negara? Dari PAC? ada siasatan laporan dari suruhanjaya diraja? Bank negara buat laporan kerugian forex?

    Jawapannya? Tidak ada.

    Sebaliknya rakyat setiap tahun mengecapi kebahagian, kemewahan dan kemakmuran semasa pemerintahan Tun Mahathir.

    Hutang negara tidak seteruk seperti hari ini, sebagai perbandingan zaman Tun hutang negara adalah sekitar 100 billion berbanding hari ini zaman pemerintahan najib berjumlah 600 billion.

    Pencacai harami, Sebarang keputusan bailout atau menjual aset kepentingan negara mesti mendapat keputusan bersama jemaah menteri, bukan Tun Mahathir seorang membuat keputusan.

    Dalam hal ini Najib turut terlibat dalam sebarang keputusan jemaah menteri, kenapa najib tidak memberi sebarang bantahan?

    Jika pencacai boleh jual sekadar air liur pembohongan mengatakan beratus billion lesap, bagaimana pula dengan perompakan, penyamunan dan penyelewengan dilakukan oleh najib mungkin BERIBU BILLION lesap?

    Hari ini bukti terang dan jelas,Najib enggan menyaman media2 asing yg dichop fitnah, hari ini 1mdb disiasat oleh 7 buah negara asing, bagaimanakah penjenayah bernama najib
    dan kroni2nya terlibat dalam skandal pengubahsuaian dan pengelapan wang milik rakyat berhubung kait skandal 1mdb.?

    Hari ini rakyat dizalimi dan dianaiya hasil kerja haram najib dan kroni2nya.

    Hari ini rakyat ditipu oleh najib dengan pelbagai janji manisnya dengan mengula gulakan rakyat menjelang PRK sg besar dan k.kangsar.

    Hari ini rakyat ditipu dan ditindas oleh najib dengan pelbagai cukai dan harga barangan saban hari meningkat naik sebagai contoh; daun serai beharga 8 ringgit sekilo, naik 128%, daun sup 18 ringgit sekilo naik 350%.

    Lihatlah pencacai harami sekalian, apabila kami rakyat bentangkan topik ianya mengandungi fakta, bagaimana dengan pencacai? Ada fakta beratus billion lesap? Bolehkah kami rakyat mengatakan juga si penyamun Najib melesapkan duit rakyat BERIBU BILLION?

    Ayuh pengundi2 sg besar dan k.kangsar sekalian, kita tunjukkan najib jalan keluar seterusnya kearah laluan mahkamah untuk diadili!

    Kita semua sayangkan umno, tetapi malangnya ditunjangi pemimpin korup dikelilingi jemaah menteri yg turut sama bersubahat menyokong tindakan najib.

    Amat malang sekali perjuangan umno hari ini

    BalasPadam
    Balasan
    1. Majlis Tertinggi perlu ambil tindakan. Macam dulu bantah Najib nak buang Akta Hasutan.

      Padam
    2. Kali ini, jangan bantah saja. Buat keputusan gantikan dia.

      Padam
    3. Akta hasutan tak pun buang pun tak menipu najib cakap kita kaji dulu atau melakukan pindanan, tak payah bohong aku ini macai protun ,

      Padam
  4. Bapa yang borek menghasilkan anak yang rintek kata orang tua.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kau cakap pasal bapak kau dengan engkau?

      Padam
  5. Bro 6.17 Ptg...
    Sokong, sokong, sokong!!

    BalasPadam
  6. Saya heran betul, mengapa zahid dan hishamuddin takut sangat dengsn mahathir? Kan kononnya nazri kata baling kaca pun tak pecah.

    Mahathir has something which najib and his konco takut sangat. Ingat lagi no.2 SB yang kena transfer ke PMO dulu. Mengapa polis tak berani bertindak ke atas beliau dan juga mahathir?

    With explosive revelations by investigating countries and very soon trials in singapore, mahathir has calculated all the equations.

    Najib, zahid and hishamuddin....u guys are no match fot TDM...i am not idolising the old man but the fact is he is going to win.....he knows his moves...albeit slowly but surely

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yang Mahathir kata Zahid ada RM230 juta tu rasa nya betul. Zaman Tun, ada asset declaration by his cabinet members etc to him.

      Kalau gitu, tentu Zahid tak mahu rakyat tahu. Bukan main marah dia bila di tanya pasal itu.

      Same reasons as Najib tak mahu sue WSJ or appear in court when he sues, asks for court's summary decision, without going for full trial. Takut masa cross-examinations kena tanya macam macam. Or the lawyers trying to prove something will reveal a few things hidden in his closet.

      Padam
  7. Dia dah beramus dari umno.... dng umno la segala2nya dia dapat...skg bila korni anak beranak dah tak dapat apa2 lagi dia buang trus .... ni la bahana PM dari utara... mme haranjadah pemipin dari Utara ni... trrutama kedah lama.... semua pemimpin dari Utara mme kimak.. sial... haramjadha....kahak puiiiii....... ingat ex PM dari utara ingat Pulau Batu Putih.... itu ker yg tinggal utk org melayu.. puiii

    BalasPadam
    Balasan
    1. cucu tok selampit12 Jun 2016 6:57 PTG

      Ok

      Padam
    2. Kau DAP Cina Bukit, biadap dan kurang ajar, menyamar sebagai Melayu, anarkistik dan terroristic, asyik maki hamun tak memasal, tak kasi penerangan, takda justifikasi.

      Masa kecik kau selalu di tinggalkan di tepi kandang babi keseorangan sebab mak bapak kau kerja di kebun sayur. Kau merayau, jumpa tahi babi, lapar, masuk mulut, kau makan.

      Itu pasal tiap kali kau bukak mulut, bau macam tahi babi.

      Padam
  8. Elok kedah lama keluar dari malaysia..... pemimpin banyak traitor ooooo......

    BalasPadam
  9. kekadang aku geli hati pulak bila ingat macamana puak protun (penyokong tegar Madey) bukak puasa (itu pun kalau ikut syarat dan ketentuan le) dgn menelan dedak ye? Mcm kucing makan ke atau mcm ayam mematuk?

    selamat berbuka puasa ye ... bukan tlg madey bukak pekong didada ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha.. cai najis buka dgn dedak xgeli tp bangga.
      Banggang...

      Padam
    2. sian macai madey mamak kera(la), sewel tak pasai-pasai akibat telalu taksub gosok punggung dan jilat telur Mamak Madey Kera(la). tak tesedak dedak buka tadi?

      Padam
  10. Sama ada ramai rakyat dah tak suka Najib, atau media banyak sokong dan beritakan apa Pembangkang Rafizi kata, atau penyebaran penerangan (info dissemination) oleh puak Najib dah lintang pukang, atau Menteri Multi Media Said Keruak ha nya multi tapi tak media (dah takda Jabatan Penerangan lagi ke sekarang?), atau National News Agency Bernama tak pergi PMO cari fakta bagi menerangkan berkenaan sewa jet yang Rosmah pakai itu, atau Setiausaha Akhbar Najib di Prime Minister's Office tak co-ordinate - sampai sekarang tak ramai orang tahu keadaan sabenar sewaan jet yang Rosmah pakai ke Turkey itu.

    Only a miserable low-level "Rosmah's aide" Rizal told some news people, as reported below -

    "Rizal had explained that the ACJ319 was leased for two months to replace the government Airbus ACJ320 which was undergoing maintenance.

    "He added that the aircraft was for the country's dignitaries including the Yang di-Pertuan Agong and Rosmah as the wife of Prime Minister Najib Abdul Razak qualified for its usage."

    Did Najib Press Secretary or one of Said Keruak's people not organize a press conference to explain the above the moment Rafizi's statement on that came out in the news? If so, why not? They must be utterly dumb if they didn't do it.

    If they did, could the press have been so antagonistic to Najib / Rosmah that the explanation did not get good coverage in the media?

    BalasPadam
  11. lancau 807 kau sekampung dengan pondan bugis ke?

    BalasPadam
  12. 807 tu flykite pondan @ tempoyak basi @ Abu bakar getah asli..nama lain2 perangai sama. Mencarut no 1. Bulan puasa pun dia on je carut. Mak bapak dah ajar camtu, nk buat camana?

    BalasPadam
  13. maklumat zahid mempunyai asset berjumlah rm230 juta telah d maklumkan kpd Jemaah menteri. kami seterus nya tlh d maklumkan olih yb menteri dlm mesy post cabinet. kami percaya maklumat ini d kumpul semasa kerajaan mempunyai masaalah dgn anwar Ibrahim dlm tahun 1998 dan zahid adalah peyokong kuat nya.

    zahid harus cermat sikit dlm respon nya takut2 nanti banyak lagi akan terburai.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Very good comment. Zahid....jangan bongkak and that you have been forewarned. Mahathir has what you do not have. Remember when you echoed anwar's heavy shooting of cronyism and nepotism at mahathir during their fall out, what did mahathir said about you and you walked away with your tail between your legs. You never learned your lesson

      Padam
  14. Moh kita Pakat buang pemimpin yang selfish dan pentingkan tembolok sendiri lebih daripada kepentingan masa depan rakyat dan Negara Malaysia tercinta....!!!!

    BalasPadam