Rabu, 8 Jun 2016

Menteri Tolak RUU Hadi..!


Kabinet kelam kabut..! 

Nancy tolak RUU Hadi, tak akan masuk dewan untuk undi

Menteri di Jabatan Perdana Menteri yang bertanggungjawab bagi undang-undang Datuk Seri Nancy Shukri hari ini menegaskan beliau tidak akan menyokong pindaan undang-undang yang akan membuka jalan kepada pelaksanaan hudud.
Beliau berkata ini selaras dengan pendirian PBB di Sarawak yang menolak pindaan tersebut.
Ditanya sama ada beliau akan mengundi menentang rang undang-undang itu, Nancy bagaimanapun berkata beliau tidak akan berada di Dewan Rakyat sekiranya ia berlaku.
"Bukan sahaja saya akan menolak (rang undang-undang), saya tidak akan berada di sana.
"Saya telah menunjukkannya pada hari ia dibentangkan. Saya tiada di dalam (dewan)," katanya kepada pemberita di Sungai Besar hari ini.
Bagaimanapun ketiadaannya akan menjadikan lebih mudah bagi rang undang-undang 'hudud' yang dibawa Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang diluluskan.
Ini kerana Hadi hanya memerlukan majoriti mudah berdasarkan kepada jumlah ahli parlimen yang hadir di dewan pada masa undi.
Inilah bahananya apabila agama dijadikan bahan politik..! 
Rosak dah pentadbiran dibawah najib ni..!
Lu Fikir La Sendiri!!!

24 ulasan:

  1. Macam mana UMNO nak menang macam itu. Nancy cakap di Sg Besar pulak. Tak memasal dia pigi ke kawasan PRK, berkempen untuk BN konon, tapi hentam si Bugis Lanun.

    Kena gantikan si Bugis Lanun tuh, kalau tak lingkup UMNO/BN di PRU14.

    BalasPadam
  2. Jing Projibo tak lama lagi keluor le mengata takda bukti Nancy cakap gitu. Gila punya warang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hah, bila kena challen, tersonyap Jing Projibo, tak keluor mintak bukti.

      Dia dah sedor kot WSJ tuh laris di US dll, di hormati di dunia. Group Managing Editor New Straits Times pun letak jawatan sebab rasa malu bila WSJ cakap pasal kebebasan maalumat, tak tahan kena diktat Prime Minister's Office, arahkan jangan terbitkan itu, terbitkan ini, terbitkan sapenuh nya kenyataan depa, dsb nya.

      Tapi tersonyap PMO bila Nancy Shukri cakap begitu. Aku rasa amat goncanglah prospek UMNO/BN nak menang dua dua PRK itu.

      Padam
  3. Jgn risau.
    Najis derma sket setle la tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. korapsi korapsi korapsi

      Padam
  4. Kah kah sedap montot kata bila pemimpin jagikan agama bahan politik... kikiki.... dolu dolu semua pemimpin utara especially dri kedah lama... islam madani (aljuboori)..... we re feudalmentalist islam(Tun M)... pak lah islam ...... ( lupa plakk... 5 negeri lingkup pd pembangkang) ... at last semua pengamal pluralism dan sekongkol dng pluralist/syiah/komunis... mangkok la pemimpin utara kedah lama ..... dan ada bakal PM pling manja dari kedah yg nak ditunjalkan pulakkk utk jadi PM... x semua org utara x baik tapi semua pemimpin dari utara mme haramjadah... ingat pulau batu putih itu jer yg tinggal utk.melayu....cukup2 la dari utara tuuuhhh...

    BalasPadam
    Balasan
    1. pemimpin utara dri kedah lama... islam madani (aljuboori) dah tak mimpin lagi. Al Jub tak dapat mimpin di Sg Buluh pun - dalam cell

      Tapi Bugis Lanun pun tak boleh mimpin lagi, korapsi melampau sangat, berbilion masuk ekaun peribadi dia

      Padam
    2. Sdra 9.57 pagi,

      Islam madani - anwar
      Islam hadhari -pak lah

      Jangan fitnah mahathir sebab beliau tak pernah kata islam feudamentalist. Belisu kata islam fundamentalist.

      Saya bukan pentaksub mahathir tapi jangan tabur fitnah, lebih lagi dalam bulan puasa.

      Dari utara, selatan, timur dan barat, sabah dan sarawak....semua manusia biasa. Yang bezanya adalah hipokrit, pencuri, penipu dan pembohong sehingga hilang rasa hormat terhadap mereka

      Padam
    3. Sekurang kurang nya budak bugis tu mewarisi pimpinan hadari Tun ZzzZzz...Zzz dari 5 negeri yg lingkup pada pembangkang... 2 negeri dah kembali ke kjaan... pantekk la pemimpin dari utara ni.....ko adoo...?

      Padam
    4. Sdra 10.16,

      Kamu ada grey matter ke? Or you are made to look like a man with no grey matter.....

      Padam
  5. .....Pak Lah pulak dng islam hadari nyer... 5 negeri lingkup kat pembangkang termasuk negeri kelahiranya...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jadi, kau hendak apa? Kristian Evangelical DAP eee? Over your dead body, ikut kata Karpal Singh.

      Padam
  6. Mestilah rosak Bro!!!

    Kepala(PM Lanun) rosak, Menteri Rosak, Kerajaan, Pembangkang Rosak.

    Negara Rabak!!!

    Korang cepat2lah tendang si Lanun Bugis tu!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tendang Lanun Bugis, setuju. Aku Protun, sokong Deklarasi Rakyat, kempen Selamatkan Malaysia.

      Pembangkang nak tendang UMNO/BN, aku tendang depa dulu.

      Padam
    2. Kalau sokong suruh tun m hantar dekalrasi Rakyat itu, jangan pulak pandai bedolak dalik, jadi penipu kena buat temu janji, ADA penipu cakap agong kena tahanan rumah, macam aku dengar penipuan belaku oleh puak protun Itu

      Padam
    3. 12.18 Ko ingat Tun main cakap kosong je ke? Tambah pulak Tun cakap terang2 pada media.

      Ko ingat nak jumpa Agong macam pegi jumpa bapak ko kat kampong tu ye? Main bagi salam, ketok pintu je pastu masok. Ko ingat istana negara sebijik macam rumah ko ye??

      Padam
  7. Jibon mcm babun, penyokong jibon rupa nya mcm SIAL LAKHANAT. Komen ikut suka otak lembu. Betul2 bangang dan super dungu punya projibon. Lanun tu kasi hempok dulu,lepas tu badak kemudian lembu2 ternakan jibon yg baru tau media sosial ni,kan lembu2 sekelian....Hahahahaha ANDA MMG DUNGU,MCM MAK BAPAK DAN KETURUNAN AWAK.MEREKA BANGGA SANGAT DGN ANDA YG KEKAL SENTIASA BODOH!

    BalasPadam
  8. KUALA LUMPUR - Datuk Seri Najib Tun Razak mengingatkan umat Islam supaya bersederhana dan tidak membazir makanan dalam bulan Ramadan ini.

    "Waktu-waktu begini, tentu ramai sedang mencari juadah berbuka di bazar Ramadan dan sebagainya.

    "Saya harap kita ingat untuk bersederhana dan tidak membazir makanan, lebih-lebih lagi dalam bulan Ramadan ini," kata perdana menteri di laman Twitter dan Facebook beliau.

    Dalam Facebooknya itu, Najib turut menyentuh mengenai konsep kesederhanaan sememangnya ditekankan dalam Islam. - Bernama

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha, kalau ada RM4.2 bilion dalam ekaun sendiri, RM1 bilion dalam ekaun bini, RM1 bilion dalam ekaun anak tiri, belanja macam mana agak nya bang?

      US$300 juta = RM1.2 bilion masa shopping di Hawai?

      Beli kueh RM20,000 sebiji atau sebungkus?

      Cakap mengarut bila ada latar belakang itu semua.

      Padam
    2. Masuk akaun Bini bukan duit umno Dan kerajaan,
      Nanti ADA bagi surat akaun palsu pada aku ini


      Suruh anak tun m pulangkan aset petronas ITU balik ia,
      Suruh anak tun m jangan nak pandai bergantung pada bapa untuk dapat tendar petronas itu,

      Nafi kan nya ia bukti dah belambak pun

      Padam
    3. Duit rakyat yang lesap 42 juta tu bila nak ganti? Bila nak pulangkan balik? Apa dah masuk kategori "halal toiyyiban" ke??

      Padam
  9. Walau pun ko org tak suka pasal ex PM dan pemimpin dari utara haramjadah dan kenapa tak boleh dari utara lagi ( esp kedah lama).. pegi melantakla klu x suka tapi semua adalah FAKTA...tunggu budak bugis tu akan kembalikan negeri Selangor dan kelantan pula ke dlm kjaan... cuma pulau pinang ambil masa yg agak lama utk dikembalikan semula kr kjaan... caiiii fakta tetap fakta...

    BalasPadam
  10. Deklarasi selamat kan malaysia dah jadi apa skg ni...tetiba bisu

    BalasPadam
  11. Jing Projibo macam biasa lah, orang tanya / tuduh boss dia, dia tak jawab, melompat sini sana menyalak pasal orang lain pulak. Bodoh sesangat le, anjing le katakan.

    BalasPadam