Khamis, 16 Jun 2016

Kejayaan Besar Tu..!


Ini namanya samansengal..! sendiri saman sendiri minta tangguh..!

Najib tak perlu beri keterangan dalam saman terhadap Harakah

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak tidak perlu memberi keterangan dalam samannya terhadap lidah rasmi PAS Harakah Rabu depan di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur berhubung laporannya mengenai anak tiri Najib, Riza Aziz dan 1MDB.
Mahkamah Rayuan Putrajaya, yang memutuskan demikian hari ini, membenarkan penangguhan prosiding itu atas permintaan peguam Najib, Datuk Mohd Hafarizam Harun selepas dia gagal mendapatkan penangguhan itu dari Mahkamah Tinggi minggu lepas.
Hafarizam memberitahu panel tiga hakim bahawa Najib mempunyai dua rayuan yang belum selesai di Mahkamah Rayuan berhubung dengan kes itu yang masih belum diputuskan.
Berikutan ini, beliau memohon penangguhan prosiding itu, dan menambah bahawa beliau percaya responden tiada membantah.
Jebat...jebat rimau..! jejak...jejak rimau..! bau...bau rimau..! ngaum..ngaum rimau..! Tetiba gajah..! Apa cerita???
Kejayaan besar la namanya tu..! tu..tuiiii..!!!
Lu Fikir La Sendiri!!!

12 ulasan:

  1. Najib mempunyai dua rayuan yang belum selesai di Mahkamah Rayuan berhubung dengan kes itu yang masih belum diputuskan.

    Dulu ada satu kes dia mintak "summary judgment" dari Mahkamah, supaya tak payah go for a full trial, sebab dia tak mahu jadi witness.

    Mana dia mahu jadi witness, takut di cross-examined dek defence counsel dan bermacam lagi pekong keluar di masa bicara.

    Itu pasal dia tak mahu saman SR, WSJ, NYT dll sampai sekarang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kahkahkah..
      Ikot style idola dia la.

      Kahkahkah..
      Tangguh selagi boleh tangguh.

      Kahkahkah..
      Lepas masuk dlm kandang tertuduh ceramah sampah 2 jam.

      Kahkahkah..
      Keluar2 mngaku dia difitnah.

      Kahkahkah..
      Musibat ni mngaku jdk pahlawan bugis.

      Kahkahkah..
      Go fly kite dgn bangla jdk hulubangang.

      Kahkahkahkahkah..

      Padam
    2. Betul, dulu Anwar Al Jub suruh loyar dia cari pasal apa saja nakkan tangguh punya tangguh. Penghabis nya masuk lubang jel jugak. Loyar dia Karpal Singh dah mati, dia masih singing di istana Sg Buluh.

      Sekarang Najib dah ada 3 kes di Mahkamah Rayuan. Kes Lee Liong Sik dah habis settled out of court ke? Takut sampai full hearing nanti keluar tembelang lain jugak ke?

      Aku ingat satu masa nanti ada berbelas court case dia. Tapi mcm mana pun dia tak akan saman SR, WSJ, NYT itu. Gigil lutut, Beb.

      Padam
    3. Tak payah nak bohong kita orang ini protun Dan dap,
      Kita tahu saman tun m pada najib telah tolak oleh mahkamah ketika siasatan pac belum lagi menyelesaikan siasatan tersebut, makamah tak boleh campur siasatan belum habis, protun Dan malu he.he.he, kes saman Lee Liong Sik diselesaikan oleh dia sendiri sebab dia tak mahu meneruskan menyaman pada najib Dan meminta di selesai di luar mahkamah, jangan buat cerita bodoh ia macai pakatan haramjadah

      Padam
    4. Bangla buat cerita bodoh.
      Tau tak mamak saman najis psl apa?
      Tau x siapa yg mntk setel luar court dlm kes najis vs ling?
      Smp ling letak syarat najis mesti hadir bkn hantat wakil.
      Najis dgn cai serupa bodoh serupa tuli. Xde rasa segan nak menipu

      Padam
  2. Gajah bila bertempur ada jugak yg mati. Sejarah negeri Melaka yang memetik sumber Portugis Tom Pires ke siapa mencatit pertempuran pahlawan2 Melayu dengan Portugis di atas jembatan di atas Sg Melaka yg banyak di lalui turis sekarang itu.

    Se ekor gajah perang mati kena bedilan di kepala nya. Tapi seorang Kapitan Portugis pun mati di pertempuran itu.

    Jadi, tak kisah lah harimau atau gajah - boleh mati bila bertempur. Bertempur di mahkamah dengan Harakah ke, di PRK Sg Besar dan Kuala Kangsar pada 18 Jun ini ini ke.

    Ayuh, jangan undi mana calon yg mewakili pihak yg jahat. Selagi Najib memimpin, UMNO itu jahat, membiarkan 1MDB terhutang RM53 bilion, berbilion Ringgit masuk ekaun Najib dan famili. Jangan undi UMNO pada 18 Jun ini.

    BalasPadam
  3. dulu mr fly kite cakap no locus standi.....ha ha ha ha......baru satu kes....yg lain belum lagi ni....

    mau berak cair nanti.........

    -anti jub-

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pada dia locus standi tu makna mesti ada belalang locust, baru boleh berdiri

      Kalau dia makan belalang locust tu, mesti berak cair

      Padam
  4. Hah, mana dia Jing Projibo tak melompat lompat menyalak di sini? Dah givap ke tak pasti menang Sg Besar & K Kangsar?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bro 6.55, waktu kegemaran pencacai diantara jam 1pg hingga jam 3pg inilah masanya waktu rakyat marhaen sedang tidur kerana perlu bangun pagi mencari rezaki HALAL.

      Berlainan pula dengan pencacai harami yg pulun sebanyak mungkin komen taik lagi hampas pada waktu tersebut kerana ingin mengaut habuan harami hasil pemberian upahan penyelewengan yg dilakukan oleh najib.

      Najib sendiri pernah berkata bloger nya adalah jenis bangang lagi haram jadah serta langsung tiada value added, nilai tambah komen yg diberikan.

      Jika najib adalah kaldai, pencacainya pula lembu, maka bersesuaian lah dengan gelaran kalembu.

      Padam
    2. Setujuuus dgn ko...9:05

      Padam
    3. Sudah protun Dan prolim pig he.he.he ini koman malam ini

      Padam