Isnin, 13 Jun 2016

2 Syarat Jer..!


Boleh..?

Tun M letak 2 syarat untuk kembali kepada Umno

Bekas perdana menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini meletakkan dua syarat kepada Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi jika mahu beliau kembali kepada Umno.
Syarat yang pertama adalah Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak disingkirkan dari Umno, kata Mahathir.
Manakala, syarat kedua pula ialah parti itu dipulihkan selepas penyingkiran Najib.
"Kalau dia buang Najib dahulu, pulihkan Umno kepada yang asal, ada kemungkinan saya timbang (untuk kembali pada Umno)," katanya kepada wartawan selepas berceramah menyokong kempen Parti Amanah Negara (AMANAH) di Kuala Kangsar, petang ini.
Beliau berkata demikian mengulas kenyataan Ahmad Zahid semalam yang berkata Majlis Tertinggi Umno bersedia mempertimbangkan sekiranya bekas perdana menteri itu memohon menyertai Umno kembali.
Zahid berkata, dia berdoa kepada Allah supaya Mahathir kembali kepada Umno sebelum menghembur nafas terakhir seperti beberapa presiden sebelum ini.
"Saya berdoa kepada Allah Taala, tidak begitu jadinya," kata Ahmad Zahid.
Agak agak ahli UMNO nampak tak apa yang Zahid cuba sampaikan???
Tersurat disebalik tersirat..!
Lu Fikir La Sendiri!!!

32 ulasan:

  1. Yang ni cukup baguih. Dia cakap cukup nyata. Tarak bilang dunno, tengok lah, apekedarah. Nak, ambik, taknak, sudah.

    Timbui pulk soalan: apasai Zahid cakap harap Tun balik ke UMNO. Ikhlas ka, ada undang di sebalik hantu ka. Dia cakap lagu tuh lagi lepaih Tun kata dia ada RM230 juta ka? Kut nak kasi Tun sengap cara satu macam?

    Macam yang depa pangge "Jing Projibo" kata, pasni ada la Jing tu melompat lompat di sini. Hehe.

    Aku cukup suka tengok dia buat lagu tu. Hari ni Isnin, kerja menimbun selepaih hujung minggu. Masa rehat minum kopi tapi tak boleh minum nanti nak juga tengok dia melompat.

    BalasPadam
  2. TEKNIK2 DAN CARA2 MENDAPAT REZEKI MUDAH, DUIT RAYA DAN MENJATUHKAN NAJIB.

    "Di saat akhir berlaku benda-benda yang tidak sepatutnya sehingga sanggup jual undi. Lepas mengundi, ambil gambar dan tuntut duit. Ini yang berlaku di saat-saat akhir. Siapa yang buat seperti itu, saya tidak halalkan dunia akhirat," katanya hari ini.

    -Izat Bukhari calon bebas k.kangsar.

    Inilah taktik kotor umno.

    Kepada pengundi k.kangsar dan sg besar....gunakan langkah2 dan kaedah seperti berikut,

    1.pangkah BN

    2.ambil gambar (pastikan henfon mode senyap)

    3.pangkah lagi sekali calon parti Amanah/calon bebas/calon parti PAS.

    4.tambah lagi di kertas undi, tulis kertas undi "umno najib KORUP"

    5.keluar dewan mengundi

    6.tunjuk gambar pangkah BN

    7.buat tuntutan dari umno.(jika suruh bersumpah, sumpah aje ler...)

    8.jangan lupa ucapkan terimakasih diatas pemberian saguhati.

    9.ingat para pengundi! Lakukan langkah seperti diatas dengan cermat! anda boleh mendapat dua faedah iaitu;

    10.tolak dan paksa najib letak jawatan kerana korup, zalim dan menganaiya rakyat.

    11.dapat pemberian duit raya dari umno.

    SELAMAT MENGUNDI!

    P.s

    1.Jangan risau,jangan khuatir kerana prinsip najib adalah "cash is king" atau "duit itu raja".

    2.niat sebenar kita adalah demi masa depan anak2, agama bangsa dan negara.

    3.kepada unit strategi dan gerak saraf parti Amanah dan parti PAS sila ambil perhatian! sila sebarkan di kubu kuat umno!!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salepas ambil gambar itu semua, dan salepas dapat duit dari UMNO tuh, pergi serahkan bukti korapsi itu ke pejabat SPRM yang terdekat.

      Pahla tuh. Di bulan puasa ni. Tuhan sentiasa mengawasi mereka yang buat kebaikan untuk bangsa Melayu, agama dan negara. Tujuan nya ia lah supaya Najib di gantikan. Takda Najib akan lebih peluang Melayu maju, NEB di giatkan semula dll.

      Padam
    2. Takda Najib akan lebih peluang Melayu maju, DEB di giatkan semula dll.

      Padam
  3. Zahid and najib knew TDM knows their skeletons in the cupboard. Sebab itu terlalu berat nak charge him in court.

    The umno guys accused TDM of abuses, corruptions, nepotism, cronyism etc during his tenure but they dared not inspite of them being asked by TDM to take action whilst he is still alive and kicking.

    The truth is Berani Kerana Benar, Takut kerana Salah.

    Wallahuaklam

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alamak, penin pala sungguh la si Ahmad Zahid. Tun suruh dia ambik tindakan gantikan Najib -

      He said getting rid of Najib from the party is something that the party’s deputy president Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi has to do.

      “Ask him to get rid of Najib first. I will then consider rejoining the party,” he said at the Save Malaysia forum today.

      Padam
  4. Barisan Nasional Strategic Communications Director apekebende Rahman Dahlan kata dia sedihkan hal Tun Dr Mahathir berkerja sama dengan Pembangkang.

    "What he taught us for 22 years as prime minister and UMNO president has gone to waste," dia kata.

    Si Rahman dah tak strategik pemikiran nya, tak mahu terima bahawa Tun dah kata takda jalan lain salepas macam macam di buat nak mendapatkan Najib undur atau UMNO gantikan Najib. 1MDB terhhutang RM53 bilion dan RM4.2 bilion dalam ekaun bank dia jadi skandal begitu besar salepas Tsunami Cina dan keputusan PRU yang terburuk dalam sejarah UMNO di PRU13, kalau Najib berterusan akan lingkup UMNO/BN di PRU14.

    BalasPadam
  5. Bila admin cakap lagu tu ramai yang tak perasan tapi den paham lagi perasan. Sblm Tun jawab tu pun Zahid dah tau itulah syarat2 Tun. Yang tersiratnya ialah Zahid pun harap Jibby tumbang cepat2 supaya Tun dapat pulang ke pangkuan UMNO sebelum Tun meninggal. Jibby sahih bengang Zahid cakap camtu sbb Jibby sbg org politik mampu juga baca maksud tersirat.

    BalasPadam
  6. Bila admin cakap lagu tu ramai yang tak perasan tapi den paham lagi perasan. Sblm Tun jawab tu pun Zahid dah tau itulah syarat2 Tun. Yang tersiratnya ialah Zahid pun harap Jibby tumbang cepat2 supaya Tun dapat pulang ke pangkuan UMNO sebelum Tun meninggal. Jibby sahih bengang Zahid cakap camtu sbb Jibby sbg org politik mampu juga baca maksud tersirat.

    BalasPadam
  7. kahakahakah...ustaz Hadi kata..dedak sapa yg mula bg TUn...ooo lupa melayu mudah lupa..skng jdla pjilat no..jilatttt sampai hilang kedut kikikikikiki

    BalasPadam
    Balasan
    1. woii putra..sampai merayu 2 syart ja ka? adoi kesian hang ni...cap longkang sungguh..dulu bukan main lagi nk kluaq..la ni madir pon ade konek nk klua..hang bila lagi nk kluaq..xkan nk tya soalan lagi..putra..telo mana??

      Padam
    2. dulu org tua ni dok ajar gua ckp..jika DAP memrintah..habis semua org melayu..cibaii..skng dia sendri berpelukan sama..apa spesis lidah org tua ni??spesis ular ke atau katak ??

      UMNO..undur mahadir negara ok!

      Padam
    3. Hangpa bebudak ke cakap lagu tu? Kot DAP Red Bean menyamaq sebagai Melayu? Mencarut pagi pagi hari puasa memang biadap dan kurang ajaq.

      Kalau hang PAS, salepas kena tendang dek DAP, awat tabiat buruk lagu tu? Dah terikut tabiat biadap & kurang ajaq DAP ka?

      Padam
  8. Tun momok tu sapa nak letak syarat.... dia tu sapa.? Traitor.... tak ada tun umno lagi bertambah baik.. pendokong yg sekongkol fng pluralist/syiah/komunis tak ada tempat dlm umno.... masuk pkr la....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dia ni dah tentu Jing Projibo. Dah melompat lompat dia. Seronok tengok. Carry on, Jing. Good amusement.

      Padam
  9. Jing Projibo dah keluar di 8:15 PG ke? Melompat nampak nya tu. Mengata undur mahadir negara ok, kupra teek ni ha.

    Takda Mahathir Mr Cash Is King Najib akan melanda landa. Jahanam Malaysia di buat nya.

    BalasPadam
  10. Amboi bagus betul blog Putera Merdeka ini. Baru satu jam lebih sahaja post dia dah ada hampir 20 komen. Majoriti mengkritik Najib. Mesti merunsingkan mereka di keliling nya.

    BalasPadam
  11. "Zahid berkata, dia berdoa kepada Allah supaya Mahathir kembali kepada Umno sebelum menghembur nafas terakhir seperti beberapa presiden sebelum ini."

    Ini lagi satu Puak Lanun Bugis!!! Doa utntuk diri sendiri dulu supaya tak bersubahat dengan orang jahat perompak besar dan menokong orang yang berbuat jahat!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Doakan RM230 juta dia terbang? Bersubahat dengan orang yang jahat

      Padam
  12. If there is any iota of truth in outsyed the box blog, this could be the reason why zahid and hishamuddin are so worried about.

    To zahid,

    1. why did you not deny on the amount of money you had when you were a umno youth leader?

    2. why did you "pray" that TDM will return to umno's fold before his last breath?

    You and umno have condemned him... why need him back?

    .....unless you have sensed that najib's time is up......very very soon.

    Hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. There may be a lot of truth in that.

      He may have access to Interpol communication in USA, Spore, Switzerland and the other 4 countries investigating 1MDB.

      Padam
    2. cucu tok selampit13 Jun 2016 11:06 PG

      Ok

      Padam
    3. Cucu tok selampit,

      Apa ok nya?

      Padam
  13. The Star laporkan Ahmad Zahid kata: By-elections most peaceful thus far. Betul ke?

    Ha nya 11 laporan Polis di buat, kata nya. Tapi itu aje ke kriteria mengatakan "most peaceful"? Tension antara puak tak kira ke? Terutama puak Projib dan Protun.

    Btw, pahal tak melompat lompat Jing Projibo hari ini? Habis dedak ke?

    Caption gambor kata, "Strong supporters: Rela members raising their fist in support of Barisan during the Rela gathering programme at Manong, Kuala Kangsar." Tentu le Rela members sokong kuat pihak yang bayar elauns dan kasi unifom depa. Tapi, kalau puak lain merintah, depa akan buat gitu jugak.

    Depa ahli RELA tahu berterima kasih bila di panggil ke gathering. Tapi bila mengundi, tak tau le. Rasa nya ramai yang tak sanggup melihat hutang 1MDB hingga RM53 bilion rakyat kena beban dan jumlah masuk ekaun2 Najib RM4.2 bilion, masuk ekaun bini dia RM1 bilion, masuk ekaun anak tiri dia RM1 bilion.

    Bukan sedikit duit tu. Ahli ahli RELA bertungkus lumus, kena panas kena hujan dapat tak berapa Ringgit sehari sahaja.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kot Ahmad Zahid sedar itu semua, maka dia sebut lagi harapan Tun Madey masuk semula UMNO.

      Kot dia sedar bahawa dia pun tak tahu berapa lama dia sendiri akan hidup. Nyata dari anak menantu dia meninggal dunia kerana cabut gigi sahaja.

      Tuhan itu maha kuasa. Boleh beri dan ambil semula bila bila masa. Apa apa pun. RM230 juta mungkin tahan lama tapi nyawa takda siapa tahu.

      Ada laporan mengatakan Zahid menyebut kata kata "sabelom (Tun) menyembur nafas terkahir nya." Tak tahu lah accurate ke tak laporan itu, ikhlas ke tidak Zahid mempelawa Tun masuk semula UMNO walau pun dengan cara, nada dan situasi yang tak biasa.

      Padam
  14. Beli popia pakai jet....tak ke babi namernyer tuhhh...

    BalasPadam
  15. Abdul Rahman Dahlan, Ahli Majlis Tertinggi dan Strategic Communications Director UMNO pun nampak nya ok jika Tun masuk balik UMNO.

    Dia di laporkan mula mula mengata jangan ada syarat - tak setuju Tun mahukan Najib di gantikan dan politik UMNO di pulihkan spt dulu.

    Tapi Rahman Dahalan berikut nya kata “The Deputy Prime Minister (Ahmad Zahid Hamidi) has extended a hand to him (Mahathir) to return to Umno .. It’s alright, we’ll wait."

    Dan dia gunakan perkataan "if possible, without conditions ..” - kalau boleh, membayangkan syarat itu tak berat kapada nya/ UMNO.
    “We will wait until Mahathir is ready to return to us and if possible, without conditions,” dia kata di sidang akhbar di Rancangan Perumahan Awam di Kuala Kangsar semalam.

    Besar implikasi itu. Dia cakap di sidang akhbar, bukan terburu buru di tanya pemberita masa berjalan dsb nya. Dan dia "Strategic Communications Director" UMNO juga.

    Gamak nya ini membayangkan mood dalam UMNO dan di antara Ahli2 Majlis Tertinggi kebelakangan ini. Kalau gitu, Alhamdulillah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. The big question asked is WHY SUDDEN CHANGE IN MTU'S MOOD?

      You may have noticed since day 1 1MDB and RM2.6 bil issues were debated, umno heads including cabinet ministers were all out defending najib. Towards mid way, some have stopped commenting like aziz kiprawi, tajuddin and the likes. Of late, only a few big guns commenting cautiously treading on sensitive issues.

      Nonetheless, over the last 2 or 3 days there appeared to be slow "attacks" and subdued on TDM. Ever since outsyed the box blog put up damning sequence of events in singapore, the condemnation of TDM were left to small gurkhas. Some no longer talk about TDM viz 1MDB issues but changing goal post like TDM "used" by DAP, "agreed" with Kit Siang's mission bla....bla...bla.

      I would not be suurprised at all if some cabinet ministers from umno will declare "out" as rumours of tok pa and rahman dahlan is no longer rumours but known leaked secret. Azalina, shahrir, ahmad maslan and others.....let tge drama unfold. Start stocking up your fridge with drinks and popcorns.... hahaha

      Padam
  16. Nak tahu juga, apa yang ada dalam OUTSIDE THE BOX........????
    Boleh tepek di sini.
    Saya tak pandai acces untuk masuk.
    Sungguh sedih.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Same here. And interested in that esplly after reading 12.20 PTG comment.

      Maybe 12:20 OTG can help - place it as a comment to the next post, pls. So that others there also can read what's inside Outside the box

      Padam
  17. Tick Tock Tick Tock - More From Noose

    A TIME BOMB - it's nuclear

    From various whispers in Singapore banks mainly, and a few others, the case on JLO is enough to now issue Interpol RED NOTICE. Not all the potential charges but enough for now.

    This also means they have enough on JLO's principal partner in the Singapore context - a guy whose bank accounts are frozen and whose wife's name rhymes with Sosma.

    ....it turns out that sidekicks Tw_tter and A_alina and gang may also have some money soon to be frozen or at least the authorities are investigating what seems to be them receiving stolen funds!

    2 people in banking circles said a lot of BN stooges have accounts in Singapore. Dumbos why not put in Labuan in ringgit.

    Red Notice for Jho Low is a class stroke by Singapore as then they never have to prosecute N___b....as KL will finally do the needful....new shefiff etc.

    In Singapore there will be other arrests and lots of prosecutions to come.

    Falcon Bank goes down.
    Coutts and Stanchart Singapore will be fined.
    A few more arrested etc.
    Seet, Eric of course gone

    Arabs in the Singapore context no problem, that's up to the Swiss USA, Lux and Abu Dhabi may be chop their hands first.

    the paperwork READY, you can count on Singapore to be transparent and do the honest thing.

    Clock running for 'submarine' Fatboy.

    JHO LOW might also be thinking to run to DOJ and FBI and cut a deal in a witness protection program ??

    moving to Turkey
    took USD 300mill cash
    most of hubby's accounts frozen
    surely all will be frozen and her's too
    took all the diamonds and birkins !!

    No where to hide

    Beautiful Summer coming

    BalasPadam
  18. Noose Roundup From Singapore : Interpol Red Notice Requested ??
    From our Noose correspondent in Singapore.






    I particularly like that jpg.....its nice

    Yes, some whispers around Singapore, some new boys should be arrested already or next week, but no hearing for bail/remand.

    So all quiet until then as Singapore wont twitter anyone before, only after the fact !

    At Falcon Bank Singapore the lights are on, but no one home...

    R_za must be about done.
    Cannot see anyway out for him.
    See the New York financial whizzs are on the Goldman Sachs trail.

    It will all come out.
    Singapore and the Swiss will want to play by the book.
    No favours and march at their own pace.

    Can't see a way out for Eric Tan Kim Loong and Seet in Singapore, shortly.

    Nor some of the BSI (7) of which one is already in custody.

    Can't see how Jho wont get a red notice from Interpol requested by Singapore.
    Can't see how the arabs can avoid having their hands chopped off....

    That Patrick fella gonna lose his house in London.
    Quite logical when R_za will have to forfeit his :)


    **********************************************************************************

    3. But if there is an Interpol red notice, it is not easy to disappear, depending where they are arrested, the extradition takes time, as we see with FIFA cases, but that should will not be a barrier to prosecuting them.

    4. MY feeling entirely is that once Jho Low has a RED NOTIce issued then the BN for sure has to push him out, and or he has to run to Turkey or wherever

    Once he is out events can take over things as BN will lose support.

    The message that Zahid Hamidi the DPM sent out today is really incredible (inviting Dr Mahathir to rejoin UMNO later), its like an olive branch for after Najib has been eased out etc.

    Very odd and gives credibility to the theory they are close to being bonked out?
    6. Casey Tang and Jasmine Loo offences in KL and perhaps in Switzerland......would seem Jasmine committed some offences in USA because she was living in New York in the condo paid with 1MDB money.

    7. NIK surely he can't be still friends with Najib and Rosma surely ?

    Lets see, its a dilemna for Singapore.

    On the one hand will prosecute whoever becomes a suspect based on the evidence as it arises

    But once JHO Low is globally on a RED NOTICE (surely that must be their hope), that N___b gang finally collapses. Then under a new sheriff and new ag things can happen in KL such that Singapore don't have to proceed on N___b.

    In Singapore they are clearly under a media restriction - the Singapore Press, the AGC, MAS etc cannot use 1MDB and N___b name lightly .. or at all.

    Just let the evidence speak for itself

    And that comes to the point doesn't it. With the 1st two cases going to trial, in particular YEO, the evidence will be loud and clear and tell the story, so let it unfold.

    Azalina and a few others seem to see the writing on the wall......a few gone quiet ya and or their comments a little less in support of Najib.

    My comments : Thanks again to Noose, our correspondent in Singapore.

    BalasPadam