Rabu, 29 Jun 2016

Ini Bukan Double Standart..???


Bila dah dapat pisang..gitu ler gamaknya..!

Keputusan Majlis Tertinggi (MT) Umno memecat bekas Timbalan Presiden Umno, Tan Sri Muhyiddin Yassin dan bekas Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Mukhriz Tun Dr Mahathir daripada parti membuktikan Umno tidak mengamalkan budaya 'double standard'.

Pengerusi Badan Perhubungan Umno Terengganu, Ahmad Razif Abdul Rahman berkata mana-mana pemimpin sama ada yang mempunyai kedudukan dalam kepimpinan tertinggi parti atau sebaliknya, tetap dikenakan tindakan jika didapati bersalah dan melanggar disiplin parti.

Habis...yang Mad Said bawa usul minta Menteri Besar dari partinya di turunkan tu tak pulak MT UMNO ambil tindakan..! Itu tak double standart namanya..???

Asal cukup pisang kira tak kisah la yer..!

Standart apa ni???

Lu Fikir La Sendiri!!!

29 ulasan:

  1. Pisang begitu depa buat cok kodok. Dapa suka makan cok kodok. Bahasa Jawa kata kodok itu katak. Depa memang ada yang katak - katak puru.

    Yang suka makan karipaf dan teh tarik dgn Bang Non tuh, suruh dia makan cok kodok le. 8 tahun di Englaaaaand tak makan, tentu banyak boleh makan. Baru le adil - makan hasil double standard.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Monyet bila dah banyak sangat pisang, terbaring melikai likai

      Yang sekor dua monyet itu dapat berbilion hidup senang lenang di mahligai.

      Kita kena tuding, bidas dan sebat depa selalu supaya depa terbengkalai.

      Padam
  2. ikut barisan
    yang dulu di dahulukan
    komdean di komdeankan
    tak timbul isu pong.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Apa dia isu pong?
      Kalau Anwar Al Jub, pong itu pongkok
      Yang belakang le di dulukan

      Tapi kalau UMNO/BN takda Najib
      peluang besor menang PRU14.

      Padam
  3. Yg double standat tu pemimpin dari Utara... nak fakta..?
    1. TAR....ia kata Melayu tuan di negara ini... Singapork sedekah kat org cina
    2. Anwar Ibrahim.. Islam Madani... akhirnya penganut murtad pluralism. ..gay..lgbt tegar
    3. Tun ZzzZZ... Islam hadari... 5 negeri jatuh kat pembangkang ... Najib dah kembalikan 2 negeri dlm kjaan balik... next PRU insyallah 2 negeri kembali ke kjaan BN...
    4. Mat Sabu .. Islam PAS... akhirnya Bapa Syiah Mesia
    5. TUN DR M... masa jdi PM we are fundamentalist Islamic skg sekongkol dng Komunis/Syiah/pluralist (3 dlm 1)



    FAKTA TETAP FAKTA

    Lu fikir la sendiri.....!!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Gua tak fikir pun dah tahu. Hang Jing Projibo.

      Awat tak jawab apa orang kata pasai Jibo? Double, treble standard. RM4.2 bilion masuk ekaun bank dia, RM1 bilion masuk ekaun bini ia, RM1 bilion masuk ekaun anak tiri dia.

      Malu ya? Tarak fakta nak lawan ya? Pasai korapsi and money laundering pun tarak fakta nak lawan ya? Main kata tarak bukti aje. Nak kena keluorkan maki hamun hang tak cari makna bukti?

      Gua tak suruh lu fikir la sendiri. Gua suruh lu taruk kipala di kaki.

      Padam
    2. Facts forked-tongue Bugis :

      1-Dengar Nadi Rakyat....semua orang dia kencing ahli UMNO & Rakyat

      2-Akta Hasutan syok sendiri nak hapus.....kejung kecut telur PAU batal siap gelar keldai sendiri bangang!

      3-Berbuih menipu tidak songlap....terbukti duit ada masyuk bukan 42 juta, 2,600 juta...tapi 4,000 juta masih nak kencing walaupun dah terkencing dalam seluar...

      4-Kata guna untuk peribadi....bayar credit card guna duit songlap!

      5-1MDB tidak rugi...kat mana untung nya?????

      6-Tunggu Siasatan dan Audit 1MDB minta 6 bulan....terkucil terberak extend sampai 9 bulan...

      7-PAC Report ada kes Sharol, Jho Lo prime lead for further investigation....dah 3 bulan PAC 'edited' report without unanimous agreement from all committee members Talk Only No Action PDRM, MACC, Najib???

      8-Good Star Najib, Jho Lo, BNM, PACarimakan, Tarek Obeid nak temberang dah jadi tembelang...

      Fakta buat seketika sebab Anon 12:33 lu bukan boleh fikir....dedak low grade lu telan dah jadi biol angkat bugis-lanun memanjang....

      Padam
  4. "..pemimpin sama ada yang mempunyai kedudukan dalam kepimpinan tertinggi parti atau sebaliknya, tetap dikenakan tindakan jika didapati bersalah dan melanggar disiplin parti."

    Awat tak disiplinkan Najib? Awat tak kenakan tindakan? Treble standard? Makan pisang tahap busuk?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Makan pisang 3 tahap busuk?

      Padam
  5. Ramai yg sebok nak komen/hentam dlm pemecatan MY/MM kerana dilakukan oleh UMNO. Habis Bagaimana kes Husam/Dr Hassan Ali yg ditendang oleh PAS dan lain2 kes libatkan PKR/DAP?..Korang senyap jer. Mengapa us?: Kerana kena batang hidung sendiri KAN?...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Husam dgn hassan ali dh kene pecat ke?
      Anti najib xpeduli pun psl hal dalaman pas

      Padam
    2. Mamat 111, bakpa nak alih tiang gol? Orang bincang double standard pemecatan MY/MM. Kau nak cakap pasal lain, pahal? Kau malu Jibo double standard ye?

      Padam
    3. 1:11

      Mmg patut la ko tongoi mcm Najib.
      Org bincang bab Umno, isi perut Umno, natang hal pulak nak meroyan pasal PAS, PKR dll, biaq pi la depa nak mampuih pun.

      Padam
  6. laaahhhh...bodoh ko nie Tanpa Nama29 Jun 2016 1:11 PTG....pasal kami xmakan dedak najib cam ko...UMNO bukan milik bapak najib...atuk nenek kami pun berjuang dlam UMNO...kami nmpak kudis bugis dalam UMNO, kami nak buang bugis tu jer...cume anjing bugis pendedak setia jer yang divert kata kami nak jatuhkan kerajaan....BUDUHHHHHH....

    BalasPadam
    Balasan
    1. bodoh bertingkat ko ni... go fly kite

      Padam
  7. Klu nk jatuhkan si bugis tu elok tggu PRU laaa weeeii.... next PRU awal bukan last minute mcm dulu... masa tu mintak boboi.. pp lebam... dll jooin parti PH....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Awat hang tak sebut Bugis Lanun? Apa dia bukan last minute mcm dulu?

      Protun nak elakkan UMNO/BN jatuh, nakkan ha nya Bugis Lanun jatuh. Tapi kalau tarak jalan lain, jatuh UMNO/Bn di PRU pun, lantak lah. Dah teruk perabaigh negara di buat Bugis Lanun.

      Padam
    2. elak ? kasi jatuh ada lah !!! bodoh bertingkat ko ni .. go fly kite !!

      Padam
  8. Yang double standard 2 ekor nih gigil lutut kena saman dek Anina Langkawi, mana boleh strike out, Anina tentu kejor ke Mahkamah tertinggi negara ini -

    Umno duo in bid to strike out Anina's lawsuit

    Tengku Adnan Tengku Mansor and Ab Rauf Jusoh are also seeking a stay from proceeding and filing their affidavits pending the disposal of the striking out hearing

    BalasPadam
  9. Yang ni pun double standard jugak sabelom Sanjeevan kena tangkap -

    Former inspector-general of police Tan Sri Musa Hassan (pic) was shocked to find out that MyWatch chairman Datuk R. Sri Sanjeevan had been arrested for alleged extortion.

    Musa, who was once the patron of MyWatch, said he was surprised to learn of Sanjeevan's arrest.

    “He looks like a person who is genuine in reducing crime in this country.

    “After his arrest, I found it to be the opposite.” he told reporters during a press conference

    Heran mcm mana bekas orang besar Polis boleh caya orang yang gitu satu masa dulu - dia tak cek dengan Polis ke sabelom dia kasi penjenayah Sanjeevan tu pakai nama dia di Mywatch?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dia dapat Datuk mana tuh> Datuk Sulu ke? Atau main pakai aje, takda orang nak cek betul ke tak?

      Bersepah orang pakai Datuk kebelakangan nih.

      Padam
  10. Kalau Guan Eng di dakwa di Mahkamah, mungkin tak double standard dalam hal begitu.

    Tapi sekarang ha nya jadi soalan saja -

    Guan Eng to be charged?
    The Star Online - 2 hours ago

    BalasPadam
    Balasan
    1. Guan Eng tak bising sangat terhadap Najib, UMNO/BN kebelakangan ini.

      Ada kira ke antara depa?

      You don't scratch my back, I won't scratch yours.

      Padam
    2. Hah, no longer back scratching, Guan Eng kena tangkap -

      Bungalow purchase: Guan Eng arrested by MACC
      Free Malaysia Today - ‎1 hour ago‎

      He is to be charged tomorrow in court. DAP to hold meeting tomorrow to choose a possible replacement as chief minister.

      Sekarang kita nak tengok Pandi Peguam Negara menang kes ini, work his and his people's butts off, bikin Guan Eng masuk penjara selama mana yang boleh.

      Padam
  11. Mat Said nelang boh..

    BalasPadam
  12. Sèjak 2 ari lepas batuapi putramerdeka sampai 4 posting 1 ari.... tetiba ari ni sentap balik ... tumpah darah lagi kot ..... kikiki... tokong dan masuk dlm nnpk gaya 20K tak masyuk la bulan ni.... banyak brbenor tumpah darah nyerr.... kikikiki

    BalasPadam
    Balasan
    1. 3 hari lagi ko boleh tengok LGE sial ni ketawa mengekek kat coffe house parlimen bersama Najib, Nazri, Ku Nan, Noh Omar dll, sambil tepuk2 meja.
      Lu jaga bontot wa, wa jaga muka lu...

      Padam
    2. Jangan mengarut le kamu Jing Projibo 11:35 PTG. Menuduh orang batu api tapi kamu yang selalu buat begitu.

      Tak guna punya nate', dulu asyik mengejing kakaka hahaha, sekarang kikiki saja pulak. Menyamar tak habis habis, pakai nama berlainan, pakai cara menulis berlainan, gunakan nada pun berlainan.

      Ada masa kamu menulis komen, kemudian jawab komen sendiri, coba menunjukkan kau ramai, tapi sabenar nya ha nya sekor saja di sini.

      Selalu cakap tumpah darah, kamu perlu naik tongkang dan terjun ke lautan South China Sea.

      Padam
    3. Jing Projibo dah tak selalu masuk sini.

      Tak tahan selalu kena bambu tiap kali dia masuk kot.

      Padam