Khamis, 30 Jun 2016

PM Perlu Lepas Jawatan ~ Rahim Tamby Chik..!


Rahim yang makan cili kenapa Najib yang rasa pedas???

PM PERLU LEPAS JAWATAN



Datuk Seri Najib Tun Razak disaran melepaskan jawatan Perdana Menteri buat sementara 
waktu sehingga siasatan terhadapnya selesai.

Bekas Ketua Menteri Melaka, Tan Sri Rahim Tamby Chik berkata, Bank Negara dan 
Ambank juga perlu mengesahkan kewujudan akaun peribadi Najib seperti yang 
didakwa oleh The Wall Street Journal (WSJ) dan Sarawak Report (SR) dalam laporan 
beritanya.

“Jika tiada, apa lagi ditunggu-tunggu untuk tindakan undang-undang terhadap WSJ, 
SR dan lain-lain pihak yang bersubahat membuat fitnah yang sangat teruk ini. Tapi jika
 ada (masih wujud atau pernah wujud), tindakan segera menyiasat akaun-akaun 
ini perlu dimulakan untuk menilai kebenaran tuduhan-tuduhan yang dibuat.

“Mungkin semasa penyiasatan dibuat, Najib perlu melepaskan jawatan Perdana Menteri 
buat sementara sehingga beliau dibersihkan oleh penyiasatan ini,” katanya 
dalam status di Facebooknya, semalam.

Menurut Rahim, beliau sendiri pernah meletakkan jawatan sebagai Ketua Menteri 
Melaka dan Ketua Pemuda Umno ketika berdepan dengan tohmahan rasuah dan 
skandal suatu ketika dulu.

“Saya lepaskan kedua-dua jawatan buat sementara bagi membolehkan 
penyiasatan. Setelah penyiasatan dibuat bersihkan diri saya, saya menyambung 
semula mandat jawatan Ketua Pemuda Umno, tapi tertipu oleh (Datuk Seri) 
Anwar Ibrahim (Timbalan Perdana Menteri ketika itu) untuk letak jawatan 
Ketua Menteri Melaka,” dakwanya.

Dalam status Facebook yang berasingan, Rahim turut menyarankan agar Najib 
memohon certificate of urgency (sijil perakuan segera) bagi menyegerakan perbicaraan 
kes mahkamah terhadap WSJ.

“Bayangkan jika tindakan undang-undang ini mengambil masa dua atau tiga 
tahun, apa akan jadi kepada situasi politik negara dan kepentingan rakyat umumnya?

“Sebab itulah permohonan bagi certificate of urgency untuk segerakan 
tindakan undang-undang terhadap WSJ dan lain-lain media sosial amat penting 
dan tiada pilihan lain,” katanya.
sumber
Berani???
Lu Fikir La Sendiri!!!

23 ulasan:

  1. Hahaha, tunggu lah, sakejap lagi keluor le Jing Projibo mengatakan mana bukti WSJ.

    Dan keluor lah komen yang menghentam dia pemalas, anarkis, bodoh bangang dsb nya tak cari makna bukti di kamus.

    Jing Projibo tu dah gatal - memprovoke Putra M keluorkan pos baru pagi nih. Amacam, Jing Projibo, ada berani? Mcm kata Putra M.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Takda soal nak saman WSJ.... Najib takut pekong lain keluor masa bicara

      Padam
    2. Habuan baik Bro mestila sokong si Lanun Bugis Besar tu!!!

      Padam
    3. Kalau nak saman WSJ tu lambatla!!!

      Aku nak tunggu si Lanun Bugis tu saman Tun M jer baru boleh tengok drama baik punya!!

      Padam
  2. Berani ke Najib letak jawatan sementara? Kalau tak melompat Rosmah up and down like a ... well, you know what.

    Letak jawatan saja, tentu ada yg gunakan kesempatan supaya dia di dakwa ke mahkamah salah laku 1MDB, RM4.2 bilion masuk ekaun dia, RM1 bilion masuk ekaun bini dia, RM1 bilion masuk ekaun anak tiri dia.

    Bak kata kaum gengster, berani bet potong jari kelingking klau Najib mahu letak jawatan sementara. Aku ada lihat sorang yang jari kelingking nya takda, nampak bekas di potong.

    Najib berani ke? Naaahhhh...............

    BalasPadam
    Balasan
    1. Macai pkr serang Bini pandailah, ITU macai pkr, lebih baik wan azizah letak jawatan bagi je jawatan ketua umum anwar ITU pada tun m maka gambira puak protun ITU, he.he.he
      Lagi pun ramai ahli pkr setuju tun m jadi ketua umum pkr ITU he.he.he

      Padam
    2. Awak tak defend bos awak Najib ke? Tak nak kata dia tak boleh letak jawatan sekejap pun ke? Bola mana?

      Padam
  3. Tun m bapa angkat azmin 'jadi azmin jadi presiden pkr,tun m jadi ketua umum, korang setuju tak tun m jadi ketua umum
    Kalau korang setuju buatlah dekalrasi pkr

    He.he.he

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ko Jing Projibo tak buat deklarasi mau dedak lebih baik dari Cap Lembu?

      Atau deklarasi tak puas hati Setiausaha Akhbar Najib Saifudin apekenama nye tak layan korang sebab layan yang dapat RM1-2 juta aje?

      Hu hu hu

      Padam
    2. Pepagi buta, anak lembu baru bangun, dh gelar org lain 'jing' yg membawa maksud anjing. Tak baik mcm tu. Kalau awak Islam dan sedang berpuasa, apalah yg dapat selain lapar , dahaga dan penat aje...

      Padam
    3. Hahaha jing Projibo di 8:41 PG masuk lagi di 9:10 PG, konon nya nak membela diri dia sendiri.

      Tak mahu mengaku dia yang mula memanggil orang Jing itu ini di sana sini dlm blogs Protun dan Projib. Mula mula nya selalu keluar mengejing orang di ikuta dengan kakaka hahaha.

      Menyamar berbagai nama dan berbagai cara dan nada. Yang di 9:10 PG pakai nada orang tua. Cilaka dia.

      Tak lain tak bukan 9:10 itu Jing Projibo. Dia sorang saja yang keluarkan komen kosong tak berisi. Komen 9:10 itu pun kosong - semua orang dah tahu pasal puasa, apa dia nak bising lagi, ha nya coba nak menyokong dia sendiri.

      Pada hal dia bodoh. Tak tahukan bahawa dlm sejarah Islam, Perang Badr berlaku di bulan puasa.

      Padam
  4. Tak berani. Bukan saja Najib tak berani letak jawatan buat sementara, anjing anjing dia pun tak berani nak syorkan begitu.

    Dayus. Tarak bola. Tarak barang. Yang makan dedak takut tak dapat dedak kalau Jibo letak jawatan se minggu pun.

    BalasPadam
  5. Kalau Najib letak jawatan sementara pun, akan ada kesan kapada kenaikan berlaku nya jenayah kebelakangan ini.

    Asalakan beri masa yang cukup untik pengganti sementara nya hidupkan semula Akta Akta yang telah banyak berkesan membendong jenayah di masa lalu. Saperti ISA dan Emergency Ordinance.

    Bila Najib buang saja EO dulu, beribu penjenayah di lepaskan dari Penjara Simpang Renggam dll. Ramai yang dah di tangkap semula tapi masih ramai yang menembak, membunuh, menculik, mengugut, merogol, mcm mmcm lagi. Hampir tiap hari ada berita mcm itu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada yang di tembak mati dek Polis. Macam di Subang Jaya semalam, binatang penjahat yang menembak dua beradik car repossessors di Batu Caves 1-2 hari sabelom nya.

      Bagus Polis tembak mati - asalkan dia pegang senjata aje, tembak, sebagai self defence. Mampos ke dia, dia punya pasal lah. Tak guna punya manusia.

      Padam
    2. Macam Jing Projibo. Tak guna sesen pun.

      Padam
    3. Jing ProLanunBugis tak guna setengah sen!!!

      Padam
  6. Keadaan cukup teruk di bawah Najib, drebar2 teksi pun nak bergaduh dengan drebar2 Uber dll.

    Jangan suruh najib letak jawatan sementara lah. Suruh dia buat gitu selama lama nya. Kalau tak mahu, gantikan dia.

    BalasPadam
  7. Najib tak perlu letak jawatan.
    Bautlah PRU14 dalam tempoh terdekat ni.
    Apa nak ditakutkan lagi, Mahyiddin, Mukhriz dan Sahafie sudah
    diKOkan dalam umno.
    LimGuan Eng ditangkap dan akan didakwa esok, sudah pasti akan
    dijelkan dalam tenmpoh yang lama.
    Semua pengacau sudah hilang taring.
    Buatlah PRU14 cepat, mesti TSUNAMI CINA & MELAYU sama-sama
    berpindah kepada BN .
    BN akan menang landslide.
    Bukan takat 2/3 sahaja tapi 1000000000000000%!!!!!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Macam Sial!!!!

      Padam
    2. 10:33 PG budak kicik.

      Padam
  8. Hujung tahun ada PRK di Pulau Pinang utk DUN dan Parlimen.... tungguuuuu......!!!!!

    BalasPadam
  9. PM Britain David Cameron, meradang dengan musuh dia nak Leave European Union, kata di Parlimen British -

    "For Heavens' sake, man, GO"

    Cameron gentleman, tapi kita boleh kata kpd Najib BERAMBSSSSSSS

    BalasPadam
  10. Baru ini sister selam di ketuai oleh Marian tun m telah di Istihar menyelewing Dan sesat jabatan agama

    Soalan
    mampukah puak protun menyelamat sisters selam
    Mampukah puak protun mengerak geng 25 liberal dia selamatkan sisters selam
    Hanya masa menuntukan
    Protun vs projibon vs prolimpig vs proalamak vs prokuali vs prosejenis

    BalasPadam