Selasa, 24 November 2020

SPRM ~ Jangan Jumpa Melayu Ajer..!

 

SPRM kena buktikan bahawa mereka bertindak menangkap dan menyiasat bukan atas dasar rupa, warna kulit dan agama..! Ramai dah kakitangan awam terutama dari Jabatan Imigresen termasuk jerung besarnya sudah di lokap, kini rakyat menunggu 3 ekor bangsat di atas tu pulak.

SPRM sedang cari tiga individu

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) sedang mengesan tiga individu bagi membantu siasatan kes rasuah melibatkan sindiket penyalahgunaan pengesahan cap keluar dan masuk di sempadan utama negara.

Lelaki pertama, Clement Chen Wei Chien, 35, mempunyai alamat terakhir di 12A, Jalan Mandarina Second Enclave, 56000 Cheras, Kuala Lumpur dan No. 20 Canary Residensi, Jalan CH 5B, Taman Cheras, Hartamas Batu 9, 43200 Cheras, Selangor.

Sementara itu, seorang lagi lelaki ialah Ong Bok Hay, 66, mempunyai tiga alamat terakhir iaitu di A-11-3 Villa Angsana Condo 56 Jalan Krian Off Jalan Ipoh, 51100 Kuala Lumpur; A-16-3A, One Sentul Condominium, Jalan Sentul Ria 1, 51000 Kuala Lumpur dan No. 10, USJ 3/4F Subang Jaya, 47600 Subang Jaya, Selangor.

Dalam pada itu, SPRM turut mengesan seorang wanita, Ho Lei Kiow, 47, yang mempunyai alamat terakhir di No 76, Jalan Bukit Flora 3, Taman Bukit Flora, 83000 Batu Pahat, Johor.

Orang ramai yang mengenali atau mempunyai maklumat mengenai ketiga-tiga individu ini diminta menghubungi Pegawai Penyiasat, Penolong Penguasa Amirul Ikhwan Selamat di talian 016-509 8947. –sumber

Pelik juga kenapa selama ni tangkapan di buat dahulu selepas itu didakwa baru lah nama mereka disiarkan. Yang 3 ekor ni pulak kenapa nak siar beritahu satu alam? kenapa tak tunggu tangkap dulu? Apa nak suruh makin jauh lari atau makin dalam menyorok?

Atau apa SPRM Dah buntu? dah putus asa? dah putus haid?

Atau apa sebenarnya?

Lu Fikir La Sendiri..!


6 ulasan:

 1. Adakah terdapat pegawai2 tertinggi dalam SPRM yang jadi ahli sindikit yang melibatkan tiga orang cina ini?? Dengan menyiarkan nama2 mereka mereka berharap ketiga2 penjenayah ini boleh memboloskan diri dan pengkhianat2 terselamat?

  BalasPadam
 2. Bukan setakat tiga cina nie sahaja..cari smpai dapat ikan paus sekali

  BalasPadam
 3. Polis malaysia cekap. Pasti pOlis dapat cari mereka ni. Semua akta yg berkaitan boleh digunakan kpada perasuah2 pengkhianat negara ni. Bukan shj tuduhan dibawah akta sprm.

  BalasPadam
 4. Jolo bila nk tangkap ..cina gak tu ..

  BalasPadam
 5. Jho Lo dah tukar wajah jadi beruang

  kah kah kah... bodoh punya ketua ketua pulis

  Aljazeera cari Jho Lo smbik gentel telo boleh wawancara Jho Lo lagi...

  Si bedol smpi la ni tak bole jumpa... elok guna khidmat Aljazeera tangkap Jho Lo...

  kah kah kah

  BalasPadam