Sabtu, 14 September 2013

HOT - Harun Taib Seru Ajaran Baru...!


PAS hancur..!


Kuda belang Anwar Aljub didalam PAS seperti Mad Sabu dan Khalid gereja dilarang membaca kenyataan Harun Taib ni.. pasti menyirap nyirap..!

Ketua Dewan Ulamak PAS, Datuk Harun Taib (gambar) mencadangkan agar PAS mengkaji balik tahaluf siasi (kerjasama politik) yang dibuatnya dengan PKR.

"Amat wajar sekali tahaluf siasi bersama PKR ini dikaji setelah berlaku perkara-perkara yang boleh melemahkan PAS dan merosakkan hubungan di dalam tahaluf siasi," kata Harun.

Cadangan itu dikemukakan beliau melalui ucaptama kepada Multaqa Ulama Semalaysia yang diadakan di Kota Sarang Semut, Alor Setar hari ini.


Hampir 1,000 pemimpin PAS di kalangan ulama menyertai perhimpunan yang diadakan menjelang muktamar PAS ke 59 22 November depan di Shah Alam, Selangor.

Sebelum ini, tiga muktamar PAS berturut-turut meluluskan usul agar hubungan dalam Pakatan Rakyat diperkukuhkan.

Multaqa Ulama PAS yang diadakan di Alor Setar hari ini.Dalam pilihan raya lalu PAS menang 21 kerusi Parlimen dan hilang kerajaan negeri Kedah berbanding PRU-12 menang 23 kerusi Parlimen dan menang di Kedah.

Bagi melaksanakan kajian ini Harun dalam kertasnya itu mencadangkan agar satu jawatankuasa khas ditubuhkan untuk mengkaji dan menilai kemerosotan sokongan pengundi Melayu ekoran tahaluf siasi dengan PKR.

"Pertukaran, perebutan dan penyerahan kerusi potensi PAS kepada PKR juga antara faktor yang perlu dikaji kembali dan ia antara faktor utama yang perlu diberi perhatian," kata Harun. 

Lu Fikir La Sendiri!!!

4 ulasan:

 1. Kerjasama PAS DAP PKR, zahirnya tidak memberi kebaikan kpd Islam dan umatnya, hanya mendtgkan keuntungan kpd DAP, PKR dan sesetgh pemimpin PAS sahaja.

  BalasPadam
 2. Baru sedar ke??? Nasib baik tak jadi bubur lagi....

  BalasPadam
 3. x payah duk kaji la..mmg pakatan x guna

  BalasPadam
  Balasan
  1. Harun ni hanya berani menyebut PKR, kenapa tak kata dgn dap?? Takut kena potong peruntukan (rasuah) ke? Sebab apa saya anggap rasuah, kerana dgn peruntukan dari daplah, maka pas menyinga kpd umno, kpd sesama islam.... Hilang taring dlm memperjuangkan islam sekalipun....

   Padam