Khamis, 5 September 2013

Tahniah Menteri & KPDNKK..Rakyat Perlu Akur dan Berterima Kasih..!


Bukan senang mahu senang..tapi tak susah kalau mahu susah...! Lebih lagi kalau mahu bersusah payah kerana orang lain..itu memang mencari susah namanya. Kita dah bagi amaran..! dah beri peringatan..! maka report dalam KPI menunjukkan yang kita dah buat kerja..abis cerita! Tidur lebih baik..!!!

GEORGE TOWN - Para pelanggan kedai mamak dan restoran nasi kandar di negeri ini mendakwa mereka kini terpaksa membayar lebih 20 sen bagi setiap harga makanan dan minuman yang dijual di kedai-kedai itu sejak kerajaan mengumumkan kenaikan harga minyak Isnin lalu.
Tinjauan Kosmo! di sekitar Bayan Baru, Bayan Lepas dan George Town mendapati lima buah kedai nasi kandar di kawasan terbabit telah menaikkan harga makanan seperti roti canai, nasi lemak serta pelbagai lauk selain menaikkan harga minuman teh tarik dan minuman berais.
Sekeping roti canai kini perlu dibayar RM1 berbanding 80 sen sebelum ini, teh tarik RM1.20 berbanding RM1, nescafe ais RM1.90 berbanding RM1.70, milo ais RM1.90 berbanding RM1.70 manakala jus buah-buahan pula RM2.70 berbanding RM2.50.
Penyelia sebuah restoran nasi kandar di Bayan Baru memberitahu, harga baharu itu diputuskan oleh pihak pengurusan dan berkuat kuasa serta-merta tetapi dia menolak kenaikan tersebut ada kaitan dengan kenaikan harga petrol.
"Kenaikan harga makanan dan minuman tidak dapat dielakkan kerana kos operasi semakin bertambah. Senarai harga baharu di restoran kami akan dipaparkan sedikit masa lagi," kata penyelia restoran itu yang enggan dikenali.
Aaa..ni semua menyusahkan ajer..tidur lagi baik..! Boss tak kisah pun..! apa yang lu orang kecoh..! 20 sen jer...!!!
Lu Fikir La Sendiri!!!

1 ulasan:

  1. Kalau tak makan kedai mamak ke apa ke? tak mati nya..

    BalasPadam