Jumaat, 13 September 2013

Suspek Ugut Bunuh IGP Serah Diri & Direman 4 hari...Seorang peniaga jualan langsung menyerah diri di Ibu Pejabat Polis Daerah Cheras pada Jumaat berhubung kes ugutan bunuh Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar.
Ketua Polis Daerah Cheras ACP Mohan Singh Tara Singh berkata suspek berusia 33 tahun itu menyerah diri kira-kira pukul 9.30 pagi ini.
"Suspek itu datang seorang diri untuk serah diri, dan kami telah hantar suspek itu ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Dang Wangi untuk diambil keterangan lanjut," katanya kepada pemberita di sini, Jumaat.
Beliau berkata siasatan awal mendapati suspek yang berasal dari Negeri Sembilan dan menetap di Melaka itu tiada rekod lampau.
Peniaga itu didakwa mengeluarkan komen dalam laman sosial Facebook di bawah nama Murugan Nagaretinam dengan menulis: "can anyone just hire gunman to shoot down this police or igp?" semasa memberi komen dalam laman sosial kawannya mengenai kejayaan polis menembak mati dua lelaki dipercayai anggota kongsi gelap Geng 36.
Berikutan kenyataan itu, satu laporan polis dibuat oleh pihak polis di IPD Dang Wangi di sini semalam. - BERNAMA

Lepas tu...

 Individu yang terlibat dalam kes ugutan bunuh ke atas Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar di laman sosial petang semalam ditahan reman empat hari mulai hari ini.
Ketua Polis Daerah Dang Wangi ACP Zainuddin Ahmad berkata suspek yang merupakan peniaga jualan langsung itu direman bagi membantu proses siasatan.
"Suspek ditahan reman empat hari sehingga Isnin depan dan kes ini di siasat di bawah Seksyen 505 (B) Kanun Keseksaan dan Seksyen 506 Kanun Keseksaan," katanya ketika dihubungi.
Kira-kira 9.30 pagi tadi, seorang peniaga jualan langsung menyerah diri di Ibu Pejabat Polis Daerah Cheras berhubung kes ugutan bunuh tersebut.
Dia didakwa mengeluarkan komen dalam Facebook di bawah nama Murugan Nagaretinam dengan menulis: "can anyone just hire gunman to shoot down this police or igp?" semasa memberi komen dalam laman sosial kawannya mengenai kejayaan polis menembak mati dua lelaki dipercayai anggota kongsi gelap Geng 36.

Lu Fikir La Sendiri!!!

4 ulasan:

 1. Ho ho ho!!, padan muka.... Puas hati aku.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Agenda Kemerdekaan Nasional14 September 2013 2:29 PG

   Kita tidak memerlukan Agenda Bumiputera. apa yang kita perlukan adala Agenda Kemerdekaan Nasional yang akan mengekangk ketamakkan golongan kapitai Cina dan India. Ini sama laha mcma New Economic Policy ia merangkumi hal ehwal nasional.
   Agenda Kemerdakaan Nasional akan menetapkan
   1. hak-hak orang Cina tidak boleh melebihi 20% aset negara
   2. hak-hak orang India tidak boleh melehbehi 10% aset negara.

   Ini adalah Persekutuan Tanah Melayu jadi kita perlu ada polisi nasional untuk mengawal kekayaan kaum pendatang cina dan India.

   3. Gas dan petrol dan diesel petronas perlu diagihkan sama rata untuk semua kaum asal, Melayu dan bumiputera Sabah dan Sarawak.

   4. Chinese exclusion clause seperti di US perlu di adakan untuk menjaga sekuriti Persekutuan dari pencerobohan kerajaan Cina dan Cina Singapura.

   5. Tanah dan hutan tropika adalah hak Persekekutuan dan pendatang Cina dan India tidak boleh memiliki tanah in perpetuiti.

   6. Wasiat Raja-Raja Melayu perlu diambil sebagai peramble kepada pembacaan Perlembagaan di mana di sebutkan 50% tanah adalah untuk orang Melayu. Dan bakinya dibahagikan dengan kaum lain.

   7. Pembentukan PEMANDU adalah salah dari segi Perlembagaan dan wasiat Raja-Raja Melayu kerana di anggotai oleh majoriti orang Kristian dan India dan Cina yang kononnya lebih pandai (merit konon) sebab itu mereka di pilih oleh Presiden UMNO. Bahlol!

   Ramai lagi Cina dari Cina dan India dari India yang pandai atau orang Rusia dan Inggeris yang kita boleh bayar. Jadieder ini adalah pariah yang tidak boleh dipakai oleh orang Melayu untuk menetapkan arah jalan Tanah Melayu.

   Padam
 2. Chandragesa Kodapillai dan ganesan bila pulak nak serah diri?

  BalasPadam
 3. yennadey?!? fuk u dey! ama aya appa.. ini macam jadi kalau otak serupa lumbu va va va va.. kena adi jangan panggil ama juga tolong.. ayo yo yo kadawalek cit!!!

  BalasPadam