Ahad, 29 April 2012

Gambar PM Melawat Anggota Polis..

Sedikit sebanyak mengubat hati dan perasaan anggota keselamatan dan keluarga mereka yang dipukul dan dibelasah oleh perusuh upahan Ambiga, Anwar dan Nik Najis..Terima Kasih PM

Gambar dari PDRM

Lawatan PM di HKL petang tadi. Berikut ialah senarai mereka yang tercedera dalam serangan perusuh keatas anggota keselamatan negara semalam..!!!
 Senarai nama polis yang tercedera. Doakan mereka cepat sembuh untuk kembali bertugas.

1. KPL 165534 MOHD FAIRUZ BIN ZULKIFLI, ANGGOTA CAWANGAN TRAFIK KUALA LUMPUR, MENGALAMI KECEDERAAN LUKA DAN CALAR DI BADAN AKIBAT DITENDANG DAN DIPIJAK OLEH PESERTA PERHIMPUNAN. BELIAU DIRAWAT DI HKL.

2. KPL 141269 ABU BAKAR BIN ABDUL RAHMAN, ANGGOTA IPD PUTRAJAYA, MENGALAMI KECEDERAAN PECAH DIBIBIR, BENGKAK BAWAH MATA KIRI DAN KESAKITAN DI BADAN AKIBAT DITUMBUK DAN DIBALING OBJEK SEHINGGA TERJATUH DARIPADA MOTOSIKAL. BELIAU DIRAWAT DI PPUKM.

3. KONST 171506 AZIZI BIN MOHD NOH, ANGGOTA CAWANGAN TRAFIK BUKIT AMAN, MENGALAMI KECEDERAAN DI PIPI AKIBAT DIBALING OBJEK KERAS DAN MENDAPAT RAWATAN DI HKL.

4. L/KPL 152574 MOHD NASIR BIN ABU MANSUR, ANGGOTA CAWANGAN TRAFIK KUALA LUMPUR, MENGALAMI KESAKITAN BADAN DAN TIDAK BOLEH DUDUK AKIBAT TERJATUH MOTOSIKAL DAN DIPUKUL DI PERUT. BELIAU DIRAWAT DI HKL.

5. L/KPL 157576 DATU MOHD JOHAR DATU SHARIMAN, ANGGOTA CAWANGAN TRAFIK KUALA LUMPUR, MENGALAMI KECEDERAAN DI MATA AKIBAT DITUMBUK OLEH PESERTA PERHIMPUNAN. BELIAU MENERIMA RAWATAN SEBAGAI PESAKIT LUAR DI HKL.

6. KONST 178857 MOHD NOR FIRDAUS BIN HJ ABU BAKAR, ANGGOTA IPD PUTRAJAYA, MENGALAMI KECEDERAAN RETAK TULANG LENGAN KANAN DAN DIRAWAT DI PPUKM.

7. KONST 175128 MOHD KAMIL BIN PARIMIN, ANGGOTA IPK TERENGGANU, MENERIMA 7 JAHITAN DI KEPALA DAN DIRAWAT DI HKL.

8. KONST 179689 ZAMAN BIN ALI, ANGGOTA BALAI POLIS WANGSA MAJU, MENGALAMI KECEDERAAN PATAH HIDUNG DAN DIRAWAT DI HKL.

9. SJN 84797 SHUIB BIN JAMALUDDIN, ANGGOTA IPD KANGAR, SAKIT DARAH TINGGI DAN DIRAWAT DI HKL.

10. L/KPL 124962 TUAN RUZI BIN TUAN SENG, ANGGOTA IPD MACHAP JOHOR, KECEDERAAN PATAH DUA BATANG GIGI, KOYAK DI BAHAGIAN BIBIR (7 JAHITAN DI DALAM BIBIR), DAN LEBAM SELURUH BADAN. BELIAU DIRAWAT DI HKL.

11. L/KPL 157813 AMIRUL BIN NAWRI, ANGGOTA BALAI POLIS PORT DICKSON, MENGALAMI SESAK NAFAS AKIBAT DITUMBUK. BELIAU DIRAWAT DI HKL.Nik Najis kata..


 
LU FIKIR LA SENDIRI!!!

6 ulasan:

 1. biar satu hari nanti allah balas
  keluarga mereka pula disamun,dirogol
  dipukul dengan siapa dia orang nak mengadu
  nanti.
  Nik Aziz dah jadi gedebeh bersubahat
  upah orang pukul polis ini. Tok Guru apalah ni
  nama ni melakukan kezaliman terhadap
  orang Islam. Moga allah turunkan bala
  pulak ke atas keluarga Tok guru pulak
  Terima kasih Dato Seri kerana melawat
  atas saudara Islam kita yang
  ditimpa musibah. Moga pengorbanan mereka
  dihargai kerana menjaga keselamtan awam

  BalasPadam
  Balasan
  1. setuju bro.... biar mampos diorang ni semuaaa

   Padam
 2. LEPAS NI KLU KIWAK2 FUCKATAN NK MINTA BANTUAN DR POLIS KE APE KE JGN LAYAN..BIAR DIA MEREPUT KT TEPI JLN..HARKKKK PTUIHHH KEHKEHKEHKEH

  BalasPadam
 3. aku pecaya kamu wira bangsa kalau kamu mati aku tak akan lupa doa untuk kamu selagi hayat ada.aku doa untuk kamu semaga cepat semboh

  BalasPadam
 4. sedih lah bro..semak semua senarai nama semuanya Melayu....BERSIHT diketuai keling. yang pukul polis, Melayu barua Keling...doa mereka cepat semboh dan kembali bertugas menjaga keamanan Negara.

  BalasPadam
 5. Tok Guru politik yg sangat busuk hati nya ! tapi masih ramai rakyat Kelate masih sayangkan dia....kenapa ? kerna zuhud kah ? kerna ilmu agamanya kah? atau sebab beliau orang Kelate ?

  BalasPadam