Selasa, 15 April 2014

MH 370 ~ Telefon Co Pilot Dihidupkan & Berhubung Dengan Menara Telekomunikasi Tapi Gagal Membuat Panggilan..!


Nampaknya cerita Co Pilot membuat panggilan memang tidak berlaku namun cerita telefon bimbit Co Pilot dihidupkan pula dihidangkan..! Apa pun siasatan perlu dibuat agar semua spekulasi dapat dijernihkan..!

Kalau benar kenapa? apakah untuk mendapatkan pertolongan???

Kalau Menteri belum dimaklumkan maka wajar lah Menteri mendapat makluman agar ada jawapan yang pasti selepas ini..!

Seorang pegawai Amerika Syarikat (AS) berkata telefon bimbit milik pembantu juruterbang MH370 dihidupkan dan berhubung dengan menara telekomunikasi di Pulau Pinang, tetapi tidak menunjukkan sebarang panggilan dibuat, lapor CNN.
Ini susulan daripada siasatan penyiasat memeriksa jutaan rekod telefon bimbit untuk mencari bukti mengenai kewujudan panggilan dibuat dari pesawat itu selepas ia hilang, katanya.
Sebahagian dakwaan itu menguatkan lagi laporan akhbar New Straits Times pada hujung minggu lalu, yang memetik penyiasat Malaysia sebagai berkata Fariq Abdul Hamid cuba membuat panggilan telefon dari telefon bimbitnya ketika pesawat Malaysia Airlines itu terbang merentasi Pulau Pinang, pada waktu ia dilaporkan hilang.
Bercakap kepada CNN, pegawai AS memetik maklumat daripada penyiasat Malaysia yang berkata telefon pembantu juruterbang itu mencari perkhidmatan telekomunikasi kira-kira 30 minit selepas pihak berkuasa percaya pesawat itu membuat pusingan kembali ke semenanjung Malaysia.
Pemangku Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Hishammuddin Hussein yang sebelum itu ditanya mengenai dakwaan berkenaan, berkata beliau tidak dimaklumkan mengenai perkara itu.
“Saya tidak boleh komen (mengenai laporan akhbar) kerana jika ia benar, kita sudah tahu mengenainya lebih awal,” katanya.
Penganalisis keselamatan yang bercakap kepada CNN mempersoalkan prosedur keselamatan pesawat yang hilang itu, jika benar telefon bimbit Fariq dihidupkan. Telefon bimbit perlu dipadamkan sepanjang penerbangan sebagai sebahagian syarat keselamatan penerbangan.
“Pada pendapat saya, adalah amat jarang berlaku seseorang menghidupkan telefon bimbit dalam kokpit.
“Ia tidak sepatutnya dihidupkan langsung. Ia adalah dalam senarai semak setiap penerbangan yang saya tahu,” kata David Soucie.
Pencarian pesawat itu kini dilakukan di dasar laut sejak semalam, dengan menggunakan Bluefin-21 yang sofistikated, sebuah kenderaan robotik bawah laut yang boleh berjalan sehingga 5km kedalaman di laut.
Pusat Penyelarasan Agensi Bersama yang berpangkalan di Perth hari ini berkata, Bluefin-21 melengkapkan misi enam jamnya dan kembali ke permukaan, untuk membolehkan data diambil dan dianalisis.
Robot itu akan dihantar semula ke dasar laut lewat hari ini, bergantung kepada keadaan cuaca, katanya. – 15 April, 2014.
Lu Fikir La Sendiri!!!

1 ulasan:

 1. Nasib baik ada Media Alternativ (label "teori konspirasi" adalah label si Barat-ZIONIS utk. memburukkan dan menutup mulut Media dan mana-mana teori Alternativ), yg. cuba memberikan maklumat benar – tak mcm si CNN yg. memang si CELAKA News Network dan si FOCK News itu pun yg. sama CELAKAnya!! Dan ejen-ejen mereka plg. DAJAL kat Tanah Melayu ni adalah dari EvangeliSStar dan MalaysiaKKKini, serta termasuklah DAPBANGKAI//PKRPELIWAT/PENGGANAS Red Bean/Geng Kongsi Gelap!

  Dan sebenaqnya, puak SYAITAN Zionis Illuminati/Freemason yg. menubuhkan dan menguasai Mossad-CIA-MI6-NATO serta Al-Qaeda dan mana-mana kumpulan pengganas Islam, memang wujud dan amat MERBAHAYA - adalah bertujuan utk. MENJATUHKAN Islam/umatnya dan untuk melaksanakan PENJAJAHAN Barat-IsraHELL, ke atas Dunia Islam/Dunia Ketiga, yg. kaya minyak-gas-mineral (lihat di http://www.globalresearch.ca/fighting-al-qaeda-by-supporting-al-qaeda-in-syria-the-obama-administration-is-a state-sponsor-of-terrorism/5339728, Fighting Al Qaeda by Supporting Al Qaeda in Syria: The Obama Administration is a “State Sponsor of Terrorism”, By Prof Michel Chossudovsky, Global Research, June 19, 2013; dan di http://www.blissful-wisdom.com/rothschild-sponsored-zionism-world-banking-control-and-israel.html , Rothschild sponsored Zionism, World Banking Control, and Israel, by Bill Woollam)!

  Dr. Kevin Barrett ini juga mendedahkan maklumat yg. penting tentang penglibatan IsraHELL (setentunya bersama CIA-MI6-NATO) dg, Tsunami di Jepun, dan mungkin Tsunami lain di masa lepas dan akan datang; dgn. menggunakan Submarine bersenjata Nuklear!

  Pengkalan tentera bawah tanah RAHSIA di Diego GarCIA yg. disyaki terlibat dlm. kehilangan MAS kita, adalah disyaki dikongsi US-Britain-IsraHELL-NATO termasuk dgn. senjata NUKLEAR dlm. Submarine IsraHELL (lihat artikel bernas wartawan Jepun, Shimatsu di http://beforeitsnews.com/war-and-conflict/2014/03/tel-aviv-airport-malaysian-airliners-and-a-new-world-order-2451422.html , Tel Aviv airport, Malaysian Airliners and a New World Order, March 28, 2014)!

  Dan lihat betapa bahayanya Submarine HARAM Nuklear Israel - di http://www.veteranstoday.com/2014/01/01/11-examples/ :

  11 examples of Illuminati numerology

  Posted by Dr. Kevin Barrett

  January 1st, 2014

  ….Though the 2004 tsunami killed 350,000, another unnatural-looking tsunami will eventually kill millions. That, of course, would be the “Fukushima tsunami” of 3/11/11. This date not only has two big fat juicy elevens, it also bears an uncanny relationship with 9/11 and the subsequent 3/11 Madrid follow-up. If you add up all the digits in 3/11/2011 you get “9″, and if you write the date in international style (11/3/2011) you get 11 3squared 11. Recall that in December 2010 the NWO banksters allegedly threatened to use an “earthquake weapon” on Japan if it didn’t hand them its Postal Bank, the biggest savings bank in the world. Was Fukushima the result of an undersea Israeli nuke plus stuxnet-style sabotage?…..

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

  BalasPadam