Sabtu, 19 Julai 2014

MH17 ~ Senjata Pengganas Yang Membunuh..!


INILAH SENJATA YANG DIPERCAYAI DIGUNAKAN UNTUK TEMBAK PESAWAT | WASHINGTON: 

Pesawat Penerbangan Malaysia dengan 295 penumpang ditembak jatuh dari ruang udara Ukraine oleh peluru berpandu darat-ke-udara tetapi tidak pasti siapa yang melakukan tembakan itu, kata pegawai Amerika Syarikat.

Penganalisis perisikan sedang mengkaji data untuk menentukan sama ada senjata itu diluncurkan oleh pemisah pro-Moscow di Ukraine, pasukan tentera Russia di sempadan ataupun pasukan keselamatan Ukraine, kata dua pegawai AS.

“Kita sedang mengkaji semua analisis ini,” kata seorang pegawai.

Tetapi besar kemungkinan pesawat itu terkena peluru berpandu darat-ke-udara, kata pegawai berkenaan.

“Itu yang kami percaya,” katanya.- AFP

Lu Fikir La Sendiri!!!

1 ulasan:

  1. MAS mesti saman BERBILLION Eurocontrol/EU-NATO-JAHANAM dan rejim Ukraine dari awal lagi – tolonglah K’jaan kita tunjukkan KETEGASAN mcm. Russia; yg. membidas media-media ZIONIS di Barat serta Barat/NATO (yg. sudah dikuasai ZIONIS-Israel)! Ini ialah kerana kenapa EuroControl/NATO tak tutup "flight zone" tersebut yg. merupakan kwasn perang kpd. sy. penerbangan awam, dan kenapa rejim Ukraine (melalui Menara Kawalan Udaranya) tu PAKSA MAS terbang 33, 000; walaupun MH17 minta naik 35, 000 (lihat - di http://thekl-chronicle.blogspot.com/2014/07/ukraine-authority-instructed-mh17-to.html, Ukraine authority instructed #MH17 to fly at 10,060m, says @MAS, July 18, 2014; dan di http://rt.com/news/173976-mh17-crash-questions-ukraine/ , Malaysia MH17 crash: 10 questions Russia wants Ukraine to answer, July 18, 2014!

    Eurocontrol adalah di bawah tanggungjawab EU-NATO - mereka yg. bertanggungjawab atas pemeriksaan dgn. terperinci setiap "Flight plan"! Takkanlah mereka nak biarkan mana-mana sy. penerbangan ikut flight plan sendiri - ini amat tak logik kerana EU-NATO amat takut 'PENGGANAS' menceroboh ruangan udaranya (lihat di http://anotherbrickinwall.blogspot.com/2014/07/sia-took-same-risky-route.html , SIA took same "risky route" , July 19, 2014!
    Selain dari itu, dilapurkan seorg. “Air Traffic Controller“ bangsa Sepanyol yg. bertugas di Menara Kawalan Udara Ukraine telah melapurkan dua jet tentera Ukraine mengiringi MH17 utk. paksa masuk flight zone itu sebelum mH17 ditembak – takkan dia nak buat tuduhan melulu, mcm. ni kalau tak benar kerana dia tahu akan membahayakan dirinya dan keluarganya! Tapi nasib baik dia dedahkan – jadi sekrg. mereka tak boleh BUNUH dia (sebab itu juga dia mendedahkan berita ni cepat)!

    Apalagi si PENGGANAS ZIONIS-KEPARAT/Israel-NATO/US yg. dah menguasai rejim Ukraine dan UN – sebab tu PM ZIONIS UK mahu UN yg. menyiasat supaya disyaki, Russia dpt. dipersalahkan (lihat di http://www.intrepidreport.com/archives/12495 , Ukraine and Latin America: Same neocon cabal behind political disruption, By Wayne Madsen, March 24, 2014)!

    Lihat di - http://www.globalresearch.ca/spanish-air-controller-kiev-borispol-airport-ukraine-military-shot-down-boeing-mh17/5391888 , Spanish Air Controller @ Kiev Borispol Airport: Ukraine Military Shot Down Boeing MH#17, By Global Research News, Global Research, July 18, 2014:

    There was an unexplained change of course of the Malaysian MH17 flight which took the aircraft directly over the Eastern Ukraine warzone.

    The Spanish air controller confirms a conflict between the Ministry of Defense and the Ministry of the Interior intimating that the order concerning the downing of the aircraft came from the Ministry of the Interior, which is dominated by Svoboda and Right Sector.

    He also said that the MH17 flight was escorted by Ukrainian fighter jets minutes before it was downed. It is worth noting that the presence of the Ukraine fighter jets reported by the Spanish air traffic controller was confirmed by eyewitness reports in the Donetsk region:
    “eyewitnesses in the Donetsk region saw Ukrainian warplanes near the passenger jet. They say they heard sounds of powerful blasts and saw a Ukraine warplane shortly before the crash. (ITAR Tass)

    (M.Ch. Global Research Editor)
    UPDATE:

    We are informed that the twitter account of the Spanish air controller has been closed down. Following his statements, he and is family have been threatened by the Kiev regime, including death threats.

    He has been deported from Ukraine. He is a man of courage and determination committed to the truth…...

    Makcik Sambal Belacan.

    BalasPadam