Sabtu, 5 Julai 2014

Masih Wujud Lagi 'Rakyat Didahulukan'..!


Bangsa yang berjaya ialah bangsa yang kenal dan memahami sejarah..! mahu belajar dari kesilapan lalu agar kesilapan yang sama tidak akan berulang..! anda yakin kerajaan kita juga sedang melakukan perkara yang sama?

Lu Fikir La Sendiri!!!

KUALA LUMPUR 4 Julai - Kerajaan perlu menjadikan pengalaman yang ditempuhi selepas Akta Keselamatan Dalam Negeri 1960 (ISA) dimansuhkan sebagai asas dalam mempertimbangkan cadangan menghapuskan Akta Hasutan 1948.

Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa), Datuk Ibrahim Ali (gambar) berkata, kerajaan tidak boleh bertolak ansur dalam memastikan keamanan dan keselamatan negara.

Beliau yang juga Pengerusi Jawatankuasa Penyediaan Memorandum Barisan Perpaduan Nasional (BPN) memberitahu, pandangan semua pihak perlu diambil kira terlebih dahulu sebelum penggubalan rang undang-undang baharu bagi menggantikan Akta Hasutan dilakukan.

"BPN sendiri dalam proses menyediakan Memorandum Perpaduan Nasional melibatkan tokoh-tokoh berwibawa dalam bidang akademik, perundangan, profesional dan politik yang dijangka dibentangkan pada Konvensyen Perpaduan Nasional, September ini.

"Kita tidak akan terburu-buru dan tidak akan cuba mencari jalan pintas untuk mencapai matlamat tersembunyi," katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Ibrahim mengulas kenyataan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Nancy Shukri semalam bahawa Draf Rang Undang-Undang Keharmonian Nasional belum dimuktamadkan kerana masih melalui proses perundingan dengan pelbagai pihak berkepentingan di negara ini.
Nancy turut memberi jaminan kerajaan tidak akan melakukan sesuatu secara tergesa-gesa mahupun menggubal sesuatu undang-undang yang boleh mengganggu-gugat keharmonian negara.

Bukan siapa yang berkata kata tapi apa yang diperkata perlu untuk dinilai dan difikirkan bersama...

5 ulasan:

 1. Adakah maksud Keharmonian Nasional tu sama dengan Liberal ???semua boleh ikut nafsu tanpa batas.....Ko pusing ikut manapun ,kami tau tujuannya....Ko kena hapuskan ikrar Rukun Negara dulu...barulah buat draf tu.....Aku nak dengar ikrar Rukun Negara Baru jika ada....

  BalasPadam
 2. Slogan Najib sekarang-Rakyat Cina Di Dahulukan,Rakyat Cina Diutamakan. Orang melayu hanya akan diingati bila tiba musim pilihanraya dan akan beri BRIM RM 300 seorang maka selesai.

  BalasPadam
 3. Bah. pertama:

  SYUKUR ALHAMDULILLAH dgn ketegasan PERKASA kita!

  Tapi pa tujuan sebenaqnya si LIBERAL nak hebohkan pi Umrah dan dia adalah Hajjah - sungguh GANJIL! Yg. penting KEIKHLASAN antara pembuat Ibadah dan ALLAH SWT! Lihat artikel di atas ni bagaimana MPKN-LIBERAL ini sebenaqnya adalah di bawah penyeliaan si DALANG-DUA-MUKA-kurup - dan spt. si kurup ini, si nancy-LIBERAL juga menggunakan identiti `BANGSA` Malaysia - legasi si KAPIR Malayan Union (di - http://www.khazanahbendaharaserimaharaja.com/pembentukan-persekutuan-tanah-melayu-1948.html , Pembentukan Persekutuan Tanah Melayu 1948)! Sepatutnya kita MEMPERTAHANkan hak dan identiti RAKYAT Malaysia dgn. PELBAGAI bangsa - termasuk BANGSA Bumiputera Islam/Melayu!

  Lihat di http://www.malaysianews-online.com/2014/07/penjelasan-terkini-draf-ruu-oleh-nancy.html :

  PENJELASAN TERKINI DRAF RUU OLEH NANCY SHUKRI.

  PENJELASAN TERHADAP KEKELIRUAN BERHUBUNG PENGGUBALAN

  AKTA KEHARMONIAN NASIONAL

  ....Pada masa ini, saya sedang mengerjakan ibadah umrah di tanah suci Makkah dan demi kepentingan rakyat Malaysia, adalah wajar isu ini diperjelaskan sebaiknya.....
  Majlis Konsultasi Perpaduan Negara (MKPN) atau National Unity Consultative Council (NUCC), yang diurus-setia oleh Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional (JPNIN), agensi di bawah seliaan YB Tan Sri Datuk Seri Panglima Joseph Kurup, telah menjalankan konsultasi dengan stakeholders termasuk Badan-Badan Bukan Kerajaan (NGO) bagi mendapatkan input mereka. NUCC adalah sebuah badan bebas yang telah ditubuhkan oleh Kerajaan pada 11 September 2013 sebagai usaha penyatuan nasional untuk mengurangkan polarisasi antara kaum dan dalam usaha membina bangsa Malaysia yang bersatu padu. Badan ini bertujuan untuk membincangkan isu-isu kompleks di kalangan masyarakat Malaysia bagi merintis jalan penyelesaian dan merapatkan jurang yang menghalang perpaduan.....

  Makcik Sambal Belacan.

  BalasPadam
 4. Bah. kedua:

  Si LIBERAL Islam/Melayu yg. BODOH SEJARAHlah yg. menyebabkan habis tanah PUSAKA ISLAM kita yg. asalnya kepunyaan Kesultanan ISLAM/Melayu serta rakyat BUMIPUTERAnya, makin TERGADAI - yg. PUNCAnya, adalah kerana PENGGANAS PENJAJAH Barat/KRISTIAN-ZIONIS paksa Kesultanan Melayu berikan kerakyatan serta hak milik tanah PUSAKA pd. berjuta Pendatang Cina dan India - utk. MENJATUHkan Alam Melayu ISLAM kita ini!

  Lihat SEJARAH permulaan Kesultanan Melayu dan Tanah Melayu ISLAM kita ini yg. diROMPAK dan diJAJAH dgn. amat BUAS – lihat di http://akarimomar.wordpress.com/2014/01/16/demi-keamanan-dunia-melayu-mesti-dikekalkan/ :

  Demi Keamanan – Dunia Melayu Mesti Dikekalkan

  16 January, 2014

  ....sejarah membuktikan bahawa dunia alam Melayu ditadbir dengan nilai-nilai murni Islam dan kekal aman hinggalah datangnya penceroboh yang menjatuhkan kerajaan Islam Melaka pada tahun 1511. Malah setelah kerajaan Islam di nusantara yang pertama jatuh ke tangan PENGANAS Kristian Katolik, Raja Portugis ketika itu telah mengutuskan laporan kepada Pope Leo X bahawa tentera Salib telah mengalahkan tentera Islam.

  Alhamdulillah, simbol kekejaman PENGANAS Kristian Katolik ini masih tertegak untuk memberi pengajaran kepada umat kemudian tentang jahatnya penjajah ini merantaikan datuk nenek kita untuk dipaksa memecah masjid dan kubur sultan untuk asas binaan ini.

  Betapa jahatnya PENGANAS-PENGANAS Kristian Katolik ini tercatat juga bagaimana tawanan perang yang mereka rantaikan dipaksa untuk memecah masjid-masjid dan kubur-kubur sultan-sultan Islam Melaka untuk diambilkan batu-batanya bagi membina simbol kekejaman Kristian yang boleh kita saksikan lagi hingga ke hari ini, kota a’Famosa. Jika tidak kerana usaha-usaha jahat para penganas Kristian Eropah yang datang menjajah dengan motif untuk mengaut sekala kekayaan dari bumi Melayu sambil mencari kemegahan untuk membalas dendam atas kekalahan mereka dalam siri peperangan salib serta bersungguh untuk menyebarkan agama mereka seperti mana yang disebut oleh para sejarahwan dengan istilah “Gold, Glory and Gospel” pasti dunia alam Melayu aman dengan ketinggian budaya ketimurannya.

  Jika tiada kerja-kerja jahat penganas Kristian Eropah yang mengimport pelbagai kaum mendatang dari luar alam Melayu sudah pastinya alam Melayu akan kekal aman dengan kegemilangan dan kehebatan tamadun Melayu yang menjadi pusat dagangan terbesar dahulu berurusan baik dengan para pedagang antarabangsa dalam suasana aman dan murni......

  Makcik Sambal Belacan.

  BalasPadam
 5. SLOGAN BARISAN GAMPANG SEBENARNYA...

  Rakyat didahulukan - makan pasir
  Rakyat didahulukan - kena bayar semua harga barang naik
  Rakyat didahulukan - kena bayar GST
  Rakyat didahulukan - Kena Bayar AES
  Rakyat didahulukan - Kad BODOH MINYAK
  Rakyat didahulukan - untuk di sembelih
  Rakyat didahulukan - untuk diperBODOHkan
  Rakyat didahulukan - untuk mati katak
  Rakyat didahulukan - untuk makan kangkung
  Rakyat didahulukan - untuk jadi
  BALACI
  Rakyat didahulukan - untuk ditipu
  Rakyat didahulukan - untuk diseksa

  "SIAPA MELAYU KALAU TAKDE UMNO" kata si BODOH JIB GOR!!! sepatutnya dia tanya "SIAPA UMNO KALAU TAKDE MELAYU???""""

  BalasPadam