Khamis, 7 Januari 2016

HOT ~ WSJ Menuntut Saman Dari 1MDB..!


Sudah berapa kali Selasa pun kita penat nak mengira..! Namun pihak yang dikatakan bakal disaman terus menerus mengeluarkan kenyataan demi kenyataan bagi membuktikan kepada dunia bahawa mereka dipihak yang benar..!

A Malaysian government investment fund is embroiled in a corruption scandal that is roiling an important U.S. ally. Government investigators say nearly $700 million was deposited into Malaysian Prime Minister Najib Razak’s bank account. More money is believed missing. The fund, 1Malaysia Development Bhd., is under investigation in at least five countries. Mr. Najib and 1MDB have denied wrongdoing and say they are cooperating with investigators.

Baca lanjut keterangan, video dan graphic di http://graphics.wsj.com/1mdb-decoded/

Nampaknya 1MDB tak perlu lagi menunggu Selasa untuk menyaman WSJ..! Pilih la hari apa kerana WSJ tak pernah sekali pun 'risau' dengan pendedahan mereka saban hari..!

Berani kerana benar..!

Saman segera...!!!

Berani?

Lu Fikir La Sendiri!!!


9 ulasan:

 1. Woi pemakan dedak 1mdeebee...

  Apsal bos hang tak saman2 lagi ni?

  Hahaha

  BalasPadam
  Balasan
  1. Bos yang kononnya 'BERJIWA BESAR' dan 'PAHLAWAN BUGIS' dah kecut telur, bukan setakat dicabar, malahan dimalukan sebegitu rupa pun 'PAHLAWAN BUGIS' yang 'BERJIWA BESAR' itu tak berani ambil tindakan saman.

   Ali Tinju dan Jamal Ikan Bakar boleh buat demontrasi mengutuk WSJ kerana menghina Najib, bawa sepanduk I Love Najib dari Sekinchan hingga ke Seri Perdana sebagai tanda sokongan, mudah-mudahan Najib lemparlah lagi habuan ke korang dan kuncu-kuncu tu.

   Sedarlah semua.

   Salam perjuangan A Ba Ta,

   Ikhlas daripada,

   Abu Bakar

   Padam
  2. Kapal PAHLAWAN BUGIS yang BERJIWA BESAR tak dapat digerakkan lagi, layar dikembang, sauh dah di labuh, tak dapat belayar ke Amerika untuk saman.

   Kena tunggu dulu, hari ni hari Khamis, kena tunggu hari Selasa, kena tunggu kapal PAHLAWAN BUGIS yang BERJIWA BESAR belayar dulu dengan sauh yang dilabuh untuk ke Amerika bagi menyaman WSJ.

   Tungguuuuuuu.............

   Sedarlah semua.

   Salam perjuangan A Ba Ta,

   Ikhlas daripada,

   Abu Bakar

   Padam
 2. Ohh PM ku sayang..sampai bila lah diri mu hendak di fitnah lagi..jangan lah berdiam diri..sedih kami melihatkan PM yang kami cintai di perlakukan sebegini

  BalasPadam
  Balasan
  1. 5.45

   Yang mana satu itu dikatakan fitnah..?

   Yg mana satu itu adalah fakta..?

   Dan yg mana satu itu adalah auta..?

   Padam
  2. Fitnahhhhh.... Samannn

   Padam
 3. macamana nak saman.?? kena gertak wsj jer dah menyorok bawah ketiak rosmah

  BalasPadam
 4. Nek tempoyak mana ekkk
  Tolonglah back up sikit

  BalasPadam
  Balasan
  1. Tengah tunggu durian jatuh.... Nak buat tempoyak... Tempoyak Yg ada dah busok

   Padam