Jumaat, 8 Januari 2016

Serius Bagi Rakyat ~ Gurau Bagi Pemimpin..!


Penting bagi rakyat..! remeh bagi pemimpin..! Begitu la nasib rakyat hari ini..! Kalau Menteri berjiwa rakyat pasti beliau tidak bergurau dalam isu bekal makanan bagi rakyat..! 

Membawa bekal bukan perbuatan jenayah..! Selain sebagai salah satu jalan keluar rakyat daripada himpitan kewangan ianya juga pasti bersih dan menyihatkan..! Apa yang nak diguraukan..!

PUTRAJAYA - Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK), Datuk Hamzah Zainuddin menegaskan bahawa isu 'bawa bekal' ke pejabat bagi menangani kos sara hidup hanya sebagai gurauan beliau bersama pegawai-pegawai kementerian.

Beliau berkata, media sepatutnya tidak menjadikan perkara itu sebagai isu besar kerana itu adalah cara beliau untuk bermesra dengan pegawai-pegawai ketika himpunan bulanan kementeriannya

"Itu saya begurau dengan pegawai di himpunan bulanan bukan (ucapan) ditujukan oleh rakyat.

"Lepas ini saya tak boleh buat lawak lagi kena jadi sangat serius dengan kamu semua (media)," katanya sebelum memulakan sidang media Jawatankuasa tertinggi bagi menangani kos sara hidup semalam.

Baca lanjut di sini.

Jangan pulak dalam PRU14 nanti warga Larut 'bergurau' dengan Menteri ni..! Masa tu baru Menteri rasa macam mana jadi hawau..!

Lu Fikir La Sendiri!!!

5 ulasan:

 1. Sekor yang kata "....saya pun nak cari makan..." pun bergurau, kan?

  Jahanam Malaysia dibuat nya selagi kepala-busuk seluruh anggota jadi rosak terus memegang tampuk kerajaan!

  BalasPadam
 2. Huh...gst penyelamat ekonomi negara kata mohd najib...nk suruh rakyat berjimat....tapi dia sendiri tk bagi contoh yg baik...selagi boleh samun..kita samun..nek tempoyak pn dah kelu lidah nk pertahan mohd najib..

  BalasPadam
 3. 1.Rakyat tengok gambo makanan tu eeeerrrrppp.... dah kenyang (halal al toyiban)

  2.pencacai ternakan najib tengok gambo tu pon sama juga, eerrrrrpp kekenyangan...(tetapi makan duit haram rakyat tak izinkan.)

  Sendiri mau ingat!

  BalasPadam
 4. Tunggu pilihanraya nanti....ko nak bergurau la ke tak...

  Kalau nak bergurau...jadilah seorang pelawak. Jangan jadi menteri. Vangang!

  BalasPadam
  Balasan
  1. bkn setakat Vangang tp dh jd Vavi.... celaka lah mereka yg menyonglapkn duit rakyat

   Padam