Selasa, 15 September 2015

Berapa Pulak Justo Dapat?


Aiikk..! Bukankah rakyat diperkenalkan kepada penjenayah ni sebagai orang yang bermatlamatkan duit..! Budak Justo ni sedia dan rela melakukan apa jua demi mendapatkan duit..! 

Jadi, cerita pendeknya...kenapa pulak tiba tiba budak ni begitu insaf dan memohon maaf atas perbuatan terkutuknya?

Kalau ikut skill dan cara hidup penjenayah ni tindakan sebegini mengundang persoalan baru dikalangan rakyat apakah budak ini juga dibayar untuk membuat pengakuan diatas?

Cerita panjangnya boleh baca di sini.

Takkan tiba tiba rakyat kena beriman kepada penjenayah???

Lu Fikir La Sendiri!!!

12 ulasan:

  1. berapa pulak goBLOGer dapat ?

    BalasPadam
  2. Blogger Haramjaddah Pukimakk Sial kau tuu yg dok makan duit haram hasil fitnah..

    Celakalah kau & org2 yg makan hasil drp fitnah orang.

    Macai mamakkutty pukimak nie bila nak mampus kena giling dgn lori treller.

    BalasPadam
    Balasan
    1. 623 Pengomen Tetap Anak Haram Pembawak Sial Yg Dok Makan Lauk Basi

      Celakalah kau dan najib pentekedarah hasil mahsul negara dan rakyat

      Macai Bugis bapok pembawak sial ngko pun satu hari nanti mampos!!

      Padam
    2. 623 ni Jenis tak leh ckp baik... Terlalu banyak mkn duit derma...maki Yg dia tau...buat tak tau je Jenis ni...

      Padam
  3. Rakyatlah Yang Betul!15 September 2015 6:49 PTG

    apeke bodoh nye blog post ni.....kononnya implying yang si justo ni kene suap skit dengan orang tertentu lah ni......si justo ni kan mengaku semua tu kat thailand.....hasil siasatan polis thai.....initial stage of investigation pun polis thai yang buat.....siap tak kasi polis malaysia masuk campur lagi masa tuh.......dah terang2 tulis kat situ Bangkok Remand Prison

    link pun ke tulisan blog sendiri....cerita panjang tapi dari tafsiran sendiri buat ape?...bukannya credible mane pun.

    si justo ni dah kantoi teruk......dia mengaku bersalah untuk kurangkan sabitan........tu yang dia buat statement yang dia terkejut sebab dah buat guilty plea pun masih dapat tiga tahun.....sebab kes mangkuk ni serious.....tuan punya blog pun satu....nak menghasut tu buatlah cerdik sikit.....ni dah standard MalaysiaKini dan Sarawak Report....terbalik punya stail.........rakyat beriman kepada penjenayah?.....melalut pun boleh tahan jugak blogger seorang ni eh....tak payah jadi supporter tun m atau najib untuk melihat kebebalan blog ini.....

    p/s:lu fikir sendiri tu bukan line nabil ke....ori lah sikit bro...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Slogan 1 Malaysia tu bukan ker israel buat dulu..one israel..ori lah sikit bro

      Padam
    2. Rakyatlah Yang Betul!15 September 2015 8:09 PTG

      Dah tu kepala UMNO pahlawan boogees tu buat.......1 Malaysia ke 1 Israel ke....same je cam puak PR penjual kalimah Allah yang dok sokong Malaysian Malaysia ala Singaporean Singapore......BN dan PR 2x5 je pun.....

      Padam
    3. BN dan PR 2x5 ..tauuu tak perr..

      Padam
  4. ko ni pun satu la putra... klu duit 2.6b tu depa leh percaya duit derma dari pak arab sbb pahlawan boogese bangsat ckp pak shiekh yg bg krn kerajaan mesia trsgt perihatin mnjaga imej islam... inikn plk citer penjenayah yg ngaku sdh insaf dn cuba betulkn penipuan yg dia buat...tk der hal la bro... klu kata ibu singa diturunkn dr langit sebagai puteri kayangan utk pahlawan boogese bangsat pun depa caye jg bro... pahlawan kita ni jenis maksum... bg cai dan pengampu dia la...

    BalasPadam
    Balasan
    1. bukan ko ke yang maksum....mencaci orang sesuka hati.....

      Padam
  5. Kenapa harus kita menyokong dan menyertai perhimpunan kerajaan Najib ini?

    Kenapa harus kita bersekongkol dengan najib yang penuh dengan salahgunakuasa dan menyeleweng?

    Kenapa harus kita bersubahat dengan najib yang tidak bersih, tidak cekap dan tidak amanah?

    Bukankah beliau telah menindas, menzalimi rakyat?

    Kenapa kita mahu jadikan najib sebagai pemimpin apabila beliau secara jelas telah memungkiri dan bersumpah membela nasib rakyat?

    Tidak terfikirkah umno, pemimpin boleh diganti?

    Tidak terfikirkah umno, apakah akibatnya apabila kita bersyubha dengan rasuah dan segala kemudahan penangkutan, makanan, duit poket; yang disediakan menghadiri perhimpunan ini adalah hasil dari riba?

    Bagaimana pula dengan pak menteri, pengampu, punahsihat dan chai2 yang dibayar, diupah najib boleh hidup bermewah mewah?

    Sanggupkah kita rakyat marhaen berterusan ditindas dan dizalimi oleh Najib?

    Tepok dada tanya selera, berfikirlah untuk anak cucu kita di masa hadapan adakah kita mahu jadikan satu budaya menerima pemimpin yang telah tercalar dengan ketirisan, penyelewengan dan salahguna kuasa?

    Dengan nama mu ya Allah SWT hambamu mendirikan peringatanmu!

    BalasPadam