Isnin, 21 September 2015

Najib Dapat Arahan Mahkamah..!


Presiden Umno Datuk Seri Najib Abdul Razak dan Setiausaha Kerja Umno Datuk Ab Rauf Yusoh diarah oleh Mahkamah TInggi Kuala Lumpur supaya memfailkan pembelaan berhubung saman yang difailkan anggota Umno Langkawi Anina Saadudin pada 1 Oktober.
Ia berhubung sejumlah RM2.5 bilion yang didakwa didepositkan ke dalam akaun peribadi Najib untuk kepentingan parti.
Pada masa yang sama, Najib dan Ab Rauf juga diarahkan oleh mahkamah untuk memfailkan afidavit jawapan pada 6 Oktober terhadap permohonan injunksi mareva Anina untuk membekukan aset Najib dan satu penghakiman pengakuan ke atas presiden Umno itu, telah difailkan pada Jumaat.
Perkara tersebut ditetapkan oleh Pendaftar Norfauziah Mohd Nordin susulan pengurusan kes hari ini.
Mahkamah juga menetapkan kes tersebut disebut pada 26 Oktober di depan Pesuruhjaya Kehakiman Mohd Zaki Abdul Wahab.
Anina diwakili peguam Aizul Rohan and Irwan Iswat manakala Nor Emelia Mohd Iszeham dan Norhazira Abu Haiyan mewakili defenden.
Drama baru nak mula..!
Jeng..jeng..jeng..!
Lu Fikir La Sendiri!!!

20 ulasan:

  1. 1. Pendaftar Norfauziah....be careful......remember what happen to kevin morais

    2. Anina jangan cuai.....ingat2lah altantuya 2 boleh berlaku

    3. Tong and the Edge.....look who follow you from behind ........ C4 is easily available

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bspak Rahmad dah bawa langau ke blog ini pula

      Padam
    2. Apa Bapak Rahmad Bastian bisa bikin gue punya batang pancing ampuh dan tembus...? Udah lebih 20 tahun gue masuki pertandingan memancing, namun nggak pernah sekali pun kail gue mengena...apa bisa Bapak tolong?

      Padam
  2. YahOo..brim naik taun dpn...najib ni dpt rasa denyut nadi rakyat...tapi jgn pula bagi brim tapi naikkn harga brg2 plk..prOotT arghh leganya

    BalasPadam
    Balasan
    1. nek cucu nak creeeettt kat muka ted....ah lega nek.....

      Padam
    2. Mana dia..? Mana pegi nek sewel tuuu..aku rindu...komen dia..atau nek meyamar jadi anon..? Wlau apa pn ..ProOO00ootTt di muka nek sewel

      Padam
    3. Nek sewel hanya komen2 dekat blog pro Ah jib gor ja mana dia berani komen kat sini dah nak kelentong dah tak boleh huhuhu

      Padam
  3. Hidup Najib penuh ketakutan sekarang ni, nak ke luar negara pun dah takut, sebab negara luar pun tengah menyiasat Najib dan Najib berhadapan dengan tangkapan oleh pihak berkuasa luar jika ke luar negara.

    Ada wang berbilion ringgit pun tak guna kalau hidup dalam ketakutan.

    Satu persatu terbongkar, apa lagi nak disorokkan? Kebenaran bakal terdedah, apa yang ditakutkan akan menghentam Najib tak lama lagi.

    Sedarlah semua.

    Salam ikhlas, salam perjuangan A Ba Ta daripada,

    Abu Bakar

    BalasPadam
  4. Sepandai-pandai tupai melompat!

    Allah maha bijaksana.

    DIA akan tunjukkan perkara yang BENAR untuk kita ikuti dan DIA juga akan tunjukkan perkara yang BATIL supaya kita menjauhinya. Wallahu'alam.

    BalasPadam
  5. Balasan
    1. Macai ahjib cuti ni hari...maklum fulus belom masuk...ProOO00ootTt arghh leganya

      Padam
  6. Kita tunggu macai Ah jib gor nak kata apa...hahaha

    BalasPadam
  7. kesian najib....

    BalasPadam
  8. anina bawa najib ke mahkamah....igp bawa khairudin ke mahkamah..satu rakyat bawa satu kerajaan bawa..isu sama..2mdb...semua kena keluar dlm mahkamah..fening fening..kita teeeeeeengok saaaaaaapa,yg nk kenaaaa...nmpak tak...semua file etc dilondehkan di dua mahkamah yg berbeza atas isu yg hampir sama..satu kena bukti dokumen paksu..dan satu lg dokumen ori...mampuih ko najib..oh lupa..pkr. saman lg...gaggggggaaaaaap...

    BalasPadam
  9. anina bawa najib ke mahkamah....igp bawa khairudin ke mahkamah..satu rakyat bawa satu kerajaan bawa..isu sama..2mdb...semua kena keluar dlm mahkamah..fening fening..kita teeeeeeengok saaaaaaapa,yg nk kenaaaa...nmpak tak...semua file etc dilondehkan di dua mahkamah yg berbeza atas isu yg hampir sama..satu kena bukti dokumen paksu..dan satu lg dokumen ori...mampuih ko najib..oh lupa..pkr. saman lg...gaggggggaaaaaap...

    BalasPadam
  10. Yang korang meroyan kat sini, apa hal???

    Kes belum mula lagi...

    Keputusan belum ada lagi...

    Apa masalah korang???

    Tunggu ajelah......

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tunggulah sampai kencing Najib habis lencun seluruh badan ko.

      Padam
    2. Heran bin ajaib...kenapa media mainsteam khususnya tv3 suku tidak menyiarkan .......
      1. Mahkamah Tinggi mengarahkan Najib membela diri saman Puan Anina berhubung duit RM2.6 billion yg depositkan ke dalam akaun peribadi Najib.
      2. Mahkamah Tinggi juga mengarahkan Najib memfailkan affidavit jawapan terhadap permohonan Puan Anina membekukan harta/aset Najib.
      3. Mahkamah juga menolak arahan Mat Zahid di atas kegopohan & syok sendiri beliau melanggar prosedur ketika menggantung penerbitan majalah "The Edge Weekly". Tak malu ke Zahid...macam mana dia nie dapat jawatan TPM...???

      Kelihatan jerebu yg memuramkan negara pun mulai pudar & ikut bersahabat dgn rakyat yg tertindas & tertipu oleh penguasa2 yg tidak amanah & salah guna kuasa.

      Satu dunia kini memerhatikan skandal yg berpunca dari cetusan slogan Najib Satu Malaysia dan 1MDB yg entah apa-apa.....!!!!!!!

      Padam
  11. Well done Anina

    1. Though you may have not won the case yet, the fact that the court has called for najib's defence is the first step to get the stones turned.

    2. Once in court room, najib will have to swear that he will speak the truth noting but the truth.

    3. Court will ensure Nothing to Hide will not recur like before

    4. Love to see the actors called to sit and testify in court, examined and cross examined by both plaintiff and defence counsels

    5. Anina, one advice, please do not "sell" your case in the event najib's men approach you with million RM. If you do, you will lose your credibility

    BalasPadam