Sabtu, 14 Mac 2015

Wababi Menyesat Lagi..!


Dasar wababi sesat..! terbaru wababi bergurindam kepada kuda belang sesatnya bahawa...

Umat Islam dinasihatkan agar tidak memainkan kaset bacaan ayat suci al-Quran di dalam masjid atau surau seperti sebelum waktu solat.

Mufti Perlis Datuk Dr Mohd Asri Zainal Abidin berkata ini kerana Nabi Muhammad SAW sendiri melarang jemaah yang berada di dalam masjid membaca al-Quran dengan suara nyaring, inikan pula jika menggunakan kaset yang bunyinya boleh kedengaran hingga ke luar masjid atau surau.

Beliau menyatakan demikian pada sesi soal-jawab program Semarak Dakwah Ehya' Masjid di Masjid Behor Empiang di sini malam tadi.

Beliau berkata Nabi Muhammad melarang membaca al-Quran dengan suara nyaring dalam masjid kerana ia boleh mengganggu tumpuan jemaah lain yang datang ke masjid untuk beribadah.

"Jika memasang kaset bacaan al-Quran sebelum masuk waktu solat seperti solat Subuh, tentu akan mengganggu orang lain di persekitaran masjid atau surau, yang mungkin sedang tidur, dan ini dilarang oleh Islam," ujarnya.

Soalnya apa salah ke? haram ke? selalunya ada jemaah yang mengaji dan belajar al quran didalam surau atau masjid, mereka ini selalunya berkelompok dan belajar di sudut tertentu didalam surau atau masjid..! Apa pulak mengganggu jemaah yang lain? 

Di Masjidilharam dan Masjidil Nabawi hampir setiap saf akan ada jemaah yang membaca quran tak pulak dilarang..! Jemaah yang membaca Al Quran pun bukan bangang atau kuda belang macam puak maza ni yang nak terjerit terpekik melolong lolong membaca kitab suci tu..! Jadi apa masaalahnya?

Kaset dimainkan selalunya sebelum subuh atau sebelum Jumaat..! Tujuannya adalah untuk mengajak umat untuk datang ke surau atau masjid..! Itu kan seruan..! Sejak bila pulak ianya mengganggu ketenteraman terutama orang yang tidur..! Bukankah tujuan azan itu sendiri mahu orang yang tidur terbaring tu bangun melompat bingkas untuk mengerjakan solat..! Sebab tu dalam azan subuh ada ayat yang menyebut 'sembahyang itu lebih baik dari tidur'..! Apa masaalah wababi ni?

Malaysia negara Islam yang meletakkan Islam sebagai Agama Persekutuan..! Sejak merdeka begitu lah suasananya dan orang kapir laknat sudah pun menerimanya..! Malah ada kengkawan kapir yang menjadikan azan subuh sebagai loceng untuk bangkit dari tidur..! Apa masaalahnya Maza Wababi ni?

Apa yang puak bangsat ni bangkitkan tak ubah seperti ayat DAPig yang mula berani membangkitkan perkara ini satu ketika dahulu...


Wed Jun 25, 2008
Dalam dewan undangan negeri s'gor, Terresa Kok telah mengepalai satu petisyen penduduk di Puchong kepada Datuk Satim Diman (Sri Kembangan) mengenai aduan penduduk bukan Islam terhadap laungan azan subuh yg didakwa menggangu ketenteraman penduduk. Yg baguihnya, org-org Islam yg duduk sebagai ahli dewan undangan negeri s'gor sebagai kerajaan negeri tidak langsung membantah isu ini diketengahkan. Org-org UMNO pula telah diperintah duduk oleh speaker (yg bukan org islam) yg cuba membantah petisyen ini

Tentunya kenyataan Maza wababi akan memberikan vitamin kepada DAPig komunis yang jelas musuh Islam untuk menentang dan membantah segala macam perlakuan dan aktiviti umat Islam..! Apa tujuan Maza wababi ni?

Macam video ni....


Semangat kapir laknat DAPig komunis ni la yang maza wababi bawa dan kenyataan maza wababi ini juga akan dijadikan azimat bagi kapir laknat DAPig komunis untuk lebih semangat menyalak selepas ini..!

Tunggu..!

Lu Fikir La Sendiri!!!

6 ulasan:

 1. Dr serba tahu, serba betul.
  Org lain sume jahil.

  BalasPadam
 2. Lepas ni azan pun hanya kedengaran didalam masjid aja. Semua speakaer yang dipasang disetiap menara masjid di buang dan menara dirobohkan.

  BalasPadam
 3. Mufti Perlis tidak sensitif, suka-suka balun orang lain tak betul. Nak jadi champion agaknya. Kenalah memahami ASWJ Malaysia. Pandangan seorang prof. madya tidak semestinya ideal dan rakyat Malaysia kena ikut. Kena faham Malaysia ada institusi Islam yang lebih berkuasa dalam soal Islam dan adat istiadat. Islam itu adalah ilmu agama. Pertikaian talian sanad hadis nabi seharusnya dibawa berbincang secara ilmiah bersama mereka yang arif dalam bidang hadis dan sunnah nabi. Jika mufti berani 'menghentam' orang awam atas amalan biasa mereka nampak sangat ia politik dalam dakwah.

  BalasPadam
 4. ..yg cetek ilmu mmg senang tuduh org lain sesat.. taqbir!..

  BalasPadam
 5. Siapa lantik mangkuk ni jadi mufti...sebelum ni duk melobi nak jawatan....sajaklah...mcm mcm....dah dapat mcm ni pulak...

  BalasPadam
 6. Jahanam kau Maza .

  BalasPadam