Jumaat, 20 Mac 2015

Cina Pijak Cina Pulak..!

cina bangsat biadap ni masih tak kena tangkap lagi..!
KOTA BHARU, 18 Mac – Pemimpin DAP, MCA, Gerakan dan Gabungan Pertubuhan Cina Malaysia didakwa cuba mengelirukan masyarakat Cina berhubung undang-undang hudud yang dibentangkan di sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Kelantan, hari ini.
Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kota Lama, Datuk Anuar Tan Abdullah, berkata beliau memahami kenapa masyarakat Cina membantah pelaksanaan hukum hudud itu, namun umat Islam keseluruhannya mesti menerima dan menyokong pelaksanaa hukum itu.
Beliau yang juga satu-satunya ADUN muslim berketurunan Cina dalam DUN berkenaan berkata, bantahan masyarakat Cina berlaku kerana mereka masih tidak memahami mengenai hukum itu.
“Oleh itu, kita harus melaksanakan hukum hudud. Dengan pelaksanaannya, barulah masyarakat Cina akan tahu bahawa hukum hudud tidak beri kesan kepada bukan Islam,” kata ADUN Pas itu seperti dipetik Sinchew Daily.
Beliau berkata demikian ketika mengulas tindakan Gabungan Pertubuhan Cina Malaysia dan 13 cawangan negeri di bawahnya yang mengeluarkan kenyataan bersama membantah langkah kerajaan Kelantan melaksanakan hukum hudud.
Menurut kenyataan pertubuhan itu, Malaysia merupakan negara pelbagai agama dan kaum, maka sistem perundangan Persekutuan dan negeri harus berasaskan sistem sekular.
Gabungan itu turut menolak kenyataan bahawa hukum hudud hanya terpakai untuk penganut Islam semata-mata.
Anuar berkata, ramai pihak yang masih salah faham mengenai pelaksanaan hukum hudud di Kelantan dengan bertanya apa yang akan berlaku jika bukan Islam dirogol oleh perogol beragama Islam.
“Jawapannya, kes rogol tidak termasuk dalam Enakmen Kanun Jenayah Syariah II 1993 (pindaan 2015) yang dicadangkan jadi jenayah rogol akan dibicara dalam mahkamah biasa.
“Jenayah Syariah hanya libatkan enam kesalahan iaitu mencuri, merompak, khalwat, memfitnah orang lain khalwat atau liwat, meminum minuman keras serta murtad,” katanya.
Lu Fikir La Sendiri!!!

3 ulasan:

 1. PDRM DAH TAHAN KAH APEK CINA YANG SEPAK BUDAK TU... AS IF UNDANG UNDANG DIA PUNYA !!
  Come on PDRM.......

  BalasPadam
 2. hudud telah membunuh modal politik cina dap..nak deal apa lg dengan puak gereja. mungkin dah janji nak buang islam dalam perlembagaan negara..tiba tiba hudud menjelma..parokkk

  BalasPadam
 3. Hari tu sampai masuk mahkamah nak sangat guna kalimah Allah. Sekarang sibuk menentang hudud. Tak kah Cina DAP ni bangang. Aku nampak muka Kit Siang dengan anak dia macam telor cicak saja.

  BalasPadam