Isnin, 9 Mac 2015

Fahami Dalam Dalam Agenda Wababi Ni..!Tiba tiba pulak si wababi ni kata...


Berselindung di sebalik keputusan majlis fatwa kebangsaan yang berkata...

Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia Kali Ke-79 yang bersidang pada 6 - 8 September 2007 telah membincangkan Hukum Memberi Zakat Kepada Orang Bukan Islam Bagi Tujuan Dakwah. Muzakarah telah memutuskan bahawa pengagihan zakat perlu diberi keutamaan kepada umat Islam mengikut asnaf-asnaf yang telah ditetapkan. Walaubagaimanapun, pemerintah diharuskan memberi zakat kepada orang bukan Islam berdasarkan siasah dan keperluan secara hikmah bagi tujuan dakwah.

Sedangkan kalau didalami lagi maksudnya.. Fatwa Ibnu Uthaimin:


“Allah tidak melarang kamu untuk berbuat baik dan Berlaku adil terhadap orang-orang yang tiada memerangimu karena agama dan tidak (pula) mengusir kamu dari negerimu..”Karena itu, boleh membayar sedekah kepada orang kafir, dengan syarat, bukan termasuk orang kafir yang memerangi agama kita, atau menjajah dan mengusir kita dari negeri kita. Namun jika mereka memerangi kita karena agama, atau mengusir kita dari negeri muslim, kita tidak boleh bersedekah kepadanya.

(Liqa’at Bab Maftuh, volume 100, no. 21)

Jelas bahawa yang boleh diberi ialah sedekah dan bukannya Zakat..! Imam Shafie dengan tegas menolak pemberian zakat kepada bukan Islam..! 

Wababi seperti biasa akan terus berwirid menolak imam yang empat terutama mazhab Shafie..! 

Dalam konteks negara kita pula, hanya orang Islam yang membayar zakat maka yang wajib menerimanya juga tentulah umat Islam..! 

Sedangkan orang kapir laknat mempunyai urusan pembayaran cukai dan kerajaan sudah pun membentuk Jabatan Kebajikan Masyarakat bagi mengurus permasalahan rakyat yang terdiri dari orang Islam dan orang bukan Islam yakni kapir laknat..!

Keputusan Jawatankuasa fatwa di atas juga jelas mengatakan bahawa pemberian zakat itu diharuskan kepada pemerintah  berdasarkan siasah dan keperluan secara hikmah bagi tujuan dakwah..!

Ianya lebih kepada mualaf serta mereka yang berjinak jinak dengan Islam dan bukannya seperti puak kapir laknat seperti DAPig hatta MCA dan gerakan yang sememangnya dengki, jaki dan menolak Islam secara total..!

Malah terkadang kapir laknat ini tergolong didalam kapir yang jatuh wajib untuk kita perangi..!

Wababi sekali lagi bermain politik dan tidak menjelaskan maksud sebenar keputusan majlis fatwa serta keputusan Imam Shafie secara lanjut..!

Apakah sudah selesai semua permasalahan umat Islam..! Apakah sudah tertunai segala tuntutan hidup umat Islam didalam negara ini?

Wababi mahu dilihat 'mesra' dan mahu dianggap 'selesa'oleh kapir laknat seperti mana tohmahan dan penjelasan sonsangnya terhadap isu anjing dan urusan kerajaan yang lain.

Wababi pasti akan dirai oleh sekutu jahatnya DAPig kerana pemimpin mereka pernah menyuarakan permintaan agar kapir laknat juga perlu diberikan duit zakat..!

Apakah wababi ni bermunajat sekiranya negara Melayu Islam ini jatuh ketangan puak kapir laknat maka wababi sahaja la yang layak diangkat oleh kapir laknat sebagai Mufti Negara atau paling tidak sebagai Menterinya..!

Itu sebab... mahu mengapak pokok tidak memerlukan masa yang lama tapi mahu menajamkan kapak agar mudah terpahat dan terpasak dihati perut dan naluri umat islam agar terpesong.. itu la yang bakal memakan masa..! Dan wababi sudah laaamaaaaaa memulakannya...!!!

Itu sebab wababi semakin mengepak dan makin menonjolkan kepala..!!!

Nauzubillahiminzaliq...!

Lu Fikir La Sendiri!!!

3 ulasan:

 1. Zakat ada asnaf. Selain dari itu, member ni elok jer terjun politik pembangkang !

  Lain bebeno lagak nye....

  BalasPadam
 2. Wababi ni sebenarnya beragama apa ye???. Masalah orang Islam banyak yang belum selesai..ini ada kenyataan baru yang membela kafir ....Cuba ko lawat Kuala Perlis tengok tepi pantai waktu maghrib, ramai remaja beromen..Adakah beromen dan raba2 antara bukan muhrim di benarkan. Rasanya Wababi kata itu di benarkan kerana lebih dari dua orang beromen di lokasi sama...tak jadi masalah.

  BalasPadam
 3. Alang2 terlajak kata tu selitkan sekali fatwa liwat itu halal.....

  BalasPadam