Jumaat, 20 Februari 2015

Mahfuz Cuba Sailang PKR & DAPig..!


Amacam..! ada berani kuda belang..!

KUALA LUMPUR: Ketua Penerangan PAS, Datuk Mahfuz Omar berkata beliau melihat tidak ada masalah jika Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang menjadi Ketua Pembangkang yang baharu, menggantikan Datuk Seri Anwar Ibrahim yang kini menjalani hukuman penjara.

Bagaimanapun, beliau berkata Abdul Hadi perlu mendapatkan sokongan sebulat suara daripada Pakatan Rakyat, bukan hanya daripada PAS sahaja.

"Jika semua boleh menerima beliau sebagai ketua pembangkang yang baharu, saya tidak fikir bahawa ia akan menjadi masalah," kata Ahli Parlimen Pokok Sena itu.

Mahfuz berkata, majlis kepimpinan Pakatan Rakyat masih belum membincangkan mengenai penggantian itu memandangkan mesyuarat yang sepatutnya diadakan telah ditangguhkan berikutan kematian Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.

Terdapat panggilan oleh ulama dalam parti untuk mencalonkan Abdul Hadi sebagai pemimpin pembangkang yang baharu kerana beliau adalah seorang ulama Islam yang diiktiraf di peringkat antarabangsa.

Pakatan pembangkang telah ditinggalkan tanpa pemimpin apabila Mahkamah Persekutuan mengekalkan keputusan Mahkamah Rayuan terhadap sabitan dan lima tahun hukuman penjara terhadap Anwar kerana meliwat bekas pembantunya Mohd Saiful Bukhari Azlan.

Lu Fikir La Sendiri!!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan