Sabtu, 21 Februari 2015

Berbaloi Ker..!


Beriya iya..! bukan main lagi menyanjung cina..! soalnya apakah cina cina ni reti berterima kasih? apakah sudah kembali cina cina ni kepada Barisan Nasional?

Sedangkan hakikatnya..! Baca di theunspinners.disini.

Dengar dan fahami suara hati bekas Ketua Hakim Negara...


Mantan Ketua Hakim Negara, Tun Abdul Hamid Mohamad menyifatkan kerajaan telah melakukan kesilapan besar kerana terlalu menjaga hati bangsa lain.
Beliau menjelaskan, tindakan kerajaan Barisan Nasional menghapuskan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) yang bertujuan mengambil hati bangsa lain terbukti sia-sia kerana tidak diendah.
Malah tambahnya, bangsa lain sedar kelemahan orang Melayu apabila berpecah-belah akan dengan mudah diperalatkan.
“Lagi banyak kita bagi, dia (bangsa lain) akan anggap kita memberi kerana kita lemah. Bahkan, lagi lemah kita, maka lagi banyak yang mereka akan ambil. Bukan itu sahaja, mereka juga tidak akan mengucapkan terima kasih,” katanya yang menjadi panel Seminar Akta Hasutan Keselamatan Dalam Negeri di Universiti Teknologi Mara (UiTM) di sini.
“Kerajaan silap, apabila ada tuntutan, kerajaan hendak ambil hati mereka, dengan cara memansuhkan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) dengan harapan mereka akan datang balik,” ujarnya yang juga merupakan panel Seminar Akta Hasutan Keselamatan Negara di UITM Shah Alam.
Katanya, beliau sendiri pernah bersuara kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib TunRazak bahawa bangsa lain tidak pernah menyokong, dan tidak akan menyokong kerajaan.
“Lagi banyak kita bagi, dia (bangsa lain) akan anggap kita memberi kerana kita lemah. Bahkan, lagi lemah kita, maka lagi banyak yang mereka akan ambil. Bukan itu sahaja, mereka juga tidak akan mengucapkan terima kasih,” ujarnya.
Namun sebaliknya, pemimpin Melayu lupa siapa yang menyokong mereka sehingga, ”Disebabkan tidak mengambil hati orang Melayu, maka orang Melayu tidak akan datang lagi dan akan pergi.”
Katanya, bangsa lain akan menuntut apa sahaja yang boleh dari orang Melayu sebab tambah Tun Abdul Hamid, “Kita orang Melayu ni, kita rasa berdosa kalau kita ada lebih sikit dari orang lain. Walhal, yang lebih pun orang kita. Namun, kita bagi orang lain, tetapi orang itu tidak ucap terima kasih.”
Bercakap kepada kira-kira 200 orang peserta seminar, beliau turut melontarkan pertanyaan, negara
manakah adanya bangsa yang sanggup berkongsi kuasa dengan orang lain.
“Tunjukkan pada saya, satu bangsa di dalam dunia ini yang sanggup berkongsi kuasa dengan orang lain. Pernahkan mereka (bangsa lain) fikir perasaan kita, bila mereka minta hak kita,” katanya.
Lu Fikir La Sendiri!!!

4 ulasan:

 1. Hari raya Ada ke menteri cina pakai baju melayu??????yang korang menteri melayu bangsat terhegeh2 apa hal????

  BalasPadam
 2. Saya sangat bersetuju dengan bekas KHN.

  Ya Allah, ya Tuhanku......lapangkan lah dada najib supaya ada sedikit kelumit dihatinya untuk mendengar keluhan majoriti rakyat yang nipis keyakinan terhadap najib, ahli2 umno yang tak bersetuju dengan langkah najib, ,ketua2 bahagian dan cawangan umno yang tak gemar dengan cara najib, ahli MT yang tak sebulu dengan najib, naib2 presiden yang takut bercakap tentang ketidakselesaan mereka dengan najib dan timbalan presiden yang geram dengan kebangangan najib.

  Sesungguhnya najib telah gagal menjadi pemimpin melayu islam setara PM NO 1 HINGGA NO 4

  Ingatlah, kami tak izin negara ini dijual kepada bangsa lain......nauzubillahiminzalik

  BalasPadam
 3. Bagi chance Ah Jib Gor menyambut Tahun Baru Cina bersama kami tapi pada PRU 14 nanti, kami tetap akan pangkah "Roket".

  BalasPadam
 4. Salam,
  Pm paling depan. Yg belakang tu ikut jer. Sapa pm, ah jib gor atau ah mah? Oopps sori kalu ah mah belakang tak nampak pulak baju dan bodi kak mah pulak.

  BalasPadam