Selasa, 10 Mac 2015

HOT ~ Parlimen Meletup?


Biar betul? berapa ramai mati? berapa ramai parah? berapa ramai cedera?

Setakat ini tak pulak kita dengar Parlimen huru hara..! Parlimen tak dapat bersidang..! Maknanya Anwar Ibrahim Aljuburi tak datang tak la kiamat dunia para pencinta jubur tu..!


Cukup cukup ler jadi bangsat..! simpan sikit bodoh tu untuk anak cucu kamu..!


Anwar banduan..! bukan wakil rakyat lagi..!


PETALING JAYA: Jabatan Penjara pada Isnin mengesahkan permohonan yang dibuat oleh keluarga Datuk Seri Anwar Ibrahim bagi membolehkan ketua pembangkang itu hadir ke sidang Parlimen ditolak.

Ketua Pengarah Jabatan Penjara, Datuk Seri Zulkifli Omar berkata, permohonan tersebut dibuat sebelum ini oleh anak Anwar yang juga Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar dan Tetuan Daim & Gamany.

"Saya selaku Komisioner Jeneral Penjara (Ketua Pengarah) telah membuat pertimbangan dan memutuskan untuk tidak meluluskan permohonan berkenaan berdasarkan Seksyen 31(1)(a) Akta Penjara 1995.

"Saya dengan ini mengesahkan surat penolakan telah dihantar kepada pemohon pada Rabu lalu, 4 Mac 2015," katanya dalam satu kenyataan pada Isnin.

Rabu lalu dilaporkan bahawa peguam Anwar, N. Surendran berkata, pihaknya menerima surat daripada Ketua Pengarah Jabatan Penjara, Datuk Seri Zulkifli Omar yang memaklumkan mengenai permohonan itu tidak diluluskan.

Persidangan Dewan Rakyat bermula pada 9 Mac hingga 9 April depan.

Anwar ketika ini menjalani hukuman penjara lima tahun selepas Mahkamah Persekutuan pada 10 Februari lalu menolak rayuan akhir beliau terhadap kesalahan meliwat bekas pembantunya, Mohd Saiful Bukhari.

Bagaimanapun Dewan Rakyat dan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) tidak mengumumkan kekosongan kerusi Parlimen Permatang Pauh kerana menunggu proses keputusan Yang Di-Pertuan Agong terhadap rayuan pengampunan Diraja yang dibuat oleh ahli keluarganya.

Yang Dipertua Dewan Rakyat, Tan Sri Pandikar Amin Mulia dalam kenyataan pada 24 Februari lalu menyatakan kelayakan Anwar sebagai Ahli Parlimen Permatang Pauh akan ditentukan selepas petisyen pengampunan yang dikemukakan keluarga Anwar diputuskan oleh Yang di-Pertuan Agong.

Kenyataan dibawah ni tak yang pedas meletup letup..!Lu Fikir La Sendiri!!!

2 ulasan:

 1. Selalu kes besar2 ni menteri yang terhegeh2 Nak bagi kenyataan....tapi kali ni mana pulak menteri kdn????pau lambat Lagi ke???ting tong ting tong siapa saya????zahid hamidi!!!!

  BalasPadam
  Balasan
  1. Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI   Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI


   Padam