Isnin, 6 Oktober 2014

HOT ~ Tun M Lanyak Kuan Yew..!Dasar penipu..! apa juga cara halal agar metlamat tercapai..!

Tun M sahaja yang boleh lanyak kepala komunis@topekong DAPig ni..!

. “Awak jaga periuk nasi awak sudahlah. Awak tak laku, awak pun bukan bijak sangat. Dalam satu kumpulan yang kecil, mungkin awak nampak bijak. “(Tetapi) bila dia pergi China. Orang Cina di sana pun tidak akan dengar. Orang China pun tak pandang hormat kepada dia kerana dia sebenarnya dipinggirkan oleh orang Cina di seluruh dunia,”.
” Berani ka depa nk serang kita?, Biaq berapa banyak pun depa tembak , kita bagi sebiji ja, cukuuupp” – Seingat saya itu la kata kata yang diucapkan oleh seorang pemimpin yang amat di segani di seluruh dunia. Kata kata yang menyebabkan mulut Lee Kuan Yew tarkatup rapat.
Tun Mahathir bidas Lee Kuan Yew.! Tun Dr Mahathir Mohamad membidas Menteri Mentor Singapura Lee Kuan Yew, dan menyifatkan beliau sombong kerana sengaja membangkitkn isu kaum Cina di Malaysia, yang kononnya dipinggirkan.
Bekas Perdana Menteri itu berkata Lee tidak menghormati negara jiran, dengan mendakwa kaum Cinadi Malaysia dipinggirkan secara sistematik, kerana ia adalah sesuatu yang sensitif. “Dia (Lee) berasa dia kuat, dia dah jadi sombong, dia pun tak hairan dengan jiran-jiran.
Itu sebab dia sengaja bangkitkan perkara itu sedangkan dia tahu ini adalah perkara yang sensitif di dalam negara kita,” Lee Kuan Yew pada forum di luar mesyuarat Bank Dunia-Tabung Kewangan Antarabangsa (IMF) di Singapura dilaporkan bercakap mengenai isu yang menyentuh layanan Malaysia dan Indonesia terhadap kaum Cina di negara masing-masing.
Lee dipetik oleh agensi media asing sebagai berkata sikap Malaysia dan Indonesia terhadap Singapura dibentuk oleh cara layanan mereka terhadap etnik Cina minoriti di negara mereka sendiri. Lee mendakwa Malaysia dan Indonesia mempunyai masalah dengan kaum Cina di negara masing-masing kerana etnik itu berjaya serta bekerja kuat, justeru mereka dipinggirkan secara sistematik.
Dr Mahathir berkata Malaysia juga sebenarnya boleh mempersoalkan kenapa orang Melayu di Singapura dipinggirkan. “Kita juga boleh tanya apa kedudukan orang Melayu di Singapura, kenapa mereka tidak dibenarkan dalam tentera memikul senjata atau pun dilatih menggunakan senjata.
Kenapa orang Melayu di Malaysia ini begitu cekap dalam bidang tentera tetapi di Singapura, tidak dapat pegang jawatan tinggi. “Kenapa orang Melayu dipinggirkan sehingga mereka tiada kedudukan sama sekali. Ini dilakukan dengan sengaja oleh Singapura. Tidak ada negara lain yang membuat tindakan yang semacam itu,” katanya.
Dr Mahathir menegaskan bahawa apa yang diperkatakan oleh Lee bahawa kaum Cina di Malaysia dipinggirkan adalah tidak benar kerana ada di antara mereka, misalnya dalam perkhidmatan tentera, memegang jawatan tinggi. “Orang Cina di sini dapat masuk tentera sehingga pegang jawatan Jeneral, Mejar Jeneral dan sebagainya.
Tetapi (bagaimana pula) orang Melayu di Singapura, dia punya pendapatan per kapita berbanding dengan orang Cina di Singapura, cuba bagi tau. “Cuba adakan siasatan bebas, kenapa orang Melayu tertinggal di Singapura. Bukan mereka kurang daripada orang Melayu di Malaysia tetapi mereka telah ditekan, dipinggirkan dan ditindas, itulah kerajaan yang diasaskan oleh pendapat Lee Kuan Yew,” katanya.
Terdahulu, ketika berucap, Dr Mahathir menggesa Lee supaya tidak berbangga dengan apa yang diperkatakannya. “Awak jaga periuk nasi awak sudahlah. Awak tak laku, awak pun bukan bijak sangat. Dalam satu kumpulan yang kecil, mungkin awak nampak bijak. “(Tetapi) bila dia pergi China. Orang Cina di sana pun tidak akan dengar. Orang China pun tak pandang hormat kepada dia kerana dia sebenarnya dipinggirkan oleh orang Cina di seluruh dunia,”
Lu Fikir La Sendiri!!!

8 ulasan:

 1. Di USA, Britain, Australia , Canada dan banyak negara2 lain, mereka juga hilang kuasa ekonomi kpd kaum Cina. Cina diakui bekerja kuat. Kuat juga dlm aspek2 negatif yg lain, memberi mudarat kpd penduduk asal tempatan. Australia mula sedar akan ancaman ini dan sudah mula bertindak. If LKY feels that is so supreme than why he has never been picked for noble or repectable international position. I draw him parallel to Jaguh Kampong Singapore.

  BalasPadam
 2. Tun M bijak. Sepatut nya bidas Dapig di sini. Kata orang sambil menyelam minum air.

  Lihat LKS dan anak nya dabik dada. P. Pinang mahu di jadikan apa ? Melayu tidak pernah wujud dalam hakikat politik mereka. Di gembar gembur seperti Dyna sofea, tidak lain kosmetik. Diana di agendakan masuk pasar babi, bersalaman dengan penjual2, bodoh atau di perbodohkan ? Lain-lain hal bersangkutan, terlalu banyak.

  Kini mereka menggesa ( mungkin saja ) LKY buat kenyataan berbaur bahaya menyentuh Malaysia dan Indonesia. Apa tujuan ?

  Serangan bom cluster Tun M balas ! Jika Najib ?

  BalasPadam
  Balasan
  1. Ah jib gor clueless

   Padam
 3. Kalau. rasa x selesa d malaysia keluar dari malaysia Ja p la mana nak dok

  BalasPadam
 4. Takkan ada pelacuran dan kongsi gelap...
  Klu cina x wujud d msia

  BalasPadam
 5. Cina malaysia memang dah besar kepala. Cina pendatang yg datang ke msia utk menjajah. Saya berharap org cina balik ke negara asalnya klau tidak mahu ikut perlembaggan msia.

  BalasPadam
 6. sUDAH MAU mampos LAGI MAU kACAU mELAYU ..PIGI Mamposla APEK..

  Datang Nusantara mau kacau melayu/...Balik China ..Olang CHINA pun campak lu dalam laut

  BalasPadam