Selasa, 27 September 2016

HOT ~ Ketawa Ketawa Dahulu..Menangis Nangis Kemudian!


Baca dan fahamkan..! baru ketawa..!

Husam: Saman di AS perlu diubah suai

Datuk Husam Musa berkata dakwaan bahawa saman yang dikemukakannya bersama Matthias Chang untuk membawa pulang aset serta wang diselewengkan dari dana 1MDB ditolak adalah tidak benar.
Kata bekas exco kanan Kelantan itu apa yang berlaku adalah penarikan balik saman berkenaan secara sukarela dan ia boleh dikemukakan semula pada masa depan.
"Kami perlu menyesuaikan saman ini dengan perkembangan-perkembangan (terbaru) ini, tanpa melupuskan usaha kami untuk membawa pulang harta dan wang yang diselewengkan dari 1MDB.
"Usaha ini sepatutnya dilakukan oleh kerajaan Malaysia sebagai pihak yang diamanahkan memelihara kepentingan negara ini.
"Malangnya, kerajaan tidak berbuat demikian. Seakan mereka bergembira wang negara hilang dan berharap kes penyelewengan wang negara ditutup begitu saja," katanya dalam kenyataan media hari ini.
Malaysiakini melaporkan saman difailkan Husam serta Chang - bekas setiausaha politik Tun Dr Mahathir Mohamad - pada Ogos lalu digugurkan dari mahkamah di AS.
Saman itu difailkan peguam mereka pada 11 Ogos.
Berikut adalah kenyataan penuh Husam berhubung isu berkenaan.
PENJELASAN PENARIKAN BALIK SAMAN SECARA SUKARELA*
Respon segera Datuk Seri Salleh Said Keruak, Menteri Komunikasi dan Multimedia memeranjatkan saya.
Ia menunjukkan saman kami untuk membawa pulang aset dan wang yang diselewengkan dari 1MDB meninggalkan kesan ke atas kerajaan.
Namun begitu, kenyataan bahawa saman kami ditolak adalah tidak tepat.
Apa yang berlaku adalah penarikan balik secara sukarela atau VOLUNTARY DISMISSAL di bawah Rule 41(a)(1)(A)(i) of the Federal Rules of Civil Procedure, Amerika Syarikat, tanpa prejudis.
Ini bermakna kami dibenarkan untuk memfailkan semula kes ini.
Antara lain kerana perkembangan terbaru berkait kes DOJ (Jabatan Kehakiman AS) termasuk Red Granite telah bersetuju memasukkan permohonan bersama DOJ untuk mengehadkan pembekuan akaun dan pendapatan syarikat itu kepada filem The Wolf of The Wall Street dan Friends With Kids sahaja.
Akaun keseluruhan Red Granite dan pendapatan Red Granite daripada filem lain adalah dilepaskan.
Friends With Kids pertama kali diketahui ada kaitan dengan wang berasal dari 1MDB seperti kenyataan dalam permohonan bersama itu.
Permohonan bersama ini menunjukkan Red Granite, untuk satu tahap tertentu mengakui dua filem ini ada sebab untuk dinamakan oleh DOJ dalam saman mereka.
Hakim Mahkamah Central District of California, Western Division pada 16 Ogos 2016, telah memberikan perintah seperti permohonan bersama itu.
Antaranya, hanya akaun dan pendapatan dari kedua filem itu yang dimasukkan ke akaun khas sementara menunggu keputusan perbicaraan penuh.
Oleh itu, kenyataan Red Granite bahawa saman kami adalah fractious adalah tertolak.
Jika tidak, mengapa Red Granite memasukkan permohonan bersama dengan DOJ selepas DOJ memasukkan permohonan ex parte ke atas Red Granite sebelum itu.
Kami perlu menyesuaikan saman ini dengan perkembangan-perkembangan ini, tanpa melupuskan usaha kami untuk membawa pulang harta dan wang yang diselewengkan dari 1MDB.
Usaha ini sepatutnya DILAKUKAN OLEH KERAJAAN MALAYSIA sebagai pihak yang diamanahkan memelihara kepentingan negara ini.
Malangnya, kerajaan tidak berbuat demikian. Seakan mereka bergembira wang negara ini hilang begitu sahaja dan berharap kes penyelewengan wang negara ditutup begitu sahaja.
Harapan itu adalah sia-sia.
Sementara itu Chang pula memberitahu Malaysiakini mereka tahu apa yang dibuat berhubung saman berkenaan, malah ia adalah sebahagian daripada perancangan kedua-duanya.
"Jangan bimbang. Ketawa yang terbaik adalah ketawa yang terakhir. Kenyataan media Salleh terlalu awal.
"Kami tahu apa yang kami buat. Tonton klip video ucapan saya (berjudul) DOJ Bombshell sekali lagi. Tak lama lagi dia terpaksa menelan semula kata-katanya. Percayalah kepada Tuhan," kata Chang melalui WhatsApp.
Nak ketawa ke nak nangis?
Lu Fikir La Sendiri!!!

63 ulasan:

  1. Apa yang berlaku sepatutnya menjadi ikbitbar pedoman
    Sebelum inii Husam & Matthias kinii Ainina gugur saman
    Bila ikut emosii perasaan tindakan akan jadii tak siuman
    Lebih-lebih lagi bila kat dalam dada tiada langsung iman

    BalasPadam
    Balasan
    1. sila baca betul2 penjelasan husam n mathias(dlm u tube).

      beri lah ulasan berdasarkan penjelasan2 mereka.

      jgn ikutkan hati utk berpantun tetapi 'out of context'

      argh! u get out no fotin kliaun.

      Padam
    2. Di kota London, Tun Mahathir dgn terbuka persilakan malah gesa kpd mana-mana pihak menyaman dan menghadapkan beliau di mahkamah bukan hanya melalak & melempar fitnah. Bertentang 4 mata pun saya agak tak ada yang berani. Beranikah Najib, Zahid, Nazri, Rahman Dahlan, Salleh Ketiak, Pengkid, Raja Ronggeng Pandir & Kalid....?????

      Padam
  2. Ko tak paham...Husam gugur saman untuk sediakan semula saman kerana red granite dapat kebenaran akaun 2 filem saje diketepikan dari akaun red granite..saman doJ sebelum ni keseluruhan akaun red granite...red granite bebas beroperasi tapi pendapatan dari 2 filem diasingkan dari akaun red granite...saman husam untuk pendapatan 1 filem saja...tak timbul soal emosi pun dalam sediakan semula saman bro..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Assalamualaikum bro 1:34..

      Saya sedang meneliti/mengkaji lubuk fitnah & temberang, sumber yg asalnya datang dari Raja Putar Klentong (RPK). Saya syorkan pd semua teman2 seperjuangan tiap hari melayari blog puaka ini kerana dari sinilah si Salleh Ndas Mu Krewak beserta blog2 pemakan dedak Najib spin cerita (termasuk sekor beruk tunggal).

      Bila mereka percaya & taksub dgn temberang RPK, bererti mereka2 ini percaya Najib & Rosmah adalah mastermind pembunuhan Altantunya kerana RPK yg buat SD dan bersaksi akan kejadian tersebut.

      La nie RPK & gerombolan2 buat cerita dongeng kononnya...

      - Tun Mahatir membawa diri ke London dgn hati keciwa setelah misinya gagal, tak diperkenan & dimurkai oleh Sri Paduka Agong

      - Tun Mahathir menawar ceasefire untuk berdamai dgn Najib

      - Penarikan saman Husam/Mathias & Ainina bukti UMNO dah menang

      Saya sedang mengkaji semua bahan2 temberang RPK. Saya akan susuli dgn menangkis temberang2 mereka & tunjukkan betapa bengapnya mereka yg kurang cerdik boleh termakan sampah sarap yg dihidangkan oleh RPK. Mana logiknya...RPK berada nun jauh beribu batu (London) tapi bukak temberang seolah-olah dia berada di tanah air. Itu sah2 hanya persepsi & andaian kosong semata-mata.

      Sementara itu, Wajib kita tonton di You tube: Dr Mahathir in London, September 2016: Conversation with IDEAS.
      Bersaksilah bagaimana Tun tak lari bila dihujani soalan2 malah dgn tenang menjawab hingga mendapat tepukan gemuruh. Beliau yg dikatakan Kejora Tua Nyamyuk, tetap segar bugar malah para hadhirin terkejut melihat insan berusia 91 tahun tetap berkarisma seperti seorang remaja.

      Wajib tonton di You tube: TV UK malukan Najib tatkala berucap di London
      Bersaksilah bagaimana Najib melarikan diri dari wartawan. Najib ducking for covers, how typical of him, bloody coward, like his protege, Beruk Tunggal Kejora.

      Salam perjuangan juga untuk Rahman PC, PomenBawah Pokok, John Doe, Ted Manoff dll.

      Padam
    2. O.tak
      T.aik
      H.anya
      A.ota
      M.unafiq
      A.mat
      N.yata

      A.njing
      H.arapan
      M.atdey
      A.nugerah
      D.edak

      Padam
    3. Apa yang ko meroyan meraban Otthaman kera duku
      Cakap orang fasiiq munafiq macam ko ini mana laku
      Puak kafirin fasiqin munafiqin tak boleh masuk buku
      Kalau ngko ini ada dekat kepala ngko pastii aku luku

      Padam
    4. Kita dah agak Othaman Berok selongkar blog cari fitnah
      Manusia bangsat munafiiq ini hati dia sentiasa bernanah
      Orang tua tak sedar dirii inii peniipu tak pernah amanah
      Suah banyak kali Kejora kejar dia lari tidak cukup tanah

      Padam
    5. Othaman munafiq tidak ada rukun negara yang pertama
      Dia jadi lembu kena cucuk hiidung dgn Matdey dah lama
      Buta jahil tapi ada hati dia nak keluarkan hukum agama
      Katanya: ’Nuat liwat+berzina = main golf Najib+Obama’

      Padam
    6. Mana dia ada berani ini Othaman pelesit puak haluan kiri
      Penakut pondan bapok maknyah ini jenis suka pukul curi
      Perangai dayus bacul dajal tua ni sejak di blog Parpukari
      Selongkar blog, copy-paste dekat sini lepas itu cabut lari

      Padam
    7. Othaman dajal barua suka megah diri bongkak sombong
      Dia geng Madey dan si Sanusi tanam padi atas bumbong
      Dah banyak kalii jin lahanat ini Kejora sepak melambong
      Kalu dapat si tua ini aku nak taruk gunii lempar lombong

      Padam
    8. Othaman gila wang ini bukan Islam tapi nama dia Melayu
      Dengan si Matdey dia sanggup jadi lembu dan kuda kayu
      Diia sangat marah Agong tolak Matdey punya pujuk rayu
      Kalu mapos usah tanam, cincang jer bagi makan ikan yu

      Padam
    9. Othaman tolol selama-lamanya Matdey punya cacai kuli
      Dia tidak boleh befikir, jasad dan jiwa habis Matdey beli
      Orang Melayu nak hancur berpcecah ke dia tidak peduli
      Janjii sakau wang banyak darii Matdey diia boleh berjoli

      Padam
    10. Memang haram jadah Othaman dajall anak gelandangan
      Dia manusia munafiq yg tidak ada agama jadi pegangan
      Mau sakau duiit Matdey itu saja diia punya angan-angan
      Kalau nantii Melayu jadii haru biru dia akan lepas tangan

      Padam
    11. saya yakin 4:48,4:57,5:05,5:11,5:195:27,5:35 n 5:45 adalah orang yg sama - rajin sungguh dia !.

      respon saya amat senang - off topic n out of context.

      jadi 'argh! u get out no fotin kliaun'.

      utk makluman, ini unkapan adik saya semasa beliau berumur 6 tahun. akan saya ceritakan episode lucu tapi benar ini kelak.

      Padam
    12. Lawak jampi rahman ni: 'argh! u get out no fotin kliaun'
      Konon mengaku ‘datok’ tapi perangai budak lima tahun
      Inilah jadi bila terlalu nak membela Matdey mahafiraun
      Dari orang bertaraf ”datok”boleh tukar menjadi malaun

      Padam
    13. argh! u get out no fotin kliaun.

      syukur,I m very proud 2 b bestowed d dato'ship by he d late sultan of Selangor. period.

      Padam
    14. sudah lah, rentikan mengarut ngko tu Rahman, tak akan ada orang selain othaman nak percaya ngko ni datok

      tak usah nak kelentong le cai, siapa yg nak percaya orang yg jadi cai, mari dedah diri untuk cacian kat blog puaka macam ni datok

      aku pernah dengar satu ungkapan mat saleh, tapi aku tak berapa ingat, tapi bunyinya lebih kurang mcm ini:

      "to believe this stupid Rahman as a 'datok' is equivalent to believing that Marilyn Monroe died as a virgin"

      lbh kurang mcm itu lah, aku terbaca dlm blog ini juga ler, tapi tak ingat cai mana tulis.

      kegiatan ini nak serupa dgn 'ayah pin', 'tuhan harun', 'nabi palsu', 'sultan melaka'...

      Padam
    15. ha ha ha . it is yr right whether 2 believe. I didn't asked 4 it but was bestowed on me. let's stick 2 d topic n pls do not speak out of context.

      4 that reason u hv earned d honour of receiving d phrase 'argh u get out no fotin kliaun'. pls b patient if u want 2 know d meaning.

      Padam
    16. Pak Rahman.. Budak tu sakit teruk tu.

      Padam
    17. Pak Rahman.. Budak tu sakit teruk tu.

      Padam
  3. akan menghabiskan duit tun m ITU je Seperti saman yg lepas2 he.he.he

    BalasPadam
  4. kat sini, kita tunggu sanggup tak najib nak masuk mahkamah ni....dia yang saman, tapi tak nak masuk mahkamah.......telo mana taruk......

    -anti jub-

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak payah tunggu, sehingga Sekarang Anak tiri najib tak ditangkap, Anak tiri dah masuk mahkamah kedua2 macai protun dan ketakutan terus batalkan saman,

      Lepas2 ini cerita APA pulak macai protun m nak buat cerita najib beli bag di German ke?..
      Atau najib rosmah makan angin germen ke?
      Aku tengok fitnah APA macai protun buat

      Padam
    2. jangan terlalu riak!

      DoJ amat cermat dlm semua tindakan2 mereka.

      ini bukan kes 'shop lifting' yg bolih d putuskan dlm masa yg singkat.

      tengok saja kes anwar, bukti2 sudah amat jelas. namun tlh memakan masa lebih 6 tahun sebelum makhamah membuat keputusan.

      jika jho lo n riza mencabar pertuduhan, maka proses utk keputusan muktamad makhamah akan memakan masa yg lama sungguh pun bukti2 susah hendak d sangkal.

      Padam
    3. Bro Rahman PC... Salam to you.

      I agree with you that the war is not done yet, the battle is still on-going. Both Husham & Mathias were merely retreating in order to 'match' with latest development & DOJ's course of action. A fresh summon in due course will be forwarded on par with DOJ's latest prosecution.

      Meanwhile Anina has to withdraw her summon as she is no longer an UMNO member. Of course in doing so, she has to bear the cost incurred. Those earlier summon was made when she was an UMNO member. The joint Mahathir-Khairuddin-Anina's summon is still in force.

      Those damn monkeys & nuts on the other side of the fence do not have the capacity to grasp what is actually going on but merely jumping in frenzy ecstacy. Their low mentality & education is easily manipulated by that skunk RPK's deceptive spinning. Like I said before, believing RPK meaning believing Rosmah & Najib's involvement in Altatunya;s murder.

      Padam
    4. O.tak
      T.aik
      H.anya
      A.ota
      M.unafiq
      A.mat
      N.yata

      A.njing
      H.arapan
      M.atdey
      A.nugerah
      D.edak

      Padam
    5. O.rang
      T.ua
      H.idup
      A.thiest
      M.ahu
      A.niaya
      N.ajib

      Padam
    6. salam kembali sdr Othman.

      itu lah sebab nya saya sarankan kita respon dgn 'argh! u get out no fotin kliaun' apabila terdapat pembahas mencarut, merepet, merapu n bercakap 'out of context'.

      itu lah saja respon yg sesuai. utk makluman ia d unkap olih adik saya yg berumur 6 tahun ketika itu.

      saya berjanji berkongsi bersama cerita nya yg sudah pun menjadi 'mantra' sekeluarga.

      Padam
    7. mamat 2.25 ni pengor....

      najib saman harakah, tapi sekarang najib jugak yang mati2 tak mau masuk mahkamah......akhir nya kena jugak masuk mahkamah......tunggu la apa pulak tattik dia lepas ni......jangan2....tarik balik saman kot.....

      ko tanyala peguam dia tu, apa nak buat ni

      lain kali baca dulu baru komen......

      -anti jub-

      Padam
    8. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    9. Bro Rahman PC....Salam to you & family.

      By all mean, please continue to do so which he indeed rightly deserved it. Such a low crap and no where in your class, Sir.

      Padam
    10. Salam and salute to both seniors

      I totally agree with pak Othman when you say that that low crap is nowhere in pak Rahman's class.

      May I add something..

      He is nowhere in your class too pak othman.

      And before that low crap is able to say this, let me say it first:- " I too do not belong in the same class as both of you."
      (He did mention before that my posting 'pun' mcm sampah jugak tapi I teringin jugak nak post before proceeding with his trademark, mencarut, implying that just like mine, his postings too are sampahs).

      Is that all I have to say here? Nope, coz I have to highlight something for the others to read.

      And I have to say this out loud so that he would hear it too:-

      Notwithstanding the fact that I too do not belong in the same class as these two seniors, I humbly believe that i am still better than that low crap coz, unlike him, I am not paid to be here. (and it doesnt bother me if he thinks that he is the Jaguh here, berjaya meluku sana sini sampai semua orang mampos dikerjakannya, hahaha lawak dan sakit sungguh budak ni).

      And because pak Othman mentioned earlier that those monkeys do not have the capacity to grasp the actual things going on, I have to say this out loud, because this one really bothers me. I couldn't sleep until I am able to say this out loud..

      So what is it? What! What! What!

      Aaargh.. Nothing much actually, just the maxim that couldn't stop reappearing in my mind.."when they pay peanuts, definitely all they would get are monkeys".


      Fuuuh leganya dapat keluarkan ni..

      πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€

      Padam
  5. Kah kah kah

    Ainina kemetot kena bayar kos guaman RM5K bila dia tarik balik saman. Dia cakap dia akan bayar pakai duit dia sendiri.
    Memanglah, kalau tarik saman tak kan Matdey mahu nak sponsor.

    Untuk Ainina kemetot, kalau nak deal dgn keling ko kena buat perjanjian dulu. Tanya Matdey, kalau tarik saman kos mahkamah boss boleh bayar tak?

    Kih kih kih

    Orang tua2 pesan, kalau jumpa keling sedang riuh jumpa ular, pukul keling tu dulu!

    Keh keh keh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kebenaran dah makin terbukti
      Lemah terduduk Matdey kutty
      Tarik saman dah silih berganti
      Kos guaman dia tak mau ganti

      Padam
    2. Matdey bengang dengan Husam
      Muka udah jadii monyok masam
      Ainina pulak marii tambah asam
      Mattdey tak larat seluk pekasam

      Padam
    3. Cantik sungguh si kucing belang
      Tiidur dengan tuan kat atas katil
      Kuasa Allah tidak dapat dihalang
      Yang benar akan atasi yang batil

      Padam
    4. Pergi memburu di tanah yang rata
      Jumpa musang disangka pelanduk
      Bila kebenaran sudah makin nyata
      Pemfiitnah mula tak senang duduk

      Padam
  6. HIDUP NAJIB!! MATI UMNO!!

    BalasPadam
  7. PrOooTt...
     
    Tuesday, 27 September 2016
    MEMANG DAH "NAMPAK BODOH" PUN!!

    Pemuda UMNO akhirnya membuat keputusan membatalkan hasrat untuk membuat laporan polis terhadap dua "tauke Cina" yang didakwa terlibat membiayai gerakan mahu menyingkirkan Perdana Menteri, Najib Razak yang ditunjangi oleh Tun Mahathir Mohamad.

    Pembatalan dibuat dikatakan untuk mengelakkan Pemuda UMNO nampak "bodoh" berikutan maklumat mengenai perkara itu didapati tidak sahih.

    Pemuda UMNO juga mengesahkan maklumat yang diterima sebelum ini adalah  berdasarkan "dokumen palsu".

    Kehkehkeh...kesian Pemuda UMNO!!

    Semalam lagi blog telah menulis selitan cerita "dua tauke" berkenaan yang terangkum dalam kisah kononnya Tun Mahathir  mahu berdamai dengan Najib, adalah semata-mata dongeng murahan yang berpunca daripada dedak berkualiti rendah.

    Malangnya, hanya setelah hampir 24 jam, Pemuda UMNO yang semalam gegak gempita mahu membuat laporan polis, baru  sedar  maklumat yang diterima adalah tidak sahih dan palsu.

    Kenapa lambat sangat untuk kenal beza antara kaca dengan permata?

    Kalau terjumpa antara kaca dengan permata di tengah-tengah jalan, apakah Pemuda UMNO memerlukan masa hampir 24 jam juga untuk mengesahkan kesahihannya?

    Jika hari ini Pemuda UMNO mengatakan mereka membatalkan laporan polis itu untuk mengelak kelihatan "bodoh",  sejak semalam lagi apabila ada pemimpinnya "begitu cepat melompat dan berlari-lari ke kedai emas"  semata-mara kerana terlihat benda berkilau di tengah-tengah jalan, Pemuda UMNO sebenarnya sudah pun "nampak bodoh" di mata umum.

    Asal ternampak bersinar dan berkilau saja, terus ingat ianya adalah permata.

    Sekurang-kurangnya untuk tempoh hampir 24 jam pada hari semalam, "kebodohan" telah melekat pada Pemuda UMNO.

    Kesian KJ ada barisan Exco seperti ini!! (SH 27/09/2016).
    Shahbudin Husin at 14:38


    Share

    BalasPadam
    Balasan
    1. 3.12, ale utoh...

      Padam
    2. 3.12, udah-udah ler keghojer copy paste tu yeop...

      Padam
    3. 3.12

      Fuuccckkkkkkkk

      Prooooottttttt

      Padam
  8. 3:12 nak tulis guna idea sendiri, otak dah bengap. Copy paste ajelah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Anak murid Othaman Kadok & Datok jampi Rahman jpc lah katakan.

      Padam
  9. Di Jalan Telok Wan Jah China ramai
    Terkenal jugak dengan Pekan Koboi
    Matdey kata mahu miinta berdamai
    Menteri kewangan minta kasi boboi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Awak percaya cerita 1001 malam blogger yang bertapa di luar negara tu?

      Padam
  10. Haha...bingaii punya mangkok hayun..πŸ·πŸ·πŸ½πŸ½πŸ‘™

    BalasPadam
  11. Kah kah kah... nak golak bahak bahak sampai kuar kahak japppp.... kah kahh.... saman kena bawak balik mesia kah kah kah... klu dah bawak balik alamat tak balik balik la ke USA tuan penjajah... kah kah... duit mamak dah puluh juta abis ... saman kono bbawak balik kah kah kah.... pas tu salah kan kjaan mesia pulak kah kah dah kantoi menipu cari salah orang laen kah kah...abis DoJ ape citer..? FBI apa tak tangkap lagi ni.... brapa banyak duit mamak dah abis laaa... kah kah kah...saman DoJ apa dah jadi.? Kah kah... budah matias chang chung puiiii bila cakap baru nk ingat tuhan... kah kah...puiiiiii...

    BalasPadam
  12. Fbi - Fuxking Bitch Intelligent
    Doj - Dept of Jamban

    Buat kerja terhegeh hegeh mcm beruk Uganda pencen kena paksa panjat pokok kelapa.

    BalasPadam
  13. 4:27
    Kome tulis ingat Tuhan tak? Kome aje baik, betul orang lain semua salah. Tulis pas tu gelak. Otak fuse ke?. Jaga baik baik

    BalasPadam
  14. http://sejarahmelayu.blogspot.my/2016/09/husam-chang-buta-fahami-prosedur.html?m=1

    Link diatas khas buat budak si suman raman dan gangs..... husam dan matias buta prosedur undang USA. ... mahksmah USA rejekk bulat2 saman mathias jampari. ... sbb buta prosedur. .. bila mahkamah USA tolak satu bunyi pun tak kuar dari akhbar WSJ...Street Times Spork...TV korea pun tak bunnyi..TV indonesia...Sarawak Repot..Malaysiakini suma jadi pokak.. bisu...dan bangang haramjadah .. puiiiiii... sah WSJ paper maha megaa batu api sedooonia yahudi.... puiiiiii

    BalasPadam
  15. Berebut jawatan PM sebelum PRU jadi satu citer kelakar
    Dalam hal inii puak pembangkag dah mula nak bercakar
    Madey nakkan PM Muydin yang kamceng ngan Pie Pakar
    Gone End pulak nak kan PM Nuat yg besar punya zakar

    BalasPadam
  16. 3:16, 3:18 & 3:27
    Otak kome semua dah fuse ke? Berselaput dengan dedak? Kesian. Jaga baik baik.

    BalasPadam
  17. Jangan Lupa Tonton di You Tube: Dr. Mahathir, London || Perbualan dgn Pengerusi IDEAS (Clip 1).

    Penipu betul mereka2 yg tuduh Tun Mahathir dah lalok & nyanyuk. Ini bukti Tun Mahathir masih diiktiraf Negarawan Kelas Dunia (World Class) diberi penghormatan berucap di University of London, anjuran Institut Kajian Komanwel, Sekolah Pengajian Lanjutan, dengan kerjasama Institut Demokrasi dan Hal Ehwal Ekonomi (IDEAS). Beliau berucap tanpa teks (spontan) memberi pandangan beliau mengenai apa yang telah berlaku kepada Malaysia, di mana negara yang ada hari ini, sama ada negara ini sedang bergerak dalam trajektori yang betul, dan apa yang perlu dilakukan untuk memastikan Malaysia kekal di atas jalan yang betul. Beliau juga menyatakan jika beliau turut bersalah dalam salah guna kuasa sewaktu pemerintahannya, belaiu mempersilakan atau mencabar mana-mana pihak supaya saman beliau dan hadapkan beliau di mahkamah. Bukan hanya gertak atau guna polis menahannya tapi tak disusuli dgn tindakan perundangan di mahkamah. Berani kah mereka?

    Nak tengok, apa tindkan susulan Najib lepas ini.

    BalasPadam
  18. ketawa dan tangisan ni mainan protun akibah dari kerja fitnah yg syok sendiri dan akhirnya 'go fly kite' jer.

    DSN pimpin negara dengan tenang dan sabar... tak perlu keluh kesah nak nak ketawa dan menangis... biarlah protun dgn drama keling kutty arahan madey kutty yg tiada hala tuju ... hanya go fly kite semata !!

    BalasPadam
  19. maka digugurkan saman setelah makamah mengguguran kes yg cuba difailkan oleh 2 org si bebal -

    1) belum pernah dalam sejarah individu atau sekumpulan kecil bertindak "mewakili seluruh rakyat sesebuah negara" dalam prosiding makamah.

    2) belum pernah dalam sejarah makamah mengendalikan kes sedemikian rupa.

    3) makamah tiada kuasa mengendalikan kes yg difailkan dengan defendannya adalah "seluruh rakyat malaysia".

    4) kes ditolak atau peguam perlu menggugurkan secara sukarela.

    teringat aku pada kisah makamah perancis akan mengeluarkan SEPINA untuk memaksa najib hadir ke makamah .. apa khabar kes itu .. hehe

    BalasPadam
  20. http://www.bangkit.info/2016/09/ideas-dan-mimpi-basah-liberalisme.html?m=1

    link atas untuk dan khas budak suman saja... si jenglot raman...ted...pomen amik bau saja...berkenaan mamak kutty di Video utube dan temuramah IDEAS...dng kalit jaapa yg mengaku pendakwah liberslisma... nak ulas terlsmpau panjang tapi link itu menjawab bukan saja mamak kutty liberal@marina gereja... dan IDEAS itu juga adalah agrnda murtad pliuralisma .... pada suman ... pipi ko dah kendur... gigi ko pun dah gugur... uban ko dan berterabur bawak bawak la bertaubat dng fahaman liberalisme yg jadi pooojaan ati mamak kutty itu..

    pada suman amat... bawak2 la bertaubat...

    BalasPadam
  21. hmmm masa pi saman tu pun dah boleh fikir logic ke tak.
    dua mangkuk tun m ni tak buat kerja ke? atau sebab gelojoh sangat nak keep the momentum going lah konon tu yg mcm orang sasau fly ke us sbb nak saman. berapa kali dah diaorang ni ulang alik ke us tu membazir saja.tu duit mana pulak korang songlap? mcm stupid jer pi saman red granite...awat tak siasat jer family tun yg bermillion n berbillion aire tu????

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mohon maaf terlebih dahulu cik/puan...

      Anda tahukah perkembangan mutakhir tentang kes saman ini scara sahih (legitimate)?

      Padam
    2. O.rang
      T.ua
      H.idup
      A.thiest
      M.ahu
      A.niaya
      N.ajib

      Padam
    3. O.tak
      T.aik
      H.anya
      A.ota
      M.unafiq
      A.mat
      N.yata

      A.njing
      H.arapan
      M.atdey
      A.nugerah
      D.edak

      Padam
  22. Lagi mau pusing2 cakap...da ditolak bermakna DITOLAK,susah payah keus lagi ckap sukarela tak mau dakwa..ni apa usam..mau main drama ka..jumpa yusof haslam laa uji bakat tapi aaa you mmeng ada bakat...bakat klentong

    BalasPadam