Ahad, 25 September 2016

Realitinya..!


Salah Keruk cakap la apa pun..!

Parti Shafie, Muhyiddin bakal kerjasama?

Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) mungkin bekerjasama dengan parti politik yang akan ditubuhkan semula oleh bekas Naib Presiden Umno, Datuk Seri Mohd Shafie Apdal di Sabah.

Kata Ketua Kluster Politik, Majlis Profesor Negara (MPN), Prof Datuk Dr Mohamed Mustafa Ishak, kerjasama itu didorong oleh hubungan baik yang terjalin antara Presiden Bersatu, Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Mohd Shafie.

“Semua orang tahu yang Muhyiddin dan Mohd Shafie ada hubungan baik. Saya rasa untuk pilihan raya akan datang, kedua parti itu akan bekerjasama untuk memenangi hati pengundi di Sabah,” katanya ketika dihubungi Sinar Online, hari ini.


Beliau berkata demikian ketika ditanya mengenai kerjasama yang mungkin terjalin antara kedua parti itu.

Mohd Shafie dilaporkan mengesahkan beliau telah mengambil alih sebuah parti politik di Sabah yang ditubuhkan sejak 2013.

Parti tersebut kini dalam proses pembaharuan dan permohonan untuk pertukaran nama dan logo serta telah dihantar kepada Pejabat Jabatan Pendaftar Pertubuhan (ROS).

Mohd Shafie bagaimanapun enggan mendedahkan nama baharu serta nama parti yang telah diambil alih itu bagi menghormati beberapa pihak dan pengumuman hanya akan dibuat selepas mendapat kelulusan daripada ROS.

Cabaran buat Umno, BN Sabah

Dalam pada itu, beliau turut menasihatkan BN dan Umno Sabah untuk tidak pandang rendah terhadap kredibiliti Mohd Shafie.

Ini kerana menurutnya, Mohd Shafie merupakan ahli politik yang popular dan dikenali di negeri di Bawah Bayu itu.

“Beliau orang lama dalam politik Sabah dan tahu tentang selok-belok di negeri itu. Jangan ambil ringan terhadap Mohd Shafie dan parti baharunya.

“Umno sebaliknya perlu terus melipat-gandakan usaha di Sabah untuk mengekalkan kuasa di sana kerana negeri itu pernah diterajui oleh seorang pemimpin politik yang berpengalaman,” katanya lagi.

Apa Mohd Shafie perlu lakukan?

Menurut Mohamed Mustafa, Mohd Shafie perlu pantas mengatur langkah sulung dengan memperkenalkan partinya itu kepada masyarakat Sabah. Jelasnya lagi, ia perlu dilakukan sebaik sahaja proses pembaharuan parti itu selesai dan diluluskan oleh ROS.

“Di Sabah sudah ada rekod yang parti-parti baru boleh diterima baik oleh rakyat Sabah.

"Mohd Shafie tentunya mempunyai pelbagai alasan untuk kucar-kacirkan Umno dan BN di Sabah. Jadi jangan pandang rendah terhadapnya,” ujarnya lagi.


Ada yang sakit ke..?

Lu Fikir La Sendiri!!!

67 ulasan:

  1. PuteraBiiol pun dah mula nak amalkan poliitik tidak sihat
    Bila dah terlalu taksubkan Matdey dia tak boleh dinasihat
    Kesiian Pie Pedal yang terpedaya Matdey punya muslihat
    Bukankah mahu kucar-kacirkan UMNO-BN itu kerja jahat

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha ha ha.. maka tinggallah BN sebagai Pari Tupperware yang berpresidenkan MANGKOK hayun..mhuah ha ha ha

      Padam
    2. Kalahkan umno dan najib kerja jahat,najib rampok 1mdb bilion2 keje baik laa..ko belajo putar belit kat sekolah mana?..perompak dibiarkan bebas..

      Padam
    3. Cai8.32 ni siapa, adakah sedara dengan Khairudin muflis
      Apasal tetiiba dia cuba mahu sabitkan Najib pula inii iblis
      Ko tak reti baca ke kucar-kacir UMNO-BN pantun tu tulis
      Kah kah kah…cuba nak beraksi jerung tak sedar diri bilis

      Padam
    4. Nak putar plak..madey nak tumbangkan umno/bn ngok

      Padam
    5. Yang terlibat dengan penyelewengan wang 1MDB...

      Leonardo De Caprio
      Kelauarga Robert De Niro
      Teck De Jho Lo
      Reza De Azizo
      Jibo De Corrupto
      Rosy De Hippo
      Anon 729 PG Pemcacai Jibo De mulot jubo

      Padam
    6. Kepala2 pemberontak yg terlibat nak guling kerajaan:

      Mahazero Firaunio Almalabario
      Muhyidinio Tuto Burito Nika Geeo
      Pieio Pedalo Aldiperkudo
      Mukhriziro Tada Rambuto
      Khairudinio Almuflisio
      Putrao Merdesakao Dedako
      Anwario Aljuborio Batango Bengkokio
      Kito Siango Taiko Palato
      Othamano Kadoko Baculo Bapoko
      Caibodo 9.23 Al-IQ Zero wal palabuto

      Padam
    7. Perompak memang patut digulingkan dan dihukum..bukan dibiarkankan bebas..ngook

      Padam
    8. Nak turut dendangkan lagu merdu lagi syahdu bro 8:16....

      "ha ha ha.. maka tinggallah BN sebagai Pari Tupperware yang berpresidenkan MANGKOK hayun..mhuah ha ha ha"

      I like it, man...you're really genius...!!!

      Padam
  2. Ada kah puak pembangkang ada cipta baru punya drama
    Memang ler kalau pembangkang mereka ini bekerjasama
    Kesudahannya pembangkang ni balik juga ke takuk lama
    Takkan Bersatu dan Pakar DUN atau parlimen yang sama

    BalasPadam
    Balasan
    1. 2 kali pru BN hilang majoriti 2/3...takok lama?masih mimpi rupenye..

      Padam
    2. Sejak peninggalan Tun Mahathir dalam pentadbiran negara, pengganti-penggantinya maha hebat mencipta rekod dalam sejarah PRU negara hingga 5 negeri terlepas ke pihak pembangkang. Dulu seingat saya, ada 2 perdana menteri dalam Persekutuan Malaysia. Mungkin kali ini, atas kehebatan BN (Binawe Najib beserta Baruah2 Najib), Persekutuan Malaysia bakal ada 3 perdana menteri seperti yg sdra Rahman nyatakan.

      Padam
  3. Udah tak kelihatan lagi komen cai anjing-anjing penjahat
    Agak nya cai anjiing dah habis modal idea helah muslihat
    Mungkin ada yg tak berani masuk takut kena paku pahat
    Tak apalah cai-cai anjing Kejora mahu undur diri berehat

    BalasPadam
  4. Apa ke bende tu PuteraBiol yang ngko cakap pasal realiti
    Atau sengaja ko buat posting inii untuk menggelikan hati
    Mungkiin perkataan yang nko guna itu ko sendiiri tak reti
    Kih kih kiih, berguling kat lantai aku gelak setengah mati

    BalasPadam
    Balasan
    1. Realitinye najib perompak takut pegi persidangan UN (2 kali dlm sebulan)..

      Padam
  5. PuteraBiol makin lama makin terlopong menongkat dagu
    Dah tak banyak hari aku rasa blog dia bertukar jadi tugu
    Cai-cai pun keliihatan semua udah menangis tak berlagu
    Tiada yang bernafsu mau komen pun walau harii minggu

    BalasPadam
  6. PuteraBiol dah ketandusan idea aota tapi masih nak kilas
    Betul juga kata pepatah tak dapat tandok teliinga dipulas
    Mau bagi komen pun jadii tidak bersemangat rasa malas
    Kita persila Othaman Kadok le pula mungkin dia tau ulas

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ko lagi biol biarkan perompak cina jho lo bebas..takut nak desak dakwa cina jho lo..ato ko kawan baik cina jho lo ni..

      Padam
    2. Sekarang dah hujung bulan. Cai dah dapat dedak ke??? He he he.

      Padam
  7. Huuh leger raser suasaner kinii dah kembali lapang reder
    Cai-cai anjing kelihatan seperti udah mengalah surrender
    Mereker tau nak lawan Kejora kener cukup ilmu dii dader
    Kalu main ikut redah jawabnyer tinggal singlet & spender

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tinggal singlet dan spender... Hahaha... Hahaha... Hahaha...

      Mcm pernah tengok singlet dan spender ni...

      Padam
    2. Spender najib perompak..dan cai2 umno pengecut..ha3

      Padam
    3. Lembu gila jho lo ke tu 8,50

      Padam
  8. Husam dan Matthias punya penangan terus blog jadi sepi
    Suasana jadii sunyi lengang ibarat bagai kena ilmu jampi
    Apa ler terok, tengah syok panas dua ekor inii padam api
    Caii-cai semua terlopong terasa diri macam dalam mimpi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Benarkah saman membawa balik aset yang diselewengkan ditolak US?
      PENJELASAN PENARIKAN BALIK SAMAN SECARA SUKARELA

      Respon segera Dato Salleh Keruak, Menteri Komunikasi dan Multimedia memeranjatkan saya.

      Ia menunjukkan saman kami untuk membawa pulang aset dan wang yang diselewengkan dari 1MDB meninggalkan kesan ke atas kerajaan.

      Namun begitu, kenyataan bahawa saman kami ditolak adalah tidak tepat.

      Apa yang berlaku adalah penarikan balik secara sukarela atau VOLUNTARY DISMISSAL di bawah Rule 41(a)(1)(A)(i) of the Federal Rules of Civil Procedure, Amerika Syarikat, tanpa prejudis.

      Ini bermakna kami dibenarkan untuk memfailkan semula kes ini.

      Antara lain kerana perkembangan terbaru berkait kes DOJ termasuk Red Granite telah bersetuju memasukkan permohonan bersama DOJ untuk menghadkan pembekuan akaun dan pendapatan Red Granite kepada filem The Wolf of The Wall Street  dan Friends With Kids sahaja.

      Akaun keseluruhan Red Granite dan pendapatan Red Granite dari filem lain adalah dilepaskan.

      Friends With Kids adalah  pertama kali diketahui ada kaitan dengan wang berasal dari 1MDB, seperti kenyataan dalam permohonan bersama itu.

      Permohonan bersama ini menunjukkan Red Granite, untuk satu tahap tertentu mengakui dua filem ini ada sebab untuk dinamakan oleh DOJ dalam saman mereka.

      Hakim  Mahkamah Central District of California, Western Division pada 16 Ogos 2016, telah memberikan perintah seperti permohonan bersama itu.

      Antaranya, hanya akaun dan pendapatan dari kedua filem itu yang dimasukkan ke dalam akaun khas sementara menunggu keputusan perbicaraan penuh.

      Oleh itu, kenyataan Red Granite bahawa saman kami adalah fractious adalah tertolak.

      Jika tidak, mengapa Red Granite memasukkan permohonan bersama dengan DOJ selepas DOJ memasukkan permohonan ex parte ke atas Red Granite sebelum itu.

      Kami perlu menyesuaikan saman ini dengan perkembangan-perkembangan ini, tanpa melupuskan usaha kami untuk membawa pulang harta dan wang yang diselewengkan dari 1MDB.

      Usaha ini sepatutnya DILAKUKAN OLEH KERAJAAN MALAYSIA sebagai pihak yang diamanahkan memelihara kepentingan negara ini.

      Malangnya, kerajaan tidak berbuat demikian. Seakan mereka bergembira wang negara ini hilang begitu sahaja dan berharap kes penyelewengan wang negara ditutup begitu sahaja.

      Harapan itu adalah sia-sia.

      Husam Musa
      24 September 2016

      Padam
  9. Kesian le sungguh dengan kambing tolol Husam Janapari
    Begitu mudahnya dia terpedaya dengan Matdey Malabari
    Pergi buat report kat US konon kat Malaysia ni duit dicuri
    Penyudahnya rugi tiket flight dan malu terpaksa tarik diri

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kenapabodooh sangat cai najib ni?..duit tu bukan dirompak dimalaysia..buat2 tak tau plak..atau memang bodoh..1dunia dah tau..duit pelaboran 1mdb diluar negara dirompak oleh Najis and the geng..

      Padam
    2. MO1 = Najib
      Wang derma Arab = Wang curi dr 1MDB

      Padam
  10. Tersebut lah kisaah seorang mamak tua punya cerita
    Pasti akan tercatat dalam sejarah negara punya tinta
    Dia diizinkan rakyat 22 tahun lama mendudukii tahta
    Tapii dia belum puas lagii mahu kaut wang dan harta

    Dulu dah kaut berbilion-bilion bukanlah lagi riibu juta
    Tapi dengan duit mamak kerala ni terus kalabu mata
    Terus dia naik angin bila tak tunai hajat yang dipinta
    Maka dibuat fitnah dan tohmah perdana menteri kita

    Benda seincii tokok tambah hingga dijadikan sehasta
    Semua nya berlandas bohong rekaan dan tiipu dusta
    Rakyat cuba mahu diperdaya dengan kelentong aota
    Diupah nya cai2 dengan dedak untuk cetus sengketa

    Konon semua itu adalah benar punya bukti dan fakta
    Cai-cai pula tokok tambah dan dongeng karut dicipta
    Bahkan ramai pula yang lemparkan cacian kata nista
    Mereka inii termakan oleh pembohongan yang nyata

    Memang cai-cai nii taksub abis jadi tolol bahalol unta
    Mereka anggap ibarat hadis Matdey punya kata-kata
    Namun begitu rakyat semua cerdik dan tidak le buta
    Mereka dapat menilai beza antara kaca dan permata

    Dia cuba perbodoh Agong kutip tandatangan merata
    Tetapii Agong tolak sebab dia memihak rakyat jelata
    Agong tiidak mahu liihat kehancuran negara tercinta
    Perjuangan Matdey hanyalah menuju ke jalan geliita

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ko ni dah kena temberang RPK..ha3

      Padam
    2. MO1 = Najib
      Wang derma Arab = Wang curi dr 1MDB

      Padam
  11. Matdey nii memang manusia jenis tak tahu sedar diri
    Belum puas juga syaithan ini 22 tahun peluang diberi
    Dilempar tuduhan fitnah berat dekat perdana menteri
    Duit 1MDB tidak hilang pun dituduhnya Najib mencuri

    Semua hanya berdasar buktii palsu andaian dan teori
    Ke hulu ke hilir dia jaja fitnah dan tohmahan tiap hari
    Anak kalah pemilihan pun kat Najib dia menuding jari
    Tak dapat buruk kan Najib alih dekat diia punya isteri

    Namun Najib dan keluarga tidak salah tidak akan lari
    Apa mau diriisau ada polis mahkamah hakim dan juri
    Matdey terus dengan tamak haloba juga pentiing diiri
    Maka ditubuhkan partii baru Bersatu puak haluan kiri

    Mungkin kerana dia ingat dia dulunya asal lain negeri
    Memang asal usul dia dulu mamak tongkang Malabari
    Dari benua India suku sakat depa inii datang ke mari
    Tok nenek moyang perempuan dia dulu inii pakai sari

    Kalau fitnah tidak jalan maka helah lain dia pastii cari
    Hingga sanggup diia liihat perpecahan bangsa sendiri
    Rakyat tidak mudah dipedaya dan mereka menyedari
    Sebab semua dah kenal sangat dia punya rentak tari

    Kerajaan sekarang membangun sejahtera dia rasa iri
    Eloklah dia keluar UMNO ini dalam daging punya duri
    Rasanya kesudahan dia ini polis akan cekup kasi gari
    Kalu dia padam kojol elok sangat UMNO buat kenduri

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ko ni memang bengong..PAC Laporkan 28 bilion duit 1mdb tak dapat dikesan boleh ko cakap duit 1mdb tak hilang..hutang 1mdb puluh2 billion...tak usah putar lah kalo bodoh..

      Padam
    2. MO1 = Najib
      Wang derma Arab = Wang curi dr 1MDB

      Padam
    3. MO1 = Najib
      Wang derma Arab = Wang curi dr 1MDB

      Padam
  12. putra merdeka, tolong ulas sikit kenapa matthias chang (peguam peribadi mahathir) dan husam musa tarik balik saman ke atas red granite? adakah ini bermakna dakwaan red granite mendapat dana dari 1mdb bagi menerbitkan filem adalah palsu dan tidak benar? mereka mengakui penarikan diri dari saman tersebut adalah betul. apa yang betul? apakah justifikasi bagi keBETULan itu? jangan buat senyap aje bro, yang BETUL tetap BETUL. jangan main sorok benda yang tak menguntungkan awak. jangan hipokrit ye...
    kami nak tahu apa yang najib buat tak betul
    kami juga nak tahu apa yang tak betul yang dikatakan najib buat
    fitnah membawa kecelakaan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ko paham tak posting mengenai saman husam kat atas tu.."Ini bermakna kami dibenarkan untuk memfailkan semula kes ini."..ko pun blm tahu najib merompak 1mdb..1 dunia dah tahu..oooo ko tak tengok sidang media peguam negara AS..patutlah mcm bawah tempurong..

      Padam
    2. Anon 10.00,

      1. When you read a story, read it fully and completely

      2. When you read a piece of news, read and have a clear unequivocal understanding

      3. When you try to comment, before you write, read and understand carefully because IN THE CASE OF THE LAW SUIT BY MATTHIAS AND HUSAM, IT WAS NOT A DROP BY WITHDRAW WITH AN INTENTION TO MAKE AMENDMENTS IN VIEW OF RED GRANITE AGREEING TO HAVE SOME OF THEIR EARNINGS RING FENCED FOR PURPOSE OF DoJ CIVIL SUIT.

      4. This means, a new suit with amendments will be filed after this.

      Faham ke! Kalau tak faham tanya orang kurang siuman KEJORA ATAU KERIS BERAYON

      Padam
    3. Kejora's upbringing & education level construed his idiocy & uncultured manners as what he displayed all along. He do not possess the capacity to read the realityo of the case... merely jumping to conclusion based on those moronic pro Najib bloggers.

      Padam
    4. Tahun nak kalah lah tu..tarik balik...APA pun damage control terpaksa dibuat..jgak.

      Padam
  13. ko yang elok padam dulu dari terus bagi komen/pantun cam bangsat

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saudara 10.03.Kita biarkan saya puak puak ni buat posting byk2,lama lama bil internet mereka tak boleh bayar sebab bos2 mereka juga dah tak ada duit dedak.

      Padam
  14. Apa?....tarik balik saman?
    Husam dan mathias chang makan dedak juga ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. 10.29,

      Ini satu lagi orang tak baca penuh cerita. Cubalah buka minda seluasnya.
      Dikata makan dedak marah. Dikata bodoh marah.

      Coba belajar jadi makhluk yang berakal

      Padam
    2. Makhluk cai2 umno mana ada akal...perompak dipertahankan..wsj dan sr dikata fitnah tapi takut nak. saman..pengumuman DoJ mengenai kaitan najib dan duit rompakan 1mdb dinafikan tapi takut nak cabar,,meeting di UN takut nak pegi..najis dan cai2 umno pengecut dayus nak bersihkan nama..tak berteloq..cakap banyak

      Padam
  15. Aku tak Baca pantun. Tapi aku sebelum Baca komen aku tgk last ayat. Kalau same je aku tak Baca. Tapi aku kira agak2 dekat 10 pantun ada. Dan $100. Wah, best la dpt lebih bulan ni, bleh bawak anak bini shopping. Ape la punya umno. Blogger otak cikai Mcm ni pun dia boleh simpan. Kalau budak aku otak mcm ni. Aku suruh bunuh diri. Merosakkan diri sendiri. Merosakkan business org. Sendiri buat pantun,sendiri cakap org Cemburu. Pegilah. Korang Pernah dengar PM sebelum ni suruh belajar pantun untuk cari makan. Aku dah cakap jangan makan banyak tempoyak.Tak baik utk otak.

    BalasPadam
  16. Assalamualaikum Abd Rahman JPC.

    Say mengucapkan berbanyak2 terima kasih kerana banyak panduan dan pengalaman tuan dapat saya jadikan pedoman.

    Isu saudara ke luar negara dan menjadikan ianya pengalaman kepada kami amat dihargai. Walaubagaimanapun saudara tetap mendapat rezki yg baik dan alhamdulillah. Tiada lah saya dengki dan diminta jauhkan.Semoga rezki yg Allah berikan kpd saudara memberi saudara inspirasi didalam perjuangan hari ni akan datang...

    Bila saudara mengatakan saudara mempunyai maklumat Tun Razak dan najib amat dikesali kerana sanggup mewar2kan hanya kerana perasaan dengki yg tiada kena mengena dgn perjuangan..

    Kita berhujah tentang kehilangan 42 biliion bukannya masalah najib makan nasi atau kari.

    Saudara Abd Rahman..
    Saudara tentu tahu permulaan serangan Tun M adalah hutang 42 bilion yg hilang bknnya sepertimana Audit katakan...anda pun tahu Audit tiada mengatakan kehilangan 42 billion.

    Bila saya mendesak anda..anda mengurangi kpd 27 billion yg kita tahu itu merupakan penipuan Tun Mahathir kali ke 2.
    Selepas ni anda perlu kurangkan kpd 2.6 billion..itu lah yg terjadi..Dan jgn lupa selepas itu Tun mahathir naikkan kpd ? billion..

    Apa2 hal pun ianya angka yg berubah2 bergantung pd maklumat WSJ dan SR.

    Sebagai seorang bekas ahli ekonomi amat memalukan ilmu anda kerana tidak mendapat membezakan antara kaca dan intan.

    Saudara Abd Rahman JPC..

    Anda bukan sahaja seorang berilmu malah kebanggan anda dgn anak2 yg pandai sekali lagi mengharukan sesiapa pun..itulah rezki yg Allah berikan dan usahakan yg anda lakukan.

    Audit telah selesaikan kerjanya ..PAC sudah bentangkan..ianya lebih detail daripada apa yg Abd Rahman sampaikan..

    Arul telah laksanakan tugasnya...hari ni isu hutang yg menjadi kata2 keramat Tun Mahathir sudah berakhir.

    Umum mengetahui 1MDB mempunyai nilai Asset lebih 50 billion yg mna selepas proses reconciliation masih ada rizab tunaiya..

    Akhir sekali ..jgn lupa Apa yg dilakukan Najib adalah mengawal semula asset2 negara yg terlepas kpd kroni2 Tun M...terserah kpd anda mempercayai atau tidak. Kegagalan menguasai IPP amat dikesali tetapi apakan daya ni lah zaman kroni berkuasa.

    Sayang seribu kali sayang anda bersama2 kroni berjuang agar asset negara dibaham oleh kroni...

    Dan sebelum berundur lebuhraya DUKE berjaya Najib RAMPAS,..satu lagi projek lebuhraya kroni terkubur.

    Maka teruskan perjuangan Anda dedahkan hubungan sulit yg anda tahu kerna itulah perjuangan anda yg sebenarnya...dan jgn lupa bgtahu kpd anak2 anda dan cucu anda kenapa hubungan2 sulit perlu dujadikan modal politik abad ke 21.

    Kerana saya dan anak2 muda amat berminat dgn perjuangan pembongkaran hubungan sulit DARIPADA memperjuangakan hak2 asset negara dikembalikan kpd rakyat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. wah panjang lebar ulasan sdr!. sebelum saya memberi respon yg sesuai, amat berbesar hati jika saya d beritahu umur sdr.

      tk.

      Padam
    2. Huraian yang panjang tapi tanpa isi...saya bagi satu soalan sahaja? Jika tidak ada apa yang ingin disembunyikan, ikhlas kepada rakyat dan negara... Mengapa laporan audit Di'OSA'kan? Walhal pada mula2 isu ini timbul...menyuruh rakyat tunggu laporan audit...tetapi bila mana laporan keluar di'osa'kan...walhal hanya laporan audit....bukan perjanjian negara....

      Disitu jelas...ada sesuatu tidak kena...

      Padam
    3. Kah kah kah...
      Adakah rahman jpc ni & Othaman orang yg sama?
      Bila terbelit tak dpt jawab isu, cepat2 alih tiang.
      Dan sentiasa bermegah dgn umur. Adakah menjadi satu kemestian yg lebih tua itu lbh berilmu?
      Tak pernah bacakah sejarah Rasullallah & saiyidina Ali?

      Padam
    4. 11.49
      saudara pakar ekonomi..1 soalan saja sy nak tanya tuan pakar ekonomi. Saudara dah baca ke laporan PAC? Saudara ulas macam saudara dah tengok laporan tersebut. Jangan memberi hujah berdasarkan hear say..minta PM kesayangan saudara keluarkan laporan PAC tersebut untuk rakyat baca..baru le boleh ulas..tapi dgn cara meng"osa"kan laporan PAC tersebut, seolah2 ada sesuatu yang mahu disembunyikan..

      Padam
    5. Sedara 11.49 nampak cedik tapi budoo..PAC lapor 28 billion tak dapat dikesan...hutang 1mdb baru sebagian diselesaikan setelah 1mdb jual IPP dan tanah negara termasuk dibeli TH dengan harga yg tinggi...sebahagian lagi rakyat mesia kena tanggong tidak termasuk tuntutan saman IPIC 26 billion..laporan kewangan tahunan 1mdb tiada odit yg berani sahkan...madey dah 14 tahun bersara..nape tak ade yg berani ambik tindakan kpd kronim..cakap jer berani..

      Padam
    6. pd tanpa nama 12:51.

      saya mohon tahu umur sdr supaya respon yg sesuai bolih saya beri.

      minta maaf lah! banyak fakta yg sdr huraikan tidak berapa tepat. niat saya hendak sama2 perbetulkan nya sebelum kita dpt berdailog secara waras.

      lebih elok jika kita memberi ulasan mengenai topic yg d utara kan olih sdr admin.

      'pls stick 2 d topic'.

      saya merayu sekali lagi kpd sdr admin utk menapis ulasan2 yg hendak d siarkan. saya khuatir nanti usaha sdr admin yg bersusah payah menceritakan isu n masaalah Negara, tetapi mendapat respon(sebagai misalan) yg menceritakan kenapa kita gagal dlm percintaan.

      sekurang kurang nya kita harus memberi hormat kdp sdr admin yg tlh bersusah payah menyediakan artikel utk kita sama2 ulas n memberi pendpt.

      saya hormati hak sdr utk mempertahankan pasangan yg hampir d anggap sebagai 'leper' d arena politik dunia.

      Padam
    7. Beruk Tunggal Kejora dan yg sewaktu dgnnya....

      Take my word & hear me good ...I SHALL RELENTLESSLY LAMBASTE YOU whenever you appear with your stupid & vulgar post. Keparat kamu, kenapa kamu kelmarin di blog Putra Merdeka membohong. Kamu kata nama kamu 'Kejora Bin Musytari' tapi masih pakai 'Tanpa Nama'. Besar punya penipu harami, jgnlah cuba2 nak kelirukan orang dgn macam2 samaran, faham....!!!!! Kamu akan terus ku jejakki biar dunia tahu betapa pembohong & pengecutnya kamu, tak tumpah macam idola kamu si Najib.. That's endurance on my part and you can be rest assured of that.

      Nama ku Othman @ Othaman Bin Hj Ahmad Arbaie bin Hj Fadzli Bin Hj Shafiee.

      Apa nama mu wahai Kejora, takkan sebagai pejuang kebenaran masih nak pakai nama samaran 'tanpa nama' lagi...atau kamu nie memang pengecut takut besok2 bakal dicari & didakwa kerana dah terlalu biadab, memaki-carut, mentohmah membabi buta tanpa bukti.

      Buat pengecut2 yg memekak tapi tak berani bertanggung jawab..

      Buat apa merenung jauh
      Duduk termenung berangan angan
      Buat apa berlagak jaguh
      Baling batu sembunyi tangan

      Padam
  17. Budak husam biri jampari. . Matius chang ching puiiii....DoJ... gugur saman pasal 1MDB.... apa dah jadi...??? Bila nak tangkap..sita..rampas.. Spork tetiba senyap .. putrabatuapi trtiba tak lapur budak husam dan matius chang ching puiiiii.. muko mcm crncorot tertelan cuka getah... kah kah kah... klu tak ari ni 2 eko badut medey kutty dijulang sebagai pejusng rskyat... duit puluh juta buat fitnah hangus lagi... medey dah parah.. terdesak.. cemas... suma fitnah tak menjadi.... kah kah kah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bila plak dOJ gugur saman?..pandai2 cai reka citer..bodoh..harta dah kena sita pun

      Padam
  18. pada satu ketika dahulu, Malaysia mempunyai 2 PM. saya tidak heran dlm masa terdekat kita akan mempunyai 3 PM.

    'Malaysia agreement '63' akan d bahas semula dgn serious.

    '20 pts agreement n 18 pts agreement' akan d nilai semula.

    sungguh pun saya bersetuju supaya semua pihak menghormati semangat perjanjian,tindakan yg tidak seimbang tidak akan tahan lama.

    saya amat heran mengapa pemimpin terdahulu Berjaya membawa semua negeri2 lebih dekat kpd 'unitary state'.

    ini lah akibat nya jika 'stature' pemimpin pusat tidak begitu d hormati lagi.

    saya amat yakin bahawa jika sekira nya parti ds shafei dgn rakan sekutu nya berjaya mengambil alih kerajaan negeri,amalan 'federalism' versi baru akan d tuntut.

    hidup 'semua' PM2 yg akan lebih mewarnai lanscape politik Negara yg tercinta.

    BalasPadam
  19. Budak piieee tu nak berkolobrasi dng medey kutty.. PP lebam.. boboi... 3 eko ni mana ade grass root kat bahahian memasing jer ade grass root tempat lain tak ade.. haprak no grassroot... ade ati nak amik alik umno dan kjaan... kah kah kah.. 3 eko tu dulu tumpang UMNO dan umno bagi laluan utk berkuasa skg ...no more... cukup2 lah 22 tahun menipu... lagi cepat berambus lagi bagus... alhamdulillah... suma pengkhianat dah berambus...!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Anon 12:54

      Kamu ni BACUL! Nak guna pen name pun tak de telur.
      Tak habis2 makihamun org perlekeh Tun M dgn 'medey kutty'. Kamu racist! Menghina kejadian Allah.

      Sampai masanya tatkala nyawa di kerongkong...kau akan tahu jua akibatnya!

      Padam
  20. Kenapa X saman WSJ?? Hujah panjang lebar kunun nak tunjuk pandai...

    BalasPadam
  21. Lu sapa nak sutuh org saman2 WSJ...? BAIK PUNYA BATU API...DAH KANTOI MENIPU .... CUBAAN ALIH TIANG GOLLL LAGI..... PUIIIIIIII...!!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. MO1 = Najib
      Wang derma Arab = Wang curi dr 1MDB

      Padam
  22. Isu nak saman hari selasa X menjadi, macam anak haram, lain Kali jangan menipu...

    BalasPadam
  23. Alih tiang gol lah itu lah ini lahh... Kimak punya budak, kah kah kah

    BalasPadam
    Balasan
    1. MO1 = Najib
      Wang derma Arab = Wang CURI dari 1MDB

      Padam
    2. MO1 = Najib
      Wang derma Arab = Wang CURI dari 1MDB

      Padam
  24. Alih tiang gol lah itu lah ini lahh... Kimak punya budak, kah kah kah

    BalasPadam