Selasa, 27 September 2016

Nazir ~ 1MDB Merosakkan..!


Kata siapa?

Dalam wawancara dengan majalah Euromoney, pengerusi bank CIMB Datuk Seri Nazir Razak berkongsi pandangannya berkaitan dakwaan skandal 1MDB dan kontroversi yang turut melanda dirinya.
Berdepan soalan berkaitan kesan kontroversi itu terhadap Malaysia dan di peringkat antarabangsa, Nazir berkata keadaan sekarang paling sukar mewakili Malaysia.

Beliau menyifatkannya sebagai “agak merosakkan”.
“Pelabur sekarang ada pilihan. Mereka ada banyak pilihan. Dan Malaysia, malah dengan semua perkara sama pun, ada cabarannya, kerana kita ekonomi yang sangat kecil, kita ada kekuatan tetapi kita juga ada kelemahan ini, kita agak kecil.
Katanya, dibandingkannya dengan Indonesia sahaja, yang pasarannya melibatkan 200 juta orang, skala di Malaysia cuma 10 peratus daripada itu.

“Saya sentiasa sebut bahawa Malaysia mesti bekerja lebih kuat, lebih kuat daripada pasaran lebih besar.

“Dan dalam keadaan seperti ini... apabila pelabur lihat sesuatu macam kemelut 1MDB, dan tidak faham, mereka akan persoal sama ada Malaysia membiarkan amalan tadbir urus yang lemah...,” katanya.
Mengulas pendedahan yang mengaitkan beliau dengan isu 1MDB, yang membuatkannya bercuti semasa siasatan dalaman CIMB, Nazir berkata beliau kesal terjebak dalam keadaan itu.
“Kita ada amalan, peraturan dan undang-undang tersendiri, jadi dalam kerangka itu saya tahu saya tidak baut salah,” katanya.

“Tetapi apabila berita itu keluar di WSJ, pemerhati luar tertanya-tanya: Apa semua ini? Jadi Itu sebabnya saya perlu bertindak bersihkan nama saya.

“Dan sebabnya kenapa berita ini timbul kerana persoalan berkaitan kesahan dana yang diberikan kepada saya, sebab itu dia jadi berita.

“Tanpa semua itu, tiadalah berita,” katanya.

Menjawab soalan, Nazir berkata beliau percaya wang yang dibantu disalurkan bagi pihak abangnya adalah derma kempen.
Bukan sahaja dunia dan rakyat...darah daging pun tahu dan menyedari..!
Lu Fikir La Sendiri!!!

113 ulasan:

  1. Nazir salah atau tidak dlm kes 1mdb, kurang pasti.
    Dlm kes Altantuya, Nazir yg urus Bala dan keluarga tinggalkan negara semasa kes bunuh Altantuya mula tersebar kerana Bala org terakhir yg nampak siapa yg bawa Altantuya pergi pd mlm kejadian. Semua ni ada dalam video pengakuan Bala. Boleh cari sendiri.
    Samada kes bunuh Altantuya ada kaitan dgn 1mdb...hanya Allah yg tahu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. 7.43
      kalau ko sendirinpun x pasti x payah nk buat andaian bodoh... buat dosa kering jerr...

      Padam
    2. 7.37
      Alamak...bahasa mudah pun tak faham. 2 orang anak razak tu sama je...u help me, i help u.
      Pengakuan sumpah masih andaian sbb mata hati anda dah tertutup.

      Padam
    3. Kes Altantuya dah masuk ke mahkamah Peranchis. Kita tunggu je Najib bakal dipenjarakan di peranchis.

      Padam
    4. Ada lg mangkuk yg ubgkit pasal altantunya.
      Bukankah najib sdg tunggu sapina dari mahkamah Perancis sejak 5 tahun dulu.
      Org hantar komen dia pun gatal nak menyampuk.
      Kalau bodoh duduk diam dah laaa.

      Padam
    5. Yg uruskan Bala dlm kes Altantuya tu adik PM sorang lagi, Nazim Razak yg pernah berkawen dgn si Norjuma

      Padam
    6. OI si GOblog/TERORIS2 JIJIK GILA BABI HOMO PENYAMAQ si KETURUNAN TERORIS PENJAJAH PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD - TAK pula lu TERLOLONG mcm. PUAKA psl. si TUAN lu, si TERORIS DAPJUBOQ BABI dpt. RASUAH HARAM JADAH yang berBILLION dr. rejim TERORIS KANIBAL IS(IS)rael/ZIONIS aaahhh??!!

      OI si TERORIS si GILA BABI DAPJUBOQ BABI , lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si JUBOQ2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng JUBOQ BABI/kok-chin GILA BABI BETINA SUNDAL-PELACUR/gobing-jagdippyANJING KURAP-rayerHANYIR CILAKA/TODI puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/ BABIga KURAP!!

      TAK pula lu TERLOLONG mcm. PUAKA kat RASUAH BERATUS BILIION utk. INDUSTRI2 SENJATA Barat/ISrael - apabila depa MENYERANG/MENJAJAH Dunia Islam dgn. amat KEJAM! Dahlah memBUNUH umat ISLAM dlm. GENOSID sesuka hati bersama IS(IS)rael termasuk MENUBUHkan IS/IS! Dasar puak TERORIS JUBOQ BABI BARAT/ZIONIS!

      Dan lihat siapa si TERORIS ZIONIS Soros-PERASUAH-PENGGUBAH WANG HARAM /PENIPU/PEROMPAK -no-1 dunia ni – yg. juga Leftenan KANAN empayar ZIONIS Rothschild-si PENUBUH rejim TERORIS KANIBAL ISrael serta pertalian Soros dgn. Bank-bank Switzerland yg. juga amat pro-RASUAH & terlibat dlm SINDIKET global SENJATA/DADAH - lepas tu K’jaan Switzerland/US-Barat nak MENYIASAT 1MDB kami; dasar si PENIPU/PENYANGAK nak MAMPOS) ! Di - http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/secretsoc_20century/secretsoc_20century10.htm, GEORGE SOROS AND THE ROTHSCHILD CONNECTION:

      …..Who was George Soros?

      ….The official story says that he was born in 1930 to Jewish parents and as a teenager had been chased from Budapest by the Nazis…..

      William Engdahl knows this to say about him:

      “Soros speculates on the world’s financial markets via his secret off-shore company Quantum Fund NV, a private Investment fund that handles a portfolio of four to seven billion US$ for several “clients”. The Quantum Fund is registered in the tax haven of the Netherlands Antilles in the Caribbean. In order to evade control of his financial activities by the U.S. administration not a single U.S. citizen sits on the board of Quantum. Its directors are a curious mixture of Swiss and Italian financiers.

      “Soros has been identified as a front man of the Anglo-French Rothschild banking group. Understandably neither he nor the Rothschilds want this important fact to be public, so the tight links to his friends in the London ‘City’, in the British foreign ministry, in the state of Israel and to his mighty friends in the American Establishment would stay concealed.”
      Among the members of the board of the Quantum Fund is one Richard Katz. He is at the same time head of the Rothschilds Italia S.p.A. in Milan and is also on the board of the commercial bank N.M. Rothschild & Sons in London. Another member of the board is Nils O. Taube.

      He is a partner in the London investment group St. James’ Place Capital which counts Lord Rothschild among its main partners. A frequent partner of Soros in several of his speculations – especially in the driving up of the gold quotation – is Sir James Goldsmith, a relative of the Rothschild dynasty. On the board of Quantum we also find the heads of some highly “discreet” Swiss private banks (who help the syndicated of organized crime – weapons and drugs – to launder their money)…….

      Jadi, si HOMO2 JIJIK, Go LAHAP TAIK & JILAT LENDIR HANYIR JUBOQ2 BABI KURAP si TERORIS PENJAJAH/PARASIT ZIONIS DAPJUBOQ BABI KURAP lu tu!!

      Padam
    7. hai penghisap kote tegar

      Padam
  2. http://www.bangkit.info/2016/09/ideas-dan-mimpi-basah-liberalisme.html?m=1

    khas untuk budak suman ... raman .. ted dan pomen amik bau jer cukup...

    pasal.mamak kutty di UTube dan interview di London dengan IDEAS ..... yg ko bangga kan ssgt posting yg lepas.... link tu cukup panjan nak jawap pasal bagai mana hapraknya mama kutty dan gerakan IDEAS liberalisme dan pliuralisma murtad (PKR) yg mamak tu sendiri dokong bersama DAP evangĺista. .syiah.. tanpa malu malu kalit jaapa mrngaku sebagai penwakwah liberalist... cukup2 la nk rosakkan bangsa ugaman dan akidah pun suman dan gangs pun nak jahanamkan...

    bawak2 la bertaubat sumann...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Udah dikata Othaman ni ‘kena cucuk idung punya lembu’
      Manusia jenis ini akan tinggal sedara mara dan ayah ibu
      Tiada warna lagii dalam hidup dia semuanya jadi kelabu
      Sebab di fikiran bermain angka juta bukan ratus ke ribu

      Padam
    2. O.rang
      T.ua
      H.idup
      A.thiest
      M.ahu
      A.niaya
      N.ajib

      Padam
    3. Cakap munafiq si Othaman memang tak boleh pakai
      Pokok sahaja rendang tapi berbuah hanya setangkai
      Dia ibarat sebuah potret kosong kinii tinggal bingkai
      Kata-kata dia busuuk sepertii berulat punya bangkai

      Padam
    4. argh you get out no fotin kliaun

      Padam
    5. off topic n out of context !

      'argh u get out no fotin kliaun' kata adik saya yg ketika itu hanya berumur 6 tahun.

      Padam
    6. Pencacai jibo go fuck your mother!!

      Padam
    7. Sdra Rahman PC....Salam to you & family.

      By all mean, please continue to do so which he indeed rightly deserved it. Such a low crap and no where in your class, Sir.

      Padam
    8. 11.04, ale utoh...

      Padam
    9. Argh you get out no fotin kliaun

      Padam
    10. kalau sdr Othman perhatikan, sebab itulah saya dgn rela hati berkongsi unkapan adik saya yg 'briliant' utk mematahkan hujah pihak lawan.

      ketika itu adik saya hanya baru berumur 6 tahun.

      saya janji akan kongsi cerita.

      buat sementara waktu hujah2 secara mencarut hanya layak d balas dgn 'argh! u get out no fotin kliaun"

      salam.

      Padam
  3. Inilah lagak pronajib.
    Setiap masa tiada fakta utk berdebat. Sekadar hanya mencaci nama orang.
    What a waste.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cai protun pun sama, setiap masa tiada fakta utk berdebat. Sekadar hanya mencaci nama orang.
      What a beast.

      Padam
    2. 8.07
      Parrot....boring!

      Padam
    3. 8;07 !!!

      argh! u get out no fotin kliaun.

      ada puas? kata adik saya yg umur nya 6 tahun ketika itu

      Padam
  4. JING: Jin Ifrit Neraka Going

    KEJORA: Ketua Eksekutif Juara Onani Rencat Akal

    NEK TEMPOYAK: Najib's Eksekutif Kuat Temberang Endless Memfitnah Penyebar Onar Yang Arahan Keruak.

    KERIS BERAYUN: Kerja Elakkan Rakyat Ingat Sengsara Berada Era Rosmah Atau Yang Umno Najib.

    ARGH YOU GET OUT NO FOTIN KLIAUN..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ARGH YOU GET OUT NO FOTIN KLIAUN..
      CEPAT MAMPOS CAI BIOL MAHAFIRAUN

      Padam
    2. kih kih kih

      Kesian aku, ramai cai dah jadi sesat rosak aqidah kerana ajaran sesat 'datok' rahnam jpc.

      Cai-cai lebih percaya dgn jampi tahyul yg diajar 'datok' sesat ini berbanding ayat Allah dan amalan Rasul.

      Kalau ditaip ungkapan2 wirid seperti tahlil, tasbih, takbir atau tahmid kan ke lebih baik.

      Padam
    3. 9:00

      ha ha ha lucu. asal usul u get out no fotin kliaun akan saya ceritakan kelak. cerita ini dah bersama keluarga kami sejak lebih 60 tahun.

      Padam
    4. 8.31, ale utoh...

      Padam
    5. Argh you get out no fotin kliaun

      Padam
  5. Semlm dlm paper....2 org pegawai Jpj kena dakwa rasuah sebab Rm100...aku ulang Rm100.
    Duit 1mdb yg berbilion dlm akaun macam tiada nilai.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada bukti ada saksi bolehlah dakwa. Kau pun pernah bg duit pd polis dan jpj kan? Tapi kau diam aje kan?
      Mangkuk tingkat punya orang.

      Padam
    2. argh you get out no fotin kliaun

      Padam
  6. ASSALAMUALAIKUM, kat tv3 tadi ada tunjuk debat antara trump Dgn Hillary. Emm. Teringin nak Tgk mcm tu Kat sini. Tun Dgn Najib bile la gamaknya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Agak2 berani ker Najib? Tak pun Zahid ker..Rahman Dahlan ker, Salleh Ketiak ker.. Saberi Hatikecik ker..Raja Ronggeng Pandir ker.. Kejora Beruk Tunggal ker..atau mana2 MT UMNO semunya...????

      Padam
    2. Othaman Kadok tengah malam baru berani nak keluar
      Kena lanyak dengan Kejora luka parah dalam dan luar
      Malam terkencing tilam siang terkencing dalam seluar
      Biila malam baru timbul siang sembunyi gaya kelawar

      Padam
    3. Najib berani di hadapan pemakan dedak dia ja.. Tun baru muncul ja dia jadi gelabah biawak lari..

      Nak tau maksud berani kerana benar takut kerana salah tengok ja Drama Nothing to Hide kepada Nowhere to Run.. Hahaha..

      Padam
  7. ASSALAMUALAIKUM, kat tv3 tadi ada tunjuk debat antara trump Dgn Hillary. Emm. Teringin nak Tgk mcm tu Kat sini. Tun Dgn Najib bile la gamaknya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha..xde teloq bro..kak mah dh gengam erat..prOoTt💨💨💨💨💨💨💥💥🔥🔥🔥

      Padam
    2. Ted ngan Pomen tak pakai jampi ke, nanti tok guru ‘datok’ rahman marah pulak.

      “argh you get out no fotin kliaun..”

      Padam
    3. Pomen bawah pokok
      Kau tengok trump dgn Hillary berdebat bukan kau faham punnn. Sekadar tgok gambar dgn translate je.

      Padam
    4. Ted tua bodoh.
      Apakah itu hujah kau?
      Dah tua pun bodoh lagi. Simpan sikit bodoh tu utk faraid kpd anak.

      Padam
    5. Argh you get out no fotin kliaun

      Padam
  8. Petikan 1 (dari artikel PutraM di atas)

    Berdepan soalan berkaitan kesan kontroversi itu terhadap Malaysia dan di peringkat antarabangsa, Nazir berkata keadaan sekarang paling sukar mewakili Malaysia.

    Beliau menyifatkannya sebagai “agak merosakkan”.

    Ulasan:

    DS Nazir tidak menyebut 1MBD merosakkan, tetapi ‘kontroversi’ yg timbul dari 1MBD itu “agak merosakkan”.

    Petikan 2 (dari artikel PutraM di atas)

    “Dan dalam keadaan seperti ini... apabila pelabur lihat sesuatu macam kemelut 1MDB, dan tidak faham, mereka akan persoal sama ada Malaysia membiarkan amalan tadbir urus yang lemah...,” katanya.

    Ulasan:

    Lihat betul-betul: “apabila pelabur tidak faham (kemelut 1MDB & kontroversi yg timbul), mereka akan personal……”

    Tidak ada mana-mana bahagian pun dari jawapan 1MBD yg menunjukkan DS Nazir cakap 1MDB merosakkan negara. Yg mungkin menjejeaskan (dari segi pelaburan) ialah kemelut dan kontroversi berkaitan 1MDB ini.

    Siapa yg menjadi penyebab kpd kemelut dan kontroversi ini?
    Orang itulah yg sebenar yg cuba nak merosakkan imej 1MBD dan seterusnya mahu merosakkan imej negara di mata dunia dari segi ekonomi dan tadbir urus. Orang ini secara tidak langsung telah sanggup mensabotaj negara sendiri untuk hasrat dan tujuan peribadi.

    Jadi kalau admin seorang yg mampu berfikir dan bukan berotak seperti burung kakak tua, anda patut tahu siapa sebenarnya perosak yg patut diserang. Idea mengadu domba dengan melaga-lagakan menteri atau adik beradik ini mungkin boleh dipakai zaman dahulu, bukan di zaman orang makin cerdik berfilkir dan ada banyak sumber maklumat untuk dirujuk.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Biasa le Putera ini juga keling cai kepada Matdey Keling
      Putera akan buat putarr alam putar belit pusiing keliling
      Yg mungkiin terperangkap tu yg rabun atau mata juling
      Ini yang kerap kali buat Kejora ketawa berguling-guling

      Padam
    2. argh you get out no fotin kliaun

      Padam
  9. Jing 9.00

    Tahlil, tasbih, takbir,
    Tapi mencarut lekat kau punya bibir!

    Amacam, malam ni mintak kasi tak??

    Setahun ada 365 hari,
    Jing mintak bini 1 hari aje kasi..
    Itu pun sipi sipi..sebab setengah inci!
    Itu pasal meroyan mencarut hari hari..hihi.







    BalasPadam
    Balasan
    1. Astaghfirullaahal 'adziim...

      Padam
    2. Macam-macam karakter dalam blog ni timbul tenggelam
      Ada cai2 tidak tahan strees tension hingga kencing tilam
      Perasaan hatii dan pegangan sebenar sukar nak diselam
      Tapi cara kelakuan, Kejora agak cai 9.38 ni bukan Islam

      Padam
    3. argh you get out no fotin kliaun

      Padam
    4. 9.38/10.07, ale utoh...

      Padam
    5. Argh you get out no fotin kliaun

      Padam
  10. Pati Bersatu pengerusinya si mahafiraun Matdey pluralis
    Presidennya pula boypren Nika si Muydiin tok imam iblis
    Tetapi ia nya ditentang kronii Matdey si Khairudin muflis
    Dia lebih rela masuk DAP atau PKR parti peliwat sosialis

    BalasPadam
    Balasan
    1. argh you get out no fotin kliaun

      Padam
    2. Jgn tinggalkan daku.....
      ....Argh you get out no fotin kliaun.

      Padam
  11. Udah semakin popular: ‘argh you get out no fotin kliaun’
    Cepat ia berkembang ajaran ‘datok’ Rahman jpc malaun
    Inii lah hasil “sesat” terlalu taksub Matdey si mahafiraun
    Kejora cuma yakin:”Inna lillaahi wa inna ilaihi rho ji‘uun”

    BalasPadam
  12. Mlm ni suman amat... ted...tok guru raman... pomen.... susah tido malam ni...suma yg dibuat serba salah... serba tak kena... resah.... 1 badan miang miang.... tak leh tido.... tak tau esok nak kelentong apa lagi nihhhh....kikikiki

    BalasPadam
  13. PRU14 nanti puak pembangkang pasti akan bikin kelakar
    Tiidak sabar mau tengok DAP PKR PAN Bersatu beccakar
    Kalau dekat sabah ditambah lagii percakaran dgn ‘Pakar’
    Kesudahan nya puak haprak inii tutup buku gulong tikar

    BalasPadam
  14. Pomen bawah pokok
    Kencing atas tilam
    Harapkan osman kadok
    Lari tengah malam

    BalasPadam
    Balasan
    1. argh! u get out no fotin kliaun

      Padam
    2. Pantun rubbish pencacsi jibo!!

      Anon 10:39 ptg is a Dog mother pig.

      Wastimg tbis blog time.. Better get out of here.

      Konen dan pantun Kejora semua pakai otak dalam dubur!!

      Chow Chin Chow!!

      Teroskan komenn kau yang macam kepala Butoh!!

      Chow Chin Chow

      Padam
    3. 11.13, ale utoh...

      Padam
    4. Argh you get out no fotin kliaun

      Padam
  15. Cai2 cuma nak harap Othaman Kadok sebagai hero tetap
    Tapi si tua kutok munafiq tu dayus telor pelir dah sentap
    Maka cai2 lain semua melopong terkedu ler gigii diketap
    Hanya mampu tengok dan baca saja ler sambill meratap

    BalasPadam
  16. Puak2 cai ini semua kita pun tidak tahu apa jenis agama
    Pukul tibai syarah sindir ke perangai mereka tetap sama
    Hatii mereka jumud tegar rela sesat untuk selama-lama
    Tok guru si ‘datok’rahman jpc itu lah yang paling utama

    BalasPadam
  17. His mother fuck by a dog and comes out Kejora!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. 11.07, ale utoh...

      Padam
    2. Argh you get out no fotin kliaun

      Padam
  18. Kalau dah hidup tidak ada agama mereka jadi begitulah
    Tambah dengan perangai jahat sampai dibuang sekolah
    Bodoh bahalol tapi nak tunjuk pandai tak nak mengalah
    Apa-apa pun Kejora tetap syukur terserah kepada Allah

    BalasPadam
  19. No wonder medey kutty buat talk show IDEAS di London sambil membawa diri... klu buat di Malaysia maka rakyat Malaysia tahu berforum dan bersekongkol dng liberalism pluralist murtad. .. janhan bagi nnpk orang melayu di Malaysia tahu yg mamak bersekongkol dng pluralism. .. DAP evangelist. . Syiah utk menjahanamkan akidah dan iman umat islam...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Najib berani keluar negara, muncul di khalayak & berucap tanpa teks & disusuli sessi soal jawab? Dalam negeri pun takut, apatah lagi di luar negara.....!!!!

      Padam
    2. bodoh punya orang tua
      yg najib pergi german tu apa?

      ini aku tolong jampi siap2, othaman bodoh

      argh you get out no fotin kliaun
      cepat mampos cai biol mahafiraun

      Padam
    3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    4. Kalau ada pun, guarantee dia ucap pakai teks yg dah disediakan...abis tu cabut lari lintang pukang.. betul tak, kawan2...??

      ...Argh you get out no fotin kliaun!

      Padam
    5. Pergi German pun nak bising. Tu pun tak diraikan sesiapa pun sebab pemimpin dunia nak elakkan dilihat endorse kerja2 MO1.

      Tun sampai seluruh dunia cool ja.

      La ni jom la ajak pak ajib bi US, Switzerland, Australia atau Mongolia.

      Dalam negara pun dok jerit depan pemakan dedak ja. Noyhing to Hide pun lari tak cukup tanah, seminar antarabangsa anti rasuah dalam negara pun tak berani pi bagi ucapan lagi nak mengaku hero..

      Padam
  20. Wahhh suman baru pulih dari miang2 1 badan kaah kah kah....

    BalasPadam
  21. Othaman Kadok biol sudah tidak berani lagi nak beraksi
    Diia udah jadii lembik macam betina punya kucing parsi
    Lewat teghah malam marii berbiisik dengan rahman jpc
    Kemain dia mau lagak hero tapii dada kosong tak berisi

    BalasPadam
  22. Othaman Kadok panas hanya pakai singlet seluar dalam
    Kena tibai taji hanya berani keluar waktu tengah malam
    Terbangun tidur iblis inii sebab dia terkencing atas tilam
    Jampi sesat dia belajar dari rahman jpc dijadikan kalam

    BalasPadam
  23. Jangan cuba nak spin statement Nazir tu pasal isu 1MDB. Masaalahnya ialah ada pihak2 tertentu yang telah menjaja fitnah mengatakan itu dan ini pasal 1MDB. Walhal ianya tidaklah sebegitu. Malah dengan adanya 1MDB telah berjaya memecah monopoli tertentu dalam pembelian perniagaan sebagai contoh dan banyak lagi manafat yang lain.
    Dalam keadaan ekonomi dunia yang merundum maka sedikit sebanyak memberi kesan kepada 1MDB tetapi yang paling penting ialah 1MDB masih boleh meneruskan usaha untuk memberi manafaat kepada kita.

    Pasal Nazir tu, isunya ialah untuk memberi keyakinan kepada pelabur2 apa yang 1MDB telah buat memandangkan ia telah mendapat nama buruk akibat provokasi melampau untuk menjatuhkan 1MDB. Cuba kita renung2 kan siapa yang mulakan isu ini.

    BalasPadam
    Balasan
    1. bro 12.22

      rujuk komen 8.50, 27 Sept kat atas

      Padam
  24. kah kah kah kah

    Ambil benang biru
    Ikat kat bawah pusat
    Rahman jadi tok guru
    Othaman jadi sesat

    kih kih kih kih

    BalasPadam
  25. Kejora mintak tolong PuteraM bolehkah nak pertimbang
    Banyak mana fitnah dibuat pun BN tidak akan tumbang
    Tapi adaa satu perkara kita orang Islam patut bimbang
    Blog inii dah menjadii tempat ajaran sesat berkembang

    BalasPadam
  26. Petikan ucapan Matdey:

    "Perdana Menteri masa depan tidak akan mempunyai kebebasan kerana dalam parti baru (PPBM), kita mempunyai bukan sahaja Presiden tetapi juga pengerusi," katanya.

    Mahathir, yang juga Pengerusi Pribumi, kata pengerusi parti itu akan perlu berunding mengenai urusan kerajaan untuk memastikan bahawa perdana menteri tidak membuat keputusan dengan sendiri.

    Myidin hanya akan jadi ‘puppet’. Matdey PM yg sebenar!
    Peraturan ini akan diubah bila Muydin dah bersara. Masa itu presiden baru ialah si Boboi atau pun Boboi akan jadi pengerusi pengganti.

    Itulah mimpi2 indah yg mungunjungi Matdey setiap kali dia tidur.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Argh you get out no fotin kliaun

      Padam
    2. Semua orang udah boleh tafsir Matdey punya gara-gara
      Cara dia pengerusi parti dan bukan PM yg tadbir negara
      Inii ada mirip ala-kominis negerii China dulu punya cara
      Matdey kena tukar nama jadi Mao Tse Tun untuk setara

      Padam
  27. Tohmahan pembngkang sudah makin hilang asas.
    DS Najib ketika berucap di German mengatakan Malaysia sedia memberi bekerjasama penuh kepada mana-mana pihak dalam atau luar Negara dalam urusan menyelesaikan kemelut 1MDB.
    Syabbas DS Najib, berani kerana benar.
    Sudah tentu kenyataan ini membuat Tun makin tidak senang duduk dan terpaksa berhempas pulas mengarahkan konco macai untuk meneroka dan mencari sumber baru yang boleh digunakan untuk melemahkan DS Najib dan kerajaan di mata rakyat dan juga di mata dunia.
    Marilah kita semua rakyat berdoa semoga Negara kita ini terselamat dari kehancuran berpunca angkara pihak-puhak yang tamak haloba mementingkan diri melebihi kepentingan Negara.

    BalasPadam
  28. Negara kita ni aman dan rakyat hidup makmur sejahtera
    Pelabur luar berkeyakinan nak melabur dalam ini negara
    Tapii ada pihak sengaja mau mencetus kemelut angkara
    Hanya kerana mahu memenuhii bear punya nafsu selera

    BalasPadam
    Balasan
    1. besar punya nafsu selera

      Padam
  29. Puak penderhaka haluan kiri guna cara tidak berhemah
    Contoh jelas ini PuteraM pelesit admin blog tuan rumah
    Kenyataan DS Nazir diaa manipulasi dan fitnah tohmah
    Bertujuan hanyaa supaya rakyat melihat negara lemah

    BalasPadam
  30. Nampak nya blogger upahan pembangkang ini terdesak
    Dia perlu buat kerja fiitnah tohmah kerajaan nak diasak
    Dilempar tuduhan DS Nazir mengatakan 1MBD merosak
    Dia fikir kita tidak boleh baca dan analisa masak-masak

    BalasPadam
  31. Jangan le kita terlalu menurut nafsu serakah dan emosi
    Apa-apa isu pun sebelum bertiindak kita fikir dan halusi
    Elakkan terlibat gejala tak siihat seperti berdemonstrasi
    Beri sokongan kepada kerajaan melaksana misi dan visi

    BalasPadam
  32. OI si GOblog/TERORIS2 GILA BABI si HOMO2 JIJIK JUBOQ BABI KURAP si KETURUNAN TERORIS PENJAJAH PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD, tak habis2 dgn. MENGULANG komen2 MENCARUT HARAM JADAH "copy-paste" TERORIS PENDATANG ZIONIS KAFIR HARBI DAPJUBOQ BABI lu!

    OI si TERORIS2 PARASIT PENYAMAQ si GILA BABI DAPJUBOQ BABI , lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si JUBOQ2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng JUBOQ BABI/kok-chin GILA BABI BETINA SUNDAL-PELACUR/gobing-jagdippyANJING KURAP-rayerHANYIR CILAKA/TODI puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/ BABIga KURAP!!

    Si ANJING2 CASH-is-KING DAPJUBOQ BABI-KULI2 si rejim PENGGANAS KANIBAL ISrael/ZIONIS HARAM JADAH ni - TAK pula TERLOLONG mcm. PUAKA psl. dpt. RASUAH HARAM JADAH yg. berBILLION dr. rejim TERORIS KANIBAL IS(IS)rael/ZIONIS aaahhh??!! Dan TAK juga si PENJAJAH TERORIS DAPJUBOQ BABI nak SAMAN Razali kalau berita ni TAK benaq?! Dasar si PENAKUT HARAM JADAH! Di - http://www.pisau.net/terima-dana-1-2billion-dari-israel-dap-perlu-segera-kemuka-saman/ , Terima Dana 1.2Billion Dari Israel, DAP Perlu Segera Kemuka Saman, Published on 17/08/2016 in DAP by pisau!

    Itulah, bilalah juga si SPRM tu nak MENYIASAT si KETURUNAN TERORIS PENJAJAH PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD ni yg. boleh dapat DERMA USD 300 JUTA (RM 1.2 BILLION) dari rejim TERORIS KANIBAL IS(IS)rael tu - begitu juga PDRM untuk siasat bawah AKTA TERORISMA kerana 17 pakar strategi DAPJUBOQ ANJING yg. diKETUAI si TODI-puaKA, di LATIH oleh TERORIS MOSSAD dan si KM spt. TONGGENG eng BANGKAI BABI boleh pula asyik jumpa DUTA IS(IS)rael, serta IS(IS)rael nak tubuhkan MARKAS TENTERA PENGGANAS dia di Port Dickson – utk. MENAKLUK Selat Melaka; sbg. laluan UTAMA Submarin2 NUKLEAR HARAM JADAH IS(IS)rael/NA*O (yg. berPUSAT di Diego Garcia), serta sbg. laluan UTAMA perkapalan MINYAK/GAS (“oil/gas CHOKEPOINT”) yg. MENYAMBUNGkan Lautan PASIFIK-HINDI hingga ke Laut MERAH/MEDITERRANEAN (utk. ke ISrael/Barat)!! Kami RAKYAT tengah TUNGGU ni! SPRM/PDRM bah. TERORISMA – hang buatlah KERJA betul-betul oi!

    Dan OI si TERORIS DAPBANGKAI BABI, awat lu TAK juga buat REPOT POLIS serta SAMAN Razali ni kalau TAK betul aaahhh?! Tapi boleh pula si DAPJUBOQ BABI ni nak SAMAN Mufti Pahang kita psl. isu KAFIR HARBI tu!!

    Lihat di - http://semuthitam80.blogspot.my/2016/03/12-billion-dana-israel-masuk-akaun.html , 1.2 BILLION DANA ISRAEL MASUK AKAUN PROKSI??? , Posted by Semut Hitam ; dan di - http://wakeupmalaya.com/2016/01/dap-terima-latihan-dari-mossad/ :

    DAP Terima Latihan Dari Mossad?

    January 4, 2016 By WakeUp Malaya

    Bekas Pengarah Strategik Hal Ehwal Orang Melayu-Islam DAP, Mohamad Razali Abdul Rahman menegaskan beberapa kali bahawa DAP mempunyai hubungan istimewa dengan Israel.

    Pada 2012, Razali telah mendedahkan hubungan DAP-Israel ketika berceramah di Putrajaya:
    —–
    Tapi apakah hubungan istimewa Israel dengan DAP? Kalau tak istimewa, tidak kami dilatih hampir 3 tahun oleh Israel. Dilatih oleh pihak Mossad. Saya terima latihan daripada Mossad.

    Untuk pengetahuan Tuan-tuan dan Puan-puan, tiap bulan Lim Guan Eng akan pergi ke Singapura. Saya biasa mengikuti banyak kali rombongan beliau ke Singapura. Dia akan pergi hari Sabtu petang dan akan balik hari Ahad petang.

    Di Singapura, kita akan jumpa dua orang saja. Satu bekas pemimpin atau bekas Perdana Menteri Singapura, Lee Kuan Yew dan lagi satu wakil Duta Israel di sana. Dua ni yang akan kita jumpa.

    Sewaktu kita jumpa dengan Duta Israel atau wakil Israel, Tuan-tuan tahu tak, pihak Israel telah bersetuju memberi dana sebanyak 300 juta USD untuk PRU yang ke 13 ni. USD ya bukan RM ya. Duit tu sekarang berada di Singapura ya. Benda ni antara projek Isreal-Singapura dan DAP....... (teruskan membaca)


    Jadi, Go LAHAP TAIK & JILAT LENDIR HANYIR JUBOQ2 BABI KURAP si TERORIS KAFIR HARBI PENJAJAH/PARASIT ZIONIS DAPJUBOQ BABI KURAP lu tu!!

    BalasPadam
  33. Tektik baru macai pembangkang ini kita kena jaga-jaga
    Pemimpin atau pegawai kerajaan mereka cuba nak laga
    Kaedah menipu perlu ada bila ular lidi mahu telan naga
    Tapi kita tau siapa di belakang itu besar kepala dongga

    BalasPadam
  34. Demi kuasa Melayu timbang dengan baik fikir cara bijak
    Kalau dihasut puak haluan kiri hatii kita usah berganjak
    Tak guna menyesal kalau kita berbuat tindakan terlajak
    Sayangi lah negara tercinta ini tapak bumi kita berpijak

    BalasPadam
  35. Marilah kita amalkan cara kempen yang sihat dan bersih
    Perkara sesat tahyul merosak aqidah kita miintak selisih
    Kepada raja Melayu dan Agong selalu kiita junjung kasih
    Allah dan Rasulallah kita ikuti ajaran dan jadikan kekasih

    BalasPadam
  36. Kerja hari sabtu
    Nasi bawa bekal
    Admin mati kutu
    Cai-cai mati akal

    BalasPadam
  37. Ambil kancing baju
    Buang dekat tanah
    Negara makin maju
    Cai-cai buat fitnah

    BalasPadam
  38. Seluar bawak jemur
    Baju kat atas peti
    Negara aman makmur
    Matdey susah hati

    BalasPadam
  39. Ambil perca kain
    Letak atas kulit
    Nazir cakap lain
    Admin putar belit

    BalasPadam
  40. Nazir..."1mdb adalah takbir urus yang lemah" jaga baik baik.

    BalasPadam
  41. BUTOH PAK HANG!

    “Dan dalam keadaan seperti ini... apabila pelabur lihat sesuatu macam kemelut 1MDB, dan tidak faham, mereka akan persoal sama ada Malaysia membiarkan amalan tadbir urus yang lemah...,” katanya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam perjuangan sdra 12:49 ptg

      Kalau boleh elak guna perkataan carut kerana perjuangan kita suci...jgn jadi macam si Beruk Kejora yg tak beradab. Maaf ye & teruskan perjuangan.

      Padam
    2. Salam perjuangan sdra 12:49 ptg

      Kalau boleh elak guna perkataan carut kerana perjuangan kita suci...jgn jadi macam si Beruk Kejora yg tak beradab. Maaf ye & teruskan perjuangan.

      Padam
    3. itu pu kira mencarut juga aotaman berok oi
      ngko ingat ngko tu beradab sangat
      serupa harah jadah orang tua pelir mampos ni

      Padam
    4. Apa dalil. nas, qiyas, ijmak ....???

      Padam
    5. Setuju.. Biarlah puak sana saja yang gunakan kalimah mencarut dan dok ulang sebut benda2 kotor tu..

      Padam