Rabu, 28 September 2016

HOT ~ Mimpi Ngeri Najib..!


Nafi ajer la..!


Tinjauan: Hanya 25% penyokong BN tidak mahu MO1 ditangkap


53% orang Melayu yang ditinjau mahu MO1, yang dikaitkan kepada Najib Razak, dikenakan tindakan.
Sebahagian besar penyokong BN di Selangor mahu Malaysian Official 1 (MO1) dikenakan tindakan undang-undang, menurut tinjauan Institut Darul Ehsan (IDE).
Hanya sebilangan responden – tidak melebihi 15% – tidak setuju MO1 dihadapkan ke muka pengadilan.
Penemuan itu merentasi 3 kaum utama yang terbabit dalam tinjauan di 56 kawasan pilihan di Selangor melibatkan 1,761 pengundi daripada 26 Ogos hingga 30 Ogos.
Secara keseluruhannya, 40% responden mahu MO1 dikenakan tindakan, 35% tidak pasti manakala 25% lagi memberi jawapan tidak.
“Berdasarkan jumlah kaum, Melayu 53% sokong, 33% tidak pasti dan 14% tidak setuju; manakala Cina 60% sokong, 30% tidak pasti dan 11% tidak setuju; dan India 46% sokong, 39% tidak pasti dan 15% tidak setuju,” kata Timbalan Pengerusi IDE Prof Datuk Mohamad Redzuan Othman.

Beliau mengumumkan penemuan itu di sesi pembentangan kaji selidik tinjauan IDE: Isu dan Persepsi Pengundi Selangor di Hotel Carlton di sini hari ini.
Disebut dalam tuntutan undang-undang Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat (DoJ), sesetengah pihak mengaitkan identiti MO1 kepada Presiden Umno Datuk Seri Najib Razak.
MO1 disebut sebagai ahli keluarga Riza Aziz, yang dinamakan dalam tuntutan untuk merampas US$1 bilion aset yang didakwa dilesapkan dan disalur ke Amerika Syarikat melalui syarikat kosong.
DoJ mendakwa lebih US$3.5 bilion dilencongkan daripada 1Malaysia Developed Berhad (1MDB), yang diasaskan Najib pada 2009 selepas menjadi perdana menteri. Riza adalah anak tiri Najib.
Tinjauan yang sama mendapati 45% responden berpandangan BN tidak akan dapat pertahankan Putrajaya pada pilihan raya umum akan datang sekiranya Najib terus memimpin gagasan itu.
Hanya 29% berpendapat BN mampu bertahan manakala 26% lagi tidak pasti.
IDE dalam huraiannya berkata pakatan pembangkang persekutuan boleh menjadikan isu Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) sebagai ‘modal’ menyerang BN, kerana 66% responden menolak pelaksanaan cukai itu.
Tinjauan mendapati 66% responden berpendapat isu GST dan kenaikan harga barang akan mendorong pengundi menyokong pembangkang, manakala 17% lagi tidak bersetuju dan tidak pasti.
Mana mahu lari..?
Lu Fikir La Sendiri!!!

73 ulasan:

  1. Beruk Tunggal Kejora...

    Kamu masih berhutang tidak menjawab soalan2 saya tempohari. Nah saya paparkan semula supaya semua yg hadir di sini dapat lihat batapa bijaknya kamu nak cover line Najib.
    Kamu bukan main kuat temberang menjaja di sana sini konon Tun Mahathir dimurkai oleh DYMM Yg Di Pertuan Agong sebab nak jatuhkan Najib tidak ikut peraturan & perlembagaan. Sekarang kamu jawab kenapa Najib & puak2nya cuba temberang dgn fuckta di dalam Kenyataan Najib itu yg amat meragukan:-

    - Kenapa Kenyataan itu tidak ada tanda tangan Najib?

    - Dalam perenggan pertama, PPBM disebut sebagai Parti Pribumi Perkasa Malaysia sedangkan namanya yang betul ialah Parti Pribumi Bersatu Malaysia. Pribumi Perkasa adalah NGO milik Ibrahim Ali.

    - pertemuan Tun Mahathir dengan Yang Dipertuan Agong ditemberangkan berlangsung di Istana Bukit Malut, Langkawi walhal yang sebenarnya ia berlaku di Istana Anak Bukit, Alor Setar.

    - jawatan sebenar Tun Mahathir ialah Pengerusi dan bukan Penasihat PPBM.

    - dalam perenggan ketiga PPBM bertukar menjadi PBBM.

    Kenapa.. mengapa.. kenapa.. masih tak puas nak temberang lagi ker....????

    BalasPadam
    Balasan
    1. Apa masalah tandatangan ke atau tak...Perkasa pun medey kasi kencing hancing...PBBM ka PPBM ka suma poookimak punya pengkhianat...Jawatan medey yg sebenar ialah Dictator seumur idup.... nk tanda tangan ka nk bagi suman penangan ka ade ako kisah...? Puiiiii...

      Padam
  2. Bugis dan borosmah tak kisah pun data ni. Muka mereka dah tebal. Jika pemimpin ada pegangan, mereka tidak buat kerja2 yang tidak amanah, tidak bertjawab dan munafik.

    Fikir baik2....pada siapa yg tolong tutup segala kemunfikkan ini tergolong dalam subahat. Sama2 tanggung dosa. Bezanya lanun dapat shopping, cucuk antitua dan duit berkepuk dlm akaun. Yg tukang tutup dapat hampas.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yg takbur dan suka perlekeh org lain biasanya iblis.

      Padam
  3. Lebih baik buat pertanyaan seperti berikut;

    "Adakah najib dan rosmah penyamun, pengsonglap dan penyeleweng bersiri no 1 dan 2 ?"

    Ya atau tidak.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tidak

      1. Mahkamah us tolak saman husam dan mathias chang
      2. Fbi - Fuxking Bitch Intelligent siasat separuh jalan
      3. Doj - Dept of Jamban masih belum dakwa najib, mungkin dah makan dedak najib.

      Padam
    2. Dik, mahkamah us tak tolak tp peguam husam yg batalkan utk buat penambah baikan

      Padam
  4. Harapnya begitulah..jgn plk nanti mohd najib tunjuk $ terus hilang pendirian diri..biasanya melayu mcm tuu lah..baru dpt 100..beras sekampit tapi derita 5tahun..tk pikir panjang..prOoTt

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada lg orang tua bengap ni.

      Padam
  5. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  6. Sdra2 teman seperjuangan yg dihormati, Assalamualaikum....

    Saya sedang meneliti/mengkaji lubuk fitnah & temberang, sumber segala spinning pihak pro Najib yg asalnya datang dari Raja Putar Klentong (RPK). Oleh yg sedemikian, suka saya syorkan pd semua teman2 seperjuangan tiap hari melayari blog puaka ini (www.malaysia-today.net) sebab dari sinilah si Salleh Ndas Mu Krewak & Salleh Ketiak beserta blog2 pemakan dedak Najib spin cerita (termasuk sekor beruk tunggal).

    Bila mereka percaya & taksub dgn temberang RPK, bererti mereka2 ini percaya Najib & Rosmah adalah mastermind pembunuhan Altantunya kerana RPK yg buat SD dan bersaksi akan kejadian tersebut.

    La nie RPK & gerombolan2 buat cerita dongeng kononnya...

    - Tun Mahatir membawa diri ke London dgn hati keciwa setelah misinya gagal, tak diperkenan & dimurkai oleh Sri Paduka Agong

    - Tun Mahathir menawar ceasefire untuk berdamai dgn Najib

    - Penarikan saman Husam/Mathias & Ainina bukti UMNO dah menang

    Saya sedang mengkaji semua bahan2 temberang RPK. Saya akan susuli dgn menangkis temberang2 mereka & tunjukkan betapa bengapnya mereka yg kurang cerdik boleh termakan sampah sarap yg dihidangkan oleh RPK. Mana logiknya...RPK berada nun jauh beribu batu (London) tapi bukak temberang seolah-olah dia berada di tanah air. Itu sah2 hanya persepsi & andaian kosong semata-mata.

    Sementara itu, Wajib kita tonton di You tube: Dr Mahathir in London, September 2016: Conversation with IDEAS.
    Bersaksilah bagaimana Tun tak lari bila dihujani soalan2 malah dgn tenang menjawab hingga mendapat tepukan gemuruh. Beliau yg dikatakan Kejora Tua Nyamyuk, tetap segar bugar malah para hadhirin terkejut melihat insan berusia 91 tahun tetap berkarisma seperti seorang remaja.

    Wajib tonton di You tube: TV UK malukan Najib tatkala berucap di London
    Bersaksilah bagaimana Najib melarikan diri dari wartawan. Najib ducking for covers, how typical of him, bloody coward, like his protege, Beruk Tunggal Kejora.

    Salam perjuangan demi Agama, Bangsa & Tanah Air.

    BalasPadam
  7. Kita ni baru peringkat tanya soalan. Kalau di negara arab, pasukan rebel dah lama beraksi.

    Teringat kisah Muammar Ghadafi yg dibunuh oleh rebel. Sebelum bunuh, dia diseksa, dibogelkan, disodomise dgn pedang dan kemudian ditembak di kepala jarak dekat. Mayatnya dibawa keliling bandar dan dipamerkan utk tatapan rakyat. Dia hanya dikebumikan selepas 4 hari mati.
    Rakyat Libya kata itu cara mati pilihan Muammar Ghadafi.

    Jangan permainkan rakyat dan ingat cara mati kita.

    BalasPadam
  8. Yang salah tetap salah. Haram tetap haram. Yang sekongkol dan subahah tanggong dosa. Jaga baik baik.

    BalasPadam
  9. mimpi ngeri apa nya lahabau..dr dulu crite itu ini najib kne itu ini fbi itu ini tgkpla..palat lah hang putra! jibby elok je p German..sundal! bloq syok sdri!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Beruk Tunggal Kejora, toksah membebel macam nenek tak dapat sentel tembakau.

      Kamu masih berhutang tidak menjawab soalan2 saya tempohari. Nah saya paparkan semula supaya semua yg hadir di sini dapat lihat batapa bijaknya kamu nak cover line Najib.
      Kamu bukan main kuat temberang menjaja di sana sini konon Tun Mahathir dimurkai oleh DYMM Yg Di Pertuan Agong sebab nak jatuhkan Najib tidak ikut peraturan & perlembagaan. Sekarang kamu jawab kenapa Najib & puak2nya cuba temberang dgn fuckta di dalam Kenyataan Najib itu yg amat meragukan:-

      - Kenapa Kenyataan itu tidak ada tanda tangan Najib?

      - Dalam perenggan pertama, PPBM disebut sebagai Parti Pribumi Perkasa Malaysia sedangkan namanya yang betul ialah Parti Pribumi Bersatu Malaysia. Pribumi Perkasa adalah NGO milik Ibrahim Ali.

      - pertemuan Tun Mahathir dengan Yang Dipertuan Agong ditemberangkan berlangsung di Istana Bukit Malut, Langkawi walhal yang sebenarnya ia berlaku di Istana Anak Bukit, Alor Setar.

      - jawatan sebenar Tun Mahathir ialah Pengerusi dan bukan Penasihat PPBM.

      - dalam perenggan ketiga PPBM bertukar menjadi PBBM.

      Kenapa.. mengapa.. kenapa.. masih tak puas nak temberang lagi ker....????

      Padam
    2. Hutang aku saja kau kira Othaman Kadok?
      Hutang engkau kira langsai?

      Aku pun nak tuntut hutang juga lah kejap lagi!
      Kau bersedialah baca doa jampi banyak-banyak.

      Padam
  10. NEWS UPDATE/BERITA TERKINI:

    DOJ has now press new charge to 1MDB from civil to criminal.

    Pihak DOJ telah mengemukakan/menukar pendawaan terhadap 1mdb dari tuduhan kesalahan sivil ke kesalahan jenayah. Padan muka...maka bersiap-sedialah kamu Najib/Rosmah beserta dgn semua gerombolan kamu, termasuk Beruk Tunggal Kejora.

    Harap semua teman2 seperjuangan ambil perhatian.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Osman kaduk wakil Doj di Malaysia.

      Padam
    2. 2 thumbs up.
      Tak sabar nak dgr najib tak bersalah...kuang kuang..

      Padam
    3. DoJ telah membuka cawangan yg pertama di luar Amerika iaitu di Malaysia. Ia telah diketuai oleh Oltraman Kadok.

      Padam
    4. Oh ini yg husam kata...tunggu, selepas tarik balik saman.

      Padam
    5. Encik Othman, pada masa hadapan, tolong letakkan link sekali. Terima kasih.

      Padam
    6. Aotaman, mana ada link, semua aota

      Padam
    7. Ewah aotaman, ko tunggu Kejora masuk nanti, tak cukup tanah ko lari. Tak henti mulut nanti ko jampi. Jampi pakai colok (jpc).

      Padam
    8. Pak buat2 silap pulak, bukan rahman pc la pak man. Rahman jpc.

      Jpc = jampi pakai colok

      Cuba pak man perdengarkan jampi tu, mungkin ramai yg belum dengar

      Padam
    9. ha ha ha lucu!

      sabar!!! saya akan kongsi asal usul cerita 'argh! u get out no fotin kliaun' dlm masa terdekat.

      Padam
  11. 1MDB civil to criminal? Jaga baik baik.

    BalasPadam
  12. Budak suman... mlm tadi tak tido mlm miang2 satu badan...mano fakta.. link news update civil to criminal case. .... mesti dari WSJ atau SR...ahaksss..
    tunjukkan la update tu suman oooiiiii..... sekian tima kasih ... cepattttt tunjukkan... nk bagi budak suman trrkinja kinja update link news update tu....kikikiki

    BalasPadam
  13. 1MDB scandal: US set to file criminal charges over Malaysian fund's stolen money, claims
    Malaysian PM Najib Razak however is not expected to be named in any court documents yet, it says.

    1MDB scandal: US seeks to seize $1bn in assets linked to Malaysian state-run fund.

    Sarawak Report, a news portal that has been blocked in Malaysia has claimed that US prosecutors are about to file a criminal case against certain individuals for allegedly siphoning off 1Malaysia Development Berhad's funds.

    Prime Minister Najib Razak however is not expected to be named as yet, the news portal said. "Clearly his position as the chief political figure in Malaysia has played a part in that decision, however, there is also the point that Najib has employed proxies for all these deals and for the laundering in the United States, in a case where the benchmark of proof will have been extraordinarily high."

    Without citing any sources, the news site claims that others likely to be named include Najib's step son Riza Aziz, Jasmin Loo, the fund's general counsel and executive director of Group Strategy as well as the fund's CEO Shahrol Halmi and Executive Director Casey Tang are expected to be cited in the criminal charge.

    Malaysians are not the only ones likely to be facing criminal charges. The news portal claims that US citizens may also be on the list "for their role in handling" funds from 1MDB. They include Debra Johnson, formerly with accountancy company NKFSB, Riza's co-producer at Red Granite, Joey McFarland and former Goldman Sachs Southeast Asia head Tim Leissner.


    1MDB continues to hog the headlines as criminal charges are expected to be filed, claims Sarawak Report.

    "The list may be longer or still kept short. But, the truth is that the net of the 1MDB scandal has drawn in numerous names from the world [of] top bankers to lawyers and accountants all up to their necks in facilitating roles in the theft from `1MDB," the news portal wrote.

    Sarawak Report also claims that more civil actions will be filed to retrieve additional properties purportedly bought with money alleged siphoned from the state fund.

    Najib says to cooperate with US and other authorities over 1MDB

    Separately, Najib, who is in Germany on an official visit, told reporters that his country would cooperate with the US and any other international authorities probing 1MDB's misappropriated funds.

    "We are equally concerned about good governance in Malaysia and the rule of law. So within the bounds of good governance and the rule of law, Malaysia will do its best to cooperate and to do whatever is necessary," he said.(Depan Umno DOJ Adalah Dajal ! Depan Wartawan Asing, Kita Akan Beri Kerjasama Penuh - Hahaha Najib Munafik !)

    Najib who has denied any wrong doing in the matter, has not been publicly named in any investigations currently being undertaken in various countries, including the US. In July, the US Department of Justice filed a civil case in a bid to recover funds it claims were stolen from 1MDB. It believes that more than $3.5bn was defrauded from the state fund

    © Copyright 2016 IBTimes Co., Ltd. All Rights Reserved.

    BalasPadam
  14. "Its my money too"! Haha...

    Pass me the pop corn please.

    BalasPadam
  15. IB times ade sebut pasal husam jampari punya saman di tolak tak...? TV korea ada siar tak...tv singapork...Street Times Spork..WSJ..SR ..MKini..Reuters..Panama ade siar tak... klu tuan2 jumpa mintak link... dah 2 ari search news saman husan jampari ditolwh makhkamah usa..

    BalasPadam
  16. Sdra Rahman PC...

    ZAHID HAMIDI SPEAKS MALGLISH AT UNITED NATIONS AND EMBARRASSES MALAYSIA:

    Have you watch this embarassment at You Tube?

    Our DPM trying to impress the UN delegates. So damn embarassing!
    If this is how the DPM speaks English, foreigners will think that the average Malaysian will be worse. he looked nervous and not confident of himself, not his usual self on stage. Where is his trademark ‘pointing finger’... mysteriously disappeared. He should have spoken JAVANESE at the UN. Wondering how he got his PhD in the first place? Our Prime Minister in Waiting, Dr. Zahid Hamidi thinks he is Anugerah/gift to our country. He is too arrogant to admit that he cannot speak English like TSMY. He just mmumbled like a bumbling village idiot. His boss, Najib Razak speaks better, but he is a crook.

    BalasPadam
    Balasan
    1. sdr Othman,

      yes I hv. I cringed while listening.

      kudos 2 him 4 trying but all my cursing 2 his ataff 4 not properly preparing him in his maiden(I m guesing) speech at d UN.

      he shld hv hired a speech coach. this is a lesson 4 his future deliveries. I will definitely convey my feelings when I hv a chance 2 meet him soon.

      u cannot compare him 2 najib who I think even dreams in English. ts muyid being english educated n a son of a respected 'guru' in muar, definitely has d upper hand.

      let us c how pres jokowi will fare if he decides 2 deliver his speech in english. I sincerely hope that he sticks 2 bahasa Indonesia.

      zahid shld realise by now that 'his england is not very powderful'

      I believe that hishamuddin n his supporters r gleefully rejoicing on zahid's unfortunate misstep.

      p/s, tajuk artikel kurang tepat. sepatut nya 'najib hidup dgn harapan tidak perlu bermimpi lagi'.

      "life imitating bad dreams"

      Padam
    2. Let’s face it – Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi is not the product of a British boarding school nor is he from a top notch or elite university. In fact, he did not even have the benefit of studying at a missionary school, where English was the medium of instruction.

      Padam
  17. Pak man buat2 silap, bukan rahman pc la pak man. Rahman jpc.

    Jpc = jampi pakai colok

    Cuba pak man perdengarkan jampi tu kat sini, mungkin ramai lagi yg belum pernah dengar.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ok atas cadangan sdr,saya ulang unkapan d sini 'argh! u get out no fotin kliaun'

      nak tahu latar belakang n cerita nya ? sabra!!!

      Padam
  18. "Cuba pak man perdengarkan jampi tu kat sini, mungkin ramai lagi yg belum pernah dengar."

    Tajuk kat atas berkenaan sokongan rakyat terhadap najib dan partinya yg kian merundum.

    Tugas kamu dibayar menepis segala tohmahan terhadap najib, faham?

    BalasPadam
  19. OK..bagi memenuhi permintaan orang ramai, terimalah laungan lucu tapi berbisa yg kini amat popular...

    .....argh! u get out no fotin kliaun.

    BalasPadam
  20. Othman Ahmad....kau pon dfah jadi peiinom ayaq mani tear mamakkutty mahathir yan Babi lai mulia drp Mahathir ker..

    kihh kih kih

    BalasPadam
  21. Kesian tengok dua ekor Matdey punya keldai tua sundal
    Kutok orang ler pulak bila dah habis fitnah punya modal
    Konon dlm bahasa inggeris mereka jer ler paling handal
    Iitu sebab dua ekor inii dengan Kejora selalu kena bedal

    BalasPadam
  22. Dua ekor kaldai inii udah lebih teruk dari penagih dadah
    Bukan jer bodoh tapii boleh membawa kpd rosak aqidah
    Sudah kehabisan modal bahan fitnah nak dibawa dedah
    Marii bawak pengaruh ajaran sesat serupa haram jadah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada dalil. nas, qiyas, ijmak ....???

      Padam
    2. pd 5:17,

      argh! u get out no fotin kliaun

      ha ha ha

      Padam
  23. itulah saja modal admin ni asyik rolling balik isu basi
    dah kehabisan modal, naik termuntah dah nak tegok. dah hamper dua bula, bila buka blog ni Nampak posting yg dah tengok sebelum ini

    blog puterakitarsemula

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah ler datang tak dijemput.. dah diizinkan masuk, mengutuk pulak.. betul2 hidung kemek pipi tersorong-sorong..apa lagi... BERAMBUS & NYAH ler. Buat kotor & menyemak aje di sini!

      Padam
    2. Lebih baik tengok Mak Kejora di rolling Babi.

      Padam
    3. 5.43, ale utoh...

      Padam
    4. Tu dia......

      .....argh! u get out no fotin kliaun.


      Padam
  24. Kejora Mulot haram spesis Babi sebab mak dia dimantat Babi dan dapat Kejora!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. 5.42, ale utoh...

      Padam
    2. 5:42 - beruk mat yeh

      Padam
    3. 5,42 ptg

      Anak pelakon filem lucah

      Padam
  25. BN makin rapuh & runcing. Desas desus mengatakan MIC yg dah bagai mayat hidup akan hancuss-hangus kerana ahli2 saki bakinya yg tinggal keciput akan menyertai parti baru yang sedang dalam proses permohonan pendaftaran. Diberitakan pihak ROS serba salah untuk meluluskan kerana nama parti itu tidak senonoh & sesuai - Parti Unik Kaum India.
    Singakatannya .....oooppss, tak TERGAMAK nak menyebutkannya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Suman buat lawak bodoh.... terpaksa gelak jugak la.... nnti mlm tak tido mlm plakk... kah kah kah kah.... aku nk gelak lagi ni kah kah kah kah... suman buat kelaka gilerr.. kah kah kah...suman la suman... kah kah kah kah... kah kah kah kah kahh... suman buat kelaka tuhhh.. kah kah kahh...kahakkk thuuiii

      Padam
    2. Terima kasih...jgn lupa hantar sms/undi saya nanti. Lega...!!

      Padam
  26. Ahaaa! nampaknya disini masih panas kutuk 1MDB dan Najib. Isu 1MDB lah yang akan jatuhkan Najib. Bukti kukuh nya adalah Najib dan BN kalah teruk semasa pilihanraya Sabah dan Sarawak. (oops tak kalah pun!) Najib dan BN kalah teruk di pilihanraya Teluk Intan dan Kuala Kangsar apabila isu 1MDB di permainkan dan di war-warkan oleh semua penjilat DAP dan mamak Made. (Ooops! Tak kalah pun) Kenapa tak kalah ni? Tapi dah mainkan isu 1MDB!(Kesian)

    Yang paling best sekali penuntut di kudakan untuk berarak di Kuala Lumpur untuk tangkap MO1. Sambutan hampeh! Kah kah kah! Aku rasa sekor pun bangsat yang selalu komen hentam MO1 disini tak datang masa demo MO1 hari tu! Setakat kutuk pakai keyboard sajalah. Mesti Najib gerun dengan tulisan kamu di laman ini! Kah Kah! Kah!

    BalasPadam
    Balasan
    1. -Sarawak menang sebab faktor Adeenan Satem & wajah Najib dinyahkan. Bila2 pun Adnan Satem boleh 'jump ship' mengikut keadaan untuk play safe & political surbival.

      - Sabah ..ehemm...bila pulak ada pilihanraya selepas PRU 13..lalok ker.. atau syok sendiri..??

      Teluk Intan & K KangSar sebab PAS kacau daun, BN guna all out govt machinery & amal sogokan duit & barang2 letrik pd pengundi. Itu PRU kecil, tengoklah bila PRU 14 nanti, mampukah Najib menyogok pengundi2 seluruh negara...?

      Padam
    2. 6.08, Inilah yg dimaksudkan pencacai bernama jingwel (kombinasi nama anjing hindu wel wel dan sykt jho lo) cuba menukar wajah dan rupabentuk tidak ubah seperti watak chameleon, raven atau mistik seperti cerita x men.

      Di akhirat kelak,

      Jingwel cuba melakukan perkara yg sama dengan cuba mengubah rupa, watak dan bentuk dihadapan malaikat mungkar dan nangkir, tetapi malang sekali, ketika jingwel cuba menukar wajah pada saat ketika itu jugalah jingwel kena rembat, dibelasah dan dipelangkung oleh malaikat nangkir.

      Ale utoh! kata malaikat nangkir!!!

      Padam
    3. Pengikut tuhan harun 6.36 ni berasa mcm dia berada dlm syurga hah ha

      Padam
    4. Aisey! BN menang kat Kuala Kangsar dan Teluk Intan sebab PAS kacau? Pas kacau ke rakyat tak percaya penipuan pasal 1MDB? Kah Kah Kah! Macam macam excuse kalau tak menang. Kononnya BN sogok rakyatlah. Padahalnya rakyat tak sebodoh bangsat dan pencacai mamak. Rakyat boleh ambik sogokkan BN tapi undi pembangkang seperti yang mereka lakukan semasa PRU 13.

      Inilah alasan bahlul yang selalu kita dengar bila dah malu kalah. Semuanya salah orang lain bukan sebab sendiri bodoh nak mampus percayakan penipuan mamak. Kesian. Cerita lagilah pasal 1MDB! Mujarab sungguh untuk menjatuhkan Najib! KaH! kAH! kAH!

      Padam
    5. Jingwel,

      Semua pihak mengetahui kemenangan parti najib adalah kerana;

      1.memberi pelbagai habuan
      2.pengundi dialih kawasan
      3.poster muka najib takut dipamerkan kerana membawa sial.
      4.perpecahan parti pembangkang

      Persoalannya?

      Bolehkah najib menang pada PRU14 apabila;

      1.semua pembangkang bersatu dalam satu barisan rakyat pembangkang lawan umno dan bn satu lawan satu.
      2.bolehkah parti najib menyogok rakyat pada skala satu malaysia? Adakah yg disogok pasti mengundi parti najib?
      3.ketika PRU banti,sila tampal muka najib dan rosmah diseluruh negara. Beranikah parti najib lakukan jika najib sendiri takder teloq?

      Jika najib menang PRU akan datang, pencacai2 boleh mendabik dada.

      Padam
    6. ha ha 7.11 pengikut tuhan harun

      Padam
    7. Khalid Samad 6.53,

      Memang begitu lah sikap konco macai Matdey ular sawa
      Tak pernah mereka ini nak mengaku kalah atau kecewa
      Sebab bagi mereka Matdey tu keramat suci punya dewa
      Walhal orang tua biol tu sedang tercungap minta nyawa

      Padam
    8. Puak2 macai ni kalau bunyi gempar mengalahkan guruh
      Wal hal goncang ranting kayu pun daun tak gugur luruh
      Madey dah tempang kaki patah sayap bertongkat paruh
      Sembang besar wajib ada sebab orang tua tu dah suruh

      Padam
  27. aku melayu professional dan juga pengundi dan lagi ramai kawan aku yg sealiran takda pun ditanya dlm mana2 survey.... nak tangkap MO1 ni siapa? ada court order ke ? dari court mana? pertuduhan apa jenayah apa? bukti dari sumber mana ? dari SR ?

    mmg bodoh dan bangang protun ni semua kena manipulate dgn madey kutty pemfitnah tegar .. semua org yg dia tak suka dia akan fitnah guna media dlm dan luar negeri... go fly kite !!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Professional..lawyer..doctor..accountant..accreditation from which professional body..which country..UK (Ulu Klang/Ulu Kelantan)..US (Ulu Selangor)...?????

      Padam
  28. Pencacai mulut penuh lendir tepu
    Lendir tepu penuh kumbahan
    hujah pencacai penuh menipu
    Takda fakta tiada nilai tambahan

    BalasPadam
  29. Najib dipanggil Clyde ada sebabnya
    Kak mah pula rakyat panggil si bonnie
    Jika clyde baik, tiada sebab rakyat bertanya
    Kenapa si bonnie rakyat beri gelaran kain guni?

    BalasPadam
  30. Pencacai hari2 sumbat benda haram
    Punca rezeki hasil rompakan duit rakyat
    Pencacai hanya tau mentekedarah tunggu karam
    Hari pengadilan jemput pencacai didunia mahupun di akhirat hayat

    BalasPadam
  31. Khalid gamat,kojolla, kera berayun, jing, nek tempoyak adalah satu, nak tunjuk kat kita dia ramai begitu, semua trick dah tak laku, ke Tanjung Rambutan rehatlah kamu.

    argh, u get out no fotin kliun!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kesian kan..kan..kan..??? Gimmik murahan nak auta tak menjadi, nampak ngelemerr & goblok adalah......!!!!

      Padam
  32. Pencacai hanya ingatkan diri sendiri
    Guruh dilangit sama jua tin kosong,
    Takder isi semata mata cari makan untuk sara diri
    jiwa kacau tiada isi bawa diri hanya ilmu hindu tokong.

    BalasPadam
  33. Pulau Pandan jauh ke tengah
    Gunung Daik bercabang tiga
    Sakit badan nafas pun mengah
    Hukuman rakyat kan tiba juga

    Tinggi tinggi si matahari
    Anak kerebau mati tertambat
    Dia suka mencarut memaki
    Didalam blog jadi musibat

    Dia gemar carut dan hamun
    Lagak ganas macam penyamun
    Ingatnya kita sentiasa mentimun
    Argh u get out no fotin kliaun!

    BalasPadam