Sabtu, 17 September 2016

HOT Video 18PL ~ Rosmah Lebih Popular Berbanding Najib..!


Sampai ke Korea beb..!


Apa pasal 18 PL? PL maknanya paling lahsyat..!!!

Paper cina pun keluar..!

Lu FIkir La Sendiri!!!

68 ulasan:

  1. BERTAUBATLAH PENCACAI SEKALIAN! DUIT KORANG SUMBAT TU ADALAH HARAM, FAHAM TAK? H.A.R.A.M!!!

    PASTU KORANG BERI MAKAN ANAK BINI HASIL PENDAPATAN HARAM....

    RAKYAT TAK IZINKAN!

    TAK TAKUT KER? BERSYUBHA!

    BalasPadam
  2. Makanya......sempena kita masih dalam suasana Hari Malaysia, marilah kita bertekad meletakkan kepentingan negara di hadapan, berbanding kepentingan bangsa, parti dan diri. Ayuh kita kitai & tangkap perasuah dan pengkhianat, meskipun dia Melayu, kerana negara tidak memerlukan malaun2 & penjarah2 yang tidak patriotik, malah menjahanamkan negara kita yg tercinta.

    BalasPadam
  3. Apabila jeff ooi kata adios harun din.....real public outcry in the media condemning jeff. Someone commented in his facebook and the words wrote by a muslim malay (i presume) is more hurtful tainted with sarcasm.

    I looked up at the meaning of adios,

    ad·i·os
    ˌädēˈōs,ˌadē-/Submit
    exclamation & noun
    Spanish term for goodbye.

    Sejujurnya not too bad except except that it may not be appropriate for someone passing away. But the comments following that are most in appropriate comparing worldly things against GOD's power.

    Whilst I do not condone jeff ooi's words written in bad taste, I would also ask the public to REVISIT a word used by najib on malays...BANGSAT. Bangsat means,

    bangsat. 1. a bastard 2. a smelly bedbug 3. a person who's like a smelly bedbug.

    This word was levelled at his own race and I assume of same faith MUSLIM.

    To me tbis is not only unsuitable but a sting of derogatory label as these malays are still living in this world. And muslims , too. Just a view from another perspective

    Now if these two words are combined as ADIOS BANGSAT and levelled at both couples (when and if they are found guilty of big heist), then I have no qualms in shouting out loud with a big YES......

    Enjoy you weekend......

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bro 7:58 am,

      For that reason, I still have faith and regard Tun Mahathir as my mentor. At the age of 91 years old, beyond no doubt Tun Mahathir is the One and Only Surviving World Class Grand Old Statesman. The 1mdb & Najib's corruption scandal takes its toll and becomes the limelight in world news after Tun Mahathir intervened and spoke openly without fear and favour.

      Kudos to you, Sir........!!!!!!

      Padam
    2. Mahathir dah GAGAL….sekarang tepaksa jilat balik ludah dia, bersekongkol dgn regim asing utk jatuhkan kerajaan, nak jatuhkan UMNO yg dia pimpin dan ajar ahlinya supaya jgn percaya kepada kuasa asing, tapi sekarang dialah yg bersubahat dgn DOJ , WSJ etc… untuk jatuhkan kerajaan Malaysia sekarang secara tidak demokratik….
      Dulu dia selalu ajar pembangkang kalau nak tukar kerajaan bukan dengan demonstrasi jalanan tapi melalui PRU…..tapi sekarang dia buat benda yg sama mcm pembangkang buat…
      Mahathir dah desperate sangat….Dia akan buat apa saja cara (biarpun salah) untuk menjatuhkan Najib…..Tapi dia LUPA…kuasa ALLAH..

      Padam
    3. Sdra 8.29 pagi,

      APA BUKTI TDM GAGAL?
      TUNGGU DAN LIHAT

      APA BUKTI TDM JILAT LUDAH? BERSEKONGKOL? BBERSUBAHAT DGN KUASA ASING?
      1. INGATLAH, ISU 1MDB BUKAN NAJIB LAWAN TDM.

      2. ISU 1MDB ADALAH ISU NAJIB VS RAKYAT MALAYSIA

      3. TDM IS JUST THE STRONGEST INTERMEDIARY

      4. BEFORE THIS WE NEVER EXPERIENCE SUCH A FIASCO AND NOW BURDENING THE RAKYAT

      5. WSJ, SR, DOJ.....ALL THESE ARE EXTERNAL MEDIA/AGENCIES. THEY ARE NOT SUBJECT TO NAJIB'S CONTROL. ALL LOCAL MEDIA AND OUR GOVERNMENT AGENCIES ARE CONTROLLED BY NAJIB.

      6. KHAIRUDDIN AND MATTHIAS HAD TO LODGE REPORTS IN OVERSEAS TO GET ACTION ON CRIMINAL ACTIVITIES OF NAJIB. KALAU NAK TUNGGU LOCAL MEDIA AND APANDI AND KHALID TO ACT...BAIK SHOOT YOURSELF IN THE HEAD.

      7. Pernahkah anda terfikir mengapa TDM pada masa beliau menjadi PM tak suka pada foreign interference?????

      Anwar yang telah disacked, charged for sodomy hada asked Human Rights group and all his connections to condemn tdm and the government for taking actions against him. Bezanya zaman itu, kita ambik tindakan dan proses mahkamah (16 tahun baru siap) berjalan tanpa gangguan. Anwar dibenarkan merayu entah beberapa kali untuk mengelak keputusan penghakiman.

      Kes samun 1MDB will never see light with najib controlling all agencies. Investigation halted, investigators removed, ag removed, critics sacked or what have you.

      With external investigations on going and DoJ's civil suit we hope to see light at the end of the tunnel.

      Agreed that Allah maha berkuasa, namun Allah maha mengetahui.

      Padam
    4. 8.29
      ni le masalah korang..jatuhkan najib bermakna jatuhkan UMNO..tu le makan dedak banyak sangat..korang tu yg x de telur dan dah kena kencing..suruh je dia letak jawatan sebagai PM..dulu waktu peralihan kuasa dari Tun M kepada Pak lah, dari Pak lah kepada Najib tak de masalah pun..sekolah kat mana saudara ni?

      Padam
  4. DOJ... FBI... bila mau sita...saman.. tangkap.. duit rasuah puluh juta suda kasi... cakap 265 pages sùda tulis ... apasal tak tangkap lagi... paper korea.. indon.. pulak dahh.. dulu australia daily.... wsj..american news..IP..reuters..panama..Swiss ..street times suma suda kuar.. leshoto... ghana..afrika news bila pulak mau kuar la.... suma papers repot dari satu sumber WSJ auta punya news. .... dey tambeyyy bila mau tangkap laaaa...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ini blog orang dewasa, bukan budak tadika. Nah 2.6 sen, main jauh2.....

      Tunggu blog KEJORA..kat situ boleh budak bawah umur main2. Sana nanti ada laungkat Dap kafir, lgbt, yahudi, murtad dan sebagainya....tulis lah kat blog itu nanti.

      Blog ini untuk orang yang waras fikiran dan dah dewasa

      Padam
  5. Assalamualaikum wbt. Ada seorang lelaki Melayu dari asnaf fakir miskin bernama Saudara Adila Bin Suboh. Dia berasal dari Melaka. Dia berumur 44 tahun. Dia tidak mempunyai rumah dan kenderaan sendiri. Dia sentiasa berada dalam keadaan daif dan hidup dalam serba kekurangan. Dia tidak mampu menyara keluarganya kerana kesempitan wang. Adakala dia tidak makan dan mandi beberapa hari. Dia mengharapkan belas kasihan dari orang yang prihatin dengan keadaan nasibnya. Sesiapa yang ingin menghulurkan sumbangan wang secara ikhlas, boleh derma ke akaun maybank 151089317354 Adila Bin Suboh. Sumbangan anda dapat meringankan beban orang yang memerlukannya. Terima kasih.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mesej ini ditujukan kepada

      1. Najib razak/rosmah mansor 2.6 bil
      2. Ahmad maslan 2 mil
      3. Shahril samad 1 mil
      4. Ermiety 50 ribu
      5. Penyokong kuat najib
      Zahid....n his arab donor
      Nazri....n his i am handsome and filthy rich
      Tajuddin..n his silat sumbang
      Khairy...n his houdini's acts
      Idris harun...n his moo moo dance
      Anuar musa...n his ok bos, i love ibu2nya dari pontianak
      Shahidan...i love kissing hands....nice smell
      Azeez Rahim...shahidan i am like you, too
      Azalina...i am confused...totot or pepek
      Apandi...i see no wrongdoing
      Khalid...i am waiting for further instruction, boss
      Hishamuddin....i cannot thrust coz my keris lembik, no corroboration

      Padam
    2. Benda sama diulang ulang...

      Cara Yahudi nak pengaruhi rakyat!!

      Mula mula kena buat rakyat benci kepada pemimpin

      Bila kebencian dah mmebuak buak, maka masa tu lah segala berita fitnah akan mudah mereka percayai..

      Bila dah benci , tak boleh berfikir.

      Padam
    3. Woii DOLMAT!!

      Apa kena mengena dgn Yahudi??

      Lanun Bugis kau menyamun rakyat membantah jadi APA KENA MENGENA DGN YAHUDI???

      YANG NYATA KAU TU YANG BERHATI YAHUDI!!!!

      Padam
  6. Dahsyatnyer fitnah sekarang ni...betul apa 17 September 2016 8:14 PG tulis....dah bermacam company berita dan Negara pemfitnah ni pergi....Dahsyatnyer!!!..zaman dimana manusia dah tahu mana yg benar dan salah...

    BalasPadam
  7. Puak pluralist.. Komunis DÀP evanglist...syiah... FITNAH adalah seni nak dapatkan sesuatu... dlm islam FITNAH dosa besar... bahana bila jadi pengkhianat fitnah dianggap perkara biasa2 saja... pala otak depa fitnah satu seni....!!!! Bodo punya manusia...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ni lagi satu hamblau!!!

      Mcm2 kejadah timbol!! Lanun pendatang dari Bugeees pujaan hati kau menyamun apa pulak yg kau salahkan orang lain???!!!

      Padam
  8. Tabik pada Najib dan Rosmah...dia cool ajer.

    Fitnah tak boleh dilayan sangat. Kalau dijelaskan pun tak akan percaya....elok diam.

    Tabik pada Najib!! Biarpun diasak begitu teruk dan dahsyat dari dalam dan luar, ditambah dgn campurtangan kuasa asing, berita asing dan byk lagi, dia tetap teguh, masih berkuasa malah bertambah kuat...

    Negara yg dikatakan teruk , akan bangkrap hanyalah ilusi mereka yg tak tahu bersyukur dan redho atas semua ketentuan Allah..

    Parti yg ditubuhkan atas niat dendam, dengki dan nak menjatuhkan pemimpin dah pasti tak ada keberkatan dan tak akan kekal....percayalah!!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Negara memang dah bankrap chai, hari ini hutang negara 870 billion, tak lama lagi SATU TRILLION!

      Timakasih najib!!!

      Padam
    2. Dah tau fitnah, saman je lah

      Padam
    3. Ha ha ha macai. Dah mkn dedak? He he he.

      Padam
    4. Ha ha ha macai. Dah mkn dedak? He he he.

      Padam
    5. Ha ha ha macai. Dah mkn dedak? He he he.

      Padam
    6. Memang Rosmah nie 'Cool It Baby'.

      Padam
    7. Seman ko kojol pesan kat anak ko jangan tanam dady kat Msia...cari bumi lain India ker...

      Padam
  9. Mahathir dah desperate sangat….Dia akan buat apa saja cara (biarpun salah) untuk menjatuhkan Najib…..Tapi dia LUPA…kuasa ALLAH..
    Tak mungkin BN & UMNO boleh terus berkuasa biarpun diasak teruk dizaman internet ni semasa PRU 12 dan PRU 13 yang amat sengit sehinggkan pembangkang masa tu dah confident akan menang, TETAPI…percayalah!...Kemenangan BN/UMNO adalah dengan izin Allah yg menginginkan BN/UMNO terus berkuasa….

    BalasPadam
    Balasan
    1. BERITA TERKINI - Retak Mencari Belah Dalam UMNO

      TAMPIN: Pemimpin UMNO yang didakwa berhasrat bergabung dengan anggota Parlimen pembangkang untuk menggulingkan kerajaan, akan bertemu Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini, kata Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

      ."Maklumat yang saya dapat ini sahih, bukan maklumat tepi jalan dan maklumat ini saya peroleh daripada orang yang hadir mesyuarat itu sendiri.

      "Kalau saya tak timbulkan perkara ini daripada sekarang, mungkin lebih ramai ahli-ahli Parlimen Barisan Nasional (BN) telah dibeli dengan penandatanganan Aku Janji itu," katanya dalam ucapan semasa merasmikan mesyuarat perwakilan UMNO Bahagian Tampin di sini hari ini.

      Padam
    2. Seman ko kojol nanti pesan kat anak ko jgn tanam dady kat Msia...cari bumi lain India ker...

      Padam
  10. PP lebam kesana kemari
    Mamak kutti main kuda
    Bersatu murtad nàma diberi
    Boboi pulak main ikan lumba lumba
    Jumpa ular jumpa mamak.. lu fikir la sendiri

    pantun 5 kerat ... kah kah kah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah mula mantul dah...

      Padam
  11. Melayu suka walaupun kena bangsat
    SOKONG DAN KALAU BOLEH MATI KERANA PERTAHANKAN NAJIB)
    Melayu bangga walaupun pemimpin korup
    SOKONG SEBAB NAJIB ANUGERAH ALLAH
    Melayu gembira walaupun diberi makan dedak haram
    SOKONG SEBAB WANG DERMA UNTUK PERANGI ISIS

    Melayu marah kononnya yahudi jahat
    BANK GOLDMANSACHS INI BANGSA MELAYU SEBAB ITU KAMI GUNAKAN?
    Melayu marah kononnya lgbt tak baik
    AZALINA INI LELAKI KE PEREMPUAN?
    Melayu marah kononnya dap kapir keparat
    UMNO PENYAMUN 1MDB ADALAH MUSLIM SEJATI DAN TAAT PERINTAH ALLAH?

    Melayu ini sebenarnya ahli parti untuk macai najib organisation (umno).

    THINK AND THINK DEEP

    BalasPadam
  12. Untuk semua orang melayu, muslim dan khasnya u tuk najib dan pemimpin2 umno sekalian,

    "Jangan angkuh dengan sedikit kelebihan yang dikurniakanNya kerana kita nampak hebat sebab Allah masih menutup kelemahan dan keaiban kita".....kata2 dari dr asyraf....orang umno juga.

    Nazri the gangster, tajuddin, annuar musa, azalina, zahid, khairy, idris harun....hayatilah kata2 dr adyraf ini. Agar hidup anda tenang sehingga pru14 kelak

    BalasPadam
  13. Bela je la bersatu murtad tuhhhh. .. dah brambus dari umno nak merenyeh renyeh ssgt dng umno wat apeee... dah brambus buat cara brambus..dulu dah kenyang bailout beratus trillion anak bini dan kronii.. baru ingat umno la yg bagi laluan masa berkuasa dulu... sekarang terhegeh2 dng umno... puiiii

    BalasPadam
    Balasan
    1. Agak2 la chai, beratus trillion...najib 4 billion je....

      Padam
  14. Klau bab menghasut ni memang kerja Put medeka... Bini dia tah lg teruk dari rosmah.. tak ingat mati ke Putra Merdeka woi.. fitnah, hasut, burukkan umat memang keja kamu ka di atas mukabumi.. semuga Put Medeka insaff

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ayuh chai jika najib songlap tidak benar, bentangkan disini, beri fakta bukan ratus trillion chai seperti 9.40...

      Ayuh!!!

      Padam
    2. 9.48
      berkata benar bukan menghasut..dia cakap berdasarkan bukti..koang cakap berdasarkan air liur..lepas tu cakap org fitnah..duit 2.6b dah masuk akaun sendiri..dia pun mengaku, so bukan fitnah..duit SRC 42juta..masuk akaun sendiri, tp dia cakap tak tahu..maknanya bukan fitnah..berjoli, bershopping berjuta-juta, ada bukti, ada statement, serata dunia pun tahu, itu bukan fitnah..jadi chai, mana yang fitnahnya? tolong terangkan. semoga 9.48 insaf

      Padam
    3. 10.51,

      A very good response. Chai najib yang sepatutnya bertaubat dan insaf.

      Padam
  15. Persoalan intergriti dan jawapan fitnah. Mempertahankan fitnah tanpa disokong dengan fakta atau bukti sahih itulah punca kepada masalah.. antaranya orang akan terus berkata, terus mengencam atau mengutuk.



    BalasPadam
  16. Beràtus trillion ka beratus billion yg penting duit Petronas. . TH... kwsp.. pencen dll abis utk bailout sykt anak beranak dan kroni... bila untung snak pandai bernìaga bola rugi mintsk bailout... kimak sungguh... bersih 5 hujunh bulàn ni mintak polis kasi hambat sungguh2 puak pengkhianat nni....

    BalasPadam
    Balasan
    1. ratus trillion atau billion ka, tapi knapa taraf hidup rakyat hidup selesa, barang murah, plajaran, kesihatan bertaraf dunia bleh melancung luar negeri lagi itu

      Tetapi hari ni,

      Kenapa hanya najib dan kak mah sahaja yg kami rakyat marhaen dengar berita najib main golf, kak mah bershopping sakan, beli barangan mewah.

      Apa pekerjaan kak mah nih? Gaji najib plak tak setimpal dengan belanja sebagai PM.

      p.s.

      Rawatan anti penuaan najub n kak mah je dah satu juta lebih...gaji najib SETAHUN baru 280,000.00.

      Lu fikir lah chai....

      Padam
    2. Mungkin najib buat bayaran ansuran mudah? Easy payment? Pinjam court mamoth?

      Padam
  17. Tuan guru arwah Dato hj haron din dikembumikan di amarika! A.M.A.R.I.K.A chai...

    Pertanyaan...

    Bagaimana dan bolehkah arwah tuan guru hj haron din dikebumikan di bumi kafir harbi? K.A.F.I.R....H.A.R.B.I A.M.A.R.I.K.A?

    Bumi kafir harbi tu chai....

    Ostat dan mufti najib sila jawab? Anjing sewel sekor ni tak yah jawab!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pasak isu kafir2 ini, sila rujuk pada pakarnya mufti pahang rahman dan harussaini mufti perak. Yang nyatanya peguam kafir harbi dari australia adalah BETUL DAN BIJAK....bukan saya kata harussaini kata

      Padam
  18. pusing macam gasing lah protun ni ... spin recycle ... fitnah madey kutty ni jugakl lah yg korang layan. Kesian lah korang ni ... ikut madey kutty nyanyok jadi nyanyok lah korang ... go fly kite !!!

    BalasPadam
  19. Muka Rosmah ronyok!!!

    Sebab tak makan ubat awet muda NYUT NYUT!!

    Hehehehe......

    BalasPadam
  20. Budak suman amat dan raman... malam tadi tak leh tiďo... teruk keña kejekan.. pasal tu pagi2 meroyan.. kah kah kah...

    BalasPadam
  21. Rosy rambut tetap kembang.

    Sebab selit duit 1MDB bawah rambot.

    Hehehehe......

    BalasPadam
  22. Nama Malaysia harum di mata dunia!!

    Terima kasoh Jibo dan Hippo!!

    Hehehe

    BalasPadam
  23. Tabik pada Rosmah walaupun dicaci,dimaki dan dihina setiap masa tetap cool...bukan senang nak jadi bini PM ni hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yess Sirr....like Cool It Baby....!!!

      Padam
    2. Seman ko kojol nanti pesan kat anak ko jgn tanam dady kat Msia ..cari bumi lain India ker...

      Padam
  24. Jing jibo tak cukup tido,
    orang lain rehat di banglow,
    jing sentap penjuru dapur,
    mintak tak kasi bini berdengkur.

    Kita berfakta disebut fitnah
    Mungkin jing sekolah tak pernah
    Berumah tangga dia pun musnah
    Bini tak tahan selalu nak panah

    Jing seronok bos berkuasa
    Tempoh mendedak dua tahun sahaja
    Jibbo tersungkur jing pun gila
    Dirantai dikurung sambil ketawa..

    Hih..hih..kih..kih..kih..

    BalasPadam
  25. Berbillion2 masok mestila cool.. Peduli apa orang lain cakap.

    Siapa berani lawan aku suroh laki aku(Jibo) tendang atau hapuskan.

    Hehehe

    BalasPadam
  26. Tu pasal obama dgn muka ketat, masam cuka, bagitau najib di laos tempoh hari...

    "Jibbo, you goin to jail, this hippo will follow you..."

    BalasPadam
  27. Tunggu apa penyokong tegar Jibo komen...

    Tanya sikit... Korea ni Yahudi jugak ka???

    Hehehe...

    BalasPadam
  28. Buat dialog...

    Hippo : Abang kenapa tak bagi duit lagi?? I nak shopping ni!!! (dengan muka krem)

    Jibo : Kita kena rileks dulu sbb duit million2 tak boleh masok. Kan kita sekarang sedang disiasat dimerata dunia.

    Hippo : Habisla muka I mcm ni kalau tak makan ubat awet muda Nyut Nyut??

    Jibo : You pentingkan diri u jer.. Muka I pulak mcm mana??. I pin nak jugak.

    BalasPadam
  29. kenapa cai dan macai banyak gunakan nama Allah, bangsa cina, dan yahudi serta masyarakat luar negara untuk defend najib aka mo1 aka pengerusi penasihat 1mdb aka menteri kewangan aka pm aka presiden umno. persoalan diajukan mudah ajer yang berkaitan dengan 1mdb. dan jawapan pun dah dijawab. masalah yang timbul sekarang ialah pertanyaan selepas menjawab. tiada jawapan. jawapan dan pertanyaan adalah soal jawab soal jawab, bukan jawapan peperiksaan. sekali jawab ajer. kemudian tunggu markah. ini bukan fitnah kerana ada fakta, dan jawapan yang diberikan banyaknya berfakta air liur. itu yang timbul kembali persoalan selepas menjawab. tapi nak harap cai dan macai faham susah la kerana guna kepala kat lutut dan celah kangkang. bukan kepala otak.

    BalasPadam
  30. semuga Allah mempermudahkan segala urusan Perdana Menteri ku kasihi, Mohd Najib Tun Razak.. takbir!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Doa sudah pon dimakbulkan.

      Duit berbillion2 masok dengan mudah.

      Hehehehe....

      Hahahaha....

      Huhuhuhu....

      Padam
    2. Memang dah dipermudahkan

      1. Kes hussain najidi beres
      2. Kes altantuya beres
      3. Kes morais beres
      4. Gani dah keluar beres
      5. Abu Kassim dah keluar bered
      6. Zeti dah keluar beres
      7. Muhyiddin dah kena sacked beres
      8. Shafie dah kena sacked beres
      9. Ainina dah kena tendang beres
      10. Justo masih ditahan di bangkok beres
      11. Dan banyak lagi

      So memang semua dipermudahkan. Hanya 2 saje belum beres, kes saman sivil dan berkemungkinan prosiding jenayah

      Padam
    3. Dengar tuu Kejora. Nah sekarang baca perkembangan terkini PPBM syang edang giat mendaftarkan ahli-ahlinya di seluruh negara. Penyelaras di peringkat negeri turut sudah dilantik, begitu juga wakil di peringkat bahagian2. Pendaftaran secara dalam talian pula dijangka akan beroperasi pada minggu hadapan. Dalam masa yang sama, difahamkan 200 ribu borang keahlian yang dicetak pada peringkat pertama sudah pun kehabisan dan terpaksa diulang cetak.

      Di Kuala Lumpur, pada hari pertama pendaftaran saja, sebanyak 9000 borang telah diambil. Di mana-mana, tergambar ramai yang teruja dan tidak takut-takut untuk menyertai PPBM. Di Rembau, difahamkan seramai 2150 ahli baru PPBM dapat didaftarkan pada hari pertama pendaftaran. Di media sosial pula, ternampak begitu meriah dan ceria wajah-wajah yang mendaftar sebagai ahli PPBM. Sebahagian besarnya adalah bekas ahli-ahli UMNO, ada yang pernah aktif di peringkat bahagian dan ada juga yang selama ini hanya merupakan ahli biasa saja.

      Ramai kalangan profesional yang terdiri daripada akauntan, eksekutif bank, ahli perniagaan, doktor, peguam dan lain-lain turut mendaftar sebagai ahl PPBM. Ada di antara mereka adalah bekas ahli UMNO dan ada juga yang tidak pernah menjadi ahli-ahli mana-mana parti, tetapi sentiasa menyokong UMNO dan mengundi BN setiap kali pilihanraya.

      Rata-rata mereka yang menunjukkan gambar masing-masing selepas mendaftar sebagai ahli PPBM, kelihatan amat bangga, cerita dan gembira dapat berbuat demikian. Barangkali ketika mereka menjadi ahli UMNO dahulu pun, perasaannya tidak sama seperti mereka menjadi ahli PPBM sekarang ini. Dengan itu, tidak mustahil PPBM dapat mendaftar antara 350 ribu hingga 500 ribu ahli dalam tempoh dua tiga bulan ini.

      Semua pihak mesti sedar matlamat PPBM ialah untuk mengalahkan UMNO dan menyingkirkan Najib. Oleh itu, PPBM kena jadi lebih baik di mata rakyat.

      Walaupun PPBM adalah mirip UMNO, tetapi jangan jadi macam UMNO dan jangan juga sesekali meniru budaya UMNO.

      Padam
    4. Seman ko kojol nanti pesan kat anak ko jgn tanam dady kat msia... Cari bumi lain India ker...

      Padam
  31. yg masih memberia sokongan tegar pd najib n menggunakan pendekatan islam jelas tidak ariff dgn 'lifestyle' nya. mereka sudah menjadi 'buta hati' n menyokong membabi buta.

    bak kata mat salleh - 'don't ask me why. I just do it n die'

    saya mengenali najib sejak beliau menuntut d UK lagi.

    umat islam selalu menyamakan orang yg berpura pura sabagai munafik.

    mat salleh pula gunakan perkataan 'chemelion'.

    d tangan kanan d genggam air zam2 n d tangan kiri air kangen 'tiruan' (kangen aikaline water).

    yg mana akan d minum nya d tentukan kpd situasi n keperluan.

    bagi pesakit kanker,selamat terus meminum air kangen atau air zam2 yg merupa kan air alkaline asli n tulin.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Assalamualaikum & salam perjuangan Sdra rahman pc.....

      Saya mohon izin mencelah biar rakyat jelata betapa kita telah ditindas secara halus untuk menebus hutang riba 1mdb. Kaedah ini cukup berkesan & mudah untuk warga kampung, khususnya pakcik makcik.

      Setiap RM10.00 kita milikki telah disakau oleh pentadbiran Najib gara2 6% GST. Hampir semua keperluan harian asas kini dah dijangkiti dgn virus GST. Selain itu, nilai ringgit juga terus turun nilai sehingga menyebabkan harga barang melambung tinggi. Seolah-olah RM (Ringgit Malaysia) dah tak laku lagi, cuma RM (Rosmah Mansor) saja yg terus gemuk , sembab & gebu.

      T. Kasih.

      Padam
    2. Kpd othman ahmad, betul ke ringgit Malaysia dah tak laku dan tak ada org nak? Aku baru balik dari Vietnam, peniaga sana boleh dikatakan hampir tak mahu terima matawang mereka sendiri. Sia-sia aku tukar wang Vietnam disini. Aku pun tak tau apa sebab peniaga Vietnam lebih suka ringgit Malaysia. Mereka semua bodoh kot?

      Padam
    3. 4.41 ini mana mari punya pencacai? Ikut persoalan chai, nilai matawang rendah bermakna kuasa beli kita juga rendah bukan tak laku ringgit malaysia...

      Padam
  32. Berbahagia lah Najib dan negaraku malaysia serta seluruh pencacai sekelian.Ekonomi tetap berkembang pada kadar 4.1 peratus walau pun global sedang menghadapi krisis.Harap kadar Brim boleh dinaik kan lagi.Amin

    BalasPadam
  33. Bini hang baik sangat ke firaun putar merdeka...moga hang cepat mampus satu keturunan haha

    BalasPadam