Khamis, 1 September 2016

Khazanah Malaysia Di Rompak ~ Muhyiddin..!


Malaysia akan menjadi sebuah negara gagal..!

Dulu Malaysia aman, kini bencana, kata Muhyiddin

Katanya, jika keadaan ini berterusan Malaysia akan menjadi negara gagal dengan khazanah dirompak dan segala institusi kerajaan tidak lagi berfungsi dengan baik.
Sebelum ini Malaysia terkenal sebagai model negara membangun yang aman, stabil dan maju tetapi kini berdepan bencana, kata bekas timbalan perdana menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin.
Beliau berkata apa yang rakyat mahukan sekarang ialah kenaikan harga barangan keperluan harian dibendung, pekerjaan berpendapatan mencukupi dan setimpal dengan kenaikan kos sara hidup serta peluang pekerjaan baharu diwujudkan.
Sehubungan itu, katanya rakyat Malaysia tanpa mengira kaum, agama dan fahaman politik perlu bersama-sama menyelamatkan negara daripada kemusnahan dan kegagalan yang akan menjejaskan kehidupan.
“Tatkala rakyat sedang dihimpit masalah kehidupan yang semakin rumit, khazanah negara tidak diurus dengan telus. Salah guna kuasa dan penyelewengan berleluasa. Aset dan wang negara dicuri dan dibelanjakan secara boros.
“Malah, perdana menteri yang diamanahkan menjaga khazanah negara dan membela kebajikan rakyat mencuri duit rakyat tanpa rasa bersalah walau sedikit pun,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.
Muhyiddin berkata situasi pada hari ini amat mengecewakan rakyat dan ia bukanlah sesuatu yang didambakan rakyat.
“Rakyat mahu gejala rasuah diperangi habis-habisan, kemiskinan dihapuskan, kualiti pendidikan ditambah baik, kebebasan rakyat dipelihara, mereka mahukan sebuah kerajaan yang jujur, amanah dan berintegriti,” katanya.
Katanya, beliau bimbang jika keadaan ini berterusan Malaysia akan menjadi sebuah negara gagal dengan khazanah negara dirompak dan segala institusi kerajaan tidak lagi dapat berfungsi dengan baik.
“Ini bencana besar yang kita tidak pernah terfikir akan menimpa Malaysia. Sebagai rakyat sebuah negara yang merdeka dan cintakan negara, kita mahu Malaysia bangkit semula menjadi negara bermaruah dan dihormati dunia,” katanya.
Pada 9 Ogos lalu, Muhyiddin menyerahkan pendaftaran parti baharu, Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) di Ibu pejabat Pendaftar Pertubuhan.
Ahli Parlimen Pagoh itu turut lantang mengkritik Datuk Seri Najib Razak dalam isu perbelanjaan syarikat pelaburan kerajaan 1MDB dan isu wang derma RM2.6 bilion dimasukkan ke dalam akaun peribadi Najib.
Bangkit la rakyat..!
Menolak kebathilan..! membenteras penyelewengan..!
Lu Fikir La Sendiri!!!

65 ulasan:

  1. Dulu lu cakap Malaysia mau bankrup cikalang mau gagal , otak taruh di lutut ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bila dah bankrup, gagallah namanya. Ada ke bankrup itu berjaya..?

      Padam
    2. bodoh...... tahun 90an dulu siapa punya angkara sebabkan bank pusat muflis?..... muhyidin ni dah jadi kepala penyangak nampak..... main tibia jer cakap..... puiiiii

      Padam
  2. biasa la bila dah xdk jawatan mula la nk jaja cerita..tp masa ada jawatan senyap..jawa totok ni..teringat cerita 9 kotak rahsia dulu masa zaman nuar brahim,,apa kes..hmmm politik melayu....sedihhhhh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Fikirkan balik apa sebab Mahyudin hilang jawatan. Adakah dia hilang jawatan sebab dia jilat bontot najib atau sebab dia jilat bontot Kak ros.?
      Rasanya dua² bukan. Maknanya dia dah bertindak sebelum di pecat. Dan kerana menegur najib dia di pecat.

      Padam
    2. Aso nika pe citer??????
      Tungguuuuuuuuu? Mahkamah akan tentukn. Akan kita tahu siapa orang yg bernama mahyudin.

      Padam
    3. zaman mader dulu dia ada sound tak segala kepincangan dalam negara?ada dia sound mader masa madet and the kronis rembat secara senyap harta benda dalam negara???ada???

      Padam
    4. Muhyiddin sedang melalui fasa bodoh dalam hidup. Lebih baik pencen dan duduk diam2.

      Padam
  3. Tidak mengapa Muhyiddin, rakyat Malaysia sekarang dah pandai menilai baik dan buruk sesuatu keadaan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang rakyat pandai menilai, sebab tu PRN Serawak, PRK berkembar yg lalu pakatan haprak menang BESAR!!!!!! MUUUUAAHH

      Padam
  4. Salam sdra admin,

    Saya berpendapat tiba masanya sdra admin post artikel seperti berikut:

    1. Istilah "kafir - kimmi dan harbi", DAP - a chinese based party, yahudi - siapa mereka, LGBT - siapa mereka dan kata2 mencarut dari puak penyokong najib yang langsung tiada kaitan dengan ISU SEMASA - 1MDB & KLEPTOCRACY.

    2. Pencerahan istilah2 ini mungkin dapat membantu puak2 menyokong najib ini berfikir secara rasional

    3. Once they understand real issue, only then they can train their resources to finding the truth about 1MDB.

    4. Refrain from relating politics to thievery as the reality is the scam was done by a group of dishonest malaysians who would drag politics into it.

    Give a try. Thank you

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bro 7:53. Hati dah hitam gelap. Jika di suluh dengan spot light, tetap hitam warna nya. Tak perlu cakap apa. Biarkan penyokong najib tersungkur bersama² najib yang di cintaik

      Padam
  5. Muidin pembelot nii nak ajak Melayu menongkah arus
    Tapii perjuangan dia tak tahu ke mana arah menjurus
    Si barua fasiq nii dah terpesong darii jalan yang lurus
    Tengok keadaan dirii dia pun dah makin tidak terurus

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sejahat-jahat Muhyiddin, jahat lagi Najib and his gang of penyamun. Hidup BERSATU! Down with UMNO Najib!

      Padam
    2. Seburuk² Mahyudin dia boleh imamkan solat, malahan solat jenazah. Najib boleh? Siapa yang lebih mulia?

      Padam
    3. Lanun Bugis Tersohor mengimamkan Lanun2 Tersohor dalam sejarah Dunia!!!

      Padam
    4. X semestinya mengimam kn solat orang tu lebih mulia dari seseorang, ingat al juburi, dia pun bolih mengimamkn solat, kat mane dia skrang??????

      Padam
    5. Kalau setakat imam sembahyang siapa pun boleh jadi
      Kerja macam ini mampu juga dibuat oleh kafir Yahudi
      Muidin imamkan sembahyang tapii dia buruk peribadi
      Itu lakonan satu darii cara dia punya modus operandi

      Padam
  6. Muidin ni jadi lembu dicucuk hidung Matdey Malabari
    Kini dia ditugaskan cari dan reka fitnah je setiap hari
    TPM Zahid cabar dia beri bukti terus sunyii cabut lari
    Biila terkantoi dengan modal lama fiitnah baru diberi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Down with MO1 aka Najib dan parti UMNO yang bergelumang dengan jenayah rasuah!

      Padam
    2. Anon 8:15 PG pulak Lembu dicucok dubur oleh Lanun Bugis Mappadullung Marangprabu Kebunden Barang sekeper!!!

      Padam
    3. Tidak seperti najib. Hidung dicucuk Kak ros.
      Siapa yang lebih teruk?

      Padam
    4. Ko yg lebih teruk asyik menghina orang, gi lh pakat ramai2 dakwa DS Najib di mahkamah. Jgn hanya hear say dijadikn bukti utk menghikum orang. Tun m ckp tiada bukti hanya hear say.

      Padam
    5. Cai2 banyak telan dedak Matdey dah jadi tahap buasir
      Sokong tuduhan buta tulii hanya berasas kan hear say
      Mereka ni sanggup kalu negara sampai ke tahap Mesir
      Elok-elok hidup aman senang kesudahan makan pasir

      Padam
  7. http://akhzaman.blogspot.my/2012/01/islam-liberal-semakin-terserlah-ada.html?m=1

    Barua upahan yahudi pluraist murtad setelah ipo 1mdb disabotaj oleh boboi dan medey..... pengakuan bekas setiausaha politik boboi....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Goldman sach, bank yahudi - sapa dah kena baruah?

      Pluralist - sapa? Jangan fitnah

      Bekas setiausaha - ingat jangan fitnah...nanti ia lantun balik

      Murtad - orang menyamun tak percaya Allah - dia tak murtad ke?

      IPO - INITIAL PUBLIC OFFERING. Alhamdulillah ia tak jadi. Kalau jadi double penipuan. Pertama tipu rakyat malaysia. Kedua tipu investors.

      Blog akhzaman ni - trying to impress uneducated malays and weak muslims to think like them. As a result muslim nak kata mereka lebih muslim dari yang lain...kononnya bagi warning pluralist lah, pro yahudi lah....

      Rukun islam 5 perkara, rukun iman 6 perkara. Jika kita observe yang ini, insyaAllah kita selamat dari muslim2 yang coba nak banding2kan siapa lebih muslim. Itu lah sebenarnya perpecahan orang melayu islam di malaysia...wallahuaklam

      Padam
  8. Muyidin punya era politik semakin tandus dan gersang
    Selama inii dalam Umno dia bulu ayam punya musang
    Biila nampak hadapan gelap arus dia nak menyonsang
    Elok ler tu dah jatuh dalam perangkap Matdey pasang

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yang Tandus dan Gersang tu ENGKAU sebab itu kau makan dedak dari si Lanun Bugis Obat Awet Muda Nyut Nyut!!!

      Padam
    2. 8:21, saya rasa awaklah yang tandus dan gersang. Tidak tahu menilai mana benar mana salah.

      Padam
  9. Kejora sedang tunggu cai ‘copy & paste’ punya komen
    Barua bingai nii main ikut orang jer dia serang gomen
    Belajar pun sekolah rendah je keje buruh tolak siimen
    Selalu dia merapu sebab di rumah bini tak kasi romen

    BalasPadam
  10. TSMY ... biarkan luncai degan labu nya. We are with you. carry on with your mission. We r right behind you.

    BalasPadam
    Balasan
    1. And also behind aso nika.

      Padam
  11. UMNO sudah masak dengan perangai Muidin ular sawa
    Bangsat ini golongan yang tidak puas hati dan kecewa
    Dia bengang tak sempat nak jadii PM di hujung nyawa
    Maka dipiilih menjadii kaldai tunggangan Matdey sewa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kita pon sudah masak dengan perangai kau Pengosok pelir Lanun Bugis dan pemakan dedak Haram!!!

      Padam
    2. Kiranya Mahyudin ikut sahaja telunjuk najib, pasti dia akan jadi PM. Apa bodoh sangat dia nak menentang najib.?
      Kerana,kerana... dalam diri Mahyudin ada sedikit keimanan dan kesedaran. Maka dia menegur apa kesalahan najib

      Padam
  12. apapun najib tidak boleh bertahan lama jadi PM. jauh sekali untuk mengatasi rekod PM selama 22 tahun. Apapun kejayaan najib adalah seorang PM yang mampu menukarkan gejala rasuah kepada derma.

    BalasPadam
    Balasan
    1. 100 tahun pun rakyat hanya terdongak dongak menengok khazanah twin tower, nikmatnya untuk rakyat jelata entah kat mana esp. Melayu.

      Padam
  13. Bukan TS Muhyiddin saja yang kata tapi seluroh dunia pon berkata begitu!!!

    Khazanah Malaysia dirompak oleh Lanun Bugis Berbillion2 USD, Cuma Menteri2 UMNOnok jer yang kata Lanun Bugis "suci" sebab takot tak dapat dedak dan kedudukan!!

    Sunggoh memalukan!!! Penyamun Tersohor bertaraf antarabangsa!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mahkamah mana yg telah jatuh kn hukum DS Najib bersalah?????
      Innocent until proven guilty

      Padam
    2. 10.28,

      Kalau kes najib di bawa mahkamah malaysia, HE IS DEFINITELY FOUND GUILTY.

      Malangnya ada heroine tamil apandi dan khalid selamatkan najib. Kalau mereka ini muslim tulin....dulu dah lihat justice served..apakan daya.....:)

      Padam
    3. Kn pakatan haprak bnyk loyer handal2, pe lgi kuat lgi kerja charge DS Najib, macam lim gone end dh kena charge baru rakyat semua percaya. Selagi tiada charge di mahkamah - innocent until proven guilty.

      Padam
    4. Cai 11.18,

      Apandi tak bagi. Undang2 kata begitu

      LGE apandi sendiri yg buat. According apandi's political bos lah.

      Kalau peguam luar bleh buat, i ingat ramai dah buat. Criminal proceedings hanya apandi beri kataputus...ADA FAHAM UNDENG2 kata p. ramlee:)

      Padam
    5. Bukan nya Apandi x bagi, sebenar loyar2 handal pakatan haprak x de bukti pun, tun m pun ckp tiada bukti hanya hear say.
      Klau pakatan haprak ada bukti kukuh sdh pasti dikerjakn DS Najib hingga lunyai.

      Padam
    6. Pernahkah dalam kes jenayah rakyat yang pegang bukti? Bukti semua ada pada AG...dia berkuasa keatas boleh atau tak noleh masuk mahkamah.

      Ditakdirkan bukti2 ini boleh di beri pada peguam awam untuk pendakwaan...ramai yang volunteer.

      Hearsay is fof courg to determine. You ni kalsu tak reti undeng2....nah 2.6 sen....main jauh2. Ini untuk orang dewasa sahaja:)

      Padam
    7. mana bukti yg selama ni dihebuh, viralkn, gi lh amek bukti tu dari orang yg mulakn, tony puaka ke, sr ke dan sebagai nya. X kn loyar2 handal pakatan haprak x leh fikirkn. X pun tanya fizi dia pasti dpt membantu.
      Yg sebenarnya memang tiada bukti pun utk dakwa DS Najib. Hearsay saje.
      Pakatan haprak dan yg mempercayai nya pun haprak

      Padam
    8. 9.18pg..kau makan taik banyak sangat..itu sebab cakap Merepek2..

      Padam
  14. Pluralist bukan benda baru.... nama saja pluralist yg sebelum ini menggunakan slogan renaissance age yg digunakan zaman pertengahan agama kristian.. mereka mrnghancurkan kristian di eropah dan russia mrujudkan gerakan fasis..komunis dan demokrasi memecahkan benteng agama dan kepercayaan... yahudi berjaya meghancurkan kristian dan institusi gereja... skg mereka mengunakan pendekatan yg sama utk mengucar kacirkan islam melalui grrakan pluralist. ..liberalist dll dng dana yg besar dari yahudi rothchild... gerakan di Indonesia mereka berjaya .. ada masjid syiah.. kawin campur antara agama.. syariat islam diganti pancasila...
    Dulu perkenalkan islam madani.. hadhari skg srlamatkan Malaysia sambil bersekongkol dan bersatu yg satu masa dulu musuh paling tegar satu sama lain... skg melutut.. mrnyembah minta nyawa dengan penjajah..pluralist PKR...DAP komunis demi kroni dan anak beranak yg spt cacing kepanasan..

    Awasi musuh dlm selimut ... dasar pengkhianat.... melutut minta nyawa dan menjemput penjajah datang menjajah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Satu persatu Allah swt tunjuk bukti kebenaran walaupun selama ini tajuddin, khairy, salleh, azalina dan lain2 cuba lari kebenaran....

      》》》》》Kerajaan secara rasmi mengesahkan bahawa Malaysia Official 1 (MO1) yang dirjuk sebanyak 36 kali dalam saman sivil Jabatan Keadilan (DOJ) Amerika Syarikat berkaitan penyelewengan dana 1MDB adalah Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.

      “Saya telah kata secara terbuka. Jelas sekali jika kamu membaca dokumen berkenaan, ia adalah perdana menteri,” kata menteri Umno, Datuk Abdul Rahman Dahlan yang dipetik BBC.《《《《《《

      Jadi MO1 bukan lagi FITNAH tapi FAKTA....

      Kita tunggu lagi hal DERMA.....

      Padam
    2. Rahman Dahlan?

      Dia kumpulan pluralist, fascist, komunis, liberalist ke?

      Apa.....dia yahudi ke atau sokong lgbt?

      Kalau begitu AR ni pengkhianat, conduit pkr atau dap atau mole bersatu....sampai hati memfitnah najib yang tak ada salah ikut buku panduan pandi ali, khalid twitter.

      Ape AR melutut kat BBC?

      HERAN BIN AJAIB

      Padam

  15. Macam mana nak jatuhkan Najib..Lim Guan Eng yg dah SAH di dakwa RASUaH oleh SPRM pun di biar jadi Ketua Menteri..Bodoh puna MACAI DAPig.

    BalasPadam
    Balasan
    1. sanggup jadi macai DAP dari macai UMNO.

      Padam
    2. sebab DAP bejaya buang 10% hak discount untuk UMNO.
































































































































































































































































































































































      ig berjaya buang 10% discount utk UMNO.

      Padam
    3. Sdra hashim hassan,

      Alhamdulillah, MO1 sah Najib, PM malaysia. Yang confirm Rahman Dahlan. Tak sangka Rahman Dahlan ini baruah yahudi, pluralist, macai DAP, liberalist, lgbt, melutut kat BBC untuk sahkan yang MO1 adalah Najib.

      InsyaAllah, isu benarkah duit 1MDB yang dicuri itu yang digunakan untuk beli assets di USA....akan didengar jika reza, jho low, khadem dan alhussainy challenge civil suit itu. Sekarang dah masuk bulan september....

      Selepas itu baru isu derma....wang curi dafi 1MDB ke atau wang persendirian anak raja saudi.....:)

      Padam
  16. Demi kroni dan anak beranak.... 22 tahun songlap da bailout beratus ratus billion RM ... hari ini mereka bak cacing kepanasan sambil melutut menyembah minta nyawa pada tokong dan tuan yahudi di USA.. awasi musuh dalam selimut dasar pengkhianat mme begitu ... skg semua pengkhianat spt Pluralist Murtad PKR... PAN Syiah... DAP komunis evangelist .. Libral G25.. Sis In Islam.. majlis peguam.. LGBT dan GAY sudah menampakkan diri mereka yg sebenar... wajah pengkhianat sudah terang bersuluh silau berkilau .. mereka tidak lagi menyembunyikan wajah mereka lagi... mereka sudah bersatu utk melacur dan menghancurkan islam dan bangsa

    Masa untuk rapat kan barisan dan lawan habis habisan ... isnsyallah lawan mereka insyallah SYAHID...JIHAD kita Insyallah SYAHID menunggu.. mungkin bukan dimedan perang tapi di medan media cetak dan media informatif.... ayuh jihad....!!!

    BalasPadam
  17. Melayu jangan lah termakan Muyidin punya sandiwara
    Dulu kemain dia tengking cakap DAP ni musuh negara
    Tapi kinii dah dapat si nyonya Nika pengubat jiwa lara
    Yang dulu dia cakap musuh Melayu kini dipeluk mesra

    BalasPadam
  18. Usah percaya sama aota Matdey dan Muidin pembelot
    Mereka dua ekor ini dengan DAP sanggup berkomplot
    Matdey pula kalau kita merujuk agama dia kata kolot
    Belum puas lagi 22 tahun harta negara dia mau bolot

    BalasPadam
  19. Syahid?....Jihad?.......astaghfirullahal'zim

    Itulah tersilap interpretasi akhir zaman blog.

    Tak sangka Rahman Dahlan orang mahathir......ish ish ish

    Sdra 11.17,

    Yang menghancur melayu dan islam adalah najib and his macai thieves. Negara hancur, agama dicemuhi, melayu dihina. Jangan menuding jari pada orang lain. Lihat diri dalam cetmin dan berani katakan....kita tersalah sokong najib and his kleptocratic gang.

    Wallahuaklam

    BalasPadam
  20. Sdra2 yang condemn muhyiddin ke mahathir ke,

    Isunya bukan mereka berdua di atas.

    Isunya bukan DAP, pluralist, lgbt dan lain2

    Isunya bukan perang dengan islam.

    ISUNYA NAJIB DAH CURI WANG 1MDB YANG AKAN MEROSAKKAN NAMA MELAYU, ISLAM DAN MALAYSIA.............

    Dah sah MO1 is najib.........
    Kena buktikan asset di US dibeli guna wang dicuri dari 1MDB
    Kena buktikan wang derma diterima dari anak raja saudi wang dicuri dari 1MDB...ITU SAJA

    lepas ini berjihadlah, lawanlah yahudi, terajanglah lgbt, hancurlah liberalist...on and on and on.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tunjukkan la kecurian tuuu... klu bocor tunjukkan bocornye... klu tiris tunjukkan tirisnyer... 22 tahun sakau beratus billion utk bailout kroni dan anak beranal.. fakta manaa..?

      Padam
    2. MO1 dah dibuktikan

      Duit curi...beli aset .tunggu ye.....

      Duit curi kononnya derma...tunggu ye

      Padam
  21. Muidin tunggu jawatan PM seperti buah tak mau luruh
    Mau jadii ketua negara patah sayap bertongkat paruh
    Maka diambilnya kesempatan menangguk di air keruh
    Tubuh parti baru Bongok rakyat cuba nak dipengaruh

    BalasPadam
  22. Kekacauan yang Matdey dalangi menakutkan pelabor
    Bukan itu jer tapi akhirnya bangsa Melayu berterabor
    Nasi yang elok dia tuangkan air mahu kasi jadi bubor
    Aman rasa kalu si Matdey iblis nii cepat masuk kubor

    BalasPadam
    Balasan
    1. kikiki tebaikkk pnya pantun..midin2..lu serupa anjing dgn bayang2 ma...telalu tamak looo sikalang duduk bawah kangkang madir apa rasa? xda rasa apa looo kikikiki...jilat la lagi madir kasi licin kulit, lagi satu loo ini bloq bila mau tuka itu logo BN? kasi taruk la logo baru BERSATU lo..asal malu ka..haiyaaa lu sokong madir kasi tarula dia pnya parti, jangan taruk BN la cibai..i selalu igt ada sorg pnulis selalu ckp..itu admin telo mana? xda telo ka? atau kasi anjng main buat gasing lo ayaaaaa..bodo lo itu admin kikikikiki

      Padam
  23. Matdey inii dengan semua PM dia gadoh dan berbalah
    Cari pasal sejak zaman Tunku sampai lah era Pak Lah
    Malangnya disokong oleh cai2 yang tak tinggi sekolah
    Orang dikira salah kalau mahkamah butikan bersalah

    BalasPadam
  24. 12.32,

    Rahman Dahlan ni spy mahathir ke? Saje tanye

    BalasPadam