Jumaat, 9 September 2016

BERSATU Sah Daftar..!


ALHAMDULILAH..! Selesai satu perkara..! 

Biarpun nama dan logo diminta ubah..yang penting orang Melayu, bumiputera dan peribumi serta rakyat Malaysia sudah mempunyai wadah baru untuk mempertahankan perjuangan suci Agama, Bangsa dan Negara..!

BERSATU sah berdaftar tapi logo berubah

Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) mendapat kelulusan rasmi daripada Pendaftar Pertubuhan (ROS) untuk menjadi pertubuhan politik sah di negara ini.
Kelulusan tersebut diberi oleh ROS selepas menerima penjelasan secara langsung daripada pimpinan parti berkenaan sebentar tadi.
Antara penjelasan yang diberikan kepada badan pengelola pertubuhan di negara ini ialah peranan dua jawatan tertinggi BERSATU, iaitu presiden dan pengerusi.
Presiden BERSATU Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata tujuan mereka memasukkan dua jawatan berkenaan pada perlembagaan adalah sebagai mekanisme menjadikan parti berkenaan berada dalam keadaan telus.
"Tujuan kita masukkan jawatan presiden dan pengerusi dalam perlembagaan parti adalah untuk mengadakan satu check and balance supaya parti kita agak telus, dan segala perjalanan parti dibuat atas dasar check and balance.

"Kedua, ia membolehkan parti dilihat sebagai parti yang mengikut kehendak rakyat," katanya kepada media.
Bekas timbalan perdana menteri itu sebelumnya berjumpa dengan pegawai ROS bagi memberikan penjelasan lanjut berhubung kandungan perlembagaan BERSATU.
Turut hadir bekas perdana menteri yang juga Pengerusi BERSATU Tun Dr Mahathir Mohamad.
Muhyiddin juga menjelaskan mereka membuat sedikit pindaan pada logo BERSATU.
Katanya pindaan itu dibuat atas permintaan ROS.
Mahathir pegang 'sijil kelahiran' BERSATU
Ketika sidang media dijalankan, Mahathir memegang 'sijil kelahiran' BERSATU dalam tangannya untuk menunjukkan kepada media sambil tersenyum.
Selepas sidang media, mereka juga berdoa kepada Allah atas kejayaan pendaftaran parti BERSATU.
Ditanya ROS tidak membenarkan penggunaan nama BERSATU bagi mempromosikan parti itu, Muhyiddin berkata mereka agak tidak puas hati dengan syarat ROS ini.
Namun, mereka sanggup menerima arahan ROS demi pendaftaran parti.
"Kami tidak ingin bertengkar tentang isu ini kerana seperti nasihat Mahathir, yang penting ialah kita mendapat kelulusan pendaftaran parti dan kita akan mengikut segala arahan ROS," kata Muhyiddin.
Katanya juga, parti BERSATU telah mendapat nombor pendaftaran dan mereka akan menyediakan borang pendaftaran ahli secepat mungkin.
Beliau menjangka 14 September ini dapat sedia borang untuk diberi kepada mereka yang berminat masuk parti mengisinya.
Katanya juga, wang pendaftaran sebanyak RM2 dan yuran sebanyak RM2 perlu dibayar oleh mereka yang masuk parti.
"Kita tak tentu sasaran bilangan ahli tapi kita harap dapat sejumlah besar ahli dan kita akan gerakkan kempen ke seluruh negara," katanya.
Mahathir pula berkata BERSATU tidak akan mengadakan mesyuarat agung tahun ini kerana kesuntukan masa.
"Tahun ini kita tak dapat adakan mesyuarat agung kerana tak cukup masa, tahun depan kita akan ada satu mesyuarat agung.
"Mesyuarat agung itu akan menentukan tentang beberapa kehendak parti termasuklah pemilihan parti," katanya.
Ada yang sakit perut???
Gambar bawah tu pulak bersekutu ke?
Lu Fikir La Sendiri!!!

42 ulasan:

  1. Alhamdulilah syukur...akhirnya parti ini berjaya didaftarkan... InsyaAllah kami akan mendaftar dan berjuang beramai2..

    BalasPadam
  2. Saya nak boring ahli ..... lekas mai lah ke Johor.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cari mamphos, nak kasi Sultan Johor penampor..

      Padam
  3. Eh salah taip....borang ahli

    BalasPadam
  4. Kalau tak boleh pakai nama BERSATU, kita gunakan nama BERPADU tetapi singkatan PPBM tak berubah malah maksudnya juga adalah hampir sama Bersatu/Berpadu.

    BalasPadam
  5. syok tibai ni

    tapi sayang aku kena outstation

    hari ahad ni makan kuah ler bersatun ni

    BalasPadam
  6. Kami dari Penang, dulu PKR, kini nak masuk Bersatu.
    Bawak borang ke sini banyak sikit.

    BalasPadam
  7. saya pun nak. tak sabar nak menyumbang kepada bersatu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau nak menyumbang ko masuk pkr bro. Join al juburi.
      Kat bersatu ni, tempat menyembang.

      Padam
    2. Kalau nak menyumbang ko masuk pkr bro. Join al juburi.
      Kat bersatu ni, tempat menyembang.

      Padam
    3. 3.27 n 3.28,

      U can make fun of people....but humans have needs. The need is to change the current regime. This is not a question of joining one party and talk cock in another.

      In umno, you are given dedak to come and support. Your mtus are given dedak....proof....shahrir, mat 3.85, ermiety n others. The thieving president is lord. The empty can deputy president is a liar. The softie vice president is a corroboration expert till today mh370 is lost.

      I am apolitical and a tax paying citizen of malaysia. I do not idolise a specific leader. InsyaAllah Tun and his men will prevail. Hopefully we will be back to pre pak lah's days.

      Sadaqallah

      Padam
    4. 3/27, suka hati orang la woiiii nak join apa. Yg ko susah hati tu nape?? Ada bola yang tercicir ke?

      Padam
  8. Buat pendaftaran online juga.
    Ish tak sabar nak dapat nombor keahlian.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bro Putra Merdeka
      Saya kurang setuju dgn pendaftaran online sebab takut ada yang sabotaj. Pastu kemudian mereka claim pendaftaran Bersatu tak sah banyak penipuan.

      Kalau nak buat juga pendaftaran online WAJIB di periksa setiap no kad pengenalan setiap individu yang nak daftar jangan TERDAFTAR 2 kali. Bukan apa, takut ada sabotaj je.
      Wallahualam.

      Padam
  9. SYABAS !!!

    'now let d game begin'

    tindakan yg bersepadu serta menyaluruh utk menjemput semua warga menjadi ahli wajib d mulakan drpd sekarang.

    relawan2 harus d gerak kan k seluruh pelusuk semananjung.

    saperti saya tlh janjikan sebaik bahawa sahaja keahlian saya d terima ,maka saya akan memohon utk bergiat dan membaaantu parti sedaya yg mungkin d kawasan parliament Pekan.

    Hidup Melayu/Bumi dlm dakapan parti yg insya'allah akan mengembalikan kegemilangan tulin kpd umat.

    BalasPadam
  10. So, Putera, kau dah ada logo sendiri. Lepas ini tolong tanggalkan logo BN & UMNO dari blog kau.

    Kalau tidak aku akan maki cerca kau setiap hari.

    BalasPadam
  11. Yes..count me in as well.

    from Tawau, Sabah.

    BalasPadam
  12. So, Putera, kau dah ada logo sendiri. Lepas ini tolong tanggalkan logo BN & UMNO dari blog kau.

    Kalau tidak aku akan maki cerca kau setiap hari.

    BalasPadam
  13. Orang tepen....menunggu dgn hati dan tangan terbuka...mai kita pakat sokong ramai ramai....hidup BERSARU.NHIDUP TUN HIDUP TSMY..HIDUP MUKRIZ

    BalasPadam
  14. Orang tepen....menunggu dgn hati dan tangan terbuka...mai kita pakat sokong ramai ramai....hidup BERSARU.NHIDUP TUN HIDUP TSMY..HIDUP MUKRIZ

    BalasPadam
  15. Orang tepen....menunggu dgn hati dan tangan terbuka...mai kita pakat sokong ramai ramai....hidup BERSATU.NHIDUP TUN HIDUP TSMY..HIDUP MUKRIZ

    BalasPadam
  16. Orang tepen....menunggu dgn hati dan tangan terbuka...mai kita pakat sokong ramai ramai....hidup BERSATU.NHIDUP TUN HIDUP TSMY..HIDUP MUKRIZ

    BalasPadam
  17. JANGAN LUPA DAN SEMAK PENDAFTARAN SEBAGAI PENGUNDI!!!!! KEMUNGKINAN ADA UNSUR SABOTAJ DARI PARTI NAJIB!!!

    BalasPadam
  18. JANGAN LUPA DAN SEMAK PENDAFTARAN SEBAGAI PENGUNDI!!!!! KEMUNGKINAN ADA UNSUR SABOTAJ DARI PARTI NAJIB!!!

    BalasPadam
  19. JANGAN LUPA DAN SEMAK PENDAFTARAN SEBAGAI PENGUNDI!!!!! KEMUNGKINAN ADA UNSUR SABOTAJ DARI PARTI NAJIB!!!

    BalasPadam
  20. Kah kah kah pendaftaran online... kah kah deklarasi mohong selamatlan boboi 1.2 jota npk nipunyer... kah kah bila berhimpunan bersih 5 ratus jer.. kah kah.. tahniah semua puak pengkhianat.. barua penjajah ... pelacur agama islam melalui pluralist PKR...komunis DAP evangelist. . SYIAH..lgbt dan gay maka masa untuk hapuskan barua barua penjajah ini.. insyallah syahid menunggu kita.

    BalasPadam
    Balasan
    1. DEDAKMAN hanya suka dengan Bugis Lanun menyamum hak Rakyat.
      DEDAKMAN2 so pathetic

      Padam
    2. Jamgan marah nek. Cucu dapat hidu bau hapak nek.

      Padam
  21. 6.08,

    Tak suka parti baru tak per. Orang lain suka.

    Pertahankanlah umno anda. Ramai yang dah tak suka umno.

    Sarawak bijak kerana tak bagi masuk umno.

    PBB dan rakan komponen BN SARAWAK sedang mengusahakan mengembalikan kuasa otonomi. PETRONAS sedang giat membahagi kuasa kepada sarawak....terima kasih adenan.

    Dengar sabah dah mula juga. Maximus ongkili dah bersuara.

    Jadi umno, your bargaining power is getting lesser and lesser.

    Harap BERSATU dapat tempat di hati orang sabah.

    Orang umno....jagalah parti anda....jangan sibuk pasal parti baru ini.....ok?

    BalasPadam
  22. Sorang dua jer, komen tukar pelbagai nama, itu pun baru tak sampai 10. Konon gah satu Msia.
    Berani kerat jari, lps PRU14...bungkoss...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lu nak citer tentang diri lu ke chai 6.33??? Sorang je, dah tua bangka kedera, nafsu ada kuasa syahwat dah takda komen tukar pelbagai nama, otaknya besar udang je.

      Citer berani kerat sama jugalah lu suka bersumpah,menipu, berbohong, maki hamun, keluar kata2 kesat dan lucah, ajak bertumbuk pun ada.

      Bila ajak bersemuka, ajak berhujah ntah ke mana sembunyi takder teloq...alih tiang gol.

      Ayat dan bahasa kesat takda komen ini.

      Padam
  23. Dulu mungkin gah. Bila org dengar nak gabung penjubor, hancau hancai hangos!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada bau hancing komen 6.36....

      Padam
  24. Madey = cikai
    Muydin = ciput
    Gone End = cibai

    Kah kah kah

    Cikai-ciput-cibai

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nuat = cibor

      Padam
    2. Lanun Bugis beri DEDAK yang banyak ini aje komennya.
      Patutlah Lanun Bugis kata Blogger bayarannya BANGANG.
      KESIAN

      Padam
  25. Saya sangat bersyukur diatas segala2nya.Lebih membanggakan lagi Dato Khairuddin pun ada memberi sokongan,begiulah diharapkan kia sama2 menyokong diantara satu sama lain semuga cita2 murni kita ini diberkati ALLAH.Demi kasih sayang kita kepada Negara dan tanda penghormatan kita kepada YAB Tun.

    BalasPadam
  26. Parti Bersatu ramai pemimpin bèsoooo mereka dar utara..... biasalah pemimpin utara terutamac dari kedah lama mme terkenal dng pengkhianat mereka suka dibaruakan... suka jadi anjing pada yuan penjajah.... bukan setakat jadi barua saja... paling haeamjadah melacurkan kesucian dan melacurkan akidah umat islam...

    BalasPadam
  27. InsyaAllah akan menjadi ahli parti ini,begitu juga ahli keluarga yang lain.Syabas Tun dan lain lain yang berkerja keras untuk menubuhkan parti baru,sentiasa akan memberi sokongan .

    BalasPadam
  28. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  29. Onlinr je bersatu

    BalasPadam