Selasa, 6 September 2016

1MDB ~Bukti Penipuan..!


Mana mahu lari???

Deposit Aabar DiRahsiakan Dari Pembeli Bon, Lembaga Pengarah 1MDB, dan Juruaudit KPMG ... Tak Pelik ke ?

1MDB dikatakan telah membayar deposit RM4.2 bil kepada Aabar sebagai cagaran kepada jaminan yang diberikan oleh IPIC kepada pinjaman bon 1MDB melalui bank Yahudi Goldman Sachs.

Deposit ini atau dalam dollar USD1.367 bil disebut oleh kedua PAC dan DOJ

dari m/s 61 lapuran PAC disebut -


Pembayaran deposit sebesar itu dibuat TANPA kelulusan Lembaga Pengarah 1MDB ? Ni apa punya syarikat milik kerajaan yang langsung tidak ada check and balance dan keputusan boleh dibuat sewenang2nya ? !

Pelikkan juga amaun yang dibayar itu .....  USD576.94 juta daripada jumlah pinjaman USD1.75 bil dan USD790.35 juta daripada jumlah pinjaman USD1.75 bil.  Kenapa amaunnya berbeza ?

Satu lagi yang pelik, kenapa tidak disebut juga mengenai pembayaran deposit itu dalam Nota Pekeliling yang diedarkan kepada pembeli2 bon pinjaman itu ? Dari m/s 50 DOJ -
Pendek kata - Tidak ada siapa tahu yang 1MDB perlu bayar deposit sehingga 40% dari nilai pinjaman kepada pihak penjamin !

Perkara sepenting itu seharusnya didedahkan kepada bakal2 pembeli bon sebab ia bakal memberi kesan kepada pelaburan mereka. Tidak pernah berlaku di mana2 pun di dunia ini sebuah syarikat terpaksa bagi deposit sehingga 40% nilai pinjaman kepada penjamin.  

Ia tidak diumumkan langsung. Bukan kecik anak amaun nya. RM4.2 bilion !


Kemudian kita digemparkan dengan hebahan umum yang dibuat oleh IPIC bahawa Aabar BVI, syarikat yang menerima deposit itu, bukan milik IPIC.

Oooooooooooo...... patutlah deposit itu tidak dihebahkan...... 

Bayangkan kalau dari awal lagi, sewaktu Nota Pekeliling diedarkan kepada bakal2 pembeli bon itu sudah disebut bahawa 40% hasil jualan bon itu akan dibayar kepada IPIC sebagai deposit, gerenti IPIC dah bising - MANA ADA DEPOSIT ! ?    

Kantoilah perancangan mereka nak songlap sejumlah wang yang begitu besar dari pinjaman itu ...

Begitu juga kalau persetujuan diminta dari ahli lembaga pengarah 1MDB mengenai deposit itu, saya percaya lembaga pengarah akan menolak usul pinjaman itu sebab ianya MEREPEK ! Bodoh sangatlah buat pinjaman dengan terma yang sebegitu pelik.

Rosaklah pelan nak songlap duit dari pinjaman itu kalau tak jadi buat pinjaman dengan bank Yahudi itu ! 

Makanya lembaga pengarah hanya diberitahu mengenai deposit itu SELEPAS ia dibayar. 

Dengan juruaudit KPMG juga tidak dimaklumkan !

Semakan lanjut mendapati perkara-perkara tersebut di atas tidak
dinyatakan dalam Surat Representasi 1MDB mengenai pengauditan penyata kewangan Kumpulan 1MDB bagi tahun berakhir 31 Mac 2012 kepada Tetuan KPMG bertarikh 27 Disember 2012.
 (m/s 62 laporan PAC ) Kenapa mahu disorokkan fakta mengenai deposit dan juga option kepada Aabar BVI ? 

Sebab ...... dah ada perancangan jahat lah tu ..... 

Kalau anda baca lapuran DOJ, didedahkan bagaimana wang deposit yang syarikat palsu Aabar BVI itu terima dari 1MDB telah disalurkan kepada beberapa pihak termasuk orang yang 1MDB berurusan dalam urusniaga di atas iaitu Qubaishi dan Husseiny ... tidak lupa juga USD30 juta kepada MO1 atau Najib.

Pembayaran kepada Najib dibuat melalui akaun Blackstone .... hmmmmm, jika anda masih ingat, nama Blackstone ini ada disebut dalam 'surat' pak Arab.

PS - baca juga artikel sebelum ini KLiK  dimana saya berikan satu cara paling senang untuk Najib, 1MDB, Umno dan kerajaan tolak segala dakwaan DOJ, WSJ, SR mengenai songlap duit 1MDB iaitu dengan membuktikan pelaburan 1MDB GIL. 

Satu perkara pelik juga .... benda senang sebegitu pun payah nak dibuat. Berdalih2 bagai ..... cai2 Najib lebih rela bertekak dan memperbodohkan diri di mata rakyat mempertahankan Najib dari sebarang salah laku PADAHAL dengan hanya menunjukkan bukti pelaburan GIL itu saja, dakwaan DOJ boleh dikantoikan !


Kertas takkan boleh membungkus api..!

Lu Fikir La Sendiri!!!

53 ulasan:

 1. HIDUP NAJIB, MATI UMNO!!

  BalasPadam
 2. Beratus kali recycled dah citer ni... ini isu sebelum DoJ dan FBI dirasuah puluh juta dulu.... dah ada dlm lapuran DoJ pun ... personalan bila... bila lagi... bila nihh... bila agaknya.. bila tarikh nya... bila ... bila nak sita ..tanhkap... rampas...beku assets. .. dll nihhh..
  FuuucKKKKkkkk...

  BalasPadam
  Balasan
  1. Mangkok hayun..prOoTt

   Padam
  2. Cyberterompah "Aliff Mim Nun Wau... Sarkis da" mulot juboh apa saja yg keluar semuanya najis mcm najib... Maki hamun Fitnah spin and all the negatives.

   Petanda Party Sarkis aka UMNO goyang sebab kekuatan Party Bersatu bukan di kerisnya saperti Kerismudin atau Tubuhnya saperti RozyHippo!!

   Kahkahkah....

   Padam
 3. Najib yang boleh supply dedak, UMNO tak boleh, kan.

  BalasPadam
 4. masih begitu ramai kaum marhaen yg tidak memahami atau mengetahui isu 1MDB ini.

  olih demikian adalah menjadi tanggung jawab kita semua utk menyebarkan berita ini mengikut cara yg kita terdaya sahinggalah semua rakyat faham dgn perbuatan pencurian terancang ini n bagaimana semua akan/sedang menanggung kesan/impak nya.

  jangan d hirau kan suara2 yg sudah begitu sumbang hanya kerana mahu membantu pesalah2 menutup lubang dgn hanya menggunakan 'guni buruk'.

  saya amat kagum dgn penulis artikel. terus kan usaha murni ini n anggap lah ia nya sebagai "fardhu kifayah'.

  salam.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Ya.. Saya juga menyokong penuh. Teruskan usaha murni ini, mendedahkan penipuan, rompakan dan khianat. Mudah2an diberi kemenangan dunia dan akhirat.

   Biarkan golongan pendedak memaki hamun kerana mereka maki hamun pun disebabkan perlukan dedak.

   Bersyukur banyak2 kita tidak tergolong golongan mereka itu. Mohon dijauhkan Allah.

   Padam
  2. Ya.. Saya juga menyokong penuh. Teruskan usaha murni ini, mendedahkan penipuan, rompakan dan khianat. Mudah2an diberi kemenangan dunia dan akhirat.

   Biarkan golongan pendedak memaki hamun kerana mereka maki hamun pun disebabkan perlukan dedak.

   Bersyukur banyak2 kita tidak tergolong golongan mereka itu. Mohon dijauhkan Allah.

   Padam
 5. Lancau... la... bukan fardu kifayah..selagi yiada tuduhan dan mahkamah belum jatuh hukum ia tetap tidak salah.... fardu fitnah ade leee...

  BalasPadam
  Balasan
  1. saya perhati kan banyak drpd penyokong2 najib hanya mampu 'mencarut' kerana sudah kehilanagan modal utk berbahas secara berhemah.

   sungguh pun najib/rosmah d samakan dgn 'bonnie n clyde' modern n najib sebagai 'robin hood' melayu,
   mereka 'mencuri' secara sopan.

   pertahan kan lah mereka secara sopan juga. salam.

   Padam
  2. jg nak merepek lah rahmanjpc... dari awal ko ni bernafsu sangat menangguk diair yg jernih tapi hati ko mmg keruh ... nak jadi calon parlimen pekan bagai ... kaum protun penyokong madey kutty tak layak dilayan cara sopan .. sebab berniat jahat sejahat madey kutty yg menyamun duit rakyat mengkayakan anak beranak dan kroni. Sanggup buat apa saja demi nafsu jahat ... masih tak nampak lagi ker? madey kutty dah jatuh musuh melayu.. musuh islam .. musuh negara ... go fly kite !!

   Padam
  3. sdr berhak mengutarakan pandangan n saya menggunakan nama sendiri n tidak pernah menyorok d belakang tabir.

   selaku rakyat biasa n anak kelahiran Pekan,saya bebas utk menawarkan diri (jika mendapat 'platform') n jika tiada siapa yg sanggup bertanding melawan najib.

   banyak rakan2 mengatakan saya akan kehilangan deposit n ada juga mengatakan bahawa sya mungkin sampai d pekan dlm tong simen. tak mengapa ! itu lah risiko yg saya berani lalui.

   jika tidak berkeupyaan bertanding pun tidak mengapa. banyak cerita yg bolh saya kongsi dgn penduduk Pekan.

   saya bertugas d London semasa najib menuntut d sana n tun razak meninggal d depan mata saya setelah d tugas utk menjadi pegawai berugas nya selama 3 minggu.

   rosmah adalah 2 tahun junior saya d uni Malaya.

   sejak 2014 saya tlh bertukar sms dgn rosmah yg saya berani mengatakan wanita yg 'angkuh' tidak bertempat.

   kalau saya ceritkan apa yg saya tahu mungkin penduduk Pekan akan tercengang mendengar nya .

   saya tlh membuat rayuan terbuka kpd tun rahah supaya mempengaruhi anak nya supaya bersara.

   secara 'personal saya tlh mencadangkan ds zahid mengambil alih.

   sekali lagi saya ingin tegas kan bahawa saya bukan pro jib atau pro tun. SAYA PRO KEBENARAN.

   selagi hayat d kandung badan, saya akan berbuat sesuatu yg termampu utk berbakti kpd agama , bangsa n tanahair.

   saya juga berharap sdr turut berbuat demikian.

   lucu juga suruh saya 'fly kite'.

   sepatut nya sdr suruh saya belayar menaiki perahu bugis (phinisi) sambil melabuhkan sauh.

   itu lebih lucu !!!.   Padam
  4. Tunggu ajerlah PRU 14...

   Kenapa nak suruh org letak jawatan??

   Malaysia OK ajer...melainkan di mata org yg tak tahu bersyukur, dengki dan khianat..

   Padam
  5. Semoga Allah beri kekuatan kepada Tuan Rahman juga. In shaa Allah ada ganjarannya menentang kemungkaran rompakan ini.

   Jangan dihiraukan para pendedak sebab mereka maki hamun pun kerana perlukan dedak. Dah tak ada point nak jawab maki hamunlah cara mereka.

   Saya orang Pulau Pinang. Kalau saya orang Pekan saya akan sokong Tuan Rahman.

   Padam
  6. itu lah rosmah/najib idam2 kan.

   saya memang pernah mengharap kan najib kekal PM utk 2 pusingan pilhan raya lagi.

   bila dia d tangkap tangan (caught red handed) menyonglap wang rakyat secara 'massive', maka saya tlh menukar pendirian agar beliau melepaskan jawatan serta merta.

   hanya pemimpin yg bermaruah saja akan berbuat demikian.

   kalau guna slang orang putih - he shld go by yesterday.

   saya pernah bertugas d perbendaharaan selama 8 tahun n masih mempunyai 'junior' yg sekarang sudah menjadi pegawai2 kanan d situ.

   pandangan2 mereka mengenai kedudukan kewangan kerajaan amat merunsingkan.

   kesimpulan yg bolih saya buat ia lah kita perlu PM n menteri kewangan yg baru sekarang. menuggu PRU 14 amat berisiko. bak kata ahli ekonomi 'in d long run, we r all dead'.

   Padam
 6. berkubor la UMNO yang celaka sekarang kerana perangai lancau pemimpin2 nya serta pemakan dedak semacam babi peliharaan pahlawan boogeese yang dayus... menjahanamkan segala kemajuan yang dibina pemimpin2 terdahulu...

  BalasPadam
  Balasan
  1. menjahanamkan pemimpin jahanam terdahulu ... madey kutty cibai tua nyanyok nam mampus ... go fly kite !!

   Padam
  2. tanpa nama 2:42 n 2:43 adalah insan yg sama.

   daripada bahasa yg d guna nya saya bolih membuat tekaan yg beliau ini masih muda.

   apa pun itu hak dia utk menyampaikan pendapat . hanya pembaca saja yg dpt menilai mutu nya.

   Padam
 7. TNama 11:14 ptg
  Itu lah maki org yg hidup dgn duit haram.Bkn kah najib sepatutnya jawab segala tohmahan dan saman yg mana fitnah.Ini kamu yg sibuk nak pertahan kepala lanun bugis tu.Memang kamu jenis melayu malas bangsat.Dedak yg kamu mkn pun yg terburai dari kampit pecah.

  BalasPadam
  Balasan
  1. ko yg terasa kena maki...sebab madey kutty hajat jahat jahanam dia masih tak tercapai... ko yg tak respect PM Malaysia ... nak suruh rakyat respect mantan PM yg tak habis habis nak atur PM kat Malaysia ni ... ingat dia sapa ?? diktator ?? pii rahh mabuk .. go fly kite !!

   Padam
 8. Admin buat2 pandai..
  Kikiki..
  Kita mana tahu transaksi sebenar..
  Copy paste dinturtle ja..
  Dinturtle pun tak tahu jugak akaun 1mdb..
  Campur sini tolak sana.. memandai.. org kerja 1mdb pun tak tau keluar masuk duit.. korang memandai buat kira2 sendiri.. kakaka.. sapa yg bodo percaya la..

  BalasPadam
 9. http://www.freemalaysiatoday.com/category/opinion/2015/05/13/was-1mdb-set-up-by-the-sarawak-report/

  Kehkehkeh...

  BalasPadam
  Balasan
  1. Cerita lama..fUuuccCckkkk

   Padam
  2. fuccckkk you lah mabok hirup angin kentut madey .. go fly kite !!

   Padam
 10. Nuar Juburi dulu Matdey udah kasi masuk jel terlentang
  Kini Nuar Juburi nii Matdey peluk jilat julang dan tatang
  Nuar yang dikata tiada moral Matdey mahu jadi bintang
  Zainuddin Maidin kata dalam politik Matdey nii binatang

  BalasPadam
 11. Admin bangsat nii bingai asyik benda sama jer didedah
  Copy paste darii dinturtle atau tukar tiiub modal juadah
  Hidup dengan dedak admin inii udah tagih ibarat dadah
  Anjing Matdey ni samalah tuannya serupa haram jadah

  BalasPadam
 12. Matdey ibarat pendekar Mushtar sumbang langkah silat
  Masa ada kuasa barua inii ganggu kacau raja berdaulat
  Kinii hiilang kuasa bapak kominis bapak peliwat dia jilat
  Memang tak bermaruah ini manusia jahanam taik palat

  BalasPadam
 13. Matdey ni manusia yg tidak pernah mengenal erti dosa
  Entah2 pluralist tua ni tidak pernah sembahyang puasa
  Yang diia tahu hanya menimba kekayaan jer tiap masa
  Dah di ujung hanyat pun di fikirannya harta dan kuasa

  BalasPadam
 14. Memang kemaruk giila kuasa inii tua PM punya mantan
  Demi kuasa dia akan sekutu iblis jembalang atau setan
  Muka tebal tak malu rela dijiilat jubor DAP dan Pakatan
  Dalam sejarah Madey ni akan jadi hitam punya catatan

  BalasPadam
  Balasan
  1. Enkau jer yg kenal pahala!!

   Menghina, maki hamun, Menfitnah orang... Mulot busok bau taik.

   Kadi makan anak bini mak bapak hasil dedak haram..

   Memang jenis Badut Sarkis UMMO.

   Alif Mim Nun Wau... Sarkis daa...!!!

   Kahkahkahkah....

   Padam
 15. Madey dulu songlap bebilion bukan juta ribu ratus puluh
  Anak tak dapat jadi PM si tua ni resah gelisah mengeluh
  Makin sehari semakin resah bederau darah mandi peluh
  Kalu tak betindak dia nak kena gantii Nuar kat Sg Buluh

  BalasPadam
  Balasan
  1. Fitnah Lagi!!!

   Badut Sarkis UMNO!!!

   Padam
 16. Kehinaan Matdey ini dah menyamai jalang atau pelacor
  Dekat kuasa asing pembelot ni rahsia negara dia bocor
  Kerana kuasa dan harta rela bermain apii kulit melecor
  Dia tidak peduli nak fikir soal kelak Melayu jadi hancor

  BalasPadam
  Balasan
  1. Fitnah!@ Maki Hamun!! Mulot Dubur Kelura dan cau TAIK!!

   Cybertrompah UMNO!!!

   Macam mana nak suka UMNO sekarang!!!???

   Padam
 17. Di kepala biol Matdey ni dia hanya mahukan Najib jatuh
  Rela peluk komiinis jilat peliiwat walau moral dia runtuh
  Orang kutuk pun dia buat bodoh je tidak rasa tersentuh
  Dia jadi hamba nafsu kepala otak dah jadi kepala butuh

  BalasPadam
  Balasan
  1. Fitnah lagi!! Maki Hamun lagi!!!

   Sudah sudah lah tu pergi lah cari rezeki Halal. Kembong perot anak bini mak bapak kau makan rezeki Haram!!

   Menambah keburukan UMNO !!!

   Padam
 18. IMBAUAN SEJARAH 1998


  Andaian 1 (Anuar bersalah):

  1. Anuar bermukah dengan isteri orang.
  2. Anuar meliwat dubur pemandunya.
  3. Anuar dipenjarakan.

  Adakah orang seperti Anuar ini rakyat Malaysia rela terima menjadi Perdana Menteri?


  Andaian 2 (Anuar tidak bersalah):

  1. Anuar difitnah oleh konspirasi Mahathir.
  2. Anuar dimasukkan ke penjara.

  Adakah orang-orang yang keluar UMNO membentuk PKR akan begitu mudah memaafkan Mahathir. Adakah Mahathir yang begitu kejam dan zalim boleh rakyat terima sebagai pemimpin?

  Namun bagi kedua-dua pihak, penyokong Mahathir atau penyokong Anuar, bukan sejarah 1998 jadi isu, tapi soal kuasa.

  Bagi penyokong Mahathir, gabungan Bersatu-PKR mungkin boleh manjadi satu jalan menumbangkan UMNO dan membuka peluang cerah untuk Mukhriz jadi PM.

  Bagi penyokong Anuar, gabungan Bersatu-PKR mungkin boleh manjadi satu jalan menumbangkan UMNO dan membuka semula peluang untuk Anuar jadi PM.

  Bagi kedua-dua penyokong Mahathir dan Anuar, Najib kena kasi tumbang dahulu.

  BalasPadam
 19. Sampai pukul 4 pagi lagi Jing Jibo pantun memantun bodoh malam ini. Sebelom itu dia mengarut, mencarut. Tak gitu tak di gelar Anjing Jibo macam dalam CV dia -

  Anjing Jibo di blog ini sekor saja. Selalu masuk tak pakai nama, ada masa menyamar pakai nama yang orang lain dah pakai di sini, ada masa pakai nama seperti Keris Berayon dll. Semua Protun di sini tahu bahawa yang di hayon nya ha nya bola dia. Dan bola Jibo, bos dia.

  Bola yang kecut sebab Jing Jibo ni dah tua. Masuk sini pagi petang siang malam, walau pun pukul 2-3-4 pagi. Menipu, membohong, memfitnah. Dah tua baka tapi otak budak kecik. Itu pasal apa yg dia cakap selalu nya mcm bebudak.

  Anjing Jibo ini gunakan berbagai mode, cara, gaya bahasa, nada bercakap. Kekadang guna mode bertitik ... kekadang mode bebudak kikiki, hahaha, hehehe, puiiii, (terakhir ini Warghh kaahh kaahhh kaaahhhh pulak), kekadang serius, bahasa tinggi sikit. Terakhir ini, banyak memantun macam kartun.

  Tapi pada umum nya - terutama nya bila dia dah tak tahu nak response atau meradang - dia mengarut, maki hamun dan mencarut. Dia di kasi makan dedak, takda melukut yang ada habuk beras sikit pun, takda zat, tak membina otak nya. Pengtahuan nya cetek, selalu nya bodoh, bangang, bongok, bingong, bingal, baghal.

  Kita teruskan balas, bidas, sebat, belasah, hentam, tibai, kritik, kutuk, ketuk, sekel, pelangkong, kentot dan tahikan dia. Itu saja cara nak deal dengan dia.

  Pada masa masa nya, jangan pedulikan dia, pulaukan dia.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Anjing cai Matdey ini hanya pendidikan sekolah rendah
   Dia tak tahu malu mahu tunjuk hero jugak pakai redah
   Udah berbulan copy paste ni jer ini anjing haram jadah
   Yang dia meroyan sangat lihat Kejora cekap bermadah

   Padam
 20. Dasar pengkhianat dan melacurkan islam akan buat apa saja asalkan kroni dan anak beranak diutamakan mereka sanggup buat apa saja.. jilat ..ludah.. mengkahak sesama sendiri.. bunuh.. trajang ..dendam.. irihati asalkan tuan penjajah dipenuhi.. pengkhianat semua dari Utara Kedah Lama...
  dulu boboi ada kempen mencari Kedah Lama... nadib baik takdir tuhan tak perkenankan usaha mencari Kedah Lama berlaku...
  Cukup cukup lah lantik PM dari utara terutama Kedah Lama.... pengkhianat.. dan melacurkan islam iman dan akidah umat Islam...

  BalasPadam
  Balasan
  1. Mengutuk!! memfitnah!! Maki Hamun!!!

   Bertambah benci lah orang pada UMNO!!

   Membuat Raying Bersatu UP!!

   KIPIDAP DENGAN KERJA BODOH KAU!!!!

   Padam
 21. Rasnya isu ni dah diterangkan dan dijelaskan oleh 1MDB...lama dah!!

  Kenapa masih nak diulang ulang????...

  Hentikanlah !!! Org dah bosan pasal 1 MDB....

  Semua cerita bercanggah....ada org mereka-reka cerita....ada yg tumpang sekaki memnfitnah....

  Dalangnya ialah ??? (semua org dah tahu)...kenapa dia dengki sangat dengan Najib pun semua org dah tahu...

  So, hentikanlah.....  BalasPadam
  Balasan
  1. Tak faham2 ka!!!!

   Sebab Najib Menyamun!!

   Ko ingat Negara2 luar yang ambil tindskkan terhadap pesalah penyelewengan duit 1MDB Berbillion2 USD tu takse kerja lain ka!!???

   Padam
 22. Cai-cai bingai ini bukan diorang faham makna itu fitnah
  Iaitu tuduhan yang buktinya di langit atau dalam tanah
  Yang ca-cai anjing ini tau maki hamun sumpah seranah
  Sebab itu Kejora tak biar cai2 ni terus tikam dan panah

  BalasPadam
 23. cerita 1 MDB akan hilang dan lenyap secara perlahan lahan sekiranya tak ada org nak ungkit cerita tu lagi...

  Sebab tu ada yg masih mengitar semula cerita dan berita yang telah diterangkan dan dijelaskan semata mata supaya rakyat tak melupakan cerita ni dan terus membenci Najib .. ....

  Dia ingat rakyat bodoh ke????

  Dalam internet semua informasi ada....

  BalasPadam
  Balasan
  1. Udah ler admin asyiik mengulang-ulang citer lapok basi
   Mari pula cai 6.33 bingai inii bikin lawak tak kering gusi
   Segala fiitnah tohmahan terkumpul itu dikata informasi
   Ntah cai ni geng Nuar reformasi atau Madey konspirasi

   Padam
  2. Memangla rakyat bodoh macam kau sbab kau puak Lanun boogees pendatang dari boogis.

   Najib tu Oenyamun 1MDB sebab itu dia rakot pada TUN dan parti BERSATU!!!

   Padam
 24. Bila Matdey melutut kat Al-Juburi teruk dia kena sasar
  Cai-cai bingai habis kelam kabut jadii resah dan gusar
  Maka Berahim Perdosa jawab Matdey ni berjiwa besar
  Kah kah kah serupa peniiaga menawar ikan kat pasar

  BalasPadam
  Balasan
  1. Yang kelam kabut tu kau yang Bongok!!

   Kau maki hamun dan takot pada TUN dan BERSATU byat apa??

   Ini menunjukkan Mereka rekevan dan diterima ramai kan???!!!

   Padam
  2. Yengok perangai cybertrompah UMNO ni yang tak habis2 Memaki Hamun, Memfitnah dan mengutuk bettambah ranai benci UMNO Be End!!!

   Berapa punya bodohlah UMNO pakai Cyvertrompah bongok mcm ni buat habis duit rompakan 1MSB jer!!!

   Padam
 25. Salah itu putra amerika Cerita nya macam ini.
  Putra amerika jumpa tun m, hang kena dengar cakap aku no
  Hang dapat duit supaya hang bikin satu cerita hang dapat duit.
  Hang bila hang tak dapat duit hang berhenti kejap
  Bila hang dapat duit recycled cerita berulang Kali
  Hang ini menperbodohkan orang tua bernama tun m ITU
  Kesihan tun m ITU
  Hang pun kaya seperti khairuddin menperbodohkan orang tua ITU itu.

  Begitu cerita 1mbd hang pada blog ini he.he.he

  BalasPadam
  Balasan
  1. Hang Hang Hang!!

   Kau kesian diri kau sendiri lagi baik!!!

   Sebab kau sudah dibongokkan oleh Parti Sarikis aka UMNO dan Lanun Bugis akak Najib!!!

   Alif Mim Nun Wau..... SARKIS Daaaa...!!!

   Padam