Jumaat, 23 September 2016

Kata Siapa..?


Kata Najib..!

Lu Fikir La Sendiri!!!

72 ulasan:

  1. Kata Siapa ?

    So simple . Like ABC 123.

    Kata Lanun Bugis lah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. KATA2 HIKMAH OLEH THE ONE & ONLY GRAND STATESMAN:

      1. Kenyataan Najib adalah kenyataan Najib. Sebenarnya Perlembagaan Malaysia memperuntukkan berbagai cara untuk menangani masalah yang dihadapi oleh Negara, dan ini termasuk penyelewengan oleh Perdana Menteri. Bacalah Perlembagaan sebelum membuat kenyataan yang rakyat tidak bertindak berasaskan undang-undang tubuh Negara.

      2. Yang benar-benar tidak mengikut undang-undang Malaysia ialah Najib. Tidak ada “Rule of Law”, pemerintahan mengikut undang-undang, yang di amal oleh Najib.

      3. Jika ada “Rule of Law” rakyat boleh buat laporan kepada polis berkenaan kehilangan berbilion duit rakyat. Tetapi apabila laporan polis dibuat, yang membuat laporan di soal, ditahan dan dituduh sabotaj ekonomi dah dihadapkan ke mahkamah. Peguamnya juga disoal oleh polis, ditahan dan dihadapkan ke mahkamah.

      4. Laporan Bank Negara, MACC, Juruaudit Negara ditolak bulat-bulat oleh Peguam Negara (AG). Kononnya kerana tidak ada kes terhadap Najib. Tetapi laporan-laporan ini dirahsiakan.

      5. Undi tidak percaya dalam Parlimen tidak boleh diadakan kerana ahli parti BN disuap dedak, diugut dan ada yang dipecat. Mereka tidak bebas. Sekali lagi Najib menidakkan proses undang-undang untuk kesejahteraan rakyat.

      6. Jika Najib berani dan tidak terlibat dengan apa-apa jenayah, kembalilah kepada undang-undang Negara.

      7. Janganlah tegur orang kerana kononnya tidak mengikut undang-undang sedangkan kita sendiri bukan sahaja tidak mengikuti undang-undang tetapi menghalang perjalanan undang-undang.

      Hayati dalam selamat membaca.

      Padam
    2. Sepatut nya Najib kata dia sudah tanya Peguam Negara dan selepas itu buat kenyataan media itu. Tapi dia tahu. begitu ramai rakyat sudah pandang serong kpd Apandi selepa dia "clear"kan Najib dari apa apa salah laku !MDB dan RM2.6 bilion (jumlah yg di ketahui di masa itu) dalam akaun bank dia.

      Jadi, Najib tak sebut pendapat Peguam Nnegara. Jadi, apa yg dia kata itu ia lah ha nya pendapat dia.

      Siapa mahu percaya? Ha nya penjilat2 bon.ot dia aje yg percaya.

      Padam
  2. PrOoTt..arghh leganya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kurang hajor orang tua nak mampus ni, admin bukan main susah lagi perah otak cari idea nak hantar artikel, senang-senang kau pergi kentut. Dah tua pun bodoh lagi. Bodoh keturunan agaknya.

      Padam
    2. Kihkih...relax lah caii..jgn marah2 geram xpe..relax2 sudah..

      Padam
  3. Madey penat nak mampos dia kutip tandatangan merata
    Tetapii kasiihan bila Agong hanya pandang sebelah mata
    Admin pulak putar keling pusing keliling mahu bikin aota
    Kita tunggu komen darii si bangsat Othaman Kadok unta

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pantunman dah mai

      Padam
    2. Sebagai mukadimah, saya dahului mesej saya khas untuk sekor beruk tunggal yg sering berak bersepah merata di sana sini.

      Kejora....

      Take my word & hear me good ...I SHALL RELENTLESSLY LAMBASTE YOU whenever you appear with your stupid & vulgar post. Keparat kamu, kenapa kamu kelmarin di blog Putra Merdeka membohong. Kamu kata nama kamu 'Kejora Bin Musytari' tapi masih pakai 'Tanpa Nama'. Besar punya penipu harami, jgnlah cuba2 nak kelirukan orang dgn macam2 samaran, faham....!!!!! Kamu akan terus ku jejakki biar dunia tahu betapa pembohong & pengecutnya kamu, tak tumpah macam idola kamu si Najib.. That's endurance on my part and you can be rest assured of that.

      Nama ku Othman @ Othaman Bin Hj Ahmad Arbaie bin Hj Fadzli Bin Hj Shafiee.

      Apa nama mu wahai Kejora, takkan sebagai pejuang kebenaran masih nak pakai nama samaran 'tanpa nama' lagi...atau kamu nie memang pengecut takut besok2 bakal dicari & didakwa kerana dah terlalu biadab, memaki-carut, mentohmah membabi buta tanpa bukti. So, till then, shut up or you'll get endless torment from me. Got it.....????

      HIDUP BERSATU...HIDUP MALAYSIA....!!!!

      Padam
    3. Macam mana boleh Matdey terpilih ini cai Othaman berok
      Tiada ‘point of argument’ melelong jer bagai kereta burok
      Kerana maruah diia keluar juga dengan hujah rojak jerok
      Satu lagi tak tertahan pedih tiap hari Kejora lanyak terok

      Padam
    4. Khusus Untuk Beruk Tunggal Kejora,

      KENYATAAN PALSU NAJIB BAGAI SEJARAH PENIPUAN BERULANG:

      Sejak lewat petang semalam telah tersiar berita di media dan portal dalam talian mengenai kenyataan Najib Razak berhubung pertemuan Tun Mahathir Mohamad dengan Yang Dipertuan Agong berkaitan Deklarasi Rakyat. Dalam kenyataan media itu, Najib memberitahu bahawa Yang Dipertuan Agong hanya mengambil maklum perkara-perkara yang dibangkitkan oleh Tun Mahathir, tetapi tidak boleh mencampurinya. Ini kerana, menurut Najib, deklarasi yang diusahakan itu tidak mengikut Perlembagaan dan sebarang tindakan sepatutnya dilakukan menurut amalan lazim iaitu sama ada melalui Parlimen atau sistem pilihanraya yang melibatkan rakyat.

      Membaca berita yang tersiar itu, ramai yang tertanya-tanya, mengapa Najib sendiri yang mengeluarkan kenyataan yang berkaitan usaha untuk menyingkirkannya? Dahlah tu, tak ada tangan Najib pulak tu...!!

      Apakah perlu Kenyataan Najib memandang pertemuan 4 mata melibatkan Tun Mahathir dgn Baginda Yg Di pertuan Agong, kenapa Najib menyibuk? Najib seolah-olah takut dgn bayang2 yg saban hari menghantuinya hingga menggelupur macam cacing kepanasan? Najib jelas kelihatan terdesak dan amat terganggu dengan pertemuan Tun Mahathir dengan Yang Dipertuan Agong itu.

      Saya juga turut sangsi perihal fakta dalam kenyataan media itu, antaranya:-

      - Dalam perenggan pertama, PPBM disebut sebagai Parti Pribumi Perkasa Malaysia sedangkan namanya yang betul ialah Parti Pribumi Bersatu Malaysia. Pribumi Perkasa adalah NGO milik Ibrahim Ali.

      - pertemuan Tun Mahathir dengan Yang Dipertuan Agong dikatakan berlangsung di Istana Bukit Malut, Langkawi walhal yang diberitakan sebelum ini ia berlaku di Istana Anak Bukit, Alor Setar.

      - jawatan sebenar Tun Mahathir ialah Pengerusi dan bukan Penasihat PPBM.

      - dalam perenggan ketiga PPBM bertukar menjadi PBBM.

      Benarkah ia surat asli yang dikeluarkan oleh Najib?

      Jika ia benar, mengapa berlaku kesilapan-kesilapan fakta yang besar seperti itu?

      Bukankah ia sesuatu yang memalukan Najib dan Pejabat Perdana Menteri atau PMO? Agak mengejutkan juga, di laman facebook dan twitter milik Najib langsung tidak ditemui berita dan hebahan surat mengenai perkara itu. Mengikut kebiasaan dan amalam lazim, Najib sudah tentu suka memuatkan kenyataan media seperti itu kerana ia adalah kenyataannya sendiri, lebih-lebih lagi juga merupakan kesempatan untuk merendah-rendahkan perjuangan Tun Mahathir dan PPBM.

      Kiranya ia benar, amatlah malang kerana baru beberapa hari lalu Rosmah Mansor dimalukan dengan berita penarikan gelaran "Lead by Example" oleh Unesco, sekarang Najib pula diaibkan oleh kenyataan yang disediakan oleh PMO sendiri.

      Alamat Najib bakal menerima Malu lagi selepas Anugerah untuk Rosmah tak jadi. Apa nak jadi, orang kampung semua dah tahu. Cash is King bakal menerima padah kena bayar cash didunia lagi....!!!

      Padam
  4. Najib pun menipu mcm Anwar menipu kes 16 sept 2008 dulu, kata Agong dah setuju dia jd PM Malaya.

    Oohhh...lupa, 16 sept 2016 adalah ulang tahun ke 8 (lapan) Anwar sbg PM Malaya. Cuti umum.

    BalasPadam
  5. Sultan Johor kata Jangan layan orang tua tu, dia dah hilang akal.

    Dalam kamus, maksud hilang akal....GILA.

    Mulai sekarang, adalah sesuai Orang Tua tu di panggil Orang Tua Gila.

    Memang tepat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yang benar2 gila adalah orang yg mengenakan GST sebag Acronym atau singkatan GST adalah....

      G - itu Gila
      S - itu Sinting (bermaksud gila dalam bahasa Indonesia)
      T - itu ting-tong (bermaksud gila dalam bahasa Cina)

      Fahammmm, Kejora......?????

      Padam
    2. Othaman Kadok dajal ni otak nipis serupa dengan selipar
      Tajuk pasal raja tapii hal GST pula dia mau bikin gempar
      Ada jugak sikit unsur lawak tapi yang banyaknya celupar
      Ini sekor lagi orang gila kalau tuanku nak kasi penampar

      Padam
  6. tun m tlh memberi jawapan dlm blog 'che det' nya .

    sila baca n beri komentar juga d sana jika tidak setuju.

    mungkin tun akan turut terhibur dgn pantun serta carut marut yg selalu d siar d sini.

    selamat mencarut melalui pantun

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sultan Johor cakap apa perihal Mahathir?

      Padam
    2. Caii 10:31

      Tuu ko tanya uncle seekeer..uncle nii ada tulis pasal tuuuttt...hehe

      Padam
    3. Mana Beruk Tunggal Kejora ada standard untuk ruangan di blog Che Det dgn tulisan haprak & pantun karut-marutnya itu?

      Padam
    4. Once upon a time there was a man called Othman Kadok
      Last time arrogant but Kejora taught hiim how to ‘tundok’
      Now he disappear can’t endure Kejoras ‘penumbok cedok’
      After his death sure he will be one of the hell’s ‘pendudok’

      Padam
    5. Othaman Kadok tak sedar dirii pendatang darii Singapura
      Munafiiq yang sentiasa melihat duit inii hidup dalam pura
      Dulu dia kata Nuat peenjubor ejen Yahudii elok dipenjara
      Kini dia sokong bila Matdey nak angkat Nuat jadi perwira

      Padam
    6. Othaman Yahudii Singapura inii ganas bagaiikan beruang
      Dengan Matdey memang dia inii sentiasa mencarii ruang
      Udah bergunii duit dia sakau kerana pandai intai peluang
      Takkan dia nak bermati-matian kalau bukan sebab wang

      Padam
    7. Othaman iblis sebelum musuhi Najib dia musuhi Pak Lah
      Apa saja yang Matdey buat diia akan taksub redah belah
      Masa kat Singapore dulu diia ahli Kriistian punya sekolah
      Kejora dah masak habiis Othaman munafiiq punya helah

      Padam
    8. Othaman Kadok dengan Matdey fasiiq lebiih kurang sama
      Mereka berdua ini hipokrit tidak ada berpegangan agama
      Sentiiasa saja ada peniipuan hanya megah dengan nama
      Allah akan tunjuk juga kepalsuan mereka tak kekal lama

      Padam
    9. Udah hiilang lesap terus Othaman dajal barua babi hutan
      Macam biasa ler bapok meriam buluh ni mengaku jantan
      Biila dia kena londeh teruk mau seharii dua tak kelihatan
      Nak berlakon jadi orang bijak pandai baik walhal syaitan

      Padam
    10. Hahaha..

      Selamat mencarut.. Carut lagi.. Carut lagi.. Carut lagi..

      Pastu leh pi claim dedak..

      Padam
  7. Kehidupan Matdey di ujung usia tiada lagi gembira riang
    Habis ikhtiiar matii akal buntu fikiran dia mengalih tiang
    Agaknya akhir sekali dia serah memo tu dekat Kit Siang
    Elok le bila mampos kubor sekali ini dua ekor mendiang

    BalasPadam
  8. Matdey dah lempar diri nya ke lembah yang keji dan cela
    Demi hawa nafsu bagaii tunggul hanyut dia arah dan tala
    Tak tau Matdey akan kojol sebab jantung atau lebiih gula
    Sejarah besar tercipta bila negarawan raja panggil si gila

    BalasPadam
    Balasan
    1. MO1= Najib
      Najib = Mediocre
      Mediocre = Dedakman
      Dedakman = Pantunpanta*
      Pantunpanta* = Tua kutuk old school giler

      Padam
    2. Tidak jelas apa mesej ini pelir tajam cai biol pekak badak
      Yang nyata cara komen itu dia inii hingusan punya budak
      Pantun bukan syair jauh sekalii dan matematik pun tidak
      Manempek juga le sikit kalu boleh dapat sejemput dedak

      Padam
    3. Berpantunpanta* kian meroyan...kesian.....
      M+0+1=Najib
      MX0X1=Najib
      M-0-1=Najib
      M/0/1=Najib
      Pantunpanta*=Tua kutuk old school out dated
      Woi bangang.... Budak muda mana layan pantunpanta* dedak!

      Padam
    4. Kejora rasa si pelir tajam inii air mata udah mula menitik
      Mesti terasa akan pedihnya bila telor pelir dia kena jentik
      Dulu malas sekolah, nyata benar cai ini lemah matematik
      Agaknya masa kecil tak dijaga dia harung makan taik itik

      Padam
    5. English Lesson for Kejora:

      Page 76 para 264. ” Bank records associated with the Tanore Account show that TAN was the beneficial owner of the Tanore Account, from which the $681,000,000 payments to the account of MALAYSIAN OFFICAL 1 (Najib) were made, and that 1MDB OFFICER 3 was added as an authorized signor on the Tanore Account roughly one day before the first wire of $620,000,000 was sent from the Tanore Account to the account of MALAYSIAN OFFICIAL 1.

      Petikan atas ditulis bahawa ‘beneficial owner’ atau pemilik akaun Tanore Finance Corp yang menderma adalah ‘TAN’ iaitu Eric Tan Kim Loong, kenalan Jho Low. Bagaimana penderma Eric ‘TAN’ seorang Cina tapi bangsanya ‘Arab’? Besar punya penipu si Najib nie...!! Penjelesan DS Najib, Pak Pandir dan pemimpin UMNO dari Kerajaan kepada seluruh anggota masyarakat kononnyalah bahawa derma USD 681 million (RM 2.6 billion yang mahsyur di media) bahawa datangnya dari ‘Tok Arab’.

      Tok Arab berbangsa Cina ke, macam kes Tengku Wong konon kerabat Istana Pahang satu ketika dulu..???

      Padam
    6. Sejak bila pula Othaman Kadok lahanat ni jadi penyiasat
      Setakat bahan copy-paste baiik gosok pelir bawah pusat
      Itu jer tau, kutip fitnah pastu tokok tambah kata2 kesat
      Usah nko nak mengarut le Othaman pendatang bangsat

      Padam
    7. PENGAJARAN Untuk Beruk Tunggal Kejora,

      KENYATAAN PALSU NAJIB BAGAI SEJARAH PENIPUAN BERULANG:

      Sejak lewat petang semalam telah tersiar berita di media dan portal dalam talian mengenai kenyataan Najib Razak berhubung pertemuan Tun Mahathir Mohamad dengan Yang Dipertuan Agong berkaitan Deklarasi Rakyat. Dalam kenyataan media itu, Najib memberitahu bahawa Yang Dipertuan Agong hanya mengambil maklum perkara-perkara yang dibangkitkan oleh Tun Mahathir, tetapi tidak boleh mencampurinya. Ini kerana, menurut Najib, deklarasi yang diusahakan itu tidak mengikut Perlembagaan dan sebarang tindakan sepatutnya dilakukan menurut amalan lazim iaitu sama ada melalui Parlimen atau sistem pilihanraya yang melibatkan rakyat.

      Membaca berita yang tersiar itu, ramai yang tertanya-tanya, mengapa Najib sendiri yang mengeluarkan kenyataan yang berkaitan usaha untuk menyingkirkannya? Dahlah tu, tak ada tangan Najib pulak tu...!!

      Apakah perlu Kenyataan Najib memandang pertemuan 4 mata melibatkan Tun Mahathir dgn Baginda Yg Di pertuan Agong, kenapa Najib menyibuk? Najib seolah-olah takut dgn bayang2 yg saban hari menghantuinya hingga menggelupur macam cacing kepanasan? Najib jelas kelihatan terdesak dan amat terganggu dengan pertemuan Tun Mahathir dengan Yang Dipertuan Agong itu.

      Saya juga turut sangsi perihal fakta dalam kenyataan media itu, antaranya:-

      - Dalam perenggan pertama, PPBM disebut sebagai Parti Pribumi Perkasa Malaysia sedangkan namanya yang betul ialah Parti Pribumi Bersatu Malaysia. Pribumi Perkasa adalah NGO milik Ibrahim Ali.

      - pertemuan Tun Mahathir dengan Yang Dipertuan Agong dikatakan berlangsung di Istana Bukit Malut, Langkawi walhal yang diberitakan sebelum ini ia berlaku di Istana Anak Bukit, Alor Setar.

      - jawatan sebenar Tun Mahathir ialah Pengerusi dan bukan Penasihat PPBM.

      - dalam perenggan ketiga PPBM bertukar menjadi PBBM.

      Benarkah ia surat asli yang dikeluarkan oleh Najib?

      Jika ia benar, mengapa berlaku kesilapan-kesilapan fakta yang besar seperti itu?

      Bukankah ia sesuatu yang memalukan Najib dan Pejabat Perdana Menteri atau PMO? Agak mengejutkan juga, di laman facebook dan twitter milik Najib langsung tidak ditemui berita dan hebahan surat mengenai perkara itu. Mengikut kebiasaan dan amalam lazim, Najib sudah tentu suka memuatkan kenyataan media seperti itu kerana ia adalah kenyataannya sendiri, lebih-lebih lagi juga merupakan kesempatan untuk merendah-rendahkan perjuangan Tun Mahathir dan PPBM.

      Kiranya ia benar, amatlah malang kerana baru beberapa hari lalu Rosmah Mansor dimalukan dengan berita penarikan gelaran "Lead by Example" oleh Unesco, sekarang Najib pula diaibkan oleh kenyataan yang disediakan oleh PMO sendiri.

      Alamat Najib bakal menerima Malu lagi selepas Anugerah untuk Rosmah tak jadi. Apa nak jadi, orang kampung semua dah tahu. Cash is King bakal menerima padah kena bayar cash didunia lagi....!!!

      Padam
    8. PENGAJARAN Untuk Beruk Tunggal Kejora,

      KENYATAAN PALSU NAJIB BAGAI SEJARAH PENIPUAN BERULANG:

      Sejak lewat petang semalam telah tersiar berita di media dan portal dalam talian mengenai kenyataan Najib Razak berhubung pertemuan Tun Mahathir Mohamad dengan Yang Dipertuan Agong berkaitan Deklarasi Rakyat. Dalam kenyataan media itu, Najib memberitahu bahawa Yang Dipertuan Agong hanya mengambil maklum perkara-perkara yang dibangkitkan oleh Tun Mahathir, tetapi tidak boleh mencampurinya. Ini kerana, menurut Najib, deklarasi yang diusahakan itu tidak mengikut Perlembagaan dan sebarang tindakan sepatutnya dilakukan menurut amalan lazim iaitu sama ada melalui Parlimen atau sistem pilihanraya yang melibatkan rakyat.

      Membaca berita yang tersiar itu, ramai yang tertanya-tanya, mengapa Najib sendiri yang mengeluarkan kenyataan yang berkaitan usaha untuk menyingkirkannya? Dahlah tu, tak ada tangan Najib pulak tu...!!

      Apakah perlu Kenyataan Najib memandang pertemuan 4 mata melibatkan Tun Mahathir dgn Baginda Yg Di pertuan Agong, kenapa Najib menyibuk? Najib seolah-olah takut dgn bayang2 yg saban hari menghantuinya hingga menggelupur macam cacing kepanasan? Najib jelas kelihatan terdesak dan amat terganggu dengan pertemuan Tun Mahathir dengan Yang Dipertuan Agong itu.

      Saya juga turut sangsi perihal fakta dalam kenyataan media itu, antaranya:-

      - Dalam perenggan pertama, PPBM disebut sebagai Parti Pribumi Perkasa Malaysia sedangkan namanya yang betul ialah Parti Pribumi Bersatu Malaysia. Pribumi Perkasa adalah NGO milik Ibrahim Ali.

      - pertemuan Tun Mahathir dengan Yang Dipertuan Agong dikatakan berlangsung di Istana Bukit Malut, Langkawi walhal yang diberitakan sebelum ini ia berlaku di Istana Anak Bukit, Alor Setar.

      - jawatan sebenar Tun Mahathir ialah Pengerusi dan bukan Penasihat PPBM.

      - dalam perenggan ketiga PPBM bertukar menjadi PBBM.

      Benarkah ia surat asli yang dikeluarkan oleh Najib?

      Jika ia benar, mengapa berlaku kesilapan-kesilapan fakta yang besar seperti itu?

      Bukankah ia sesuatu yang memalukan Najib dan Pejabat Perdana Menteri atau PMO? Agak mengejutkan juga, di laman facebook dan twitter milik Najib langsung tidak ditemui berita dan hebahan surat mengenai perkara itu. Mengikut kebiasaan dan amalam lazim, Najib sudah tentu suka memuatkan kenyataan media seperti itu kerana ia adalah kenyataannya sendiri, lebih-lebih lagi juga merupakan kesempatan untuk merendah-rendahkan perjuangan Tun Mahathir dan PPBM.

      Kiranya ia benar, amatlah malang kerana baru beberapa hari lalu Rosmah Mansor dimalukan dengan berita penarikan gelaran "Lead by Example" oleh Unesco, sekarang Najib pula diaibkan oleh kenyataan yang disediakan oleh PMO sendiri.

      Alamat Najib bakal menerima Malu lagi selepas Anugerah untuk Rosmah tak jadi. Apa nak jadi, orang kampung semua dah tahu. Cash is King bakal menerima padah kena bayar cash didunia lagi....!!!

      Padam
    9. PENGAJARAN Untuk Beruk Tunggal Kejora,

      KENYATAAN PALSU NAJIB BAGAI SEJARAH PENIPUAN BERULANG:

      Sejak lewat petang semalam telah tersiar berita di media dan portal dalam talian mengenai kenyataan Najib Razak berhubung pertemuan Tun Mahathir Mohamad dengan Yang Dipertuan Agong berkaitan Deklarasi Rakyat. Dalam kenyataan media itu, Najib memberitahu bahawa Yang Dipertuan Agong hanya mengambil maklum perkara-perkara yang dibangkitkan oleh Tun Mahathir, tetapi tidak boleh mencampurinya. Ini kerana, menurut Najib, deklarasi yang diusahakan itu tidak mengikut Perlembagaan dan sebarang tindakan sepatutnya dilakukan menurut amalan lazim iaitu sama ada melalui Parlimen atau sistem pilihanraya yang melibatkan rakyat.

      Membaca berita yang tersiar itu, ramai yang tertanya-tanya, mengapa Najib sendiri yang mengeluarkan kenyataan yang berkaitan usaha untuk menyingkirkannya? Dahlah tu, tak ada tangan Najib pulak tu...!!

      Apakah perlu Kenyataan Najib memandang pertemuan 4 mata melibatkan Tun Mahathir dgn Baginda Yg Di pertuan Agong, kenapa Najib menyibuk? Najib seolah-olah takut dgn bayang2 yg saban hari menghantuinya hingga menggelupur macam cacing kepanasan? Najib jelas kelihatan terdesak dan amat terganggu dengan pertemuan Tun Mahathir dengan Yang Dipertuan Agong itu.

      Saya juga turut sangsi perihal fakta dalam kenyataan media itu, antaranya:-

      - Dalam perenggan pertama, PPBM disebut sebagai Parti Pribumi Perkasa Malaysia sedangkan namanya yang betul ialah Parti Pribumi Bersatu Malaysia. Pribumi Perkasa adalah NGO milik Ibrahim Ali.

      - pertemuan Tun Mahathir dengan Yang Dipertuan Agong dikatakan berlangsung di Istana Bukit Malut, Langkawi walhal yang diberitakan sebelum ini ia berlaku di Istana Anak Bukit, Alor Setar.

      - jawatan sebenar Tun Mahathir ialah Pengerusi dan bukan Penasihat PPBM.

      - dalam perenggan ketiga PPBM bertukar menjadi PBBM.

      Benarkah ia surat asli yang dikeluarkan oleh Najib?

      Jika ia benar, mengapa berlaku kesilapan-kesilapan fakta yang besar seperti itu?

      Bukankah ia sesuatu yang memalukan Najib dan Pejabat Perdana Menteri atau PMO? Agak mengejutkan juga, di laman facebook dan twitter milik Najib langsung tidak ditemui berita dan hebahan surat mengenai perkara itu. Mengikut kebiasaan dan amalam lazim, Najib sudah tentu suka memuatkan kenyataan media seperti itu kerana ia adalah kenyataannya sendiri, lebih-lebih lagi juga merupakan kesempatan untuk merendah-rendahkan perjuangan Tun Mahathir dan PPBM.

      Kiranya ia benar, amatlah malang kerana baru beberapa hari lalu Rosmah Mansor dimalukan dengan berita penarikan gelaran "Lead by Example" oleh Unesco, sekarang Najib pula diaibkan oleh kenyataan yang disediakan oleh PMO sendiri.

      Alamat Najib bakal menerima Malu lagi selepas Anugerah untuk Rosmah tak jadi. Apa nak jadi, orang kampung semua dah tahu. Cash is King bakal menerima padah kena bayar cash didunia lagi....!!!

      Padam
  9. Bodohkan Orang Kampung - Puteri UMNO Seperti Kera-Kera Yang Sangat Tolol!

    Sumber Berita


    >>> Klik Di Sini <<<




    UMNO PARTI PENJARA - Anak Muda Tak KEBULUR Jawatan Dlm UMNO!

    Sumber Berita


    >>> Klik Di Sini <<<






    Pukulan Maut Anak Johor - Kami Tidak Mahu Menjadi Kuli Batak UMNO Lagi!

    Sumber Berita


    >>> Klik Di Sini <<<

    BalasPadam
  10. Matdey buat apa saja walau jilat lidah dan maruah hilang
    Kalau dia ini seorang perempuan dah sampai taraf jalang
    Dia fikir mudah nak perbodoh raja bukan lah raja calang2
    Raja dan juga Melayu dah tahu Matdey punya tembalang

    BalasPadam
  11. Matdey kinii merasa diri panas bagai berada dalam relau
    Dulu dia mungkin permata tetapi kini kaca tidak berkilau
    Ke mana diia hala pun pembesar negara tolak dan pulau
    Punya teruk pungut tandatangan senang je Agong halau

    BalasPadam
  12. Dah tiada lagii kelibat Othman si Matdey punya pak turut
    Dekat posting lepas mengaku bini dua lawak pecah perut
    Tak padan kencing malam telor labuh sebiji pasang surut
    Mungkin dia ada cita-cita kini pegi bomoh pelir kena urut

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pantunpanta*=Dedakers=Bangsatians

      Padam
    2. Pantunpanta*=Dedakers=Bangsatians

      Padam
    3. Kesiaan Matdey terpilih cai bingai bahalol dengan IQ zero
      Jenis inii bahasa koboi berii gelaran bangsat atau ‘bagero’
      Tiada apa nak berhujah masih juga dia mahu tunjuk hero
      Mungkin budak ni dah terikut dengan citer Ultraman Taro

      Padam
    4. Yang terlibat dengan penyelewengan 1MDB

      Leonardo De Caprio
      Keluarga Robert De Niro
      Teck Jho Lo
      Reza De Azizo
      Najib De Corrupto
      Rosy De Hippo
      Pencacai Jibo De Mulot Jubo

      Padam
  13. Baiik raja maupun rakyat kenal benar pe’el Matdey hantu
    Bapak kominis dan kaki menjubor dia rela jadikan sekutu
    Ditolak ke tepi hal pahala dosa demi hasratnya yang satu
    Cai2 dah tak suka komen walau pun lapang malam Sabtu

    BalasPadam
  14. Harap pengendali blog ini tidak membenarkan iklan menyempitkan burit disiarkan di blog ni, mcm semalam.
    Bimbang kalau-kalau ada yg berimaginasi dan melancap depan laptop.

    BalasPadam
  15. Ini kisah si Matdey cucu cicit tokey tosey papadom capati
    Konon citernya si tua ni mendapat tokoh penabung sejati
    Kih kih 29 tahun dia himpun duit gaji nak buka kedai roti
    Nak aota kelentong pun agak2 ler macam kita ini tak reti

    BalasPadam
  16. BUDAK SUMAN AMAT..

    RELENTLESSLY LAMBASTE .... FuuCCCKKkKKkkkk ....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Beruk Tunggal Kejora is so pathetic and clearly construed what happen when someone like him doess not having proper upbringing & education. One word for that, its "Fallacy Ad Honimem".

      Padam
    2. Hoi Othaman barua berok babi kenapa ko nak lari malam
      Batang butoh udah tinggal seinci ke sentap masuk dalam
      Aku pasti malam ini ngko tidor ngigau kencing atas tilam
      Siilap gaya ko tinggal nama jadii sejarah kenangan silam

      Padam
    3. Hoi Othaman anak haram pantun kat atas mana jawapan
      Bukan serangkap dua orang tua babii ooi tapi tujuh lapan
      Jenis pondan bapok bacul pukul curii tak berani berdepan
      Elok pesan anak cucu ler esok lusa sediiakan kaiin kapan

      Padam
    4. Yang terlibat dengan penyelewengan 1MDB

      Leonardo De Caprio
      Keluarga Robert De Niro
      Teck Jho Lo
      Reza De Azizo
      Najib De Corrupto
      Rosy De Hippo
      Pencacai Jibo De Mulot Jubo

      Padam
    5. Kepala pemberontak yg nak guling kerajaan:

      Mahazero Firaunio Almalabario
      Myhyidinio Tuto Burito Nika Geeo
      Mukhriziro Tada Rambuto
      Khairudinio Almuflisio
      Putrao Merdesakao Dedako
      Caibodo 1.01 Al-IQ Zero wal palabuto

      Padam
    6. Maaf, kesilapan teknikal, tertinggal sorang:

      Anwario Aljuborio Batango Bengkokio

      Padam
    7. Maaf, kesilapan teknikal lagi, tertinggal lagi sorang:

      Kito Siango Taiko Palato

      Padam
    8. Maaf, kesilapan teknikal berterusan lagi, ada tertinggal lagi sorang:

      Othamano Kadoko Baculo Bapoko

      Padam
    9. Ok lah supaya tak timbul kekeliruan, ini dikumpul dan senarai semula semua kepala2 pemberontak tersebut:

      Mahazero Firaunio Almalabario
      Muhyidinio Tuto Burito Nika Geeo
      Mukhriziro Tada Rambuto
      Khairudinio Almuflisio
      Putrao Merdesakao Dedako
      Anwario Aljuborio Batango Bengkokio
      Kito Siango Taiko Palato
      Othamano Kadoko Baculo Bapoko
      Caibodo 1.01 Al-IQ Zero wal palabuto

      Padam
    10. Taraf pencacai Jibo cuma mampu meniru style orang lain!!

      Taraf longkang Menteri Pencacai Jibo!!

      Kahkahkah

      Padam
    11. Standard mencaci maki hamun menfitnah!!!

      Memang Bangsat Pencacai2 Jibo!!!

      Padam
  17. Terlalu letih membaca permasaalahan yg dilakukan yg mempunyai pangkat... bagaimanakah pemgakhiran MALAYSIA yg reputasi telah jatuh berlatarkan individu semasa. SIAPA yg sanggup menanggung masalah dan hutang piutang yg telah dilakukan?
    Dptkah penggabungan parti pembangkang dpt menarik pengundi majoriti?
    bagaimana pandangan terhadap DAP yg pincang dr mata pengundi? MASA DEPAN MALAYSIA HITAM???

    BalasPadam
    Balasan
    1. 3.37
      MASA DEPAN MALAYSIA TIDAK HITAM.
      YG HITAM TU MASA DEPAN PEMBANGKANG.
      KEMASUKAN MAHATHIR TELAH MENGUCAR-KACIRKAN PEMBANGKANG

      Padam
    2. 5 soalan yg di tuju..
      utk mencari penyelesaian..
      bkn utk menuding jari siapa yg salah..
      ibarat meeting yg isinya meet dan pening,
      mata naik Juling sbb masalah yg di tuding..
      main pusing-pusing keliling..
      bercampur aduk yg suka melenting.. kewangan keadaan runcing dah makin kering,.
      lum campur hutang tinggi merincing..
      satu Malaysia da makin runsing..

      Padam
  18. Matdey makin resah sekejap terlentang sekejap tertiarap
    Mellutut sembah dekat raja bawa tandatanan mengharap
    Begiitu terhiina bila raja hanya anggpap dia anjing kurap
    Kertas memo itu jadi murah dari sekeping getah sekerap

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yang terlibat dengan penyelewengan 1MDB

      Leonardo De Caprio
      Keluarga Robert De Niro
      Teck Jho Lo
      Reza De Azizo
      Najib De Corrupto
      Rosy De Hippo
      Pencacai Jibo De Mulot Jubo

      Padam
  19. Si pemantun memantun macam kartun ini ada yang panggil dia Anjing Jibo, ada yang panggil dia beruk sekor di sini.

    Dulu dia selalu masuk blog shahbudindotcom.blogspot.my, sekarang dah kurang sebab kena banyak masa mencoba tepis komen komen anti-Najib di sini.

    Dia masih lagi masuk di shahbudindotcom.blogspot.my walau pun takda pantun memantun. Gamak nya di buang dek admin shahbudindotcom. Jadi lebih selesa membaca blog itu tanpa kacau mengacau pencacai si Anjing Jibo yang kurap itu.

    BalasPadam
  20. Maaf salah masuk,ternyata blog Putra.Merdeka ni ada orang gila yang suka maki hamun,tapi hebat juga orang gila ni,boleh speaking english dan berpantun sakan.Tapi Pak othman, kalau tak ada orang gila ni yg maki suka berpantun,tak terhiburlah kita.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cai6.49, Othaman Kadok munafiq ni memang le terhibor
      Tapii dia gayat sebab dia & Matdey Kejora nak kasi lebor
      Sayu jugak dalam hatii tak berapa hari nak masuk kubor
      Yang paling dia tak tahan pedihnya bila Nuat tutoh jubor

      Padam
    2. Yang terlibat dengan penyelewengan 1MDB

      Leonardo De Caprio
      Keluarga Robert De Niro
      Teck Jho Lo
      Reza De Azizo
      Najib De Corrupto
      Rosy De Hippo
      Pencacai Jibo De Mulot Jubo

      Padam
  21. 5 soalan yg di tuju..
    utk mencari penyelesaian..
    bkn utk menuding jari siapa yg salah..
    ibarat meeting yg isinya meet dan pening,
    mata naik Juling sbb masalah yg di tuding..
    main pusing-pusing keliling..
    bercampur aduk yg suka melenting.. kewangan keadaan runcing dah makin kering,.
    lum campur hutang tinggi merincing..
    satu Malaysia da makin runsing..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Soalan baik!!

      Tunggu apa pencacai2 Jibo putar pusing maki hamun dan melenting!!!

      Padam
  22. Kih kih kih… Kejora ini geli ler bagai durian digelek timun
    Nyata sangat pondan penakut bacul ini cai-cai penyamun
    Masa kitorang rancak tibai korang lihat saja mengelamun
    Ini bila dah tukar posting baru cai biol nak mari kerumun

    BalasPadam