Jumaat, 29 April 2016

Berdagang Di Bumi Islam..!


Layan...

Diboikot kerana masuk Islam pada ceramah Dr Zakir Naik


BANGI, Jumaat – Seorang lelaki berketurunan Sikh yang memeluk Islam ketika ceramah pendakwah Islam terkemuka, Dr Zakir Naik di Stadium Bukit Jalil pada 14 April lalu, mendedahkan beliau kini diboikot dan dibuang kerja kerana tindakannya itu.
Harinder Pal Singh, 23, kelahiran India, dilaporkan hilang pekerjaan sebagai kakitangan swasta selepas kontraknya tidak lagi disambungkan oleh pihak syarikat.
Malah, beliau juga telah dihalau oleh rakan serumah yang bimbang penghijrahannya kepada Islam itu akan mempengaruhi rakan-rakan lain.
“Saya perlukan pekerjaan,” katanya ketika ditemubual dalam program Into Taqwa terbitan TV Al Hijrah.
Harinder yang kini tinggal bersama keluarga angkatnya berkata, beliau tidak mahu mengharapkan simpati namun memerlukan bantuan untuk meneruskan kehidupan.
Sebelum ini, Harinder secara rela hati memeluk Islam selepas mendengar penjelasan Dr Zakir Naik membuktikan wujud persamaan antara al-Quran dan kitab agama yang diikutinya sebelum ini, bahawa Allah hanya satu dan Nabi Muhammad SAW pesuruhnya.
“Sekarang saya jelas bahawa tiada Tuhan selain Allah dan Muhammad itu pesuruh Allah,” katanya pada ceramah Zakir Naik, baru-baru ini.
Selain beliau, lima lagi individu yang telah memeluk Islam pada ceramah Dr Zakir Naik di Malaysia antaranya Wu Nina Grace, Joel, Michelle, Euroshia dan Senkiram Dharma.
Baitulmal mana?
Tido ke?
Lu Fikir La Sendiri!!!

21 ulasan:

  1. Dari blogger red bean army batu api dah bertukar pada islamic value........tahniah hasil tarbiah yg tek jemu jemu dari pengomen yg tak putus putus mentarbiah blogger supaya bertaubat dan berubah.....tahniah pengomen2 yg berjaya mengubah blogger ini kepada yg lebih baik lagi............ syukur sudah insaf

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kahkahkah..
      Cai najis yg patut bertaubat..
      Dikurniakan akal tp xmahu digunakan..
      Mnyokong kebatilan demi keuntungan yg sedikit.
      Amat bangsat melayu islam sedemikian rupa

      Padam
  2. Tun m bakal tubuhkan team b dalam pkr Dan umno

    Tun m Antara penyokong dalam pkr team b
    Azmi
    Rafizi

    Tun m team b
    mahunyuddin
    Syafie adal

    Mari kita menentang team b tun m

    Sila ikut cerita seterus
    Team a najib umno vs team a anwar pkr vs team b tun m pkr umno
    Sekian terima kasih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bla..bla..bla..bla..bla..bla.. #undurnajib

      Padam
    2. 12:26 Apa pedapat anda sekira team a anwar pkr Dan team a umno berlawan dengan team b tun m

      Bagi perdapat berguna pada permikir politik di Malaysia ini

      Padam
    3. not relevan to be discuss ... DSAI is gone case... madey have no party hence no support... if about UMNO n PAS unity goverment.. yes very relevan ;-))

      Padam
    4. pendapat saya . buang najib, settle masalah team a, ke b.. dah boleh kembali kpd sedia kala.. buang najib jer.. senang citer

      Padam
    5. senang hidup madey la.. dia dah tua uzur nyanyok tu lagi cepat dia pegi habis cerita ;-))

      Padam
    6. Hidup regim "Rasuah Didahulukan Penyamun Diutamakan". lol..

      Padam
  3. Ini pertama Kali blog ini dah insaf dah bagua itu.tulisan Tampa media bergantung pada tokongkini,sr,WSJ
    He.he.he

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ini bkn kali pertama anon1226 mengeluarkan komen jamban,bodoh,dan bebal..tampa media bergantung pada tv3suku,tusan,mykmut..ho..ho..ho..

      Padam
    2. semua yg ko sebut tu lah support survival madey 22 tahun.. so ko ni mmg jenis sokong membabi buta ... madey is nyanyok man !!!

      Padam
  4. Team apa pun not relevan as madey no longer UMNO... take note madey is nyanyok !!

    Malaysia’s former PM Mahathir Mohamad is facing a growing backlash for attacking his own countrymen and talking down Malaysia.
    For more than a year now, Dr Mahathir has plotted to oust Najib and tried to line up his son for Prime Minister. But his plot has backfired as his repeated accusations against Najib have been proved wrong and he has been forced to step down from positions of influence.
    Now, his attacks on Malaysia and its economy – again exposed as false by official figures and international institutions – have further exposed how he will risk hurting his countrymen while he pursues his personal agenda.

    Donation
    Dr M launched his plot against Najib with his central accusation that a donation from the Saudi royal family was in fact money from state fund 1MDB, saying: “The money in his personal banking accounts is from 1MDB. I am certain that it’s not a donation from an Arab.” http://www.freemalaysiatoday.com/
    But this has been proved completely false with numerous investigations, the Malaysian Attorney General and even the Saudi Foreign Minister confirming the money was a donation from the Saudi royal family. http://www.reuters.com/
    The Swiss Attorney General even went so far as to confirm that Najib was not under investigations, despite efforts by Dr M and his crony blogger Clare Rewcastle Brown to claim otherwise. http://www.channelnewsasia.com/

    Talking down Malaysia
    As his plot started to unravel to unravel, Dr M focused his attacks on the country’s economy – damaging prospects for Malaysians, in his pursuit of Najib.
    Mahathir claimed: “We are not having a good economy. We are not growing as fast.” http://thediplomat.com/
    Yet official figures show Malaysia’s economy grew more than expected in 2015, growing by by 5% and is expected to continue growing. http://www.ft.com/
    While IMF chief Christine Lagarde praised Malaysia’s economic ‘growth and vibrancy’. http://www.themalaymailonline.com/
    Dr M also claimed: “At the moment I think if the prime minister is not there, [investor] confidence will return.” http://thediplomat.com/
    Yet figures prove that foreign inflows were key in making Malaysia markets consistently strong. http://www.thenational.ae/
    And this was before he went as far as calling for foreign intervention in Malaysia – the biggest insult to his countrymen. http://www.straitstimes.com/
    Increasingly toxic
    These attacks on his country came after he turned his back on the party he led for 22 years. Mahathir quit UMNO and founded an opposition alliance, the ‘Citizen’s Declaration’. But even the anti-government NGO Bersih 2.0 said it would neither sign nor donate funds to Mahathir’s self-serving initiative.
    http://www.themalaymailonline.com/
    UMNO information chief Annuar Musa said the declaration showed Mahathir’s actions did not reflect a struggle for the party, but rather his personal grudges, interests and agenda. https://www.malaysiakini.com/

    Damaging Umno
    Despite quitting the party, Mahathir claimed: “I am still, at heart, UMNO.”
    http://www.straitstimes.com/
    As with his other allegations, the claim was exposed as false, with Minister Salleh Said pointing out: “Mahathir hides behind the excuse that whatever he is doing he is doing so for the good of Umno. However, there is nothing that he is doing that is good for Umno. How can going into partnership with Lim Kit Siang, the man who dislikes Umno the most, and the rest of the opposition, be considered for the good of Umno?” http://sskeruak.blogspot.co.uk

    Stop the lies
    Now, several members of the Senate have urged the former prime minister to apologise to Prime Minister Najib Razak and the people for his false allegations. Senator Megat Zulkarnain Omardin said “Enough is enough. If there is a personal problem, settle it personally…This game of political persecution brings the greatest harm,” he said. https://www.malaysiakini.com/
    So just how far will Mahathir go in risking Malaysia’s economy in his bid to regain power?


    BalasPadam
    Balasan
    1. Najib suci murni!!Hidup regim "Rasuah Didahulukan Penyamun Diutamakan". lol..

      Padam
  5. anon 1:06.. ko tulis la panjang mana pun tak mengugat keyakinan kami.. najib bersalah.. bila dah mula berbohong sampai habis la dia berbohong.. kecuali dia insaf..

    BalasPadam
    Balasan
    1. dey sabri.. sama la apa jua madey cakap yg sah menipu dan fitnah .. bila dah mula sampai bila pun menipunndan fitnah.. kecualivdia insaf dan minta maaf dgn najib ;-))

      Padam
    2. 4.50 macha lu apa crita? Najib sama rosmah tunggu masa mau masuk dalam itu jel lu tau ka? Lu sindri mau ingat macha, mental lu ada problem, hari2 tulis tipu punya crita, mau tolong najib tapi lu kasi buruk sama dia , lu tak takut ka tuhan Allah kasi hantam sama lu?

      Pundek mauney....rascal, punya macha.

      Padam
  6. Najib suci murni!! Hidup regim "Rasuah Didahulukan Penyamun Diutamakan". lol..

    BalasPadam
  7. Cai2 jib.....brape upah dapt sehari mgata orang lain...buka mata lihat apa yg dah jib lakukn...selidik sndiri dgn waras...

    BalasPadam
  8. Najib rosmah songlap bilion2 macai bodoh dpt beras 5 kilo gula tepung 2 pkg,minyak sebotol,kain pelikat selai..
    Padan muka! bodoh sangat.

    BalasPadam
  9. 1mdb celaka..penasihat celaka...ceo celaka... BOD celaka... caicai lg la celaka

    BalasPadam