Selasa, 19 April 2016

Nazir Gentleman..!


Ini baru betul darah bugis..! 

Pengerusi CIMB Group Holdings, Datuk Seri Nazir Razak secara sukarela bercuti mulai hari ini bagi membolehkan siasatan bebas dijalankan membabitkan isu pemindahan AS$7 juta.

Perkara itu dimuatkan oleh Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan AirAsia, Tan Sri Tony Fernandes dalam akaun rasmi Instagramnya hari ini, yang menyifatkan ia sebagai "class act".    

"Langkah itu diambil atas amalan tadbir urus korporat yang baik serta keterlusan.    
Kumpulan CIMB mengadakan mesyuarat agung tahunan ke-59 hari ini dan Nazir turut hadir (pada mesyuarat itu).    

Sejumlah AS$7 juta itu dilaporkan diterima daripada abangnya, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, untuk dipindahkan kepada ahli politik parti pemerintah.  

Pada rehat tengah hari, harga saham CIMB susut satu sen kepada RM4.87, dengan 4.15 juta saham diurusniagakan. - Bernama

Ini baru betul anak jantan..! habis...siapa pulak yang pondan?

Lu Fikir La Sendiri!!!

25 ulasan:

  1. Si adik ada good conscience and integrity. Abang & kakak ipar macam mohannas tak makan saman.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Teloq abg dah di pegang kak ipar sampai nak kentot pun kener mintak kebeneran kak ipar. Betapa dayus nya abg kpd nazir ni. Sbb tu malaysia lingkop kak ipar kerjekan. Tanyer adik kenapa dier benci sgt kat kak ipar tu?

      Padam
  2. Putra Merdeka buat suspen saja pagi ini dengan tajuk yang terpapar.Nasib baik apabila gambar Nazri ditunjukan,Ingatkan Nazri mana tadi yang gentlmen.Yang ini memang yang mempunyai pendirian.

    BalasPadam
  3. Lim Guen Eng pun pondan...tak reti nak cuti

    BalasPadam
    Balasan
    1. Si Pengkid & KJ kenapa tak ambil cuti jugak..kan Kementerian Belia & Sukan dalam siasatan 2 kes besar melibatkan RM100 juta & %M17 juta.

      Rosmah memang suka cuti melancong sambil nyopping sakan naik jet mewah kerajaan, tanpa disuruh pun.

      Padam
  4. Osman bakar.... oopss itu citer p.ramlee kekuarga 69....osman ahmad momok modah lupa cakap zahid tak layak jadi PM.... agak2 ko sapa yang momok tua angkat dan layak jadi PM ... osman bakar... oopss silap lagiii... suman amat ....sila jawab sapa yg momok tu akan lantik jadi PM Malaysia. .... sila jawab....?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kejora Liberal (8:17).... ini jawapan saya:

      Nabi Muhammad SAW pun tak menamakan siapa penggantinya. Itu urusan Allah SWT biar Yang Maha Kuasa buat ketentuanNya. Yang penting Negara harus diselamatkan seberapa segera dari terus menerima pahit maung & malu besar dek keserakahan Najib & Rosmah. Cuaca panas terik siang malam pun tak bersahabat dgn kita kerana kedurjanaan pemimpin sedia ada.

      Padam
    2. Nnpk ssgt ko ni bodoh ....sumann oooo suman.. mana ada penganti nabi muhammad selepas dia... dia penutup segala nabi.... bingai sungguh tentera red bean army nihhhh.... tu banyak ssgt telan taik palat tokong. ...

      Padam
    3. Itulah nampak sangat kamu bendul tak boleh diajar. Sekolah kat mana, sampai takat standard berapa, SRP lepas tak?

      Maksud saya, menjadi Imam atau Pemimpin Ummah ketika itu setelah Nabi Muhammad SAW wafat, bukan Nabi atau Rasul sepertinya... memang dasar kamu nie jenis bengap cuba2 nak main gasing ye....??

      Padam
  5. anti pemakan babi19 April 2016 8:40 PG

    1. lim guan eng kau tak bantai pulak... kenapa lim guan eng kau tak suruh bercuti? siap kau backing kata tak perlu cuti... jelas terang bersuluh makan rasuah diskaun... apa senyap sbb kau dah jadi macai penjilat pungkok cina kapiak ke?
    2. jadi ceo tu dipilih menerusi pilihanraya ke? kena menang undi jadi prsiden parti mana2 ke? tak kan... so berbeza sekali mekanisme syarikat dan takbir urus negara... kalau tak tahu hukum hakam, peraturan dan perlembagaan jangan main tabur ja... celaka punya kapiak pundek macai pariah rasis cinabeng...

    BalasPadam
  6. redbean lancau19 April 2016 8:43 PG

    blog ni dikendali red bean army... tak perasan ke tak pernah bantai DAP, cina tau pembangkang... hentam berfokus isu 1mdb ja... babi punya cina kapiak!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nak hentam DAP macamana kalau tak de skandal berbillion2?

      Kenalah hentam yang ada skandal berbillion dan duit berjuta masuk akaun personal.

      Betulkan orang Islam sendiri dulu, barulah senang nak betulkan "kapiak".

      Padam
    2. Sape kate xbantai..?jgn buat malu melayu..LGE mengalu2kan siasatan sprm..apsal najib byk cekadak?sne pusing,sini pusing..pegawai,org2 penting ditukar2..ape kes..?najib letak jawatan,settle mslh..ko pun xpyh nk pening2 jd cytro bodoh xsedor diri nk bela boss ko..ko igt jd cytro cai mcm ni bole kembalikan kepercayaan rakyat..?hujah xkena dgn tempat..geli geleman aku tgk cytro mcm ni..

      Padam
    3. TOKONG DAH ALU2 SIASATAN COMA SPRM MACAM SIAL.... CAI...KO SAMAN SPRM NAPA KEJA MACAM SIPUT...KO DESAK SPRM CEPAT SIASATAN...

      Padam
  7. 8.40

    Othman ahmad barua anjing LGE....melayu yg jadi barua red bean army.... klu tokong suruh nyalak dia ikut jerr...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lagu sering ku dendang semasa kecil dulu2:

      Kedondong apa salak
      Duku kecil-kecil
      Bohong atau tidak
      Kebenaran sudah tampil

      Padam
    2. 8.44 kami rakyat sokong sesiapa sahaja yang bersama sama menentang pemerintahan korup, zalim, menganaiya rakyat bernama najib.

      Padam
  8. Umno dah salah pilih pemimpin, sepatutnya nazir razak jadi perdana menteri malaysia.

    Dalam keturunan ayahanda tun razak takkan setandan pisang semuanya rosak, mesti ada yang baik....dan tidak syak lagi ianya adalah nazir razak.

    Lupakan tentang ayat bastard tu, jika beliau terbukti yang terbaik.

    BalasPadam
  9. Hari ni ringgit semakin mengukuh dan bertambah baik.....syukur alhamdulillah.... PRN serawak pun nnpk baik dannberjalan lancar...2/3 majority insyallah dalam gengaman.... hiway Pan Broneo fasa
    2 sudah dirasmikan.... FREE TOL.... kancil..rusa.. suma bole lalu FREE.... bakun smpi skg ni 1 biji mentol masih x nyala puiiii... elok buka keryas siasatan Bakun Dammm fool...News terbaru new hiway di semenanjung FREE TOLL akan dibuka... tungguuu....!!masa tu pencacai yahudi bole lalu sambil maki hamun kjaan....redho dng perangai yahudi fitnah nih...dan ucap syukur alhamdulillah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye ke ni..hiway tanpa toll..??kat semenanjung..??eeerrkk!! Alhamdulillah..mujur ada pamoga..

      Padam
  10. Hiway kat Sarawak?

    Jalan2 sedia ada berlubang2 naik kereta mcm naik unta. Dengar banyak projek kat sane tak de kualiti.

    Kalau tak de rasuah. Kalau tak monitor betul2. Silap2 hiway tu mcm jalan biasa je jadiknya!


    Mungkin orang sarawak akan rasa mcm hiway kot!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yang dapat kontrak besar semua kroni najib. Semua ada kepentingan, mana ada kualiti, tembolok masing2 nak kena isi, tembolok najib pula bukan puluh juta, bukan ratus juta, najub hanya terima billion juta je...sebagai perbandingan lihat brapa masuk akaun peribadi najib ?

      Padam
  11. Red bean army klu stakat dengar2 jer tak payah nk komen...nnpk ssgt bodoh kamu.....baru dengar2 jer jadi bukti dan fakta...tu yg banyak fitnah 1mdb....

    BalasPadam
  12. Kahkahkahkah..
    Cai najis dr korng melalot dap red bean guan eng sume lari dr tajok, apa kata korg sume bersatu hati..

    Kahkahkahkah..
    Bermusyawarah sesama cai dan melantik ketua cai..

    Kahkahkahkah..
    Ketua cai bersama2 anak buah berusaha keras 24/7/365 tanpa kenal penat dan lelah walaupun ada yg hanya terima 500 sebulan.

    Kahkahkahkah..
    Dgn istiqimah teruskan mencari dimana2 sekalipun. Ini kerja jihad

    Kahkahkahkah..
    Tolonglah carikan dimana telur najis telah hilang..

    Kahkahkahkah..
    Dahulu beliau kesana sini dgn gelaran pahlawan bugis tapi kehilangan telor..

    Kahkahkahkah..
    Skrg beliau pula jdk pahlawan islan kehilangan telor..

    Kahkahkahkah..
    Go fly kite kalau jmp tlg jgn simpan didlm peti.

    Kembalikan kpd yg haq.
    Kahkahkahkahkahkah

    BalasPadam
  13. tak payah lah nak angkat sgt si nazir tu.. wayang jer lebih. sama jer mcm abang dia. jgn terpedaya lah dgn lakonan dia. sama jer DNA dgn abang dia yg lahanat tu.

    BalasPadam