Isnin, 3 Oktober 2016

Nukilan Sebuah Beg Tangan..!


Senang cakap begini ler..orang cantik tidak memerlukan sesuatu untuk menambah kecantikan diri dalam penampilan dirinya..! begitu ler sebaliknya..!

Namun kecantikan sebenar bagi setiap manusia ialah kecerdikan yang dia miliki..! cerdik yang terletak di kepala di atas tubuh badan..! bukan kepala lutut..!

Nukilan sebuah beg tangan daripada isteri PM Singapura


Beg tangan itu dihadiahkan seorang lelaki yang kematian isterinya selepas membaca mengenai dompet murah yang dibawa Puan Lee ke White House, Ogos lalu.
Dua bulan selepas dompet beliau yang hanya berharga S$14.80 (RM44.60) menjadi topik perbualan ramai, Ho Ching, isteri kepada perdana menteri Singapura Lee Hsien Loong, menceritakan satu lagi beg tangan yang dibawanya baru-baru ini ketika lawatan rasmi ke Jepun.
Beg tersebut dihadiahkan kepadanya oleh seorang lelaki bernama Masamoto, selepas membaca berita mengenai dompet berukiran dinosaur yang dibawa Puan Lee ketika berjumpa Presiden Barack Obama dan isterinya di White House, awal Ogos lalu.
Beg tangan yang dihadiahkan Masamoto itu merupakan milik arwah isterinya, Yoko, yang meninggal dunia 2 tahun lalu, lapor The Straits Times.
“Beg yang anggun ini / pernah bersama Yoko / berjumpa dengan maharaja Jepun / yang baik dan pengasih,” tulis Puan Lee.
“Bertahun-tahun ia menanti / di dalam sebuah peti kayu / dipenuhi memori indah yang lampau / kehidupan bahagia bersama Masamoto.”
Ogos lalu, gambar Puan Lee yang membawa dompet bernama “Denim Pouch-Dino Blue Black” yang dibelinya di sebuah jualan amal membantu golongan autistik, mengundang pelbagai pujian kerana memilih penampilan sederhana.

Dompet yang dihasilkan See Toh Sheng Jie, 19, anak seorang pemandu teksi, terus menerima sambutan mendadak dengan kesemua stok habis dijual oleh The Art Faculty, sebuah kedai online yang membantu menjual hasil seni pelajar kurang upaya dan autistik di Sekolah Pathlight, Singapura.
Sementara itu, Puan Lee menceritakan beliau tidak pasti sama ada mahu menerima hadiah Masamoto kerana ia terlalu bernilai. Selepas diyakinkan kawannya, beliau membuat keputusan membawanya ke semua acara bersama pasangan diraja Jepun
“Damailah kau di sana, wahai Yoko / Dan semoga sihat, Masamoto,” tulisnya.
“Akan ku simpan hadiah istimewa ini / hadiah persahabatan dan kasih sayang.”
Manusia yang baik ialah manusia yang berguna kepada manusia lainnya..! Bukannya manusia yang sentiasa menggunakan orang lain demi kepentingan peribadinya..!
Siapa?
Lu Fikir La Sendiri!!!


164 ulasan:

  1. blogger bodoh bila nak mampos...

    bukankah isteri pm singapore kena tahanan rumah?

    kenapalah bodoh sangat blogger minom ayer lendir mahathir mamakkuty nieh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bini kau ditahan geng mamak dan dirogol beramai2 dan bergilir.

      Do rogol puki dan jubohnya!!

      Padam
    2. The British museum is home to the largest loot (a Hindi word for stolen goods also stolen by the British to incorporate into their dictionary) in the world. And from where does that loot derive? Their colonies.
      Now it is not as if the late Princess Diana, her mother in law the Queen of England or Hillary Clinton dress in rags or outfits belonging to them.
      The Queen of England for instance continues to wear and “own” the Khoor-I-Noor diamond, stolen from the undivided India for which the Indian government has begun the process of attempting to recover that stone. Her grandchildren and their spouses are decked in pearls and diamonds no one is game to ask them the provenance of. They are embraced and celebrated for their ostentatious display of stolen property as their own.

      Padam
    3. The British museum is home to the largest loot (a Hindi word for stolen goods also stolen by the British to incorporate into their dictionary) in the world. And from where does that loot derive? Their colonies.
      Now it is not as if the late Princess Diana, her mother in law the Queen of England or Hillary Clinton dress in rags or outfits belonging to them.
      The Queen of England for instance continues to wear and “own” the Khoor-I-Noor diamond, stolen from the undivided India for which the Indian government has begun the process of attempting to recover that stone. Her grandchildren and their spouses are decked in pearls and diamonds no one is game to ask them the provenance of. They are embraced and celebrated for their ostentatious display of stolen property as their own.

      Padam
  2. bawa beg berharga S$14.80(RM44.60) tapi lebih RM70 bilion Temasek Holding rugi dibawah jagaan isteri PM Singapura

    mesti ada sebab kenapa dia bawa beg berharga murah, isteri PM Singapura sama je dengan pembangkang di negara kita...semuanya pandai berlakon!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Uik pemakan dedak Najib dah emosial sudah

      Padam
    2. Daripada ko menyibuk pasal isteri presiden singapura. Lebih baik ko menyibukn tentang si Rosmah

      Padam
    3. Cam betul2 7:21, 7:28 & 9:40 ini.

      Padam
    4. Kah kah kah dah mati akal Othaman sekutu kominis DAP
      Sebelum ini diugut kita konon pakai berbisa punya jampi
      Si tua murtad ini udah hanyut sesat di lautan tak bertepi
      Ini main ‘cam betul2 dia ni’, agaknya si iblis ni bermimpi

      Dia udah matii akal si Othaman anak sulong tuhan harun
      Maiin gempar ugut, dia ingat kiita budak kecik nak gerun
      Dah tak pakai lagii petua ‘datok’ jpc cara jampii menurun
      Memang lah sii tua murtad inii bodoh asal turun temurun

      Padam
    5. Camkan betul2 spesi parasit ini. Pantun sampah tak bernilai langsung merapu syok sendiri.

      Datuk bentara kerabat patinggi
      Orang kaya raja laksamana
      Adat kita berpantun berseni
      Seni budaya kebangaan bangsa

      Kejora berpantun tidak berseni
      Panjang melalut tidak bertempat
      Memaki hamun mencarut keji
      Pantun mengarut tidak beradat





      Padam
    6. Way to go, Saudara Othman.
      Sock it up to him.
      Show him who's the master.


      Padam
  3. Hah, terima kasih Putra, M kasi gambar muka Rosmah menyinga kat Jibo.

    Berkedut di dahi - tempat yang tak boleh di plastic surgery. Di mata , pipi, mulut dll tegang macam "hell hath no fury like a woman scorned," bak kata William Shakespeare.

    Oops, silap tersebut nama pujangga Bretes tu plak - nanti si Jing Jibo akan shake dia punya speare plak.

    BalasPadam
  4. 7.28
    Rugi dengan duit hilang lain..ada beza tu saudara..dalam perniagaan memang ada risiko..yg org bising pasal 1MDB bukan sebab rugi..tapi duit yang hilang..ni je pahlawan siber yg menyanjungi najib..low class...belajar dulu saudara..

    Ni dah le duit hilang berbillion2..shopping berjuta2..beg tangan jangan cakap le..beratus2 ribu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu..

      Rugi tiada interest..

      Rugi + hutang berbilion = interest berbilion2..

      Masih mahu melaram..
      Dah jadi PM pakai apa pun orang reapect..

      Layan NAFSU..semua tak cukup.
      Nak lawan QUEEN ELIZABETH??
      Pigi mampos la..

      Padam
  5. Jing Jibo amat bodoh membandingkan kerugian Temasik Holding yang di pimpin dek isteri PM Spore dengan kerugian negara Malaysia dek boros belanja isteri PM Malaysia.

    Kerugian di tangan isteri PM Spore itu ialah kerugian berniaga lah, bangang. Kerugian di tangan Rozy tuh akibat shopping berjuta Ringgit, sewa jet eksekutif utk dia ke Turkey dll RM90 juta bagi satu tempoh.

    Macam macam lagi keborosan si Rozy pakai duit rakyat. Bedeboob punya keroje.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nanti bila pembangkang berkuasa nanti suruh jijah naik tambang murah, suruh tun m kurangkan naik jet pribadi kempin sana sini ,Suruh je tun m naik kereta saga ok,
      Aku tak nak tengok tun m pergi mana2 naik jet pribadi Dan anwar naik jet pribadi OK

      Padam
    2. Suuruh Rozy naik basikal lah. Dia bukan ada jawatan. Bagus pun kurangkan gemok gedempol nya.

      Padam
    3. Kah kah kah dah mati akal Othaman sekutu kominis DAP
      Sebelum ini diugut kita konon pakai berbisa punya jampi
      Si tua murtad ini udah hanyut sesat di lautan tak bertepi
      Ini main ‘cam betul2 dia ni’, agaknya si iblis ni bermimpi

      Dia udah matii akal si Othaman anak sulong tuhan harun
      Maiin gempar ugut, dia ingat kiita budak kecik nak gerun
      Dah tak pakai lagii petua ‘datok’ jpc cara jampii menurun
      Memang lah sii tua murtad inii bodoh asal turun temurun

      Padam
    4. Camkan betul2 spesi parasit ini dgn merapu syok sendiri.

      Padam
  6. bukti dari pihak berkuasa mana kata duit 1MDB hilang berbilion-bilion?

    BalasPadam
  7. pihak berkuasa mana pulak kata 1MDB hilang duit berbilion-bilion?

    salam maal hijrah dari seberang
    saya orang Singapore
    kecewa sikit tengok kenapa ramai orang melayu di mesia senang didungukan pak mantan PM

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kah kah kah dah mati akal Othaman sekutu kominis DAP
      Sebelum ini diugut kita konon pakai berbisa punya jampi
      Si tua murtad ini udah hanyut sesat di lautan tak bertepi
      Ini main ‘cam betul2 dia ni’, agaknya si iblis ni bermimpi

      Dia udah matii akal si Othaman anak sulong tuhan harun
      Maiin gempar ugut, dia ingat kiita budak kecik nak gerun
      Dah tak pakai lagii petua ‘datok’ jpc cara jampii menurun
      Memang lah sii tua murtad inii bodoh asal turun temurun

      Padam
    2. Ini apa org Spore nzk menyibok di blog Malaysia? Beri salam Maal Hijrah tapi di awal tahun baru Islam dah menyentuh sensitiviti orang Islam di Malaysia yang tak sukakan Najib.

      Tahu ke kamu bahawa salam tu maknya nya peace, aman? Habis, kenapa bikin tak aman di awal tahun baru? Jaga tepi kain sendiri lah, jangan masuk campur hal Malaysia.

      Kalau nak komen benda yg bagus, sedap di dengor, lain lah. Ini nak menyentuh prestasi Tun Mahathir mantan PM kita 22 tahun dan dengan itu coba pertahankan PM yg ada sekarang ini yang korap, tak kisahkan sangat hak dan kepentingan Melayu, asyik nak kejar undi promosikan hak dan kepentingan Cina.

      Dah perintah tak betul, takut kalah di PRU13, macam macam nak ngampu Cina, senyapkan DEB, kasi biasiswa kpd anak2 Cina kaum yang terkaya di negara ini yang beratus jutawan Cina beri derma biasiswa dll hingga UTAR tolak RM30 juta seorang jurutera jutawan Cina nak beri sebelom di PRU13.

      Tapi walau macam itu pelahap nya Najib, dia di kasi tsunami Cina di PRU13, kalah undi popular, hilang majoriti 2/3 di Parlimen, dapat keputusan terburuk dalam sejarah Umno, dahtu seleweng 1MDB dan songlap berbilion Ringgit - mana Melayu di Spore faham, jadi, apa nak mencelah hidung tak mancung pun.

      Padam
    3. Si Melayu Spore tu mengata "ramai orang melayu di mesia senang didungukan pak mantan PM", memang dia nak cari pasal. Dia bangang, buta tuli kpd muslihat Cina spt Lee Kuan Yew yg telah manipulate keadaan di masa Spore dalam Malaysia dulu, sehingga si bodoh bangang ran g tua Tengku A Rahman panas hati dan "tendang" Spore dari Malaysia, konon.

      Orang tua itu tak sedar bahawa dia telah memberi sekeping "prized real estate" kepunyaan Malaysia FOC kpd si Maha Chauvinist & Racist Ultra Kiasu LKY.

      Dalam sejarah dunia, negara negara berperang kerana mempertahankan maruah dan keutuhan negara (sovereignty and territorial integrity) mereka. tapi si bangang TAR kasi Spore kpd LKY FOC. Sejarah menyaksikan dan mencatitkan kebodohan nya yang amat sangat itu. Jugak chauvinism, keultrakiasuan dan political manipulation LKY itu.

      Padam
    4. Si Melayu Spore 7:46 PTG itu tak sedarkan bahawa LKY telah bikin Spore jadi pulau Cina, bawak masuk Cina hingga jadi 72% penduduk Cina, Melayu lenyap, senyap, tak berani bercakap atau buat apa, hingga masuk blog Malaysia nak keluar suara. Bodoh. Kesian.

      Sepatut nya dia tanya diri sendiri dan rakan rakan nya: berapa ketul Melayu sebagai Menteri di Spore, berapa ketul Pegawai Melayu dalam Civil Service atau perkhidmatan yang mentadbir Spore sekarang, berapa banyak Melayu yang berniaga selain dari kedai makan di Spore sekarang, apa yang boleh mereka buat di sana, dan soalan soalan seperti itu. Tak payah buang masa nak campur hal Malaysia, komen meyakitkan hati orang Melayu di Malaysia, di ketawakan dek kaum kaum lain pulak.

      Dia patut baca buku saperti "The Malay Dilemma" yg di tulis Tun Dr Mahathir lama dulu, dapatkan gambaran semangat nak majukan Melayu yang telah di buat dek Tun M selama 22 tahun memerintah. Melaau di Malaysia dapat 23% kekayaan korporat di zaman pemerintahan nya, sekarang Najib tak berani pun nak kira berapa % baki kekayaan itu, sebab tak di pedulikan nya kepentingan Melayu, di buang nya Kementerian Pembangunan Usahawan yang membimbing peniaga2 Melayu, kaum yang tidak ada budaya berniaga (ha nya budaya "berdagang" i.e bertukar barangan), tak macam kaum Cina yang ada pengalaman dan darah berniaga sejak beribu tahun.

      Di zaman Tun Mahathir 22 tahun, orang2 Spore tak berani nak kritik Malaysia atau Melayu di sini, dia jaga dan pertahankan maruah Melayu dan maruah negara Malaysia. Tapi Najib tak pedulikan itu semua, tambah pulak seleweng 1MDB dan songlap berbilion Ringgit masuk akaun bank dia, anak tiri dia dll, di ketawakan orang spt di US yang saman di mahkamah nak rampas harta anak tiri dia dll, hilang respek kpd Malaysia, hingga si Melayu Spore 7:46 itu berani masuk blog Malaysia ini dan coba nak caci mantan PM 22 tahun yang begitu ramai rakyat Malaysia hargai, hormat dan respek.

      Bodoh Melayu Spore 7:46 PTG itu. Chehhh. Tapi tak tahu lah betul ke dia Melayu atau ada yang menyamar sebagai Melayu macam DAP Red Bean buat di kempen pilihanraya PRU13 dulu.

      Padam
    5. Kawan2ku..

      Saya sangat pasti itu bukan Melayu Singapura. Dia hanya pelakon yang mendakwa itu ini tapi itu bukan dirinya.

      Saya punya ramai saudara di sana, Bedok, Choa Cho Kang, Tempines, Clementi, Woodlands dan merata ceruk kesemua mereka memang tabik kepada Tun M. Pertama kali mereka orang Melayu Singapura berbangga dan tidak rasa rendah diri dilahirkan sebagai Melayu berbanding Cina, sebab Melayu dapat lahirkan pemimpin besar dari Malaysia iaitu Tun M. Malah pada zaman Tun M ramai yang berhijrah jadi warga Malaysia.
      Salah seorang bapa saudara pupu saya di sana adalah bekas S/U mendiang LKY (tak pasti S/u apa) dan dia pun respek dgn Tun M.

      Dan skandal 1MDB memang buatkan mereka hilang respek dan selalu sinis kepada kerajaan Malaysia. Kekadang dalam grup wasap kami mereka buat lawak juga isu ni, tapi disebabkan nak jaga hati sesama sendiri sekarang ni bnda2 camni tak masuk grup kami lagi.

      Yang pastinya memang mereka respek dgn Tun dan jijik dgn Jibo.

      So, bagi si penyamar janganlah dok menipu macam si Jibo ni. Sudah2lah menipu tak berpenghujung.

      Padam
    6. Kecuali posting si bangang Kejora, semua fakta2 yg diutarakan oleh sdra2 kita di atas adalah tepat, benar & klasik. Saya adalah bekas warganegara Spura yg berhirah ke Malaysia pd pertengahan 70an. 6 orang adik2 saya masih berwarganegara di sana dan turut keciwa dgn Pak Lah & Najib kerana kehebatan Melayu melingkup hina bila Malaysia ketinggalan jauh & berprestai buruk sejak peninggalan Tun Mahathir mentadbir negara. Najib lebih teruk bila ketahuan dia membohong & merompak duit 1mdb kepunyaan rakyat & negara.

      Padam
  8. Bengap 728....apa dok main kenen pulak. Mcm mana pun 2 wrong wont make 1 right. Hang ni dh dah kronik tercekik dedak tu. Nanti hang p join Jamal PTonko demo kat Tmn Desa Water Park..dpt T shirt free. Pi jgn tak pi...habeh boss hang dok layu Tanah Melayu hang.

    BalasPadam
  9. Kak mah tengah menyinga sebab ada penyakit tiga serangkai tambah pula ada sakit lutut....

    BalasPadam
  10. PuteraMurtad matii akal semua agenda fitnah tidak jalan
    Diibawa nya marii beg plastik pula konon mau buat iklan
    Kalau tak terus memfitnah tak ada ler dedak nak ditelan
    Apa dikarut tak apa, janji ada masyuk tiap hujung bulan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kah kah kah dah mati akal Othaman sekutu kominis DAP
      Sebelum ini diugut kita konon pakai berbisa punya jampi
      Si tua murtad ini udah hanyut sesat di lautan tak bertepi
      Ini main ‘cam betul2 dia ni’, agaknya si iblis ni bermimpi

      Dia udah matii akal si Othaman anak sulong tuhan harun
      Maiin gempar ugut, dia ingat kiita budak kecik nak gerun
      Dah tak pakai lagii petua ‘datok’ jpc cara jampii menurun
      Memang lah sii tua murtad inii bodoh asal turun temurun

      Padam
    2. khas utk najib n rosmah juga :-

      'argh u get out no fotin kliaun'..that's it!

      Domo arigato.. dato' rahman jpc

      Padam
  11. Nampaknya si admin biol ini nyata dah mati angan-angan
    Apa saja cerita fitnah cuba disaji dia pasti kena penangan
    Dari fitnah sebesar 1MDB dah tinggal sebesar beg tangan
    Ini jer ler taraf akal cetek admin cai keparat gelandangan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kah kah kah dah mati akal Othaman sekutu kominis DAP
      Sebelum ini diugut kita konon pakai berbisa punya jampi
      Si tua murtad ini udah hanyut sesat di lautan tak bertepi
      Ini main ‘cam betul2 dia ni’, agaknya si iblis ni bermimpi

      Dia udah matii akal si Othaman anak sulong tuhan harun
      Maiin gempar ugut, dia ingat kiita budak kecik nak gerun
      Dah tak pakai lagii petua ‘datok’ jpc cara jampii menurun
      Memang lah sii tua murtad inii bodoh asal turun temurun

      Padam
  12. Kah kah fitnah sebesar gunung kinii tinggal sebesar busut
    Semua fitnah jadii buntu fikiran cai admin ini makin kusut
    Tetapii nak buat mcm mana Matdey upah dia suruh hasut
    Agak nya lepas beg tangan nanti akan keluar cerita kasut

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kah kah kah dah mati akal Othaman sekutu kominis DAP
      Sebelum ini diugut kita konon pakai berbisa punya jampi
      Si tua murtad ini udah hanyut sesat di lautan tak bertepi
      Ini main ‘cam betul2 dia ni’, agaknya si iblis ni bermimpi

      Dia udah matii akal si Othaman anak sulong tuhan harun
      Maiin gempar ugut, dia ingat kiita budak kecik nak gerun
      Dah tak pakai lagii petua ‘datok’ jpc cara jampii menurun
      Memang lah sii tua murtad inii bodoh asal turun temurun

      Padam
  13. "Manusia yang baik ialah manusia yang berguna kepada manusia lainnya."

    Mana ada baik nya si Jibo dan Rozy. Dia bukan pikiorkan orang lain. Asyik kepentingan depa sendiri aje. Tuhan akan balaskan nanti.

    BalasPadam
  14. Kami pengundi atas pagar mohon penyokong najib 7.56 beri penerangan sejelas jelasnya seterusnya memberi kefahaman kapada kami agar kami dapat mengundi umno dengan hati tenang, walaubagaimanapun terdapat persoalan yg diperlukan, antaranya ;

    1.benarkah DS Rosmah berbelanja boros? antaranya berpuluh puluh beg2 tangan setiap satu berharga sebuah kereta proton?

    2.benar atau tidak najib telah merugikan serta menghilangkan (seperti kata Tun) wang kepunyaan rakyat melalui bisnes 1mdb lebih 50 billion?

    Boleh atau tidak penyokong najib seperti 7.56 perjelaskan seterusnya memberi faham kepada rakyat?

    Sekian terimakasih.

    P.s

    tidak perlu maki hamun dan memgeluarkan kata2 kesat serta lucah.

    BalasPadam
  15. "Bukannya manusia yang sentiasa menggunakan orang lain demi kepentingan peribadinya."

    Dah lah gunakan manusia lain utk kepentingan depa, buat dengan cara yang tak betul pulak. Pakai "tangan ghaib (hidden hands, kata bekas Timbalan Pengarah Cawangan Khas Polis)" buang Gani Pattail dari jawatan Peguam Negara serta merta tanpa notis dan tanpa sebab munasabah, tukaq tempat keroje pegawai2 tinggi SPRM dan PDRM yang menyiasat 1MDB dan RM2.6 bilion dalam akaun bank dia.

    Tapi kena siasat dek pihak berkuasa US, sekarang DoJ nak rampas harta anak tiri dia dll pasai "misappropriation of 1MDB funds and money laundering". Tak lama lagi kes saman DoJ itu akan di susuli dengan dakwaan di mahkamah sebab itu jenayah serius.

    BalasPadam
    Balasan
    1. apa yg ko mengarut ni biol

      Padam
    2. aku ceritakan mak kau buat tak betul

      Padam
    3. dengan si kittol

      Padam
    4. Jing Jibo pakai mode lain sekarang. Siapa tak tahu pasal Jing Jibo, kasi tahu di sini dan CV nya boleh di keluarkan lagi.

      Padam
    5. ha ha 8.41 anak tuhan harun...

      Padam
    6. Dah bankrap otak 8:46 PTG tuh

      Padam
    7. Ada pembahagian tugas kat dalam kubu Madey Malabari
      Cai Jing Jubo8.41 ni tugas tetap mencarut dia dah diberi
      Tapi dia kena sekeh lanyak ganyang boleh kata tiap hari
      Udah kerap sangat anak tuhan harun sekor ini cabut lari

      Padam
    8. Cam betul2 dia ini, (juga 8:31, 8:46 & 8:58).

      Padam
    9. Kah kah kah dah mati akal Othaman sekutu kominis DAP
      Sebelum ini diugut kita konon pakai berbisa punya jampi
      Si tua murtad ini udah hanyut sesat di lautan tak bertepi
      Ini main ‘cam betul2 dia ni’, agaknya si iblis ni bermimpi

      Dia udah matii akal si Othaman anak sulong tuhan harun
      Maiin gempar ugut, dia ingat kiita budak kecik nak gerun
      Dah tak pakai lagii petua ‘datok’ jpc cara jampii menurun
      Memang lah sii tua murtad inii bodoh asal turun temurun

      Padam
  16. cucu tok selampit3 Oktober 2016 8:37 PTG

    HIDUP NAJIB!! MATI UMNO!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. MATI NAJIB (POLITIK NYA)!! MATI UMNO!!!!!!

      Padam
    2. Saya setuju.

      Tapi... kerana WANG, mereka terpaksa sokong Najib.
      Kerana WANG... Bangsa, Agama dan tanah-pusaka Negara pun mereka sanggup jual kepada China.

      Tanah Pak-Arab di Palestine dulu pun sama. Banyak tanah-pusaka tergadai atau terjual pada Yahudi kerana mereka mampu tawar harga jauh lebih mahal.
      Sebab itu, DBKL atau Najib tak jual pada GLC kerana Towkey-kaya sanggup bayar lebih. Harga pun boleh dirahsiakan. Kalau jual pada GLC, tak boleh berahsia-rahsia.

      Padam
  17. cucu tok selampit3 Oktober 2016 8:38 PTG

    KJ SI KITTOL.

    BalasPadam
    Balasan
    1. DIA NAK JATUHKAN SI JIBO KE?

      DIA KATA NAK JADI PM DI UMUR 40 - LK SEKARANG.

      Padam
    2. Apa citer ni, dah habis modal fitnah ke cucu tok selampit
      Alih tiang pergi ke KJ pulak bila dah rasa sesak terhimpit
      Ini lah saja taraf cai-cai Matdey otak tahap budak rempit
      Cuba nak berlagak dirii enggang walhal hanya anak pipit

      Padam
    3. Cam betul2 dia ini.

      Dulu bertelagah dgn saya di blog parpukari mempertahan & memuja bagai nak rak si Kitol Jahanam - KJ. Punyalah taksub dgn KJ hingga dia menggelarkan dirinya 'Kejora'.

      Padam
    4. Kah kah kah dah mati akal Othaman sekutu kominis DAP
      Sebelum ini diugut kita konon pakai berbisa punya jampi
      Si tua murtad ini udah hanyut sesat di lautan tak bertepi
      Ini main ‘cam betul2 dia ni’, agaknya si iblis ni bermimpi

      Dia udah matii akal si Othaman anak sulong tuhan harun
      Maiin gempar ugut, dia ingat kiita budak kecik nak gerun
      Dah tak pakai lagii petua ‘datok’ jpc cara jampii menurun
      Memang lah sii tua murtad inii bodoh asal turun temurun

      Padam
    5. Oooh gitu..

      Tapi menurut perkiraan saya, si Kejora ni apabila ia taksub dengan seseorang ia bukanlah di atas idealisme orang tersebut tetapi di atas alasan orang tersebut sanggup dedakkan dia. Mudah cakap ciri2 penulis upahan begitu jelas kelihatan padanya.

      Cuma dedak yang diberikan kepadanya hanyalah bergred F sbb itu tugasnya bukan buka blog sendiri tapi ganggu di blog orang. Tambahan pula cara ia berhujah bukan dengan idea dan fakta melainkan caci dan carut.

      Orang masih dedakan dia walaupun kepakarannya hanyalah mencarut disebabkan nampak dia akan setia habis dengan penabur dedak (selagi dedak ditaburlah).

      Melihatkan begitu dahsyatnya ia mencarut saya masih rasakan dia seorang mamak walaupun ada yang katakan dia orang Kelantan (cuba lihat gaya parpukari tulis, penuh caci dan carut juga, dan PK pula memang seorang mamak).

      Apa pun saya sokong kita terus bedal dia (dengan faktalah, jangan dengan caci dan carut juga) mudah2an dia insaf dan mahu mencari pekerjaan lain yang lebih murni.

      Padam
    6. John Bodoe perasan, bela fitnah Madey dia anggap murni
      Kalau tengah malam Kejora tidur baru cai dajal ini berani
      Kejora punya hujah walau pun nampak carut tapi berseni
      Bukan spt Othaman diitabur nya sampah selerak berguni

      Padam
    7. Secara analogi Kejora mengaku sekali lagi dia masuk dalam ni adalah kerana ini pekrjaannya.

      Secara konstraktif dia mengaku sekali lagi memang dia diberi dedak untuk muncul.

      By d way Encik Kejora, ini bukan pekerjaan saya. Saya masuk ke sini secara sukarela menyokong penentang2 si Bugis Lanun. Saya ada pekerjaan yang murni dan tidak perlu makan dedak penyamun untuk hidup.

      Mudah2an Encik Kejora juga dapat melihat betapa tidak murninya kerja sebagai pemakan dedak Pak Ajib ni.

      Padam
    8. Secara analogi Kejora mengaku sekali lagi dia masuk dalam ni adalah kerana ini pekrjaannya.

      Secara konstraktif dia mengaku sekali lagi memang dia diberi dedak untuk muncul.

      By d way Encik Kejora, ini bukan pekerjaan saya. Saya masuk ke sini secara sukarela menyokong penentang2 si Bugis Lanun. Saya ada pekerjaan yang murni dan tidak perlu makan dedak penyamun untuk hidup.

      Mudah2an Encik Kejora juga dapat melihat betapa tidak murninya kerja sebagai pemakan dedak Pak Ajib ni.

      Padam
    9. John Bodoe ni tak perlulah nak susahkan diri berfalsapah
      Ko pun mcm Kejora juga serupa caii-cai lain yg bersepah
      Serupa ngko juga le, Kejora ni ada kerja rezeki melimpah
      Masuk blog untuk bela Najib tak harap apa bayaran upah

      Padam
    10. Psikologi mengatakan seseorang suka anggap orang lain mcm dirinya.
      Sebab tu lah Kejora anggap saya dapat upah masuk sini.
      Ada kerja rezeki melimpah? Kerja apa tu? Mestilah kerja jadi cyberterompah.

      Hahaha.. Kejora. Tak ada sapa pun dalam ni percaya ko masuk sini tak ada upah. Sedangkan Najib sendiri berpendirian Cash is King maka sudah tentulah penyokong2nya terdiri dari pengharap2 cash tu. As simple As that lah Kejora

      Padam
  18. Mana tiidak nampak kelibat Othaman murtad si tua kutok
    Kat posting sebelum ini dia ada, ini anak murid jpc ‘datok’
    Pasti si bahalol inii tak berani masuk takut kepala diketok
    Tidak perlu disergah, dia akan cabut dengar Kejora batok

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kah kah kah dah mati akal Othaman sekutu kominis DAP
      Sebelum ini diugut kita konon pakai berbisa punya jampi
      Si tua murtad ini udah hanyut sesat di lautan tak bertepi
      Ini main ‘cam betul2 dia ni’, agaknya si iblis ni bermimpi

      Dia udah matii akal si Othaman anak sulong tuhan harun
      Maiin gempar ugut, dia ingat kiita budak kecik nak gerun
      Dah tak pakai lagii petua ‘datok’ jpc cara jampii menurun
      Memang lah sii tua murtad inii bodoh asal turun temurun

      Padam
    2. saya pernah berjanji utk berkongsi cerita mengenai asal usul unkapan -

      'argh! u get out no foti kliaun'

      ia bukan lah wirid sesat atau mantra. sebenar nya ia adalah unkapan yg d gunakan olih adik saya yg ketika itu berumur 6 tahun utk mematahkan hujahan saya.

      selain adik2 n kakak2 perempuan, kami juga membesar bersama sama 6 adik beradik lelaki. beza umur d antara saya n adik terdekat kurang 1 tahun.

      biasa lah dlm linkungan umur tersebut kami selalu saja 'bergaduh n bertengkar' n tidak mahu kalah.

      semua adik2 saya mula menuntut d sekolah umum melayu n memasuki darjah perolihan setahun sebelum mula menyambung d form satu dlm bahasa inggeris. olih demikian perbendaharaan kata(vocabulary) mereka dlm bahasa inggeris amat terhad sekali.

      hanya saya seorang yg d hantar arwah bapa utk memulakan pengajian saya dlm primary 1 (inggeris) setelah habis belajar dlm jurusan melayu selama 2 tahun.

      jadi dlm keluarga hanya saya seorng yg agak fasih sikit bertutur dlm bahasa inggeris pd ketika itu.

      jadi strategi apabila bertengkar mulut, saya sengaja menggunakan bahasa inggeris dgn harapan dpt mematah hujahan adik.

      sebenar nya saya juga hetam kromo saja perkataan inggeris yg saya tahu ketika itu.

      adik saya selalu mati akal utk merespon. maka terkeluar lah drpd mulut nya jawapan balas - 'argh! u get out no fotin kliaun'.

      sejak hari itu saya tidak lagi memilih utk berdebat dgn menggunakan bahasa inggeris.

      beliau yg bersara sebagai jurutera kanan JKR selalu d usik olih keluarga sampai sekarang. cara dia mematahkan hujah2 saya dlm 'bahasa inggeris' versi nya amat brilliant sekali. sahngga k hari ini beliau sendiri tidak tahu apa makna nya.

      namun ia tlh menjadi unkapan yg amat berkesan jika d gunakan terhadap sesiapa(termasuk rakan2 saya) yg cakap merapu,merepet n 'out of context'.

      jadi jgn lah tanya saya apa makna nya. namun bagi pembahas yg mencarut n tidak langsung memberi pendapat yg tiada kaitan dgn topic maka respon yg paling sesuai ia lah 'argh u get out no fotin kliaun'

      khas utk najib n rosmah juga :-

      'argh u get out no fotin kliaun'.

      Padam
    3. Mucho gracias dato'rahman jpc.

      Camkan betul2 spesi 9:51 ini.

      Padam
    4. Terimas dari saya juga kerana mahu berkongsi kisah ini.

      Padam
  19. Udah terus hilang lesap Othaman barua munafiq hipokrit
    Agaknya tak tahan dia asyik saja kena tibai terberak cirit
    Kalu nampak kelibat Kejora dia larii redah longkang parit
    Kejora batuk jer tak perlu nak tengking sergah atau jerit

    BalasPadam
    Balasan
    1. Othaman sudah hand-over tugas beliau pada saya. Dia tengah makan-malam bersama Kak-Rosmah.

      Setakat maki-hamun macam dalam blog Dr.MiM, tak ada siapa yang terberak-cirit. Makan duit haram 1MDB dan Jho Low, baru boleh tercirit.
      kalau nak bela Najib & Jho Low berilah fakta yang meyakinkan.

      Padam
    2. RD ini kitorang tidak syok ganyang sebab tahap pak lebai
      Tak macam sii Othaman, banyak dendam lama melambai
      Selagi dia tak mampos si tua kutok tu kita akan ikut tibai
      Kitorang nak ajar dia cukup-cukup itu munafiq maa ciibai

      Padam
    3. Terima kasih Sdra RD.

      Cam betul2 dia ini.

      Padam
    4. Kah kah kah dah mati akal Othaman sekutu kominis DAP
      Sebelum ini diugut kita konon pakai berbisa punya jampi
      Si tua murtad ini udah hanyut sesat di lautan tak bertepi
      Ini main ‘cam betul2 dia ni’, agaknya si iblis ni bermimpi

      Dia udah matii akal si Othaman anak sulong tuhan harun
      Maiin gempar ugut, dia ingat kiita budak kecik nak gerun
      Dah tak pakai lagii petua ‘datok’ jpc cara jampii menurun
      Memang lah sii tua murtad inii bodoh asal turun temurun

      Padam
  20. "kecantikan sebenar bagi setiap manusia ialah kecerdikan yang dia miliki."

    Dah tak boleh cantik lagi, beb. Entah berapa kali "under the knife" (plastic surgery) pun tak jalan lagi. Pendek, gemok gedempol jugak.

    Itu kecantikan fisikal. Kecantikan rohani? Tak usah cakap lah. Hati busuk Tihan aje yg tahu. Tengok lah gambar dia tenung Jibo tuh - Ya Allah, macam ....

    Going personal? Sapa peduli. Dalam perang takda personal punya. Ini perang politik. Jibo dan Rozy mesti di dethrone kan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jangan gambar kak Ros je, gambar Matdey lihat ler juga
      Perhatikan dia jegil mata, itu mamak biol kepala dongga
      Saling tidak tumpah macam kepala komiinis bintang tiga
      Dah tu, muka pulak tak ada cahaya iman tak bau syurga

      Padam
    2. Kah kah kah dah mati akal Othaman sekutu kominis DAP
      Sebelum ini diugut kita konon pakai berbisa punya jampi
      Si tua murtad ini udah hanyut sesat di lautan tak bertepi
      Ini main ‘cam betul2 dia ni’, agaknya si iblis ni bermimpi

      Dia udah matii akal si Othaman anak sulong tuhan harun
      Maiin gempar ugut, dia ingat kiita budak kecik nak gerun
      Dah tak pakai lagii petua ‘datok’ jpc cara jampii menurun
      Memang lah sii tua murtad inii bodoh asal turun temurun

      Padam
  21. Terus tak nampak kelibat si tua munafiq Othaman Kadok
    Habis benjol kepala Kejora ketuk dengan belanga sendok
    Tumbang terlentang kena Kejora punya penumbok cedok
    Agak nya sudah kojol jadi Taman Kubor punya pendudok

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kah kah kah dah mati akal Othaman sekutu kominis DAP
      Sebelum ini diugut kita konon pakai berbisa punya jampi
      Si tua murtad ini udah hanyut sesat di lautan tak bertepi
      Ini main ‘cam betul2 dia ni’, agaknya si iblis ni bermimpi

      Dia udah matii akal si Othaman anak sulong tuhan harun
      Maiin gempar ugut, dia ingat kiita budak kecik nak gerun
      Dah tak pakai lagii petua ‘datok’ jpc cara jampii menurun
      Memang lah sii tua murtad inii bodoh asal turun temurun

      Padam
  22. Cai-cai Jing Jubo semua dah jadii bagai hindu mabok todi
    Bila tak jalan fiitnah Rosmah, guna tektik serang peribadi
    Mereka ini dah dilatih berperang cara Kristian dan Yahudi
    Namun mereka akan terlopong selepas PRU dibilang undi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kah kah kah dah mati akal Othaman sekutu kominis DAP
      Sebelum ini diugut kita konon pakai berbisa punya jampi
      Si tua murtad ini udah hanyut sesat di lautan tak bertepi
      Ini main ‘cam betul2 dia ni’, agaknya si iblis ni bermimpi

      Dia udah matii akal si Othaman anak sulong tuhan harun
      Maiin gempar ugut, dia ingat kiita budak kecik nak gerun
      Dah tak pakai lagii petua ‘datok’ jpc cara jampii menurun
      Memang lah sii tua murtad inii bodoh asal turun temurun

      Padam
  23. Raja pantun. Teruskan usaha kamu untuk menjadi muflis diakhirat nanti. Merangkak kat padang masyar nak mintak ampun kat orang yng kau mengata. Jaga baik baik.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ewaah..kalau sokong Najib nantii jadii muflis kat akhirat
      Kalau sokong Matdey dapat bidadari syurga dipeluk erat
      Ko belajar agama kat mana “ostad” 9.48 bahllol keparat
      Orang yang permainkan hukum Allah ni seksa lagi berat

      Padam
  24. Othaman Kadok murtad memang sudah betul2 matii akal
    Dia jadi meroyan meraban bila hujah tak dapat disangkal
    Inii jadinya nak duga laut dalam bila kail hanya sejengkal
    Kat dunia dia nampak bodoh, kat akhirat pula tiada bekal

    BalasPadam
  25. Betul tak ada ‘class’ cai Jiing Jubo Matdey punya khemah
    Nak guling kerajaan hanya bersenjata fitnah dan tohmah
    Asyik dgn mengutuk dan label gemuk Jho Low & Rosmah
    Inii dgn sendiri nya akan menjadiikan kem Matdey lemah

    BalasPadam
  26. Othaman si tua munafiq kini sudah betul-betul mati kutu
    Habiis benjol dekat kepala, Kejora godam sekeh dan latu
    Agaknya si tua sesat ni akan cari dukun pula guna hantu
    Atau carii tok pawang jenis masuk susok atau pahat tatu

    BalasPadam
  27. kenapa hina sesama islam macam ni?
    rosmah ada hina kamu ke???
    berapa banyak dedak yang mahathir bagi kamu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rosmah memang tidak hina kita, tapi temboloknya menyusahkan rakyat...kena gst untuk bayar hutang riba duit yahudi yg telah habis dibelanja sakan untuk buat rambut, kenduri tunang, kenduri kahwin, beli kapal layar, beli jet pribadi, beli baju, beli kasut, beli handbag, beli barang kemas, guna jet mewah kerajaan semata-mata untuk shopping & ambil segulung kertas penghargaan.....fahammmm....!!!!

      Padam
    2. Grow up, dina/

      Padam
  28. Othaman dulu pernah kena teruk dekat blog si Parpukari
    Macam selalu le si barua inii lagak angkuh bermegah diri
    Kerap kalii Kejora pelempang dia hanya guna tangan kiri
    Boleh dikatakan setiap posting, si iblis ini akan cabut lari

    BalasPadam
    Balasan
    1. Camkan betul2 spesi parasit ini.

      oh yess... not forgetting,

      ....'argh u get out no fotin kliaun',

      That's it...!!

      Padam
    2. Othaman barua dulu nya lagak cakap mcm ahli falsapah
      Kini bagai ayam berak kapor masyarakat punya sampah
      Udah terhoyong hayang, berjalan pun terpaksa dipapah
      Murtad sesat, kinii dibawa keluar semula jampii serapah

      Padam
    3. Camkan betul2 spesi parasit ini dgn merapu syok sendiri.

      Padam
  29. Kejora, cukuplah bantai Oltraman tuuu..kesian dia. Dia dah semput tu. Bagi peluang dia berehat dan ambik nafas sekejap.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Camkan betul2 spesi parasit ini dgn merapu syok sendiri.

      Padam
    2. Nasib baik le sdr 10.44 yang budiman ini datang nasihat
      Kalau tak, akan tambah benjol kepala ini Aotaman jahat
      Rasa macam belum puas lagi kepala dia nak paku pahat
      Ok lah nasihat dipakai, kasi can dia ambil nafas berehat

      Padam
    3. Camkan betul2 spesi parasit ini dgn meracau sendrik cakap, sendrik juga ada jawab.

      Padam
    4. Kejora terus saja berpantun dengan irama yang syahdu
      Guna madah saja kita kasii pukulan jitu padat dan padu
      Itu pun Othaman teruk meratap hiiba menangis tersedu
      Makin meroyan raban cakap pun sudah jadii pelat hindu

      Padam
    5. Camkan betul2 spesi parasit ini dgn merapu syok sendiri.

      Padam
    6. Slang dari daerah mana outraman cakap... Sendrik, sendrik

      Padam
    7. Haikkk...tadi bukan main auta konon posting dari orang Spura. Kan dah terkantol menipu..kan..kan..kan..????

      Padam
    8. itu ler pelat hindu bro

      Padam
    9. Itu slang saya gunakan dgn kawan2 ketika remaja di Spura. Tak percaya tanya Dato Ramli Sarip & Dato M Nasir.

      Padam
    10. Kah kah kah dia buat lawak lagi ini Otaman biawak pasir
      Dah diajar Matdey jadi penipu bohong aota punya anasir
      Ada ker dia marii cakap dia rakan Ramlii Sarip & M Nasir
      Rasanya dia ini bukan jubor jer, kat otak pun jadi buasir

      Padam
    11. Ramli Sarip, Halil Chik, J Mizan dgn saya seangkatan & sebaya. Kitorang memang selalu bertembung dan buat jamming di majlis perkahwinan pada tahun 1970~1972 di Spura.

      Padam
    12. Makin bertambah mereng dia, ini Otaman bapak kambing
      Kena tajii teruk dgn Kejora, jadi sewel terumbang ambing
      Dia nak berlagak golok tajam walhal pisau karat sumbing
      Kinii mengaku pulak masa zaman 70an dia kakii jamming

      Padam
    13. Yelah...entah2 ketika itu kamu belum lahir pun ..atau masih pakai barut dan pampers.

      Padam
  30. Othaman udah jadi bapok duduk rumah pakai kain batik
    Dayus, tak berani melawan lagi walau telor pelir dijentik
    Yg boleh diibuat hanya menahan sebak air mata menitik
    Batang peliir tu elok potong jer, cincang kasii makan itik

    BalasPadam
  31. Duduk rumah pakai kain batik
    Tak melawan walau pelir dijentik
    Menahan sebak air mata menitik
    Cincang pelir bagi makan itik

    Muahaha... Muahaha... Muahaha...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Camkan betul2 spesi parasit ini dgn pantun tak ada hujung pangkal, nilai bahasa, mana baris pembayang & mana baris maksud..asal boleh hentam kromo.

      Padam
  32. Othaman maknyah bapok nak jadi pendekar Hang Tuah
    Kini terus jadii pondan dayus bacul tak berani lagii juah
    Deangan Kejora baru lah dia rasa terpaksa makan kuah
    Jadi diam bodoh saja Kejora jentik pelir dia punya buah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Camkan betul2 spesi parasit ini dah mula melucahkan diri.

      Padam
  33. Siapa MO1?

    Magistrate? Lawyer? Engineer? Accountant? Architect? Pilot? Businessman?

    Tiada satu pun di atas

    Abih sape dia?

    Penabur DEDAK

    BalasPadam
  34. Siapa MO1?

    Magistrate? Lawyer? Engineer? Accountant? Architect? Pilot? Businessman?

    Tiada satu pun di atas

    Abih sape dia?

    Penabur DEDAK

    BalasPadam
  35. Othaman murtad dah teriima banyak pengajaran ini kali
    Dia jadi bola disepak tendang serupa macam bahan buli
    Ibarat macam orang pokai dah turun dari tokey jadi kuli
    Carii pasal dgn Kejora serupa le dgn kubur sendiri digali

    BalasPadam
  36. Othaman munafiq murtad pastii ini malam tidor tak lena
    Biiar padan dengan muka inii iblis bangsat dajal durjana
    Tak melawan langsung walau teruk dicaci maki keji hina
    Melopong tekedu le si tua biol ini mengurut kepala bana

    BalasPadam
    Balasan
    1. Camkan betul2 spesi parasit ini. Pulak dah merapu smemurtadkan orang.

      Padam
  37. Kami pengundi atas pagar mohon penyokong najib 11.23 beri penerangan sejelas jelasnya seterusnya memberi kefahaman kapada kami agar kami dapat mengundi umno dengan hati tenang, walaubagaimanapun terdapat persoalan yg diperlukan, antaranya ;

    1.benarkah DS Rosmah berbelanja boros? antaranya berpuluh puluh beg2 tangan setiap satu berharga sebuah kereta proton?

    2.benar atau tidak najib telah merugikan serta menghilangkan (seperti kata Tun) wang kepunyaan rakyat melalui bisnes 1mdb lebih 50 billion?

    Boleh atau tidak penyokong najib seperti 11.23 perjelaskan seterusnya memberi faham kepada rakyat?

    Sekian terimakasih.

    P.s

    tidak perlu maki hamun dan memgeluarkan kata2 kesat serta lucah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terlalu banyak penerangan kalau dekat sini mahu diberi
      Ada banyak blog yang beri penjelasan kenapa tidak cari
      Kejora dah jumpa sebab tu masuk tibai Madey malabari
      Untuk nak perjelas ia makan masa berbulan bukan hari

      Padam
    2. Camkan betul2 spesi parasit ini.... lain yg diminta, lain pulak yg diberi. Sah2 pantun merepek-meraban bagai anak polong terkena sawan.

      Padam
  38. Pak man sabar...pergi lah berehat..jangan layan kejora tu..nanti tak pasal pasal Sarah tinggi pak man naik nanti...pergi lah tido pak man..pedulikan kejora tuu..lagi dilayan lagi naik tocang lah dia..rehat lah pak man..

    BalasPadam
  39. Raja pantun. Teruskan usaha kamu untuk menjadi muflis diakhirat nanti. Merangkak kat padang masyar nak mintak ampun kat orang yng kau mengata. Jaga baik baik.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ewaah..kalau sokong Najib nantii jadii muflis kat akhirat
      Kalau sokong Matdey dapat bidadari syurga dipeluk erat
      Ko belajar agama di mana ‘ostad’ 12.14 bahalol keparat
      Orang yang permainkan hukum Allah ni seksa lagi berat

      Padam
    2. Cai ‘ostad’ 12.14 usah le ko nak marii berleter memekak
      Bodoh biingai tapii kemain mahu tunjuk pandai bongkak
      Ooh..kalu cai Madey maki caci tak kena pula merangkak
      Ko suruh Madey sponsor, sekolah ajaran sesat ko bukak

      Padam
    3. Anjing najib ni bukanlah raja pantun, sebaliknya gelaran diberi untuk nama timangan baka anjing "raja gopal" dipercayai keturunan hindu kasta pariah paling rendah didunia, dah tua bangka renta dan kedera jing ni.

      Padam
    4. Ewah dia nak menggatal pula ini Jing Jubo Madey mamak
      Masa Kejora tengah mengamuk diia larii masuk ke semak
      Bila dia tahu orang udah tidur anjing ini nak tunjuk lemak
      Cai anjing hindu sewel bapok biol 1.05 ni serupa pukimak

      Padam
  40. Aku yakiin Othaman tiidak dapat tidor diia masih terjaga
    Cuba anda bayang bagai mana rupa ayam kalah berlaga
    Atau pun seorang tokey besar yg tiba-tiba rugii berniaga
    Taraf dia dibanding Kejora ibarat ular lidi nak telan naga

    BalasPadam
    Balasan
    1. Camkan betul2 spesi parasit ini.

      Yg dia merepek melalut layak dikategorikan sebagai pantun ker?

      Padam
  41. Pada saya budak bengong seekor yang ada masuk kedalam blog ni tu bukan mewakili sesiapa tetapi spisis dari Kelantan yang tak berapa cukup akal,yang hidupnya suka mempermainkan orang .Kalau kita perhatikan takkanlah sesaorang penyokong yang diupah bersikap tak cukup akal macam tu.Sudah semestinya diupah orang yang boleh berhujah dengan resional dan bijak sepertimana penyokong2 Tun yang amat bijaksana seperti Tun juga.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau tak ada bukti, jgn main tuduh org Kelantan pulak. Kau ni dah jadi ahli nujum tuhan harun?

      Padam
    2. Memang lawak inii Jiing Jubo 1.14 taiik palat kepala bana
      Komen bodoh maki cerca cai Matdey dikatanya bijaksana
      Udah tu, hanya berani jengah keluar bila Kejora dah lena
      Kih kih kiih cai2 anjiing kinii dah meroyan serba tak kena

      Padam
    3. Bro 6.34, jap lagi keluar ler anak sulong tuhan harun dgn ugutan dia:
      "camkan betul2 dia ini"

      Kah kah kah...Seman oi Seman...

      Padam
    4. Tanpa Nama 1:14 dan kekawan yang kain.

      Betulkah dia ni orang Kelantan?. Melihatkan cara2 dia saya sangat pasti dia ni mamak 786. Bukan setakat mencarut saja malah lain2 cara dia memang betul-betul cara mamak.

      Pernah tgk adik beradik mamak lawan mencarut? Mak aaai, boleh sakit jantung tengok depa mencarut sama sendiri. Sebut dan carut mak bapak depa punya padahal depa asal dari kedua2 benda yang sama.

      Ibu dan bapa pun tak segan maki anak2 depa but** pak hang ataupun pu**mak padahal depa dok sebut benda sendiri pada anak2.

      Sekadar contoh: mamak suka sangat lawan mencarut dan maki hamun dengan orang Melayu sbb depa selalu menang dlm game carut ni. Lidah Melayu tak gamak mencarut dahsyat2 mcm lidah mamak. Sudah tentu mamak menang. Pernah ingat si Kejora pernah cabar penentang dia untuk awan mencarut sebab dia kata dia akan menang? Ini memang typical mamak.
      Semasa pak Seman guna perkataan celaka dan haramjadah makin menjadi2 carutan Kejora. Ini memang ciri mamak.

      Tapi kelemahan mamak ialah bila kita buat tak hairan dgn maki dan carut depa, depa akan jadi geram. Di Penang orang Melayu geng bukan 786 kalau dimaki oleh 786 akan belah saja, jangan bagi reaksi apa pun sebab nanti mamak tu menang. Belah ja, kalau boleh buat mcm tak de menda pun.

      Sebab tu selepas ramai2 termasuk pak Seman guna "no flotin kliaun" saya nampak budak Kejora ni bertambah sasau dan meradang. betul2 ciri mamak. Tak boleh terima penolakan orang.

      Ini baru sikit analisa saya. Mgkn betul dan mgkn tidak tapi kalau diberi kepada Behavior Analyzing Unit, memang depa akan assume Kejora ni mamak.

      Padam
    5. Tiidak jadii hal Kejora inii dianggap mamak atau Kelantan
      Yang mustahak kita akaan terus berpantun secara jantan
      Bertujuan nak benamkan pengaruh fiitnah si Madey setan
      Sebab kita ini udah tahu tembelang busuk itu PM mantan

      Padam
    6. You call that pantun...pantun my foot...!!! Pantun tak ada hujung pangkal, nilai bahasa. Mana baris pembayang & mana baris maksud..asal boleh hentam kromo...?????

      Padam
    7. Set8ju denga, dan sokong, john doe 4 Oktober 2016 10:41 PG

      Padam
  42. En othman Ahmad, jing jibo... Dah dah la tu.. Apa gunanya bermaki hamun dialam maya ni. Jiwa tersejsa, fikiran terganggu, tidur tk lena.. Tk pasal pasal hidup tk tenteram. Lbh baik masa yg santai diguna utk yg bermanafaat. Klu en othman nk komen, just post ur comment n leave the blog, whatever jing jibo merepek let him alone. Scroll je screen, usah bca pun.. Tk berkesudahan. Pd jing jibo ur so funny creature.. Jenis kaki empat, jenis yg menyulur tk berkaki ke.. Entahlah.. Tp sbg insan.. U tk layak. Mempertahankan najib rosmah mcm akhirat esok esok dua ekor ti bg shafaat pd lu.. Istighfar, muhasabah diri, gi cari rezki halal.. Mka yg kkuat dari lidah nnti semua halal.. Toyyib.. Manis

    BalasPadam
  43. Geng mamak 786 ropa2nya atau sekurang kurangnya ada darah keturunan mamak, patut la kuat mencarut....TQ john doe, info amat berguna!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Apa pasal cai NuatJenazah tetiba jadi resah tidur tak lena
      Puan inii dgn si tua biol Othaman ada apa kena mengena
      Adakah puan ini bini ke4 dia atau simpanan punya betina
      Atau puan sekadar tukang lancap diia punya kepala bana

      Padam
    2. Camkan betul2 11:01. Dijatuhkan pulak martabat orang berkecuali yg memberi nasihat.

      Padam