Sabtu, 1 Oktober 2016

HOT ~ Pendakwaan Jenayah 1MDB ~ Jho Low Senarai Teratas..!


Time out..!
The Party is over..!

Criminal Charges Imminent Over 1MDB - Jho Low Tops Wanted List!

A criminal case is widely expected to be lodged shortly by United States prosecutors against individuals believed to have stolen money from 1MDB and laundered it illegally in the United States – and the main name in the frame is expected to be Najib’s proxy Jho Low, also a US citizen.

Other probable names include Jasmine Loo (also a US resident); Najib’s step-son Riza Aziz; Eric Tan (who laundered money for Low) and Shahrol Halmi, the CEO of 1MDB during the main part of the period of thefts.
Officials 3 & 4 at 1MDB Casey Tang and Jasmine Loo
Officials 3 & 4 at 1MDB Casey Tang and Jasmine Loo
There is also speculation that the Goldman Sachs South East Asia boss Tim Leissner, whose bank received a little shy of $600 million for raising $6.5 billion of very suspicious loans may also find himself facing charges.

Sarawak Report can further reveal that more civil actions are due to retrieve more properties acquired with the money, which was stolen from the Malaysian public.

In July the Department of Justice announced after lodging a detailed civil action for the return of $1 billion in assets, that it was aware of at least $3.5 billion that had been stolen.

Malaysia’s Auditor General in his own report on 1MDB (which Prime Minister Najib Razak has unconstitutionally declared an ‘Official Secret’) assessed a total of $7 billion unaccounted for.

And over the past several weeks the full-scale investigation by US investigators into all aspects of the mega-theft has continued unabated.

Names in the frame

The name on everybody’s lips as the key person likely to be directly charged by the DOJ is the Malaysian financier Jho Low (pictured above with his party-pal and beneficiary of several gifts, Leo DiCaprio).  It was Low who represented Najib as his personal ‘advisor’ at 1MDB.

Sarawak Report first revealed evidence of Low’s secret role in managing the fund early last year, although for months Najib, 1MDB and Jho Low strenuously denied he had any role whatsoever at the fund.

In fact, Low was attending board meetings and supervising all 1MDB’s major ‘investments’ and joint ventures – raking off billions in the process, paying vast backhanders through his companies and then laundering the loot through a huge web of off-shore companies and bank accounts at BSI, Coutts, UBS, Falcon, Standard Chartered and other banks.

However, his patron, Najib Razak himself, is likely to escape charges at this point. Clearly, his position as the chief political figure in Malaysia has played a part in that decision. There is also the point that Najib has employed proxies for all these deals and for the laundering in the United States, in a case where the benchmark of proof will have been extraordinarily high.

Yes, Najib was Malaysian Official Number One, who held all the decision-making powers at 1MDB and into whose private KL bank account a huge billion dollar chunk of the money went. However, it was others who organised the transfers.

Those include his step-son Riza Aziz, who took over $100 million into his personal company Red Granite Pictures to make movies like Wolf of Wall Street (starring Jho Low’s frend DiCaprio).  Also, 1MDB’s General Counsel and Executive Director of Group Strategy, Jasmine Loo and CEO Shahrol Halmi and Executive Director Casey Tang.

There are other US citizens who may well also find themselves in hot water for their role in handling suspicious sums, for example the wealth management advisor to Riza Aziz, Debra Johnson, who was removed from her job at the accountancy company NKFSB after the scandal broke in early 2014.  Riza Aziz’s co-producer at Red Granite, Joey McFarland, who assisted Jho Low in the purchase of major artworks may also find himself indicted.

There are also the string of managers and company co-conspirators connected to the Aabar/Falcon Bank side of the 1MDB corruption saga – these would include the Aabar senior officials Mohammed Al Husseiney and Khadem Al Qubaisi and also PetroSaudi managers like Tarek Obaid and Patrick Mahony, as well as legal helpers such as Tim Buckland, formerly of the law firm White & Case.

Questions may also have been put to US senior banker Ed Morse, who provided a supposed valuation of PetroSaudi based on information provided only by the company – although he did provide a full disclaimer, before putting in PetroSaudi’s figures as his own to 1MDB.

The list may be longer or still kept short. But, the truth is that the net of the 1MDB scandal has drawn in numerous names from world top bankers to lawyers and accountants all up to their necks in facilitating roles in the theft from 1MDB.

As for the masterminds in Malaysia – it looks as if the Malaysians themselves are going to be left with the job of dealing with them back home.


Mana mahu lari???
Kertas takkan mampu membungkus api bro..!

Kebenaran takkan pernah mengatasi kebathilan..!
Lu FIkir La Sendiri!!!

86 ulasan:

  1. cucu tok selampit1 Oktober 2016 1:14 PTG

    Hidup najib!! Mati umno!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mati Najib (politik nya) dan mati UMNO.

      Sebab seleweng 1MDB dan berbilion dalam akaun bank dia.

      Padam
    2. dah rasmikan ke? Belum cawangan kedah cap parti bunga raya ITU cawangan Kedah ITU banyak ahli limunan, mereka mensyuarat dekat mana dekat atas langit ke?..
      He.he.he

      Padam
    3. INGAT....2 hari lepas saya ada nyatakan pihak DOJ telah mengemaskinikan Civil Charge kpd Criminal Charge. Saya dapat sumber itu dari network saya, bekas rakan sekerja (ex peer) yg kini bertugas di Chicago, Amerika Syarikat. Sebenarnya info ini dah pun tersebar di beberapa media sosial tapi kena blocked oleh kerajaan.

      Padam
    4. This time I'll re-post or copy paste from fellow 'rakan seperjuangan' to substantiate the topic of this portal and what I posted above. Please read and digest.

      Tanpa Nama1 Oktober 2016 8:46 PG
      Also worried about DoJ nak ambik tindakan mahkamah di atas jenayah misappropriation of 1MDB funds and money laundering in US.

      Jenayah serius di US tuh.

      Prime Minister Ukraine, Lazarenko, di kenakan tindakan mahkamah di US di atas jenayah itu di tahun 2004.


      Tanpa Nama1 Oktober 2016 8:49 PG
      Pasal Lazarenko di dapati bersalah di US itu, baca lah The Yale Law Journal -

      American Prosecutors as Democracy Promoters: Prosecuting Corrupt Foreign Officials in U.S. Courts

      Matthew J. Spence
      114 Yale L.J. 1185 (2005)

      On June 3, 2004, a jury in a San Francisco federal court convicted former Ukrainian Prime Minister Pavel Lazarenko of twenty-nine counts of money laundering, wire fraud, interstate transportation of stolen property (ITSP), and conspiracy.

      SALAM PERJUANGAN..!!

      Padam
  2. Yessss...

    "As for the masterminds in Malaysia – it looks as if the Malaysians themselves are going to be left with the job of dealing with them back home."

    Elok sangat. Biar rakyat ajar yg satu ni. Sepandai2 tupai melompat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setuju! Sepandai-pandai Matdey melompat, akhirnya akan jadi beruk juga.

      Biar rakyat yg ajar dia spt dlm PRK Sg Besar & PRK Kuala Kangsar.

      Padam
    2. Ya...Tun Mahathir yg dah pun mencecah 81 tahun akan terus mejelajahn serata dunia tanpa was-was atau perasaan takut atau malu. Tidak seperti Najib, katanya konon tak dapat pergi ke persidangan Bangsa2 Bersatu di New York kerana udzur..tup-tup boleh pulak ke Jerman. Sayang sekali tak ada pulak press conference di Jerman.. kenapa, mengapa, kenapa?

      Padam
    3. Pembetulan:
      seharusnya 91 tahun bukan 81 tahun.

      Padam
    4. Othman Ahmad dah meroyah macam mana kita orang tak akan benarkan keluarga tun m berkuasa balik dalam umno.
      Cukuplah anak dia pembela golongam murtad
      Cukuplah Anak dia minta kondom percuma untuk bagi pada Rakyat
      Cukuplah Anak dia minta jarum percuma bagi pada penagih dadah
      Cukuplah Anak dia menjual kelimah Allah
      Cukuplah Golongan liberal berkuasa di dalam bn itu

      Padam
    5. Anak madey ada kuasa ape

      Padam
  3. Bagus, bagus, bagus. Naik satu tingkat lagi tindakan pihak berkuasa US ke atas puak yang lakukan "misappropriation of 1MDB funds and money laundering in the US".

    Aku sangat gembira.

    Aku tunggu hingga nama MO1 di beri dengan penuh. Di mahkamah di US.

    Lepas itu aku mahu lihat MO1 di balun di mahkamah. Dengan segala tuduhan yg boleh bagi nya. Dan di dapati bersalah. Macam Perdana Menteri Ukraine Lazarenko di tahun 2004.

    BalasPadam
  4. Apo nak di kato........bocor lah seluar kamu, wahai si Jibo..... terki.cit tak berhenti henti.....anjing2 kamu pun cabut lari....

    BalasPadam
    Balasan
    1. 1.30 anak tuhan harun ha ha

      Padam
    2. Setiap insan selagi bernyawa, sama ada Muslim atau yg kafir, sentiasa menyebut nama Allah (sama sekali bukan tuhan) dalam keadaan sedar atau tidak, ketika dia bernafas. Roh yg berada dalam jasad adalah Hak Maha Pencipta Allah SWT.

      Justru Baginda Rasulullah SAW juga bersabda, "Tidaklah seorang bayi yg dilahirkan melainkan dalam keadaan fitrah, maka kedua orang tuanyalah yg menjadikannya Yahudi, atau Nasrani atau Musyrik".

      Namun, Allah SWT jua yg berhak menentukan qada' & qadar seseorang sesuai dengan kehendak zat Yang Maha Mencipta lagi Berkuasa. Natijahnya...TG Hadi Awang & al 'Hush-Start' Kejora tidak berhak menjatuhkan hukum seseorang itu murtad atau kafir. Wallahu A'lam.

      Padam
  5. Oooooo Jho Taek is also a US citizen? Beli punya ka?

    Pahal pun, dia mesti di lucutkan kerakyatan Malaysia nya. Sebab Malaysia tidak membenarkan dual citizenship. Dan dia buat jenayah serius.

    Tunggu si Bugis Lanun dah tak pegang jawatan PM lagi. Mesti ajor Lanun Sino tuh.

    BalasPadam
  6. No parties had ever proven that Najib is guilty.
    It's just a blind accusation. Let the citizen decide.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Don't be so damn stupid - nobody ia talking about Najib being guilty, they are just being brought to the court, comprendo?

      Damn stupider still - the courts decide, dumbo. Not the citizens decide.

      If at all the citizens, it's the voters, not all citizens.

      Which school you went to before? Or didn't complete secondary school even? You half literate?

      Padam
    2. But idiot 1.54, they are saying that Najib stold people's money.

      Don't be so arrogant damn bloody idiot.

      I think you did'nt even finish you primary school.

      Padam
    3. Bro 2.02, jgn emosional, cool down. Mereka cai Madey ni mmg suka guna cara memperlekehkan orang, belajar dari Othaman munafiq.

      Mcm dlm pantun kejora mlm tadi, dia tibai sekor cai anjing sbb yg mcm ini lah.


      Mungkin 1.54 ni pun jenis cai anjing tuh, mak bapak suka main burit dlm tandas sblm nikah & tak pernah mandi hadas. Itulah hasil lahir anak luar nikah jenis sombong bongkak mcm 1.54 tuh...

      Padam
    4. 2.11,

      Cai 1.54 tu pun suku sakat tuhan harun juga ha ha

      Padam
    5. Marah ha? Kena panggil damn stupid half literate. Tu lah, nak komen, gunakan otak le sikit.

      Jangan dok main lepas aje dari mulut ke burit.

      Padam
    6. 2.25, anak tuhan harun ha ha

      Padam
    7. Penjilat si jubo

      Padam
    8. 2:11 - Saya ulangi, saya tidak pernah keluarkan posting guna "Tanpa Nama". Banyak kali dah dibogelkan serkap jarang & tuduhan melulu kamu termasuk yg empunya diri telah mengesahkannya. Kelihatan sungguh kamu nie dalam keadaan terdesak bila tidak berupaya berbalas hujah bila diserang bertubi-tubi dari setiap penjuru. What a cheap-skate desperate scumbag you are...!!!

      Padam
    9. Belum pernah terlintas untuk menyamar kerana saya bangga dgn nama pemberian almarhum ayah..sempena nama sahabat Nabi & nama ayah sempena nama Rasulullah SAW. Lagipun, peganganku adalah "Speaking Without Fear and Favour" demi yg haq.

      Padam
    10. Halo halo..
      Let the citizens decide?
      Decide what? Whether he is guilty or not? This is not politics lah, this is crime.
      Since when do citizens decide whether one is guilty or not in a criminal charge?
      This what happens when politics is used as a shield in a criminal act.
      Hancuuuus..

      Padam
    11. Lembu jho lo memang bodoo...lembu2 ni tak pernah desak loyar burok apandir dakwa najib dan jho lo..fbi dah dapat bukti..loyar burok apandir boleh mintak bukti dari DOJ untuk daakwa najib dan jho lo..tapi lembu2 ni tetap biarkan najib dan jho lo bebas..melayu bodooh..

      Padam
  7. DoJ "aware of at least $3.5 billion that had been stolen ... Malaysia’s Auditor General .. has assessed a total of $7 billion unaccounted for."

    Where in the blazes is the other $3.5 billion?

    Bloody hell, that's a lot of money, man. That's in US dollars. Equals to RM28 billion. I should be allowed to say fuck those damn bastards. Especially MO1.

    BalasPadam
  8. Matdey...Matdey...

    Anak si boboi tak dapat jadi PM, dia meroyan.

    Ajak rakyat berguling atas jalan, rakyat tak mahu.

    Kalah PRK Sungai Besar & Kuala Kangsar, dikata PAS kacau.

    Nak kacau rakyat Johor suruh sokong Muydin, sultan cakap 'shut up' & sultan nasihatkan 'jgn peduli dgn si tua yg dah hilang akal (gila)'.

    Husam & Ainina tarik balik saman, konon masalah teknikal.

    Agong tolak memo tandatangan, dikata Agong tak adil.

    Ghani Patail tak sokong dia, dikata Ghani kena ugut.

    Ada beberapa blogger beralih sokong PM, dia kata diupah dedak.

    PKR & DAP tolak cadangan dia nak jadikan Muydin PM & mahukan Nuar, dia kalut. (Takut kalu Nuar jadi PM, dia akan ganti Nuar kat Sg Buloh).

    Dia cium jubor Kit Siang kominis & Nuar peliwat, rakyat meluat.

    Tak berapa hari lagi, dengarlah pula berita dari IJN.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mcm kata bidalan, tak tahu menari dikatakan tanah tinggi rendah.
      Itu zaman dahulu, menari atas tanah.
      Mungkin bidalan yg lebih sesuai ialah "tak tahu main bola, kata padang lecak, tak rata". Kalah lwn bola dikata pengadil berat sebelah.
      Mcm Matdey ni, ibarat pancing tak dapat ikan, marahkan ikan. Sepatutnya kena kaji joran & umpan.

      Padam
    2. Lepas ini agaknya, kerbau2 Matdey akan salahkan tuhan pula bila kebenaran berpihak kpd Najib.

      Salahkan tuhan merekalah, tuhan harun ha ha

      Padam
    3. INGAT....2 hari lepas saya ada nyatakan pihak DOJ telah mengemaskinikan Civil Charge kpd Criminal Charge. Saya dapat sumber itu dari network saya, bekas rakan sekerja (ex peer) yg kini bertugas di Chicago, Amerika Syarikat. Sebenarnya info ini dah pun tersebar di beberapa media sosial tapi kena blocked oleh kerajaan.

      Padam
    4. Banyak jugak lembu jho lo...jho lo rompak billion2 lembu2 ni diam dan salahkan madey..ape punye bodoh melayu sekarang

      Padam
    5. 1.57 dah kena liwat dengan nuar...tak berani lawan macam sefool jugak

      Padam
  9. 1:39 and 1:42 PTG orang yg sama. Di gelar di sini sebagai Anjing Jibo. Pencacai yang ha nya mahu distract attention pembaca dari pos dan komen komen peserta anti-Najib di sini.

    Untuk maloman pembaca pembaca yg tak biasa di blog ini, di bawah ini ia lah CV dia -

    Anjing Jibo

    Anjing Jibo di blog ini sekor saja. Selalu masuk tak pakai nama, ada masa menyamar pakai nama yang orang lain dah pakai di sini, ada masa pakai nama seperti Keris Berayon dll. Semua Protun di sini tahu bahawa yang di hayon nya ha nya bola dia. Dan bola Jibo, bos dia.

    Bola yang kecut sebab Jing Jibo ni dah tua. Masuk sini pagi petang siang malam, walau pun pukul 2-3-4 pagi. Menipu, membohong, memfitnah. Dah tua baka tapi otak budak kecik. Itu pasal apa yg dia cakap selalu nya mcm bebudak.

    Anjing Jibo ini gunakan berbagai mode, cara, gaya bahasa, nada bercakap. Kekadang guna mode bertitik ... kekadang mode bebudak kikiki, hahaha, hehehe, puiiii, terakhir ini Warghh kaahh kaahhh kaaahhhh pulak. Terakhir lagi, banyak pantun memantun macam kartun. Di salin C&P nya pulak, selalu ulang rangkap yang sama.

    Tapi pada umum nya - terutama nya bila dia dah tak tahu nak response atau meradang – Jing Jibo itu mengarut, mengata Go Fly Kite, maki hamun dan mencarut. Dia di kasi makan dedak, takda melukut yang ada habuk beras sikit pun, takda zat, tak membina otak nya. Pengtahuan nya cetek, selalu nya bodoh, bangang, bongok, bingong, bingal, baghal.

    Kita teruskan balas, bidas, sebat, belasah, hentam, tibai, kritik, kutuk, ketuk, sekel, pelangkong, kentot dan tahikan dia. Itu saja cara nak deal dengan dia.

    Pada masa masa nya, jangan pedulikan dia, pulaukan dia.

    BalasPadam
    Balasan
    1. 2.00 anak tuhan harun ha ha

      Padam
    2. ANON 2:00......

      FUCKYOU.......

      Padam
    3. Marah ye, Jing Jibo.

      Apa boleh buat, kau perlu di telanjangkan di sini. Asyik menipu, membohong, memfitnah, memakai nama Keris Berayon, asyik bola kau dan bola Jibo kau hayun.

      Padam
    4. Macai duk melalak selama ni kata DAP kafir, komunis dan macam2 lagi tapi mereka takdelah songlap duit rakyat/ negara jika dibandingkan dengan si tembam Jo Lhow ni!!! So buat cai cai tolong bagi hujah bagi si tembam Jho Low ni......Ali Tinju dan Jamal Ikan Bakar kalau nak komen pasal si tembam Jho Low ni cantek juga, tapi ada berani ke?????Kompom tak berani sebab cai cai pun tak boleh nak bagi jawapan berdasarkan fakta, lebih kepada nak menjilat ajer.....!!!

      Padam
    5. Kau sekarang dah sampai ke tahap "tak tahu nak response atau meradang – Jing Jibo itu mengarut .. maki hamun dan mencarut" aje ke?

      Apasal sekarang dah tak sebut Go Fly Kite? Ko selalu kena halau ke Lautan South China ye?

      Padam
    6. 2.29 anak tuhan harun ha ha...

      Padam
    7. 2:37 PTG ia lah Jing Jibo jugak. Menyamar dengan nada lain. Dia coba cucuk jarum nak bikin penentang Najib berkelahi antara depa sendiri.

      Jangan pedulikan dia. Kita buat mana yang kita fikirkan perlu. Jibo dan Jing Jibo musuh kita. Kita hentam saja ikut suka kita.

      Penting nya kita hentam depa. Ini perang politik. Takda adab sopan dalam perang.

      Jampi pun takda faedah nya. Agama pun gtak di peduli nya. Lihat lah, dia selalu sebut tuhan harun entah apekebende.

      Padam
    8. Si si Senor 2:00.... hizo un trabajo excelente.
      You did an excellent job, bro 2:00).

      Padam
  10. 2:03 Syurga kata porgi Neraka kata morie.

    BalasPadam
  11. Saya nasihatkan agar penentang Najib tidak ikut rentak lwn yg suka maki carut.
    Kalau mereka maki carut, kita amalkan wirid yg diajar oleh guru kita, datok raman jpc:

    "Argh...you get out fotin kliaun"

    Jampi ini selain melemahkan lwn, ia juga memberi kekuatan kpd kita.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kih kih kih

      Jpc?

      Jampi pakai colok.

      Memang nyata murtad sesat puak Bersatu Matdey nih...

      Padam
    2. Jampi itu jugalah yg menyebabkan tuhan harun kena stroke

      Padam
    3. Yg sesat tu tok guru yg memperkenalkan jampi itu. Yg murtad tu mursyid dia, si tua kutok yg menyebarkan jampi itu.

      Padam
    4. Sedangkan tuhan harun pewaris asal jampi itu pun tak dapat pertahan diri, inikan mereka sekadar pengikut. Mmg bodoh kekal ini puak Bersatu.

      Padam
    5. Komen ini keluar salah tempat - sepatut nya di sini:

      2:37 PTG ia lah Jing Jibo jugak. Menyamar dengan nada lain. Dia coba cucuk jarum nak bikin penentang Najib berkelahi antara depa sendiri.

      Jangan pedulikan dia. Kita buat mana yang kita fikirkan perlu. Jibo dan Jing Jibo musuh kita. Kita hentam saja ikut suka kita.

      Penting nya kita hentam depa. Ini perang politik. Takda adab sopan dalam perang.

      Jampi pun takda faedah nya. Agama pun gtak di peduli nya. Lihat lah, dia selalu sebut tuhan harun entah apekebende.

      Padam
    6. Padanlah dgn tok guru tu pun, dapat 'datok' pun dari 'sultan melaka' je.

      Padam
    7. 3.12 anak tuhan harun ha ha

      Padam
    8. Lawak bila anak tuhan harun cakap pasal adab sopan.
      Tahu ke dia, apa ke benda tu?
      Dia ingat naik sampan kot!

      Padam
    9. Apa-apa hal pun, biar rakyat yg tentukan.

      Padam
    10. Perhatikan.....Kejora ker..Kojolla ker..Sasawan ker..dah menurun bertukar watak... kini guna pakai 'Reverse Psychology' untuk mengabui mata & hati kita yang menolak regime pembohongan/penyamunan Najib Razak & Rosmah Mansor.

      Padam
  12. And over the past several weeks the full-scale investigation by US investigators into all aspects of the mega-theft has continued unabated.

    Bagus lah. Kita boleh jangka bahawa siasatan itu tidak begitu senang dan mesti memakan masa yang banyak.

    Kita tunggu hingga semua nya selesai dan MO1 di heret ke mahkamah US di atas nama penuh dia.

    BalasPadam
  13. It was Low who represented Najib as his personal ‘advisor’ at 1MDB.

    Najib must have been so low as to use Jho Taek Lo. As well as so gullible, Mr Cash Is King being so greedy for money to use in order to retain power, at party and national elections.

    Very clear the role and influence of the 24 million Ringgit diamond- ring woman, known for insatiable needs and greed.

    Now they must be shivering in their pants.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yesss...Jho Low is the key witness and therefore we must JOLOK this chubby pest till the cow comes home. Billions have been squandered rooted from his initial failed Trengganu Investment scam right to the existence of the fraudalous/fraudulent 1MDB.

      Padam
  14. "In fact, Low was attending board meetings and supervising all 1MDB’s major ‘investments’ and joint ventures – raking off billions in the process .."

    Si Jho Taek ke yang sebat US$3.5 bilion dari jumlah US$7 bilion yang Ketua Audit Negara kata lenyap dari akaun 1MDB, yang DoJ kata mereka dapat kesan ha nya US3.5 bilion saja.

    Atau wang itu masuk ke akaun Jibo dll kroni. SR pun ada kata Jho Taek ".. paying vast backhanders through his companies and then laundering the loot through a huge web of off-shore companies and bank accounts at BSI, Coutts, UBS, Falcon, Standard Chartered and other banks."

    Cilaka punya kerja si Jibo dengan labi labi hya. Atau dengn 40 pencuri pencuri nya.

    BalasPadam
  15. Apa-apa pun biar rakyat yg tentukan,

    BalasPadam
    Balasan
    1. 3.36 anak tuhan harun ha ha

      Padam
    2. Hah, tak berani cakap

      No parties had ever proven that Najib is guilty.
      It's just a blind accusation. Let the citizen decide

      macam di 1:42 PTG. Sebab dah kena sebat di atas tu kot.

      Padam
    3. 3.44 anak tuhan harun ha ha

      Padam
    4. Anak tuhan harun 3.44 tak berani kurang ajar lagi sebut jing jibo, takut kena carut mcm kat 2.11 ha ha
      Anak tuhan harun dah mula belajar sopan santun hih hi

      Padam
    5. Mlm tadi anak tuhan harun kena sekolah kaw2 punya dgn kejora menyorok bawah katil kerbau matdey nih ha ha

      Padam
    6. Bro, jgn cuba acah anak tuhan harun nih, nanti dia bawa keluar jampi jpc kliaun, mampos ko.

      Padam
    7. Argh..u get out no fotin kliaun!

      Padam
    8. Kan dah keluar pun jampi anak tuan harun nih. Sesat taksub yg tak boleh diubat lagi.

      Padam
    9. Jing Jibo kena hentam lagi bertalu talu di atas nih.

      Dia amat sensitif di gelar Jing Jibo, bila seminit dua tak di panggil Jing Jibo, menais bontot dia. Menais macam dah lama tak jumpa Jibo.

      Padam
    10. 4.39 anak tuhan harun ha ha

      Padam
    11. Setiap insan selagi bernyawa, sama ada Muslim atau yg kafir, sentiasa menyebut nama Allah (sama sekali bukan tuhan) dalam keadaan sedar atau tidak, ketika dia bernafas. Roh yg berada dalam jasad adalah Hak Maha Pencipta Allah SWT.

      Justru Baginda Rasulullah SAW juga bersabda, "Tidaklah seorang bayi yg dilahirkan melainkan dalam keadaan fitrah, maka kedua orang tuanyalah yg menjadikannya Yahudi, atau Nasrani atau Musyrik".

      Namun, Allah SWT jua yg berhak menentukan qada' & qadar seseorang sesuai dengan kehendak zat Yang Maha Mencipta lagi Berkuasa. Natijahnya...TG Hadi Awang & al 'Hush-Start' Kejora tidak berhak menjatuhkan kukum seseorang itu murtad atau kafir. Wallahu A'lam.

      Padam
  16. 5:00 Syurga kata porgi Neraka kato morie.

    BalasPadam
  17. Anjing jibo yang selalu datang keblog ni hanya saekor je....datang dari Kelantan, buat malu Negeri Kelantan je ada manusia yang bengong seperti ini...



    BalasPadam
    Balasan
    1. Besar kemungkinan apa yg sdra kata...2 tahun dulu di blog Parpukari, bukan main hebat dia kechek kelate.

      Padam
    2. 5:52 sah anak tuhan harun.

      Padam
    3. Laaah..

      Ye ker? Patutlah kuat benor mencarutnya..

      Selama ini cek ingat mamak penang. Sebab mamak penang pun kuat carut jugak, rupanya budak kelate..

      Tapi memang kawan2 Kelantan cek kat u dulu pun suka mencarut jugak. Cuma depa ni mencarut sesama sendiri ja (sebab depa tau orang negeri lain tak berapa leh terima budaya mencarut kuat ni). Dengan kekawan negeri lain kurang carutnya.

      (Maaf kepada mamak penang dan budak Kelantan yang lain na)

      Padam
  18. Oltraman kaduk pun ada bergabung dgn anak-anak tuhan harun.

    BalasPadam
  19. Dalilnya 5:52 adalah anak tuhan harun ialah setiap komennya mesti ada tiga perkataan ini

    Anjing...seekor... Bengong.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ini pun dia nak tipu, bohong, fitnah -

      Anjing... ada, seekor... ada, tapi Bengong takda di guna.

      Dia tulis bengong = cara org Kelantan cakap. Orang lin kata bingong atau bingung.

      Padam
  20. Rasanya anak tuhan harun masih boleh diperbaiki lagi walau pun ternyata sesat.....tapi kalau dah jadi anak haram jadah macam kau tu yang sudah tidak boleh diperbaiki lagi,kesian kepada kedua ibu bapa kamu kerana tidak memberi ajaran agama yang sempurna kepada kamu.Cuma mereka sempat ajar kamu untuk bersikap kurang ajar tak kira dengan siapa....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hulubalang tuhan harun dah marah.
      Hahaha

      Padam
  21. Tak boleh nak di nafikan - Najib dan Rosmah akan menemui ajal politik dan kedudukan mereka.

    Nama MO1 di jangka keluar di bicara di mahkamah US. Kemudian, MOI, di atas nama penuh nya, akan di dakwa di mahkamah US.

    Kalau tak boleh atau tak sesuai dari nsedi perhubungan resmi antara dua negara, CIA akan lakukan tugas mereka. Sebab misappropriation of state funds and money laundering di US ada lah jenayah serius.

    CIA ada "dirty tricks department" mereka. Atau bahagian yang melaksanakan penjatuhan regim secara rahsia dan "subtle". Pernah di buat di masa yang lalu.

    CIA boleh lobby Jabatan Jabatan berkenaan di US supaya jadualkan tarikh bicara/ pengadilan mahkamah di US pada masa yang paling berkesan bagi menjatuhkan Najib - kaitkan dengan tarikh pilihanraya.

    Atau lain lain cara, terutama sekali bila peguam Tun M dah terangkan bahawa YDP Agong ada kuasa melantik dan sebalik nya Najib sebagai PM.

    BalasPadam
  22. Panas !!
    Rahsia Besar Jhow Low Akhirnya Terbongkar !!
    >>> KLIK HERE !! <<<

    BalasPadam