Rabu, 12 Oktober 2016

Rakyat Malaysia Masih Ingat..!


Jerat tak pernah lupa pelandok..!

Takkan saya nak guna akaun dalam negara

SEMENYIH - "Kalau betul saya nak menyamun, nak songlap duit negara, takkanlah saya hendak masukkan duit tersebut dalam akaun negara," bidas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Beliau berkata demikian ketika menyampaikan ucapan pada Program Iftar Bersama Rakyat Selangor di sini, hari ini.

"... Itu kalau saya hendak menyamunlah. Tentu sekali, saya sebagai Perdana Menteri tidak akan mengkhianati rakyat dan harta benda milik rakyat. Itu merupakan janji saya.

"Sebab itulah saya kata saya akan rujuk peguam-peguam saya untuk tentukan tindakan susulan (tindakan undang-undang) sama ada dalam dan luar negara," katanya  lagi.

Sebelum berucap, Najib dalam sidang media berkata, beliau kini sedang merujuk peguam-peguamnya bagi memutuskan tindakan lanjut terhadap pihak yang menyebar dakwaan dana RM2.6 bilion milik syarikat yang berkaitan dengan 1Malaysia Development Berhad (1MDB) dimasukkan ke dalam akaunnya.



Dah saman WSJ ke belum???

SIapa yang cakap tak serupa bikin???

Lu Fikir La Sendiri!!!

163 ulasan:

  1. Admin bodoh. Senarai harta tu bukan najib yg beli.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ini komen Anjing Jibo. Dah sampai masa nya bagi CV nya di keluarkan lagi utk pembaca yang tak biasa dengan blog ini:

      Anjing Jibo

      Anjing Jibo di blog ini sekor saja. Selalu masuk tak pakai nama, ada masa menyamar pakai nama yang orang lain dah pakai di sini, ada masa pakai nama seperti Keris Berayon dll. Semua Protun di sini tahu bahawa yang di hayon nya ha nya bola dia. Dan bola Jibo, bos dia.

      Bola yang kecut sebab Jing Jibo ni dah tua. Masuk sini pagi petang siang malam, walau pun pukul 2-3-4 pagi. Menipu, membohong, memfitnah. Dah tua baka tapi otak budak kecik. Itu pasal apa yg dia cakap selalu nya mcm bebudak.

      Anjing Jibo ini gunakan berbagai mode, cara, gaya bahasa, nada bercakap. Kekadang guna mode bertitik ... kekadang mode bebudak kikiki, hahaha, hehehe, puiiii, terakhir ini Warghh kaahh kaahhh kaaahhhh pulak. Terakhir lagi, banyak pantun memantun macam kartun. Di salin C&P nya pulak, selalu ulang rangkap yang sama. Lagi terakhir: dia salin komen2 Nek Tempoyak atau tulis atas nama itu.

      Tapi pada umum nya - terutama nya bila dia dah tak tahu nak response atau meradang – Jing Jibo itu mengarut, mengata Go Fly Kite, maki hamun dan mencarut. Dia di kasi makan dedak, takda melukut yang ada habuk beras sikit pun, takda zat, tak membina otak nya. Pengtahuan nya cetek, selalu nya bodoh, bangang, bongok, bingong, bingal, baghal.

      Kita teruskan balas, bidas, sebat, belasah, hentam, tibai, kritik, kutuk, ketuk, sekel, pelangkong, kentot dan tahikan dia. Itu saja cara nak deal dengan dia.

      Pada masa masa nya, jangan pedulikan dia, pulaukan dia.


      Padam
    2. Ini jer modal 9.37 anak tuhan harun ni, yg dia guna dah setahun ha ha

      Padam
    3. Tak rampas pun, kenapa FBI ini buat kerja macam siput babi, nampak sangat obama ini penakut dengan najib he.he.he..
      Dulu era bush amerika siap kutuk2 tun m ITU, siap sekat pembelian f18 jet, senjata f18 pun macai cikai

      Padam
    4. Dah kena sita bro...riza pundah lari lintang pukang...

      Padam
    5. Anon 7:36 10:13 Otak jadi dungu sebab banyak sangat makan dedak dari hasil penipuan 1MDB.

      Baca berita luar Negara mengenai penyelewengan 1MDB supaya kaya dengan Ilmu pengetahuan.

      Harapkan berita TV1 TV2 TV3 UMNO Online otak tu akan bertambah bebal!!



      Oh yah!!! Anon 10:13 Anak Tunggal Tuhan Harun per khabar?? kehkehkehkeh

      Padam
    6. Tanpa Nama 12:38

      Mahathir bg dedak 22 tahun kt org melayu smpai korang tak sedar 100billion lebih dia dah sakau.

      Berita luar negara spt SR, WSJ juga DoJ yg dah di beri dedak oleh mahathir tu kau rasa dah kaya ilmu pengetahuan?

      Tak pyh baca berita TV1 TV2 TV3 Umno Online pun kau dah nmpk bebal akibat 22 tahun termakan dedak dr mahathir...dh jd darah daging kau.

      Padam
  2. Psl tak menyamun lah duit masuk akaun dia. Kalo nk songlap, duit taruk dlm akaun org lain. Admin xfhm bahasa ke? Ke sapu berak pakai tisu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Masalah nya anjing2 Jibo berak tak basuh pun. Main kesat aje dengan tangan. Makan pakai tangan kiri.

      Padam
    2. 10.02 anak tuhan harun ha ha

      Padam
    3. WEDNESDAY, OCTOBER 12, 2016

      ARUL KANDASAMY/1MDB KENA BOO
      '1MDB jangan spin, mahasiswa mahukan jawapan'

      Presiden 1MDB, Arul Kanda Kandasamy kini dalam sesi menjelajah seluruh kampus untuk mempertahankan 1mdb anjuran Jabatan Hal Ehwal Khas (JASA) dari Kementerian Komunikasi dan Multimedia.

      Malam tadi, beberapa pelajar di sesi jelajah kampus bersama presiden 1MDB, Arul Kanda Kandasamy di Universiti Malaya (UM) bangun menuntut jawapan mengenai skandal 1MDB. Ketika sesi itu hampir selesai sekitar jam 11.15 malam, pelajar2 bangun serentak, sambil memegang sepanduk mereka. Juga kedengaran laungan 'Tangkap MO1'.

      Sepanduk tersebut berbunyi 'Mahasiswa Mahukan Jawapan', '1MDB Jangan Spin' dan '1MDB Pulangkan Duit Rakyat'.

      KOMEN:
      Anak muda golongan pelajar rata2 menolak BN/UMNO kerana penyelewengan Najib/1MDB menyebabkan kantong kerajaan kekeringan untuk bantuan biasiswa pelajar. Itulah kualatnya kerana mengkhianati rakyat & negara. Padan muka...!!!

      Padam
    4. Student UM belum kenal dunia lg dh di ajar pegang sepanduk.

      Mereka ni masih mentah lg.

      Patutlah ranking UM jatuh teruk.

      Padam
    5. Suman.

      "kantong kerajaan kekeringan untuk bantuan biasiswa pelajar" di sebabkan Najib/1MDB.....

      Ko ada belajar ekonomi tak? Ke kau ni hamba politik?

      Padam
  3. Biarlah admin dengan kedegilannya.

    Al-Ĥadīd:5 - Dia lah sahaja yang menguasai dan memiliki langit dan bumi; dan kepada Allah jualah dikembalikan segala urusan.

    ●Al-Kahf:6 - Maka jangan-jangan pula engkau (wahai Muhammad), membinasakan dirimu disebabkan menanggung dukacita terhadap kesan-kesan perbuatan buruk mereka, jika mereka enggan beriman kepada keterangan Al-Quran ini.
    ●An-Naĥl:127 - Dan bersabarlah (wahai Muhammad terhadap perbuatan dan telatah golongan yang ingkar itu); dan tiadalah berhasil kesabaranmu melainkan dengan (memohon pertolongan) Allah; dan janganlah engkau berdukacita terhadap kedegilan mereka, dan janganlah engkau bersempit dada disebabkan tipu daya yang mereka lakukan.
    ●An-Naĥl:128 - Sesungguhnya Allah beserta orang-orang yang bertaqwa, dan orang-orang yang berusaha memperbaiki amalannya.

    BalasPadam
    Balasan

    1. Sapi Betina (Al-Baqarah):250 - Tatkala Jalut dan tentaranya telah nampak oleh mereka, merekapun (Thalut dan tentaranya) berdoa: "Ya Tuhan kami, tuangkanlah kesabaran atas diri kami, dan kokohkanlah pendirian kami dan tolonglah kami terhadap orang-orang kafir".

      Padam
    2. Mana lebih mulia....????

      1. Golongan guna ayat Quran untuk meminta sedekah di jejatas & pasaraya?

      2. Golongan guna ayat Quran untuk mendapatkan 4 no. ekor?

      3. Golongan mempersenda agama dgn guna ayat Quran untuk meraih sokongan politik demi mendapat kuasa untuk terus memerintah negara dan berbuat sesuka hati.

      Padam
    3. Old bloody Othaman, this is me, Kejora!

      Why did you run away from the previous posting? You told the readers that you'll be chasing after me, but now who is actually the chaser?

      kih kih kih kih kih kih kih kih kih kih kih kih kih

      Othaman bapok biiol sekarang guna tektiik kotor dan keji
      Bagii komen dlm BI guna konon Kejora ni ramai geng taji
      Nak bagi ramai, guna banyak ‘tanpa nama’ main psikoloji
      Tapi Kejora ini masak sangat perang cyber punya strateji

      kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaahhhh

      Padam
    4. pembetulan sikit:

      Othaman bapok biiol sekarang guna tektiik kotor dan keji
      Tuliis banyak dlm BI konon Kejora ini, ramai geng dia taji
      Nak bagi ramai, guna banyak ‘tanpa nama’ main psikoloji
      Tapi Kejora ini masak sangat perang cyber punya strateji

      Padam
    5. Howdy Mr. Smart Alec Kejora,

      For your own good, abstain your stupid whinning with your ridiculous pantun.

      Let me remind you...In the sight of Allah, THE BEST UMMAH is the most righteous among us, irrespective of race or creed, nor whether they are UMNO, BERSATU, PKR, PAN or DAP. Got it?

      Now let's get back to business..the root of our country's shame, economic downturn and the rakyat's unrest is caused by Najib's bad administration and lying.

      Now listen carefully...

      Earlier Najib said about RM4bil of 1MDB’s investment funds in the Cayman Islands was transferred to a Singaporean Bank to ease the facilitation of transactions The remaining US$1.103bil (RM4.08bil) of 1MDB’s investment funds managed by the Cayman Monetory Authority has been redeemed in cash and is kept in US currency by the BSI Bank Limited Singapore (BSI Spore).

      “The decision to use a bank in Singapore is to ease the facilitation of fund withdrawals as Bank Negara Malaysia (BNM) regulations state its approval is needed for every transaction exceeding RM50mil".


      The question now.....

      When the "cash" became "assets" and then "units";

      Then the "units" became "nothing"; and suddenly...

      How on earth a 'mysterious monumental donation' dropped from the sky, got its way into Najib's personal Ambank account which he initially denied but later admitted. The most astonishing fact is that the amount is exactly similar to the RM4bil of 1MDB’s investment funds in the Cayman Islands.


      Why Najib is tight lipped over his lying? Where is his credibility & avcountability? Where is the US$7 billion that the PAC says is not accounted for? What kind of Finance Minister allows these things to happen?

      Kejora..... Pls give your response in English in order for us to test your English, righteousness, and education level since you fond of belittling me, Pak Rahman & John Doe.

      Padam
    6. 7.43
      demi mempertahankan penyamun, habis keluar ayat2 al quran. penyamun tetap penyamun. Korang sayang sangat kan kat penyamun tu? tunggu PRU. kasi ketar lutut org UMNO

      Padam
    7. 7.43 guna ayat quran plak...ayat mana plak boleh pertahan kepala perompak ...jahil

      Padam
    8. Jijik dengan sikap orang macam anon 7:43 pg...

      Memperalat Hadith untuk menghalalkan perbuatan melanun khazanah rakyat oleh MO1

      Padam
  4. Samas WSJ pulak dah... DoJ ..FBI punys samsn bila nak onn nihhh... dsh kantoi fitnsh tetiba suruh orang yg dituduh buat saman.... ada masa fitnah mcm ni tsk perlu layan dengan saman... cukup la tengok lakonan fitnah yg makan diri sendiri bslik semula... duit puluh juta rasuah DoJ ...FBI..Spork..Swiss hangus bodoh mcm tu saja... kikikiki bodooooo bodoooo...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah tak ada teloq...1dunia dah tahu...pengecut...kenapa brani saman liong sik dan harakah..

      Padam
    2. RM3.4 juta tunai dimasukkan ke akaun Najib

      Dalam dakwaan terbaru, portal pendedah maklumat, Sarawak Report melaporkan bahawa wang tunai berjumlah RM3.4 juta disalurkan ke dalam dua akaun Ambank yang dimiliki oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak pada Februari dan Mac, 2015.

      Memetik kebocoran maklumat siasatan, ia mendakwa akaun berkenaan diuruskan oleh bekas Pengarah Urusan, SRC International Sdn Bhd, Nik Faisal Ariff Kamil.

      Nik Faisal adalah penandatangan untuk akaun berkenaan, dakwa Sarawak Report dalam e-mel.

      Ini susulan kenyataan Pejabat Peguam Negara Switzerland yang berkata ia sedang menyiasat dakwaan penyalahgunaan AS$800 juta membabitkan firma milik negara, SRC International, yang adalah bekas anak syarikat 1MDB.

      Editor, Sarawak Report, Claire Rewcastle-Brown yang berpangkalan di London, mendakwa berdasarkan penyata bank perdana menteri, semua deposit itu mungkin dibuat secara tunai.

      Seorang pegawai bank yang dirujuk oleh Sarawak Report tetapi dinamakan berkata beliau percaya bahawa wang tunai itu dibawa ke bank dengan beg dan dimasukkan ke dalam akaun secara terus supaya tidak meninggalkan sebarang jejak.

      Deposit yang terbesar adalah RM1.5 juta, katanya.

      Sarawak Report juga menerbitkan salinan penyata bank, tetapi Malaysiakini tidak dapat mengesahkan kesahihannya atau menerbitkannya semula kerana ini akan melanggar undang-undang perbankan.

      Malaysiakini telah menghubungi Pejabat Perdana Menteri dan Ambank berhubung dakwaan itu. Setiuasaha Akhbar Najib, Datuk Seri Tengku Sharifuddin Tengku Ahmad juga telah dihubungi untuk mendapatkan komen.

      Nik Faisal adalah pengurus pelaburan untuk 1MDB, sebelum berkhidmat dengan SRC International. Beliau juga pengurus pelaburan di UBG yang dikaitkan dengan Jho Low.

      Menurut carta aliran yang didedahkan oleh Peguam Negara, Tan Sri Mohamed Apandi Ali pada sidang akhbarnya pada Januari, firma milik UBG menyalurkan dana dari SRC International ke dalam akaun Ambank kepunyaan Najib.



      Apandi membersihkan Najib daripada sebarang salah laku berhubung dana RM2.6 bilion dan RM42 juta dijumpai di dalam akaunnya.

      Beliau menjelaskan bahawa Najib tidak tahu bahawa wang dari SRC International disalurkan ke dalam akaunnya dan menyangkakan wang itu adalah sebahagian daripada AS$681 juta - yang Najib berkata adalah sumbangan dari ahli keluarga diraja Saudi.

      Najib secara konsisten menafikan beliau menyalahgunakan dana awam, dan menyalahkan bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad dan konco-konconya bersepakat untuk menumbangkannya.

      Rewcastle-Brown juga dikaitkan dengan Mahathir, dan Sarawak Report didakwa menerima dana untuk melaksanakan kempen memburuk-burukkan Najib. Editor laman web itu menafikan tuduhan berkenaan.

      Selain Sarawak Report, kerajaan juga telah menuduh akhbar Wall Street Journal yang berpangkalan di Amerika bersekongkol dengan seteru Najib.

      Padam
    3. Masuk akal kah semua negara satu dunia mengecam tindak bertanduk Pandir Ali seolah-olah satu dunia ada konspirasi terhadap Kerajaan pimpinan Najib Bullshit. Biar betul....???

      Padam
  5. Dah dua bulan "mahu dirampas"...
    Tak habis-habis lagi "mahu dirampas.. "

    Rampaslah cepat... Kami nak buat kenduri ni...cakap pong pang pong pang. Habuk pun tadak.

    DoJ - Dept of Jamban
    Fbi - Fuxking Bitch Intelligent

    Lembab buat kerja, Terhegeh hegeh mcm beruk Uganda pencen kena paksa panjat pokok kelapa.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah dua bulan "mahu dirampas"...
      Dah disita & rampas di USA, Switzerland, Hongkong, Spore & Abu Dhabi.....kecuali Malaysia.

      Rampaslah cepat... Kami nak buat kenduri ni...cakap pong pang pong pang. Habuk pun tadak.

      DoJ - Dept of Justice, USA
      Fbi - Federal Bureau Investigation

      Tangkas & cekap mereka buat kerja. Hanya di Malaysia saja terhegeh hegeh mcm beruk ma'rip (AG/KPN), dah pencen masih terus dipaksa panjat pokok kelapa untuk kasi makan Najib & Rosmah.

      Itulah perbezaannya Undang-undang di negara kita dengan negara2 lain di dunia. Pelikkan.....????

      Padam
    2. 10.52
      suman ni bodoh piang bangang nk mampos
      mahu di rampas ka atau sudah dirampas... kan jauh beza tu bodoooo

      DoJ ... dan FBI dah rampas dan tangkap ka blomm....

      spin bodo keje suman amat....

      Padam
    3. Mana mungkin semua negara satu dunia mengecam tindak bertanduk Pandir Ali seolah-olah satu dunia ada konspirasi terhadap Kerajaan pimpinan Najib Bullshit. Mana logiknya..???

      Cuba beri penjelasan.

      Padam
    4. Suman....satu dunia tu ada berapa negara yg kecam Pandi?

      Cuba kau beri penjelasan pulak.

      Padam
  6. Bertaubatlah admin...

    Perhiasan (Az-Zukhruf):36 - Barangsiapa yang berpaling dari pengajaran Tuhan Yang Maha Pemurah (Al Quran), kami adakan baginya syaitan (yang menyesatkan) maka syaitan itulah yang menjadi teman yang selalu menyertainya.

    Perhiasan (Az-Zukhruf):37 - Dan sesungguhnya syaitan-syaitan itu benar-benar menghalangi mereka dari jalan yang benar dan mereka menyangka bahwa mereka mendapat petunjuk.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mana lebih mulia....????

      1. Golongan guna ayat Quran untuk meminta sedekah di jejatas & pasaraya?

      2. Golongan guna ayat Quran untuk mendapatkan 4 no. ekor?

      3. Golongan mempersenda agama dgn guna ayat Quran untuk meraih sokongan politik demi mendapat kuasa untuk terus memerintah negara dan berbuat sesuka hati.

      Padam
    2. Do'a yang afdal untuk UMNO parti Sarkis...

      Innalillahi Wainnailaihirro ji"un...

      Padam
  7. An-Nūr:21 - Wahai orang-orang yang beriman, janganlah kamu menurut jejak langkah Syaitan; dan sesiapa yang menurut jejak langkah Syaitan, maka sesungguhnya Syaitan itu sentiasa menyuruh (pengikut-pengikutnya) melakukan perkara yang keji dan perbuatan yang mungkar. Dan kalaulah tidak kerana limpah kurnia Allah dan rahmatNya kepada kamu, nescaya tidak ada seorang pun di antara kamu menjadi bersih dari dosanya selama-lamanya; akan tetapi Allah membersihkan sesiapa yang dikehendakiNya (menurut undang-undang peraturanNya); dan (ingatlah Allah Maha Mendengar) lagi Maha Mengetahui.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Orang-orang mukmin (Al-Mu'minūn):97 - Dan katakanlah: "Ya Tuhanku aku berlindung kepada Engkau dari bisikan-bisikan syaitan.

      Orang-orang mukmin (Al-Mu'minūn):98 - Dan aku berlindung (pula) kepada Engkau ya Tuhanku, dari kedatangan mereka kepadaku".

      Padam
    2. Al-'A`rāf:27 - Wahai anak-anak Adam! Janganlah kamu diperdayakan oleh Syaitan sebagaimana ia telah mengeluarkan kedua ibu bapa kamu dari Syurga, sambil ia menyebabkan terlucutnya pakaian mereka berdua untuk memperlihatkan kepada mereka: aurat mereka (yang sebelum itu tertutup). Sesungguhnya Syaitan dan kaumnya melihat kamu dengan keadaan yang kamu tidak dapat melihat mereka. Sesungguhnya Kami telah menjadikan Syaitan-syaitan itu teman rapat bagi orang-orang yang tidak beriman.

      Padam
    3. Berimanlah... sebelum aib2 kita diperlihatkanNya.

      Penghuni-penghuni gua (Al-Kahf):54 - Dan sesungguhnya Kami telah mengulang-ulangi bagi manusia dalam Al Quran ini bermacam-macam perumpamaan. Dan manusia adalah makhluk yang paling banyak membantah.

      Padam
    4. Mana lebih mulia....????

      1. Golongan guna ayat Quran untuk meminta sedekah di jejatas & pasaraya?

      2. Golongan guna ayat Quran untuk mendapatkan 4 no. ekor?

      3. Golongan mempersenda agama dgn guna ayat Quran untuk meraih sokongan politik demi mendapat kuasa untuk terus memerintah negara dan berbuat sesuka hati.

      Padam
    5. Suman.

      kalo ikut kepercayaan kau mulia lagi kau dan Tun M.

      Puas hati?

      Jgn tya atau komen benda yg di copypaste ulang2 mcm burung kakak tua mkn dedak.

      Padam
  8. Begitu berani kamu bermain main dengan kalimah dan janji Allah?

    Orang yg melakukan onar, zalim dan penganaiyaan boleh kamu kata di pihak benar?

    Boleh kamu kata yg dianaiya dizalimi akan terima pembalasan buruk?

    Lebih baik kamu bersedia menerima apa jua bentuk pembalasan yg akan kamu akan terima...

    Bekalan dunia macam ni kamu nak bawa ke akhirat, kamu tak gila, kamu tak sewel, kamu nak buat2 sewel, nak berlakon gila dipersilakan, selagi Allah tak izinkan tidak benarkan.

    Janji Allah adalah benar dan dijamin pembalasannya didunia dan diakhirat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. 9:64 They hypocrites are apprehensive lest a surah be revealed about them, informing them of what is in their hearts. Say, "Mock [as you wish]; indeed, Allah will expose that which you fear."

      Padam
    2. Surah Hud. Ayat 122.
      Dan tunggulah (akibat yang buruk yang akan menimpa kamu)! Sesungguhnya kami juga menunggu (akan kemenangan dan kejayaan yang dijanjikan oleh Allah kepada kami).

      Padam
    3. Mudahnya bersangkaan. Bukan umno bukan pas bukan pkr... sekadar berpesan2 kerana sayangkan saudara2 seagama.

      Padam
    4. Allah Maha Pengampun. Jadi janganlah kita terburu2 nak menghukum.

      Padam
    5. Kalu ambil wang dan salah guna kuasa kat dunia ni ke? Bolehlah ambil wang haram kerana diampunkan.

      Padam
    6. Mana lebih mulia....????

      1. Golongan guna ayat Quran untuk meminta sedekah di jejatas & pasaraya?

      2. Golongan guna ayat Quran untuk mendapatkan 4 no. ekor?

      3. Golongan mempersenda agama dgn guna ayat Quran untuk meraih sokongan politik demi mendapat kuasa untuk terus memerintah negara dan berbuat sesuka hati.

      Padam
    7. Yang paling mulia ialah orang yang menyeleweng Dana 1MDB Berbillion2 Dolar(yang diamanahkan oleh rakyat) untuk dijolikan sekeluarga.....
      .
      .
      .
      .
      .
      .

      Itu dimata Pencacai2 pemakan dedak JIbo..

      "CASH IS KING"

      King apa??

      King Kong..

      King Kong kepala hotak Kau!!

      Kahkahkahkahkahkahkah

      Padam
  9. Kekekeke..
    Mcm2 cara anak tuhan najib nk sucikan tuhan dia.
    Ada guna ayat quran hadis dan nasihat.
    Tinggal nk tunggu nek tempoyak je bg komen.
    Xlupa imam anak tuhan najib, kejora liberal dgn pantun sampahnya

    BalasPadam
    Balasan
    1. 8.41 anak tuhan harun, pengikut nabi palsu al-madey ha ha

      Padam
    2. Pengikut nabi lokal najib jadi perompak dan lembu jho tahik lo seterusnya jadi pengikut pengecut yg memalukan melayu

      Padam
  10. "Takkan saya nak guna akaun dalam negara" -

    Dah siasat pun. Switzerland, Amreekan, Spore dll dah siasat.

    Ada akaun akaun luar negara yang berkait dgn Jibo. Yang atas nama dia belom di hebahkan.

    Tunggu lah. Nanti bila DoJ dah istiharkan nama penuh MO1, kita dapat pengesahan. Itu "samunan" yg berlaku dalam atau berkait dengan US. "Misappropriation of 1MDB funds and money laundering," kata DoJ.

    Bedebah punya keroje.

    BalasPadam
  11. Kalau naki hentam Jibo dan penganut2 na, guna ayyat2 Quran dan Hadith tak guna. Tak di peduli depa. Penyamun, pelanun apa dia peduli. Pemakan dedak dia pun kirakan dapat dedak aje.

    Tapi ada guna untuk memaham dan menyedarkan pengundi2 Melayu. Terutama yang berat kpd agama. Supaya mereka jangan undi Najib atau Umno di Pru14.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Anak tuhan harun mana percaya al-quran & hadis.
      Mereka lebih percaya nabi palsu al-madey & khalifah pertama otaman al-murtadin wal-munafiqin ha ha

      Padam
    2. Tolong sikit....golongan yang Percaya pada tuhan, bukan Allah SWT, lebih jahanam. Dikhuatiri golongan macam kamulah yg akan terjerumus macam orang kafir yg juga percaya tuhan, tapi bukan Allah. Kita orang Islam bersahadat 'Tiada tuhan kecuali Allah'. Lagi pula, kita memartabatkan Nama Allah tidak seperti kamu yg menodai nama Yang Maha Pencipta dgn doa karut kamu. Doa yang dimulai dgn 'Ya Allah' dan diakhiri dgn kalimat 'SIAL, SIAL, SIAL SIAL Lu'. Fahammmmm.....!!!!!

      Padam
    3. Anon 10:19 Anak Tunggal Tuhan Jibo cuma percaya Dedak Haram otak tersendat!!

      Kahkahkahkahkah..

      Padam
  12. Tanpa Nama12 Oktober 2016 9:00 PG
    Kalu ambil wang dan salah guna kuasa kat dunia ni ke? Bolehlah ambil wang haram kerana diampunkan.

    Allah Maha Mengetahui. Bukan urusan kita. Kepada Allah dikembali segala urusan...

    Pengampunan (At-Tawbah):106 - Dan ada (pula) orang-orang lain yang ditangguhkan sampai ada keputusan Allah; adakalanya Allah akan mengazab mereka dan adakalanya Allah akan menerima taubat mereka. Dan Allah Maha Mengetahui lagi Maha Bijaksana.

    Orang yang berkemul (Al-Muddaththir):11 - Biarkanlah Aku bertindak terhadap orang yang Aku telah menciptakannya sendirian.

    Sapi Betina (Al-Baqarah):210 - Tiada yang mereka nanti-nantikan melainkan datangnya Allah dan malaikat (pada hari kiamat) dalam naungan awan, dan diputuskanlah perkaranya. Dan hanya kepada Allah dikembalikan segala urusan.

    Keluarga 'Imran ('Āli `Imrān):128 - Tak ada sedikitpun campur tanganmu dalam urusan mereka itu atau Allah menerima taubat mereka, atau mengazab mereka karena sesungguhnya mereka itu orang-orang yang zalim.

    Wanita (An-Nisā'):17 - Sesungguhnya taubat di sisi Allah hanyalah taubat bagi orang-orang yang mengerjakan kejahatan lantaran kejahilan, yang kemudian mereka bertaubat dengan segera, maka mereka itulah yang diterima Allah taubatnya; dan Allah Maha Mengetahui lagi Maha Bijaksana.

    Wanita (An-Nisā'):18 - Dan tidaklah taubat itu diterima Allah dari orang-orang yang mengerjakan kejahatan (yang) hingga apabila datang ajal kepada seseorang di antara mereka, (barulah) ia mengatakan: "Sesungguhnya saya bertaubat sekarang". Dan tidak (pula diterima taubat) orang-orang yang mati sedang mereka di dalam kekafiran. Bagi orang-orang itu telah Kami sediakan siksa yang pedih.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mana lebih mulia....????

      1. Golongan guna ayat Quran untuk meminta sedekah di jejatas & pasaraya?

      2. Golongan guna ayat Quran untuk mendapatkan 4 no. ekor?

      3. Golongan mempersenda agama dgn guna ayat Quran untuk meraih sokongan politik demi mendapat kuasa untuk terus memerintah negara dan berbuat sesuka hati.

      Padam
  13. Penyamun biasa nya pakai senjata, guna kekerasan. Tapi Jibo penyamun moden. Pakai senjata juga - kuasa ia lah senjata dia. Tak payah arahan bertulis pun, ramai yang melompat nak buat apa yang dia hendak di lakukan. Malom lah, dia ada kuasa.

    Tapi pandai2 tupai melompat, DoJ pun dapat kesan "misappropriation of 1MDB funds and money laundering dan sebut MO1 = Malaysian Official Number One terlibat.

    Satu masa nanti, Jibo akan di heret ke Mahkamah jugak. Percaya lah. Tak besuk lusa, tak tahu depan, tahun berikut nya.

    Takkan dia jadi PM selama lama nya. Pahal pun, PRU14 nanti, dia lingkup. Masa itu lari ke Kazakhstan le dia. Kalau tak di cekut dek pengganti Pandi sebelom dia dapat buat gitu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Allah says: “If it had been your Lord’s will, all of the people on Earth would have believed. Would you then compel the people so to have them believe?” [Sûrah Yûnus: 99]

      Allah says: “So if they dispute with you, say ‘I have submitted my whole self to Allah, and so have those who follow me.’ And say to the People of the Scripture and to the unlearned: ‘Do you also submit yourselves?’ If they do, then they are on right guidance. But if they turn away, your duty is only to convey the Message. And in Allah’s sight are all of His servants.” [Sûrah Âl `Imrân: 20]

      Allah says: “The Messenger’s duty is but to proclaim the Message.” [Sûrah al-Mâ’idah: 99]

      Padam
    2. Mana lebih mulia....????

      1. Golongan guna ayat Quran untuk meminta sedekah di jejatas & pasaraya?

      2. Golongan guna ayat Quran untuk mendapatkan 4 no. ekor?

      3. Golongan mempersenda agama dgn guna ayat Quran untuk meraih sokongan politik demi mendapat kuasa untuk terus memerintah negara dan berbuat sesuka hati.

      Padam
    3. Yang paling mulia ialah orang yang menyeleweng Dana 1MDB Berbillion2 Dolar(yang diamanahkan oleh rakyat) untuk dijolikan sekeluarga.....
      .
      .
      .
      .
      .
      .

      Itu dimata Pencacai2 pemakan dedak JIbo..

      "CASH IS KING"

      King apa??

      King Kong..

      King Kong kepala hotak Kau!!

      Kahkahkahkahkahkahkah

      Padam
  14. Anak sulong tuhan harun merangkap khalifah pertama agama tuhan harun, othaman al-murtadin wal-munafiqin ni, bila nampak ayat quran, tak masuk ler dia, mana dia reti ha ha

    BalasPadam
    Balasan
    1. "bila nampak ayat quran, tak masuk ler dia, mana dia reti"

      Kenapa tidak terjemahkan, huraikan maksud al quran tersebut?

      Padam
    2. Sengaja tak mahu berhubungan dgn golongan yang Percaya pada tuhan, bukan Allah SWT, dikhuatiri terjerumus macam orang kafir yg juga percaya tuhan, tapi bukan Allah. Kita orang Islam bersahadat 'Tiada tuhan kecuali Allah'. Lagi pula, kita memartabatkan Nama Allah tidak seperti kamu yg menodai nama Yang Maha Pencipta dgn doa karut kamu. Doa yang dimulai dgn 'Ya Allah' dan diakhiri dgn kalimat 'SIAL, SIAL, SIAL SIAL Lu'. Fahammmmm.....!!!!!

      Padam
    3. Pencacai2 Jibo pulak bersyahadat "Tiada Tuhan melainkan Dedak haram"

      Padam
  15. Jentera keselamatan Kerajaan perlu bersedia di PRU14. Bila dapat saja undi dan di ketahui Jibo lingkup, cepat cepat ambik tindakan jangan benarkan Jibo ke luar negara. Termasuk bini dia.

    Melalui jalan raya atau kapal terbang. Jadi, tindakan jentera keselamatan mesti termasuk pengawal lapangan2 terbang dalam negara ini. Awasi jet Jibo dan jet Rozy. Selesaikan isu 1MDB sepenuh nya dulu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. 10:30 apa yg kau tulis itu, itulah apa yg penyokong dan pendokong Anwar Ibrahim katakan kpd Dr. M masa era reformasi dulu. Mungkin masa tu kau tak bersunat lg sbb tu kau tak sedar sebenarnya kau recycle berita sampah.
      Dan selayaknya kau jd pengikut tuhan harun.

      Padam
    2. 10.30pg
      betul. kalau BN kalah, tutup semua pintu sempadan. penyamun perlu dihukum. aku tak sabar nak bersorak.

      Padam
    3. Tak payah tutop pintu Bro!!!

      Sebab dah tak ada pintu untuk Jibo Mappadulung Mentimon Sambal Belacan Marangprabhu kebunden barang sekeper!!

      Yang ada cuma lobang neraka..

      Hehehehe

      Padam
  16. Kita ahli ahli dan penyokong parti Bersatu tidak boleh cakap besar, jangan yakin sangat kita/ barisan Pembangkang akan menang di PRU14.

    Di US pun, puak Hillary Clinton yang poll menunjukkan dia dapat 45% sokongan sementara Trump hanya 34% (paling tinggi setakat ini), khuatir pengundi tak keluar mengundi di hari mengundi jika yakin bahawa apa hal pun Clinton akan menang.

    Itu pasal Tun Mahathir pun merendahkan diri dengan mengata susah nak menang di PRU14. Biarlah kita merendahkan diri dan pengundi buat keputusan di PRU14.

    Tapi saya sokong syor supaya pihak berkuasa keselamatan tentukan jangan penyeleweng 1MDB dan pengsonglap berbilion Ringgit itu cepat cepat cabut keluar negara kalau dia lingkup di PRU14.

    Dan kita mestu teruskan meng kondem Najib dan Umno.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Teruskan 'meng kondem' najib dan umno kerana ianya adalah sebahagian daripada ajaran tuhan harun.

      Padam
    2. Kalau Jibo baca anjing dia kata "Teruskan 'meng kondem' najib dan umno" di atas ini, mesti dia mengamuk, menjerit "Bangang hamjadah" lagi.

      Macam dia kata kpd penykong nya yang tidak membantu dia menaikkan imej dia di PRU13, hingga dia dapat Tsunami Cina dsb nya.

      Padam
  17. Allah says: “If it had been your Lord’s will, all of the people on Earth would have believed. Would you then compel the people so to have them believe?” [Sûrah Yûnus: 99]

    Allah says: “So if they dispute with you, say ‘I have submitted my whole self to Allah, and so have those who follow me.’ And say to the People of the Scripture and to the unlearned: ‘Do you also submit yourselves?’ If they do, then they are on right guidance. But if they turn away, your duty is only to convey the Message. And in Allah’s sight are all of His servants.” [Sûrah Âl `Imrân: 20]

    Allah says: “The Messenger’s duty is but to proclaim the Message.” [Sûrah al-Mâ’idah: 99]

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mana lebih mulia....????

      1. Golongan guna ayat Quran untuk meminta sedekah di jejatas & pasaraya?

      2. Golongan guna ayat Quran untuk mendapatkan 4 no. ekor?

      3. Golongan mempersenda agama dgn guna ayat Quran untuk meraih sokongan politik demi mendapat kuasa untuk terus memerintah negara dan berbuat sesuka hati.

      Padam
    2. Old bloody Othaman, this is me, Kejora!

      Why did you run away from the previous posting? You told the readers that you'll be chasing after me, but now who is actually the chaser?

      kih kih kih kih kih kih kih kih kih kih kih kih kih

      Othaman bapok biiol sekarang guna tektiik kotor dan keji
      Tuliis banyak dlm BI konon Kejora ini, ramai geng dia taji
      Nak bagi ramai, guna banyak ‘tanpa nama’ main psikoloji
      Tapi Kejora ini masak sangat perang cyber punya strateji
      kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaahhhh

      Padam
    3. Howdy Mr. Smart Alec Kejora, you bet I am and here I come with a REMINDER..

      For your own good, abstain your stupid whinning with your ridiculous pantun.

      Let me remind you...In the sight of Allah, THE BEST UMMAH is the most righteous among us, irrespective of race or creed, nor whether they are UMNO, BERSATU, PKR, PAN or DAP. Got it?

      Now let's get back to business..the root of our country's shame, economic downturn and the rakyat's unrest is caused by Najib's bad administration and lying.

      Now listen carefully...

      Earlier Najib said about RM4bil of 1MDB’s investment funds in the Cayman Islands was transferred to a Singaporean Bank to ease the facilitation of transactions The remaining US$1.103bil (RM4.08bil) of 1MDB’s investment funds managed by the Cayman Monetory Authority has been redeemed in cash and is kept in US currency by the BSI Bank Limited Singapore (BSI Spore).

      “The decision to use a bank in Singapore is to ease the facilitation of fund withdrawals as Bank Negara Malaysia (BNM) regulations state its approval is needed for every transaction exceeding RM50mil".


      The question now.....

      When the "cash" became "assets" and then "units";

      Then the "units" became "nothing"; and suddenly...

      How on earth a 'mysterious monumental donation' dropped from the sky, got its way into Najib's personal Ambank account which he initially denied but later admitted. The most astonishing fact is that the amount is exactly similar to the RM4bil of 1MDB’s investment funds in the Cayman Islands.


      Why Najib is tight lipped over his lying? Where is his credibility & avcountability? Where is the US$7 billion that the PAC says is not accounted for? What kind of Finance Minister allows these things to happen?

      Kejora..... Pls give your response in English in order for us to test your English, righteousness, and education level since you fond of belittling me, Pak Rahman & John Doe.

      Padam
    4. Bloody old man!
      I was damn busy yesterday’s evening, overnight and was unable to entertain you. You don’t have to chase me, but I’ll be chasing you, on and on instead.

      Since you have been barking like hell, as if a mad dog since yesterday, then, I give you my response now. I’m not going to make fun around or beat around the bush.

      I’ll quote it very simple, precise and concise:

      It’s an accusation (not an allegation), due to falsification, slander, conspiration, exploitation, manipulation, exaggeration brought out to create quarrel, chaos and havoc to the nation by the rebel terrorist chef de mission, Matdey.

      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh kih kih kih

      Biila Kejora tak ada, Othaman barua bapok kemain galak
      Soalan yg sama diiulang tanya serupa hanjeng menyalak
      Mengaku tua tapi biol tak matang serupa orang gila talak
      Dah kerap jadi: ‘auw auw auw’ seperti bapok kain diselak

      Padam
    5. The asnwer given is pretty precise & concise.

      It will be a waste of time to make it twice.

      The person who keep on asking is rather crazy or unwise.

      It's better you immediately repent, listen to my advice.

      Padam
    6. I copy-paste what Tanpa Nama 12/10, 8:59 (Rahman 2) posted in the immediate preceding topic.

      Kejora,

      You did not answer othman's direct question. What is false, slander, concoction,....on and on? WHAT?

      Are u saying that DoJ is making false accusations?
      Are u saying that DoJ is making up the claims when filing a civil suit?
      Are u saying swiss AG making false accusations?
      Are u saying swiss AG is running down malaysia?

      If u have a bit of grey matter....issue facts not just mere words of slander, falsification of docs etc... prove it with documents if u have any. Otherwise u have same mentality as a kindy child.

      Othman repeatedly challenge you to come up with facts...i have checked....NONE COMING UP FROM U.... what u a coward, moron, scumbag?????

      Kejora, be matured. Gunakan akal yang Allah bagi.

      Butakah anda untuk melihat itulah realiti?
      Pekakkah anda untuk mendengar yang berfakta?
      Bisukah anda untuk memperkata yang benar?

      Kejora.....walau seribu ayat quran kau kata, tapi kalau kau sendiri buta, pekak dan bisu......tak ada gunanya. Jadilah kamu a moron, scumbag yang mengkhianati bangsa, agama dan negaramu sendiri.

      You are talking rubbish and you fail miserably, Kejora. Henceforth, I'll continue pursue to demand your rebut over the question why Najib lied the rakyat over the RM4 billion dispute.

      Padam
    7. Kalau setakat nak copy paste doa tu, siapa pun boleh.

      Bila disuruh baca terketar-ketar...

      Kih kih kih...'ostad' boDoe munafiq ni sifat dia sebijik Othaman Kadok, jenis suka menunjuk-nunjuk & tak mahu mengaku kalah...

      Padam
    8. Sorry Kejora, What you highlighted above is utterly garbage stuff. Let me put it in plain simple English ...

      Why did Najib lied about the RM4bil of 1MDB’s investment funds in the Cayman Island. How come out of sudden a 'mysterious monumental donation' dropped from the sky, got its way into Najib's personal Ambank account which he initially denied but later admitted. The most astonishing fact is that the amount is exactly similar to the RM4bil of 1MDB’s investment funds in the Cayman Islands. Which one is the truth....RM4 billion from 1MDB or RM4 billion from donation?

      Answer me now, will you please.

      Padam
    9. Let me answer for you Bro!!!

      Bugis lied lied because he no longer have the support of the US President and the Neighboring country PM.

      Both of them realized that Whatever that Bugis pirate did is too big to cover and the truth prevails.

      Like the broken words of the malay (Pepatah kata Melayu)

      Carcass of the Elephant cannot be covered
      (Bangkai Gajah tak boleh ditutop)

      The foul smell reached stone and stone,
      (Bau Busuknyer sampai berbatu batu)

      Pardon me for my bad inglis because I not Inglis elikoter

      Kahkahkahkahkahkah........

      Padam
  18. Putramerdeka kantoi bohong lagiii



    Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menjelaskan dana RM2.6 bilion yang didakwa dimasukkan ke dalam akaun Datuk Seri Najib Razak adalah sumbangan penderma.

    Ia, kata suruhanjaya itu lagi, bukan berpunca daripada dana syarikat pelaburan negara 1MDB.

    “Laporan hasil siasatan berkaitan dana RM2.6 bilion telah dirujuk dan dimaklumkan kepada peguam negara,” kata SPRM.


    http://www.malaysiakini.com/news/307199

    BalasPadam
    Balasan
    1. 10.59

      Betul atau tidak 2.6 billion masuk akaun peribadi najib?

      Kenapa najib berdiam diri? Bila diasak baru nak mengaku?

      Kenapa ada lebih 50 versi pengakuan menteri dan penahsihat najib?

      Adakah kita rakyat malaysia mempunyai perdana menteri tidak amanah? Tidak jujur?

      Padam
    2. Kata pengasas strategy kominis yang mengatakan, "kata aje yang buruk terhadap musuh, jangan peduli benar tak benar" -

      perlu elakkan mengata dlm bentuk menanya. Sebab musuh akan eksploitasi soalan soalan itu, putar belitkan nya, menjadi kita tertuduh dek musuh.

      Jadi, kita kena kata: Betul, ada RM2.6 bilion masuk dlm akaun Najib, Najib terdiam sebab tak tahu apa nak jawab, ada 50 versi jawapan kuncu kuncu nya sebab mereka dah merepek, tentu kita mempunyai PM yang tak amanah, tak jujur.

      Padam
    3. 10.59
      fitnah ye..duit derma ye..senang benar saudara dikencing. untuk makluman saudara, duit 681juta USD tu ditransfer dari Tanore Finance, pemilik nye tok arab jgk. tok arab cina malaysia. di masukkan ke dalam akaun peribadi najib pada mac 21 dan mac 25,2013. Ada rekod bro..fitnah ke?

      Padam
    4. Anon 10:59 "KONTOL" lagi...

      Sebab banyak sangat dengar berita TV1 TV2 TV3 dan UMNO online yang banyak menipu rakyat!!!

      Kahkahkahkahkahkah...

      Padam
  19. Arul kanda tuntas... tegas... cekap menjawab soalan.... mahasewel bodoh terkknja kinja angkat plakad sambil jerit mcm beruk suman .... dah diberi prluang soal jawab ... trrjerit jerit mcm berok... bodoo bodooo...

    BalasPadam
  20. kepada rahman JPC dan othman..

    saya pernah cabar berkenaan kehilangan 42 b adalah merupakan pembohongan.

    Tetapi sebagai strategi saya hanya mempersoalkan isu 42 b bknnya meletakkan kata bohong sbg fokus utama.

    Saya boleh buktikan dgn kata2 anda berkenaan isu ini.Jgn lupa ya.

    1.Othman tetap pertahankan kehilangan 42 billion tunai lesap.
    2.Rahman anda tidak mempertahankan isu kehilangan 42 billion.

    Sebenarnya geng2 Tun M adalah pembohong.Jgn lupa isu 42 billion dimulakan dgn Najib sapu duit 42 billion .Isu ni terus dimainkan sehinggalah Allah membantu Najib membuktikan semua group Tun Mahathir adalah PEMBOHONG.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Budak kecik bercakap, mengata "Allah membantu Najib membuktikan semua group Tun Mahathir adalah PEMBOHONG".

      Macam mana rakyat nak caya apa Projibo cakap.

      Padam
    2. Perjelaskan lah chai 11.07 duit rakyat tak hilang?

      Sanggup beri komen kat dlm blog ni, rakyat baca lebih banyak persoalan timbul, bukan sahaja di dunia, di akhirat pun kami rakyat tanya.

      Sanggup chai? Perjelaskan lah.

      Padam
    3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    4. Above posting is deleted on my own wish due to some typing error.

      Kejora..... what are you rambling about? Pls give your response in English in order for us to test your English, righteousness, and education level since you fond of belittling me, Pak Rahman & John Doe.

      Padam
    5. Bloody old man!
      I was damn busy yesterday’s evening, overnight and was unable to entertain you. You don’t have to chase me, but I’ll be chasing you, on and on instead.

      Since you have been barking like hell, as if a mad dog since yesterday, then, I give you my response now. I’m not going to make fun around or beat around the bush.

      I’ll quote it very simple, precise and concise:

      It’s an accusation (not an allegation), due to falsification, slander, conspiration, exploitation, manipulation, exaggeration brought out to create quarrel, chaos and havoc to the nation by the rebel terrorist chef de mission, Matdey.

      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh kih kih kih

      Biila Kejora tak ada, Othaman barua bapok kemain galak
      Soalan yg sama diiulang tanya serupa hanjeng menyalak
      Mengaku tua tapi biol tak matang serupa orang gila talak
      Dah kerap jadi: ‘auw auw auw’ seperti bapok kain diselak

      Padam
    6. The asnwer given is pretty precise & concise.

      It will be a waste of time to make it twice.

      The person who keep on asking is rather crazy or unwise.

      It's better you immediately repent, listen to my advice.

      Padam
    7. I'll copy-paste another demand from yesterday's posting .

      Tanpa Nama 11 Oktober 2016 9:07 PTG
      8:45 Please read 8:26. Please kindly answer all those question. If you would strongly defend those Instituitions bravo brother we too loved to check on their credibility. They are answerable to all the question being asked by 8:26. Please answer with facts and not fantasy, because most of you guys are from fantasy party. Cheers!
      .......................

      Sorry Kejora, What you highlighted above is utterly garbage stuff. Let me put it in simple English...

      Why did Najib lied about the RM4bil of 1MDB’s investment funds in the Cayman Island. How come out of sudden a 'mysterious monumental donation' dropped from the sky, got its way into Najib's personal Ambank account which he initially denied but later admitted. The most astonishing fact is that the amount is exactly similar to the RM4bil of 1MDB’s investment funds in the Cayman Islands. Which one is the truth....RM4 billion from 1MDB or RM4 billion from doantion?

      Answer me now, will you please.


      Padam
    8. @Anon 11:07 Pg..

      Kalau macam tu Kerajaan Singapura dan Swiss pon Berbohong lah ya???

      Kenapa Kerajaan Malaysia tak antar surat bantahan ya??

      Oh ya terlupa.. Sebab menteri2 Malaysia tak tau bahasa ong puteh untok menulis surat bantahan.

      Kenapa tak suroh Kejora tuliskan sebab dah makan dedak dia kena lah buat kerja kan kan kan.....

      Padam
    9. bloody old man othaman kadok 12.46/1.22, I won't waste my pleasure time anymore entertaining your dumb garbage stuff

      Padam
    10. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    11. What stupid nonsense is that old idiot pak kadok talking about?

      Padam
    12. Sorry Kejora, I thought you've been telling the whole world that you're the greatest hero of them all. Why the sudden pull out..where is your gut, hero? Nope, as I said many many times, I'll pursue & demand your explanation why Najib lied over the RM4 billion scandal.

      Now let me put it in plain simple English ...

      Why did Najib lied about the RM4bil of 1MDB’s investment funds in the Cayman Island. How come out of sudden a 'mysterious monumental donation' dropped from the sky, got its way into Najib's personal Ambank account which he initially denied but later admitted. The most astonishing fact is that the amount is exactly similar to the RM4bil of 1MDB’s investment funds in the Cayman Islands. Which one is the truth....RM4 billion from 1MDB or RM4 billion from donation?

      Answer me now without fail, will you please, hero...!!

      Padam
  21. Dengan begitu banyak siasatan ke atas dan berkaitan 1MDB di dalam dan di luar negara, dan laporan2 di atas nya, mengarut mengatakan derma.

    Bila sudah kena "tangan Ghaib" buang Gani Pattail serta merta tanpa alasan munasabh, tukarkan tmpat kerja pegawai pegawai tinggi SPRM dan Pdrm yang menyiasat 1MDB dan RM2.6 bilion dalam akaun Najib, macam mana mahu percaya lagi.

    Melanun berbilion yang DoJ pun dah keluarkan laporann 134 muka di mahkamh US berkaitan rampasan harta si anak tiri dll.

    BalasPadam
  22. Bro 10.20

    "Takkan dia jadi PM selama lama nya. Pahal pun, PRU14 nanti, dia lingkup."

    Tidak menghairankan selepas PRU14 nanti, parti najib lingkup, umno dikuburkan, ditalkinkan, berbaris sambil menunjukkan telah buat laporan di hadapan balai polis, menuduh najib songlap, samun dan menyeleweng wang dan harta rakyat...

    Di barisan hadapan sambil mencangkung, menayangkan laporan polis;

    petualang pembelot juga bersubahat dan bersekongkol seperi zahid hamidi tin kosong, hishamudin sotong, ku nan, nazri aziz, tajudin, ahmad maslan bekas2 mb...

    Di barisan belakang menayang laporan polis....

    Mamak tongkang reezal naina merican, aziz rahim, mohd nor, ali hamsa, mohd irwan serigar...

    Cuba bersembunyi dibelakang sambil menayang laporan polis,

    Khairil Annas Jusoh, omar mustapha, dan lain2 termasukkah si mulut burit mamak tongkang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bagus lah. Semua nya itu kroni dan penyokong tegar Jibo.

      Padam
  23. 11:11 tuhan harun dah jamin syurga utk kau.

    BalasPadam
  24. 11.11
    pru14 lum sampai lagi.... kita tgk sapa melingkup... BERSATU murtad dah ada cawangan ka blom... tak payah merenyeh renyeh dng UMNO.... bela jer BERSATU dan medey kitty smpi mampos....

    BalasPadam
    Balasan
    1. 11.29

      Ko masuk dlm blog ni beri komen bodoh takder isi takder fakta maki hamun buat pe?

      Takder sape nak bela parti najib korup lagi hodoh tu...

      Anjing tetap anjing, stakat nyalak bukit, tin kosong.

      Padam
  25. Othman Ahmad12 Oktober 2016 11:19 PG
    Mana lebih mulia....????

    1. Golongan guna ayat Quran untuk meminta sedekah di jejatas & pasaraya?

    2. Golongan guna ayat Quran untuk mendapatkan 4 no. ekor?

    3. Golongan mempersenda agama dgn guna ayat Quran untuk meraih sokongan politik demi mendapat kuasa untuk terus memerintah negara dan berbuat sesuka hati.

    BALAS

    Kamar-kamar (Al-Ĥujurāt):13 - Hai manusia, sesungguhnya Kami menciptakan kamu dari seorang laki-laki dan seorang perempuan dan menjadikan kamu berbangsa-bangsa dan bersuku-suku supaya kamu saling kenal-mengenal. Sesungguhnya orang yang PALING MULIA diantara kamu disisi Allah ialah orang yang PALING TAKWA diantara kamu. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui lagi Maha Mengenal.

    MAKA KALAU KAMU BERTAKWA... patuhilah perintahnya dlm ayat2 dibawah

    4:83. When there comes to them some matter touching (public) safety or fear, they make it known (among the people), if only they had referred it to the Messenger or to those charged with authority among them, the proper investigators would have understood it from them (directly). Had it not been for the Grace and Mercy of Allah upon you, you would have followed Shaitan(Satan), save a few of you.

    Orang yang berkemul (Al-Muddaththir):11 - Biarkanlah Aku bertindak terhadap orang yang Aku telah menciptakannya sendirian.




    BalasPadam
  26. Aku pun nak mengentam Jibo, sebab ada jaminan syurga utk yang membelasah Jibo -

    Nak cakap bahawa tak kisah lah jika harta2 yg di senaraikan di atas itu Jibo yang punya atau tidak.

    Yg nyata, banyak dari nya ia lah harta nak tiri Jibo, ia itu, anak Rozy, orang yang ada yg mengata lebih teruk tabiat merosakkan Malaysia dari Jibo.

    BalasPadam
    Balasan
    1. "ada jaminan syurga utk yang membelasah Jibo" itu sepatut nya dlm inverted commas - di kata oleh Anjing Jibo di atas.

      Padam

    2. Tanpa Nama12 Oktober 2016 11:35 PG
      "ada jaminan syurga utk yang membelasah Jibo" itu sepatut nya dlm inverted commas - di kata oleh Anjing Jibo di atas.

      Jangan kelirukan atau spin. Itu pendapat anda...

      Teliti ayat2 ini....

      Pengampunan (At-Tawbah):106 - Dan ada (pula) orang-orang lain yang ditangguhkan sampai ada keputusan Allah; adakalanya Allah akan mengazab mereka dan adakalanya Allah akan menerima taubat mereka. Dan Allah Maha Mengetahui lagi Maha Bijaksana.

      Orang yang berkemul (Al-Muddaththir):11 - Biarkanlah Aku bertindak terhadap orang yang Aku telah menciptakannya sendirian.

      Tunggu siasatan pihak yg lebih ariff baik didlm dan luar negara.

      Setakat andaian2

      "Semua rakyat" ..."semua tahu"... bukan hujah cuma andaian menyedapkan hati.

      Padam
    3. Salam sdraku John Doe, maaf tersilap ruangan tadinya..

      Terima kasih & 'aamiin ya robbal a'laamiin.

      Padam
  27. Doaku untuk Kejora bagi pihak saudara2 Islamku ku pak Othman, pak Rahman dan diriku sendiri.

    الحمدلله رب العالمين وبه نستعين ولا عدوان الا على الضالمين. اللهم صلِ على سيدنا محمد وعلى اله وصحبه ومن دعا بدعوته ومن سن بسنته الى يوم الدين، الذي قال 'اتق دعوة المظلوم فانها تصعد الى السماء كانها شرارة' او كما قال.

    ومن الناس من يقول امنا بالله وباليوم الاخر وما هم بموءمنين. يخادعون الله والذين امنوا وما يخدعون الا انفسهم وما يشعرون. في قلوبهم مرض فذادهم الله مرضا، ولهم عذاب اليم بما كانوا يكذبون

    وكذالك جعلنا في كل قرية اكابر مجرميها ليمكروا فيها، وما يمكرون الا بانفسهم وما يشعرون

    اللهم ربنا انك تعلم ان هذا الغلام قد ضلمنا وظلم اياتك الكريمه بلسانه الذي كلسان الكلب، فنتركه اليك لتفعل به كما تشاء، حتى يكون العببره لنفسه ولالناس اجمعين

    فمثله كمثل الكلب، ان تحمل عليه يلهث، وان تتركه يلهث، ذالك مثل القوم الذين كذبوا باياتنا، فاقصص القصص لعلهم يتفكرون. سآء مثلا القوم الذين كذبوا باياتنا وانفسهم كانوا يظلمون.

    قال رب انصرني بما كذبون، قال عما قليل ليصبحن نادمين

    فلما نسوا ما ذكروا به فتحنا عليهم ابواب كل شيء حتى
    اذا فرحوا بما اوتوا اخذنا هم بغتة فإذا هم مبلسون

    يا الله يا جبار يا قهار

    سبحانك رب العزة عما يصفون، وسلام على المرسلين، والحمدلله رب العالمين

    اللهم امين يا رب العالمين.

    Dengan doa ini saya serahkan nasib Kejora yang zalim lidahnya ini (diakui sendiri olehnya dengan penuh kebanggaan) kembali kepada Allah. Mudahh2an ia mendapat pengajaran daripadaNya.






    BalasPadam
  28. The bloke with a foot in the mouth is talking about the bloke who has shit in his brain -

    'Jamal Yunos doesn't speak for UMNO' - Nazri Aziz
    Astro Awani - ‎16 hours ago‎

    Mohamed Nazri says it's not fair to blame UMNO for everything that Jamal (pic) is doing. KUALA LUMPUR: The voice of Datuk Jamal Yunos does not represent UMNO.

    BalasPadam
  29. Oltraman kaduk memang terrer english sbb dia sekolah singapore. Di singapore bahasa pengantar ialah english.

    Bravo Oltraman kaduk.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mulut burit mamak tongkang,

      Apa kena mengena terrer english dengan artikel diatas?

      Padam
    2. Kejora dah mula merapu, merepek, meraban yg bukan2.

      Padam
  30. Salam pak othman dan pak rahman. Mohon diaminkan doa saya di atas. Tuliskan dsn sebutkan serentak balasannya 'aamiin ya robbal a'laamiin.

    BalasPadam
    Balasan
    1. 'aamiin ya robbal a'laamiin.

      Padam
    2. Tolong aminkan di bawah doa pada 11:45 di atas dan bukan di sini.

      Padam
    3. Salam sdraku John Doe..

      Terima kasih & 'aamiin ya robbal a'laamiin.

      Padam
    4. Amin... Amin... ya robbal 'alamin....

      Padam
    5. Kalau setakat nak copy paste doa tu, siapa pun boleh.

      Bila disuruh baca terketar-ketar...

      Kih kih kih...'ostad' boDoe munafiq ni sifat dia sebijik Othaman Kadok, jenis suka menunjuk-nunjuk & tak mahu mengaku kalah...

      ka kah kah serupa peminta sedekah 'ostat' boDoe ni, buat doa minta tolong orang aminkan...

      Padam
    6. Tolong sikit....setidak-tidaknya kami bukan golongan yang percaya pada tuhan. Dikhuatiri golongan macam kamulah yg akan terjerumus macam orang kafir yg juga percaya tuhan, tapi bukan Allah. Kita orang Islam bersahadat 'Tiada tuhan kecuali Allah'. Lagi pula, kita memartabatkan Nama Allah tidak seperti kamu yg menodai nama Yang Maha Pencipta dgn doa karut kamu. Doa yang dimulai dgn 'Ya Allah' dan diakhiri dgn kalimat 'SIAL, SIAL, SIAL SIAL Lu'. Fahammmmm.....!!!!

      Padam
  31. Persepsi juga penting apabila rakyat membaca dan menilai tulisan komen pro najib, ada isi tak? Ada fakta tak? Ada maki hamun tak? Ada perkataan lucah tak? Jika ada Pantun, sudah tentu rakyat membaca jika ada nilai dan adab yg tinggi. Sesuai dengan agama dan budaya org melayu, mamak tongkang? Lu fikirlah sendiri....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak kiralah Penyokong najib atau tun...  masing2 akan dipertanggungjawabkan.

      Al-'Aĥzāb:70 - Wahai orang-orang yang beriman, bertaqwalah kepada Allah, dan katakanlah perkataan yang tepat - benar (dalam segala perkara),

      Al-'Aĥzāb:71 - Supaya Ia memberi taufiq dengan menjayakan amal-amal kamu, dan mengampunkan dosa-dosa kamu. Dan (ingatlah) sesiapa yang taat kepada Allah dan RasulNya, maka sesungguhnya ia telah berjaya mencapai sebesar-besar kejayaan.

      Sapi Betina (Al-Baqarah):141 - ......; baginya apa yang diusahakannya dan bagimu apa yang kamu usahakan; dan kamu tidak akan diminta pertanggungan jawab tentang apa yang telah mereka kerjakan.

      Padam
    2. 'aamiin ya robbal a'laamiin.

      Padam
    3. Kalau setakat nak copy paste doa tu, siapa pun boleh.

      Bila disuruh baca terketar-ketar...

      Kih kih kih...'ostad' boDoe munafiq ni sifat dia sebijik Othaman Kadok, jenis suka menunjuk-nunjuk & tak mahu mengaku kalah...

      Padam
    4. Tolong sikit....setidak-tidaknya kami bukan golongan yang Percaya pada tuhan. Dikhuatiri golongan macam kamulah yg akan terjerumus macam orang kafir yg juga percaya tuhan, tapi bukan Allah. Kita orang Islam bersahadat 'Tiada tuhan kecuali Allah'. Lagi pula, kita memartabatkan Nama Allah tidak seperti kamu yg menodai nama Yang Maha Pencipta dgn doa karut kamu. Doa yang dimulai dgn 'Ya Allah' dan diakhiri dgn kalimat 'SIAL, SIAL, SIAL SIAL Lu'. Fahammmmm.....!!!!!

      Padam
  32. Pejabat Peguam Negara (OAG) Switzerland mungkin memulakan prosiding jenayah terhadap Falcon Private Bank yang berpangkalan di Zurich susulan sekatan oleh Pihak Berkuasa Penyeliaan Pasaran Kewangan Switzerland atau Swiss Financial Market Supervisory Authority (Finma).

    "Soal memulakan prosiding jenayah terhadap Falcon Private Bank Ltd sedang dipertimbangkan, "kata OAG dalam kenyataan.

    "Dalam konteks ini, OAG telah meminta Finma untuk menyediakan satu salinan keputusan untuk menguatkuasakan sekatan dan akan membuat keputusan sama ada untuk memulakan prosiding jenayah terhadap Falcon Private Bank selepas menganalisisnya.”

    Finma hari ini mengarahkan Falcon, milik Abu Dhabi International Petroleum Investment Co (IPIC) yang berpangkalan di Zurich, untuk menyerahkan lebih 2.5 juta franc Swiss (RM10.55 juta) dalam apa yang badan pemantau itu mendakwa sebagai keuntungan haram berkaitan dengan dana berdaulat Malaysia, 1MDB.

    Ia juga berkata telah memulakan prosiding penguatkuasaan terhadap dua bekas eksekutif Falcon, tetapi tidak menyatakan nama mereka.

    Sebelum ini, Pihak Berkuasa Kewangan Singapura (MAS) pula mengarahkan Falcon untuk menghentikan operasinya kerana "kurang persefahaman berterusan" berhubung kawalan pengubahan wang haram di republik itu.

    MAS juga mendenda pemberi pinjaman tempatan DBS Bank dan UBS AG berhubung kesilapan dalam tindakan besar-besaran ke atas entiti yang berurusan dengan 1MDB.

    - Reuters

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sabar.... ulang2 ni sekadar persepsi. Jangan risau. Atau kesuntukan masa? Persepsi biasa utk menutup kebenaran

      Padam
  33. All what's said below is eye-wash only, Jibo's jongos wants to pretend taking action on corruption. But Jibo did not act on 1MDB corruption. The country is full of corruption now -

    Government gives greenlight to include AG, MACC for projects worth RM500m and above, says Ali Hamsa
    New Straits Times Online

    PUTRAJAYA: The government today has agreed that all projects worth RM500 million and more should involve the Auditor-General (A-G) and Malaysian Anti-Corruption Commission (MACC).

    BalasPadam
  34. Mana anjing najib dah pigi?

    BalasPadam
  35. Abdul Aziz Tapa, breathed his last at the Malacca Putra Specialist Hospital on Oct 4, 2016. According to BERNAMA, he said, "Take care of our future generations."

    Mebbe Jibo read that. Mebbe he said to himself, "Who cares .. I got billions olely."

    BalasPadam
  36. Ishhh... tukar tajuk?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mulut burit mamak tongkang 12.09

      Perhatikan betul2 ayat disebut arwah :

      "Take care of our future generations."

      Adakah najib jujur? Amanah? Berhubung isu 1mdb? Adakah kita boleh menghalalkan pemimpin korup?

      Padam
    2. Tanpa Nama12 Oktober 2016 12:15 PTG
      Mulut burit mamak tongkang 12.09

      Perhatikan betul2 ayat disebut arwah :

      "Take care of our future generations."

      Adakah najib jujur? Amanah? Berhubung isu 1mdb? Adakah kita boleh menghalalkan pemimpin korup?

      BALAS

      belum pasti. Sedang menunggu.

      Padam
    3. Bagi lembu2 najib,,,kepala perompak tetap suci dari kemungkaran yg mesti dipertahan

      Padam
  37. Bangsat punya anjing najib, kegemaran dia pukul curi, seperti raven, mistik xmen, gemar bertukar rupa, sekejap jadi ostat, berpantun, maki hamun, semuanya dengan tujuan alih topik, seperti sifat anjing gila suka menyalak, bila dikejar balik anjing gila ni, lari lintang pukang, bila di rejam dengan batu, masih menyalak melarikan diri .

    BalasPadam
    Balasan
    1. Spin? Salin kulit?

      Padam
    2. 12.11 sama definasinya...

      Padam


  38. Tanpa Nama12 Oktober 2016 12:10 PTG
    Bangsat punya anjing najib, kegemaran dia pukul curi, seperti raven, mistik xmen, gemar bertukar rupa, sekejap jadi ostat, berpantun, maki hamun, semuanya dengan tujuan alih topik, seperti sifat anjing gila suka menyalak, bila dikejar balik anjing gila ni, lari lintang pukang, bila di rejam dengan batu, masih menyalak melarikan diri .

    Balas

    Whoever does not hold his tongue cannot understand his deen.
    - Al Hasan al-Basri

    BalasPadam
    Balasan
    1. 12.10 ini saja cara nak ajar anjing berlakon gila.

      Padam
    2. Ralat : From 12.10 to 12.14

      Padam
  39. Ini terjemahan doa saya di atas (terjemahan paling hampir dan sesuai dgn bahasa Melayu).

    Segala puji bagi Allah Tuhan sekalian alam, yang kepadaNya kita mohon pertolongan, dan tiadalah permusuhan melainkan ke atas orang-orang yang zalim. Selawat ke atas pemimpin kami Muhammad sallahu alaihi wasallam dan kepada keluarganya dan kepada sahabatnya dan kepada mereka yang berdakwah dengan dakwahnya dan mereka yang bersunnah dengan sunnahnya sehingga hari kiamat, yang telah bersabda 'takutlaj kamu kepada doa orang yang dizalimi, sesungguhnya ia naik ke langit seperti percikan api yang marak.

    Dan di antara manusia ada yang berkata kami telah beriman kepada Allah dan hari kemudian padahal tiadalah mereka beriman. Mereka hendak menipu Allah dan orang-orang yang beriman padahal tiadalah mereka menipu melainkan diri mereka sendiri sedang mereka tidak sedar. Di dalam hari mereka ada penyakit lalu Allah tambahkan penyakit itu dan untuk mereka itu azab yang pedih sebab mereka itu menipu.

    Demikianlah kami adakan di dalam setiap negeri itu orang-orang yang besar dosanya sehingga mereka menipu di dalam negeri itu, dan tiadalah mereka menipu melainkan diri mereka sendiri sedang mereka tidak sedar.

    Wahai Tuhan kami, sesungguhnya Engkau mengetahui bahawa budak ini telah menzalimi kami dan menzalimi ayat2Mu yang mulia dengan lidahnya yang seperti lidah anjing (yang ia sendiri akui dan bangga2kan), maka kami lepaskan dia kepadamu untuk Engkau lakukan sebagaimana Engkau kehendaki sehingga menjadi pengajaran bagi dirinya dan manusia sekaliannya.

    Maka misalan dia itu seperti anjing, apabila engkau hakan dijelirkan lidahnha, dan apabila engkau biarkan, juga dijelirkan lidahnya. Demikianlah misalan kaum yang mendustakan ayat-ayat Kami. Sebab itu kisahkanlah kisah itu, mudah2an mereka memikirkannya.

    Berkata ia Tuhanku bantulah aku kerana mereka mendustakan aku. Berkata (Allah) sedikit hari lagi mereka itu akan menyesal.

    Dan apabila mereka lupa apa yang telah diperingatkan kepada mereka, kami bukakan pintu keriangan kepada mereka dari segenap sudut sehingga mereka gembira dengan pemberian itu, dan kami datangkan siksaan kepada mereka dengan tiba-tiba sehingga mereka berputus asa.

    Ya Allah, Ya Jabbar, Ya Qahhar
    (Saya tidak terjemahkan 3 ini ditakuti puak2 ini akan spin maksudnya dan menghina Allah pula seperti yang telah dan sedang mereka lakukan).

    Maha suci Tuhanmu dari apa2 keburukan yang mereka sifatkan itu. Dan keselamatanlah ke atas para Rasul. Dan Segala puji bagi Allah Tuhan sekalian alam.

    Kejora dipersilakan terus-terusan memperolok-olokkan seperti yang menjadi amalan harian kamu. Aku perlu beredar untuk melunaskan tanggungjawabku.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aamiin. Bila hati da tertutup...

      Al-Kahf:55 - Dan tiada yang menghalang manusia daripada beriman, ketika datang petunjuk Al-Quran kepada mereka, dan daripada memohon ampun kepada Tuhan mereka, melainkan (kerana kedegilan mereka dan kerana mereka) menunggu didatangi azab yang memusnahkan yang telah menimpa orang-orang dahulu, atau di datangi azab yang dilihat dan dihadapi.

      Salam.

      Padam
    2. Kalau setakat nak copy paste doa tu, siapa pun boleh.

      Bila disuruh baca terketar-ketar...

      Kih kih kih...'ostad' boDoe munafiq ni sifat dia sebijik Othaman Kadok, jenis suka menunjuk-nunjuk & tak mahu mengaku kalah...

      Padam
    3. Tak mustahil john boDoe & aotaman kadok ni orang yg sama...

      Padam
    4. 12.37, fokus la, jangan lari dari tajuk, najib bayar dan upah, perjelaskan, beri pencerahan kepada rakyat yg tidak faham.

      Ayat "najib penyamun" itu saja kurang menyenangkan....

      Padam
    5. 1.08 anak tuhan harun, kalau 'ostat' john boDoe tak focus, lari tajuk ko tak kisah pun..

      Padam
    6. Apabila saudara john doe terangkan sifat munafik mamak tongkang ini, mulut burit boleh kih kih kih?

      Mamak tongkang boleh menghina dengan pelbagai cemuhan.

      Ingatlah,

      Doa rakyat dizalimi, dianaiya amat mustajab.

      Padam
  40. 12:10 mcm tu bahasa yg diajarkan oleh ust john doe kpd engkau?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itu bahasa anak-anak tuhan harun, biasalah.

      Padam
    2. 12.23 & 12.29, lu da kronik?

      Sebelum nak tegur org lain tengok diri rata rata, kuman seberang laut nampak, gajah dah jadi bangkai depan mata buat tak nampak, bukan stakat nampak dengan mata, bau bangkai dah melantun lantun busuk.

      Sebelum tengok mulut dan bibir orang lain, cuba periksa ada tak mulut ko macam mulut bibir burit mamak tongkang?

      Padam
  41. Elakkan penggunaan anak tuhan harun. Boleh mengundang kekeliruan. Kerana  Tuhan Harun itu disebut di dalam quran itu Allah iaitu tuhan kepada Nabi Harun. Maha Suci Allah daripada mempunyai mempunyai anak.

    Didalam quran disebut:

    Tempat yang tertinggi (Al-'A`rāf):121 - Mereka berkata: "Kami beriman kepada Tuhan semesta alam,

    Tempat yang tertinggi (Al-'A`rāf):122 - "(yaitu) Tuhan Musa dan Harun".

    Pembukaan (Al-Fātiĥah):2 - Segala puji bagi Allah, Tuhan semesta alam.



    BalasPadam
    Balasan
    1. Jangan fikir Jing Jibo di sini peduli itu semua. Jenis tak peduli akhirat. Ikut bos dia, menyeleweng dan mengnyonglap.

      Tapi teruskan bantai Jing Jibo itu pada masa masa nya.

      Padam
  42. The hypocrite looks for faults; the believer looks for excuses.
    - Abu Hamid al-Ghazali

    (4:142) Behold, the hypocrites seek to deceive Allah, but it is they who are being deluded by Him. When they rise to Prayer, they rise reluctantly, and only to be seen by men. They remember Allah but little.

    (4:143) They dangle between the one and the other (faith and disbelief), and belong neither to these nor to those completely. And he whom Allah lets go astray, for him you can find no way.

    “No human is perfect; we all have our hidden sins. Hypocrisy is to delude yourself into denying your own sins and allow arrogance to grow within you.
    Yasir Qadhi

    Whoever does not hold his tongue cannot understand his deen.
    - Al Hasan al-Basri

    BalasPadam
    Balasan
    1. 27:93 He will show you His signs, and you will recognize them. And your Lord is not unaware of what you do."

      Padam
  43. JPJ finally gets tontos off its back
    The Star Online

    Can we get Jibos off the rakyat's back?‎

    JPJ Photo, Tonto-free: Vehicles being pulled over for inspection by Road Transport Department (JPJ) officers.

    BalasPadam
  44. Nk berpolitik pun jgnlah suka sebut anjing pd sesama komentar di sini. Dua2 pun manusia. Kalo seseorang panggil yg lain tu anjing....naknanya dia pun anjing jugak. Ada fhm ka org2 melayu dan islam di sini? Tua saje...

    BalasPadam